Προς το περιεχόμενο

4870 και ζεσταινομαι

Azerothe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ ζέστη ρε γαμώτο. Εβαλά πάνω την HR-03 GT και έχει πάει το Idle 48 και το full load 60-62. To δοκίμασα με Crysis 1920 x 1200. Πριν βαρούσε κάτι 90άρια. Παρολαυτα η κάρτα συνεχίζει να καίει. Δεν μπορείς να ακουμπήσεις πουθενά. Πιάνω και τα heat pipes της Thermaright και ψήνεις άνετα καμοιά μπριζολίτσα εκεί

• Super Moderators
Δημοσ.
Πιστεύω, όσοι σκέφτονται να αγοράσουν κάρτα της σειράς 48xx να περιμένουν να βγουν νέα revisions των boards..

από ότι έχει ειπωθεί στο insomnia (από τον Sadman νομίζω) οι μαμίσιες ψύκτρες των 4850 & 4870 δεν είναι από χαλκό...

νέο revision χωρίς καλύτερο cooler με μόνο τα παραπάνω που ανέφερες δεν κάνει και πολλά ειδικά σε full load...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχει αλλάξει κανείς σας ψύκτρα σε 4870;

Περιμένω σήμερα μια Sapphire 4870 1GB και θέλω να ρίξω τις θερμοκρασίες μου κάπως.

Το υπόλοιπο PC είναι πρακτικά αθόρυβο και ψυχρό στη λειτουργία του.

@kosmasgr: Το HR-03 GT πού το τσίμπησες; Θα πάω από βδομάδα στην Checkmate να το δω και ενδεχομένως θα το πάρω. Θα ήθελα να ξέρω τι παίζει με την εγκατάσταση (έχω διαβάσει κάτι περίεργα για τα ramsinks - και τα χέρια μου δεν πιάνουν). Από ανεμιστηράκι τι του έχεις βάλει πάνω; Μπορείς να μου περιγράψεις εμπειρικά θόρυβο; Σου βγάζει τη ζέστη στο κουτί; Πάνω από τη θέση της κάρτας έχω 2 τρύπες για 92άρια στο πλαϊνό του κουτιού. Λες να τα βάλω; Έχω δει επίσης το Accelero S1 + turbo module...

Αυτό που με προβληματίζει είναι η τοποθέτηση του ανεμιστήρα. Κάπου διάβασα ότι είναι χωρίς βίδες και με κάτι wire-ties. Οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μπορούσες να μου δώσεις θα εκτιμηθούν δεόντως.

Σόρρυ για το πρήξιμο και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εγώ πάντως προς όσους σκέφτονται την αλλαγή της ψύκτρας σε αυτή την κάρτα θα πρότεινα να το ξανασκεφτούν.Η κάρτα είναι μακράν η πιο ζεστή που έχει περάσει από τα χέρια μου.Έκανα το λάθος και πήρα την powercolor που έχει το αλλαγμένο φουρφούρι, ενώ φοβόμουν ότι ίσως να μην είναι καλύτερα τελικά γιατί ο καυτός αέρας θα εγκλωβίζεται στο κουτί.Ε την επόμενη μέρα πήρα τη sapphire με την κλειστή ψύκτρα.

Πολύ απλά για εμένα αυτή η κάρτα συνδυάζεται ή με τέτοια ψύκτρα ή με νερό.Μου ανέβασε σχεδόν 15 βαθμούς τον επεξεργαστή σε idle λέμε (η powercolor)!Ειδικά σε κουτιά όπως το δικό μου, που δεν έχουν πλαϊνό ανεμιστήρα, μια χύμα ψύκτρα είναι αυτοκτονία κατά τη γνώμη μου.Προσωπικά θα πάω για bios, να μη ζεσταίνεται τόσο σε 2d και σε 3d με αυτόματη ρύθμιση ανεμιστήρα πάει ως τα 80.Αντέχει σε τέτοιες θερμοκρασίες πολύ άνετα και χωρίς να είναι ενοχλητική (ιδιαίτερα) από θόρυβο.

Δημοσ.
από ότι έχει ειπωθεί στο insomnia (από τον Sadman νομίζω) οι μαμίσιες ψύκτρες των 4850 & 4870 δεν είναι από χαλκό...

νέο revision χωρίς καλύτερο cooler με μόνο τα παραπάνω που ανέφερες δεν κάνει και πολλά ειδικά σε full load...

Yup,καλα θυμασε εγω το ειχα πει :-)

Στην μονη που βαλανε χαλκινη ψυκτρα ειναι η 4870χ2(αυτο ελειπε να μην βαζανε:P)

Σε αυτες το μονο που ειναι χαλκινο ειναι το σημείο που ακουμπαει ο core με την ψυκτρα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχουμε μια 4870 1GB της Sapphire και τα παιχνίδια είναι fullστα artifacts.Όχι τρελά πράγματα,μόνο κάτι πράσινα τετράγωνα,κάτι σκοινιά και τέτοια.

Το everest δίνει 85 βαθμούς (MemIO) και 76(DispIO) οπότε υποθέτω λόγω καύσωνα έχουμε τα artifacts.

Το bios της έκδοσης με 512MB κάνει γι αυτήν την κάρτα ή υπάρχει καμιά άλλη δοκιμασμένη λύση?

Δημοσ.

+1 @ Delirium.

Αύξηση των στροφών είναι μονόδρομος.Μήν φανταστείς τρελά πράγματα.Stock λειτουργεί 20-22% στους 77 βαθμούς C.Ενεργοποίησε το Αti Overdrive και βάλε το fan στο 28%.Σε εμένα πήγε στους 55C ενω παράλληλα έπεσε και η θερμοκρασία της μητρικής κατα 7C

Δημοσ.

Πήγαμε το φαν στο 36% και η θερμοκρασία έπεσε αισθητά.Απο 85 πήγε σε 55! Και ακόμη πιο κάτω μερικές φορές.Ευχαριστώ παίδες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...