Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Σε Core 2 έβαλες τις μνήμες ασύγχρονα; :shock:Whatever...

τα nvidia chipsets έχουν αυτή την δυνατότητα (χρησιμότατη μπορώ να πω)

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
lol γιατί που είναι το περίεργο ?

Περίεργο δεν είναι, αλλά είχαν δοκιμάσει κάτι παιδιά σύγκριση μεταξύ διαιρετών και βρήκαν ότι οι 1:1, 1:2 πρόσφεραν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους άλλους, ακόμη και όταν θυσίαζαν εκατοντάδες MHz για να τους πετύχουν.

Αυτά σε Core 2, γιατί σε αντίστοιχο test σε P4 οι διαφορές ήταν μικρές.

Δημοσ.
τα nvidia chipsets έχουν αυτή την δυνατότητα (χρησιμότατη μπορώ να πω)

Το ξέρω αλλά μιλάω όχι μόνο για αυτό, αλλά για κάθε σχέση μεταξύ FSB και RAM που δεν είναι ακέραιος αριθμός ή αντίστροφος ακεραίου (οι οποίοι είναι κυρίως 1:1 και 1:2). Δηλαδή ασχέτως chipset.

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν λες πολύ καλύτερες επιδόσεις εννοείς σε benchmarks ή σε games και real life εφαρμογές?

Δημοσ.
Αν δεν ξερεις..μην μιλας...Ασε με να λεω οτι θελω..δεν χρειαζεται να παρεμβαλεις...και ειδικα να εχεις υφακι...:mad:

Δεν Σου εθιξα το mobo σου...δεξου λιγο κριτικη :-)

Και δεν ειπα οτι θα τρως crash...απλα οτι δεν ειναι σταθερες μητρικες..και οτι δεν παιζουν σωστα τις μνημες... ελα βαλε το συστημα σου επανω στην rampage μου..εαν δεν δεις διαφορα εγω σηκωνω τα χερια ψηλα...

Ψαξτε το λιγο το θεμα..:devil:

Εξαιτίας αρκετών προβλημάτων σε άλλους που έχω δει στην EVGA, πρώτος και καλύτερος έλεγα να μην πάρουν την N680i SLI :P. Τα περισσότερα παράπονα όμως ξέρεις ποια ήταν; Το ότι δεν ανεβαίνει στα 3.8Ghz ο Core2Duo τους (χωρίς νεράκι. Με νεράκι υπήρχαν πολλά άτομα στα 4GHz) και το μεγάλο πρόβλημα του BSOD με τις NVidia κάρτες (nvlddmkm.sys μπλα μπλα μπλα. Τελικά έχει αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι είτε είχαν προβληματικό μοντέλο GPU, είτε δεν είχαν κάνει σωστή δουλειά στα Volts και τα έπαιζαν οι μνήμες... είτε είχαν κάνει μεγάλο OC στην GPU και τα έπαιζε). Μέχρι στιγμής δύο μητρικές N680i SLI έχω δοκιμάσει (η μία τα τέζαρε πάνω σε flashing αλλά ήμουν σε εγγύηση οπότε πήγα σε RMA), σηκώνουν βαρβάτο overclock, το PC μένει ανοιχτό όλη την μέρα χωρίς crashing ακόμα και μετά από πολλές διαφορετικές εφαρμογές χωρίς restart και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα περά από ένα μικρό πρόβλημα στην PS/2 θύρα του πληκτρολογίου, πράγμα στο οποίο ευθύνεται το παλιό μοντέλο και είχε διορθωθεί στα καινούργια αλλά που να άλλαζα πάλι :P

Δημοσ.
το 3Dmark/Vantage δεν μου λέει κάτι...το θέμα είναι πως παίζουν στα games

Ακριβώς αυτό. Αλλά και να το λάβουμε υπόψη δεν θα το πάρω σοβαρά, καθώς έχει κλοκάρει με LN2 ο τυπάς και κατ'επέκταση έχει πάρει πάρα πολλούς πόντους από το CPU.

Πέρα από αυτό για να δούμε πόσο βγάζουν οι κάρτες θα έπρεπε να είχε Default το CPU και φυσικά τις κάρτες, ή αντε να κλοκάρει λίγο με αέρα. Με λίγα λόγια το σύνηθες και το καθημερινό. Το Score αυτό θέλει να δείξει καθαρά το τι μπορει να κάνει η κάρτα στα χέρια των Overclockers.

Τι λες ρε παιδί μου. Δηλαδή εγώ που δύο χρόνια είμαι στα 3.51Ghz με αερόψυξη στην N680i SLI θα έπρεπε να τρώω κάθε λίγο και λιγάκι crash. Ή ήταν τόσο δύσκολο να ρυθμίσω τις μνήμες να τρέχουν ασύγχρονα; Ότι να 'ναι λέτε ώρες ώρες :P

Ε, εντάξει, δεν είναι και το πιο "καλό" Mobo πέρα από το SLI που προσφέρει. Φυσικά έσπασε τα νούμερα όταν βγήκε, αλλά για καθημερινή χρήση δεν είναι ότι καλύτερο. Πιο πολύ παίζεις με το MOBO, παρά με τα Games. Μιλάω για τα περισσότερα. Μερικά παίζαν πάρα πολύ καλά και μερικά τα είχα δει και εγώ.

Δημοσ.
Τελικά έτσι είναι και σε αυτή? Κάτι είχα ακούσει ότι δεν θα είναι σαν όλες της άλλες που έχουν 512ΜΒ (aka 9800GX2).

Παρόλα αυτά και έτσι να είναι όπως λες, ίσως γι'αυτό το λόγω να έβαλε 2GB RAM, Αφενώς για να έχει 1GB το οποίο χρειάζεται για τα παιχνίδια, αλλά και το 2GB στη συσκευασία για marketing...

@catrina_p

Ωραία μας τα λες, δεν μπορώ να πω, αλλά... Και εγώ δεν είμαι καμιά τρελή... ;)

Μπορει αλλα αυτη τ η φορα σε απιστευτες αναλυσεις διχνει να μην "κολωνει" οπως η GTX280 που εχουν την ιδια μνημη.

Δημοσ.

Πάρε όποια σου αρέσει ;) Είναι μούρικη και η 9800gtx+. Γεμίσαμε benchades , overclockers και καταναλωτικά πρόβατα που επηρεάζουν και τον απλό gamer

Δημοσ.
όταν λες πολύ καλύτερες επιδόσεις εννοείς σε benchmarks ή σε games και real life εφαρμογές?

Σε κανονικές εφαρμογές και παιχνίδια. Δεν θυμάμαι το link όμως ρε @#$%το μου... Ίσως δοκιμάσω κι εγώ κάτι τέτοιο αν μπορέσω να πιάσω στα χέρια μου ένα σύστημα με Core 2 κανενός φίλου για αρκετό χρόνο.

Δημοσ.
Για να μην ανοιγω καινουργιο topic ποια ειναι καλυτερη 4850 ή 9800GTX+ ?

Ίδια πάνω κάτω, πάρε όποια βρεις φτηνότερα. :-)

Δημοσ.
σε μερικά games έιναι καλύτερη η 4850, σε άλλα η 9800GTX+...πάνω κάτω ίδιες δλδ

Oπως το περιμενα δλδ ειναι προσωπικη απλα επιλογη το ποια θα διαλεξεις μια κ οι τιμες ειναι τοσο κοντα..

Οποιος τον κουραζουν καποιες ερωτησεις να μην απανταει να κανει:X δεν τον υποχρεωνει κανεις....ομως αν αποφασισει να απαντησει να μην δυσανασχετει δεν τον υποχρεωσε κανεις:devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...