Προς το περιεχόμενο

Intel E8400 Overclocking

^NaST^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με cpu-z είμαι στο 1,225 τώρα στα 3,6 και έχω idle 46 βαθμούς και μόλις κάω cpu-burn με ενα πρόγραμμα πάει αμέσως στους 55. Είναι λογικό αυτο ;;;

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

θερμοκρασία με ποιο πρόγραμμα βλέπεις?

φυσιολογικά μου φαίνονται τα νούμερα...

Δημοσ.

To "default ρεύμα" είναι λάθος για μένα να το λέμε. Αφού στην ουσία δεν στέκει. Πειράζοντας μόνο το fsb και αφήνοντας τα υπόλοιπα auto δεν σημαίνει ότι η μητρική δεν δίνει παραπάνω ρεύμα στον επεξεργαστή.

Τα 400x9 είναι πολύ εύκολα για τους E8400/E8500. Για παράδειγμα στον 8400 που είχα στα 400x9 με τα ρεύματα στο auto η μητρική έδινε από μόνη της για ασφάλεια παραπάνω ρεύμα από αυτό που χρειαζόταν ο επεξεργαστής για να είναι σταθερός στα 3600mhz...περίπου 1.30v

Μπορεί να ήταν σταθερός αλλά έπαιρνε χωρίς να χρειάζεται παραπάνω ρεύμα. Μετά από δοκιμές (orthos, prime κλπ κλπ) είδα ότι χρειαζόταν 1.104v για τα 400x9 το οποίο είναι σημαντική διαφορά από το 1.30v που έδινε η μητρική στο auto.

Από αυτό βγαίνει ότι αξίζει ο πειραματισμός και οι δοκιμές γιατί βγαίνουμε κερδισμένοι (κατανάλωση, θερμοκρασίες, ταλαιπωρία του hardware)

edit: Το CPU-Z θεωρείται αξιόπιστο για το voltage του επεξεργαστή

Δημοσ.
θερμοκρασία με ποιο πρόγραμμα βλέπεις?

φυσιολογικά μου φαίνονται τα νούμερα...

με το speed fan...και τον κάνω burn με τον CPU Burn-in το οποίο μόλις τον κάνει full load πάει στους 55 στα 10-15 secs (δεν το έχω αφήσει παραπάνω να δω αλλα είμαι σίγουρος οτι θα χτυπήσει 60άρα)

Δεν είμαι με stock cooler. έχω μια Thermaltake TMG I1

godslayerxp κάτω απο τα 1,225 (οχι auto στην μητρική) δεν μπαίνει στα windows και τώρα με 400*9 έχω την εντύπωση οτι ειναι πιο αργός απο default...

Δημοσ.
με cpu-z είμαι στο 1,225 τώρα στα 3,6 και έχω idle 46 βαθμούς και μόλις κάω cpu-burn με ενα πρόγραμμα πάει αμέσως στους 55. Είναι λογικό αυτο ;;;

με τι ψυκτρα εισαι; μνημες;

Δημοσ.

godslayerxp κάτω απο τα 1,225 (οχι auto στην μητρική) δεν μπαίνει στα windows και τώρα με 400*9 έχω την εντύπωση οτι ειναι πιο αργός απο default...

Εγώ το είπα για παράδειγμα...μπορεί το δικό σου κομμάτι να θέλει τόσα για να μπορέσει να κάνει boot. Το είπα περισσότερο για να αποφεύγουμε τα auto settings στα ρεύματα.

Δημοσ.

Για θερμοκρασίες του cpu να χρησιμοποιείς το RealTemp. Είναι το σωστότερο για τους 45nm. Αν δεις να αγγίζει τους 70 τότε θα πρέπει να ανησυχείς. Αν και με αυτή τη ζέστη δεν ξέρω αν είναι και ο καταλληλότερος καιρός για orthos ...χεχε

Δημοσ.
με τι ψυκτρα εισαι; μνημες;

ψυχτρα αναφέρω 1 post πιο πρίν. Μνήμες έχω 2*1Gb της KINGSTON 800Mhz (όχι τίποτα ιδιαίτερο)

αλλά επειδή πιθανότατα θα πάω σε Vista θα κάνω αναβάθμιση θα παώ σε 2*2Gb και κάτι σε 1066 πιθανόν...

ΦΑΓΑΜΕ και το Error στα 2mins

th_80268_error_122_977lo.jpg

Υ.Γ. Η mobo μου είναι μια msi p35 neo3 και εχω αμφιβολίες για τι δυνατότητες έχει

Δημοσ.
ψυχτρα αναφέρω 1 post πιο πρίν. Μνήμες έχω 2*1Gb της KINGSTON 800Mhz (όχι τίποτα ιδιαίτερο)

ΦΑΓΑΜΕ και το Error στα 2mins

th_80268_error_122_977lo.jpg

Για να σιγουρευτείς συγκεκριμένα για το ρεύμα του επεξεργαστή ότι είναι αρκετό...άσε τις μνήμες να τρέχουν στα specs τους (στα 800 με 1:1) και στο orhtos τρέξε Small FFTs-stress CPU. Με το Blend δεν είσαι σίγουρος τι φταίει και πετάει λάθος

Δημοσ.
Για θερμοκρασίες του cpu να χρησιμοποιείς το RealTemp. Είναι το σωστότερο για τους 45nm.

Με αυτό είμαστε ακόμα πιο πάνω σε σχέση με το speed fan. Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος με την πάστα στον επεξεργαστή ;;; μήπως η cpu cooler είναι μάπα ;;;

Τώρα το speed fan λέει 44 ενω το Real Temp 48-49

κάπου είχα διαβάσει οτι μερικοί 8400 έχουν και λάθος temp sensor ;;;

th_80616_01_122_1044lo.jpg

Δημοσ.

Τώρα τον έχω στο 399*9 με 1:1 δηλαδη τις μνήμες 798 να μην "κουράζονται" κιόλλας. Κάτσε να βρω αυτο που μου είπες :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...