Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@kosmasgr:

Ο/Η catrina_p μιλάει για παιχνίδια με ενεργά τα AA/AF και highest details (υποθέτω). Και η αλήθεια είναι πως όπως τα λέει είναι μάλλον. Ακόμα και το συγκριτικό που δείχνεις εσύ ο E8400 έχει <1 frame διαφορά από τον Q6600. CPU Scaling

Δημοσ.

1 frame 1 frame :) Δεν είπε κανείς για μεγάλες διαφορές. Είπαμε είναι στα ίδια επίπεδα quad /core 2 στα games με ελαφρά υπεροχή οι διπύρηνοι

Δημοσ.

νέα τιμή:

is giving ATI no quarter and dropping GTX280 prices as a traditional sign of welcome for the new Cannuck high end cards.

As of this morning you can get a reference GTX260 for ?199 or a reference GTX280 for ?319. The cards launched at ?349 and ?499 respectively, so the GTX260 dropped ?150, while the GTX280 is down ?180 in two months. This is not something early birds will like, but at least the new prices are much more appealing, especially when it comes to the GTX260.

ATI AIBs are selling the new HD4870 X2 around the ?400 mark, but bare in mind that it outperforms the GTX280. The really interesting showdown comes with the DDR3 version, or HD4850 X2, as we're expecting the cheapest models to retail just under ?300.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8875&Itemid=1

• Super Moderators
Δημοσ.

σε 1920χ1080 που θα παίζει ο Heatspreader ούτε ένα frame δεν πρόκειται να είναι η διαφορά...

Δημοσ.
Ελα και για τους απιστους σε high settings AA 0 AF 0

Πάνο τι λένε τούτοι ρε ? Σε deafaults οι cpu.

crysishighmj9.png

Προφανώς και δεν κατάλαβες...

Σε αυτή την ανάλυση είναι πολύ λίγο CPU Limited λόγω ότι το Physics στο Crysis παίζει σημαντικό ρόλο.

Βγάλε το Physics στο low και γίνεται ακόμα χειρότερη η φάση στο chart... αλλά και πάλι ανούσιο το όλο θέμα... ποιός παίζει σε τέτοια ανάλυση και δίχως AA / AF ?

@kosmasgr:

Ο/Η catrina_p μιλάει για παιχνίδια με ενεργά τα AA/AF και highest details (υποθέτω). Και η αλήθεια είναι πως όπως τα λέει είναι μάλλον. Ακόμα και το συγκριτικό που δείχνεις εσύ ο E8400 έχει <1 frame διαφορά από τον Q6600. CPU Scaling

Και medium details να βάλεις, αν έχεις AA > 2x και AF είσαι GPU Limited οπότε τι και αν έχεις Core 2 Octo 16GHz τι και αν έχεις Core 2 Duo 3GHz τα ίδια FPS θα έχεις.

Ένα απλουστευμένο και σχετικά σύντομο άρθρο περί CPU Bottleneck ή "CPU Limited" scenarios και "GPU Limited" scenarios με διάφορες CPUs έχει εδώ

1 frame 1 frame :) Δεν είπε κανείς για μεγάλες διαφορές. Είπαμε είναι στα ίδια επίπεδα quad /core 2 στα games με ελαφρά υπεροχή οι διπύρηνοι

1 frame = μέσα στην κανονική ( τυπική ) διακύμανση του benchmark από run σε run φίλε μου.

ΓΙα σύγκρινε και τα νουμεράκια Dual-Core vs Quad-Core ( E6400 @ 3.6GHz - Q6600 @ 3.6GHz )

• Super Moderators
Δημοσ.
Οι τιμές πήραν την κάτω βόλτα. Επρεπε να περιμένουμε λίγο ακόμα

το θέμα είναι πότε θα έρθουν στην Ελλάδα...γιατι στην Γερμανία οι τιμές της GTX280 είναι εδώ και καιρό στα 300-320 euro ενώ εδώ είναι σταθερά στα 400

Δημοσ.

Thanks ;) Οπότε quad συμφέρει δηλαδή για να εκμεταλεύεσαι και εφαρμογές

το θέμα είναι πότε θα έρθουν στην Ελλάδα...γιατι υποτίθεται στην Γερμανία οι τιμές είναι εδώ και καιρό στα 300-320 euro ενώ εδώ είναι σταθερά στα 400

Αυτό συμβαίνει και στα μακαρόνια ίδιας μάρκας. Πόσο μάλλον στα High end προιόντα πληροφορικής. Μάλλον η κερδοσκοπία είναι δεδομένη σε μας

Δημοσ.
τσάμπα λεφτά η 2η κάρτα...

τσάμπα είχες ανοίξει και το topic για τα "καταναλωτικά γουρούνια", δάσκαλε που δίδασκες... :P

Δεν το άνοιξα τσάμπα και μάλιστα πολλές φορές έχω σκεφτεί να το ξαναποστάρω.

Σου είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Όχι επειδή έχω πολλά, αλλά επειδή δεν θα πληρώσω. Δεν ήθελα να αναφερθώ στο ότι δεν θα πληρώσω, αλλά με ανάγκασες να το πω. :-) Τέλος το ότι δεν θα το χρειαστώ είναι άλλο... Μερικές φορές το κάνεις έτσι επειδή σου αρέσει. Και το CPU μου που είναι στα 3.6GHZ, αν το έχω Default δεν θα καταλάβω διαφορά, απλά το κάνω έτσι, για να βλέπω το νούμερο. Το ίδιο και με τις μνήμες.

Η διαφορά όμως είναι ότι δεν αγοράζω ότι βγει απλά για να είμαι με ότο πιο νέο και έχοντας στη κατοχή μου, όλες τις σειρές από κάρτες γραφικών και CPU όπως κάνουν κάποιοι. Και στη τελική επαναλαμβάνω ότι το πρώτο με τα χρήματα, στο οποίο δεν θα ήθελα να δώσουμε διάσταση... ;)

Η ελαφριά υπεροχή είναι το 1 Frame? Και γιατί να πάρω Dual με ένα Frame παραπάνω και να χάσω τόση επεξεργαστική ισχύ του Quad?

σε 1920χ1080 που θα παίζει ο Heatspreader ούτε ένα frame δεν πρόκειται να είναι η διαφορά...

Πες τα ρε φίλε!

Thanks ;) Οπότε quad συμφέρει δηλαδή για να εκμεταλεύεσαι και εφαρμογές

Ακριβώς αυτό. ;)

αν χρησιμοποιείς εφαρμογές που εκμεταλεύονται quad όμως...

Και πάλι δεν είναι απαραίτητο αυτό. Μπορείς να χρησιμοποιείς διπύρηνες και απλά να ανοίγεις δύο, όπως για παράδειγμα αυτό που κάνω εγώ είναι να ανοίγω δύο ConvertXtoDVD. ;)

Άσε που μερικά χρησιμοποιούν και τρείς...

@catrina_p

Επειδή δεν είναι και πάρα πολλοί που τα ξέρουν αυτά, τουλάχιστον και εγώ τα έμαθα από κάποιον σαν και εσένα, πρέπει να είσαι παλιός... ;) Κάτι μου έρχεται στο μυαλό...

Δημοσ.
Είμαι παλιά στον χώρο τον υπολογιστών.

Από την άλλη δε, είμαι φρέσκια στα ελληνικά sites.

εγώ την έχω συναντήσει κιόλας :P έχουμε πάει και starbacks παρέα :lol:

όσο για το affinity που αναφέρεστε Miss μην που πείτε οτι περιμένετε κανέναν να κάθετε να ορίζει affinity είπαμε διαφορά δεν θα δει και εγώ το είπα και όλοι βασικά αλλά σε 2Core εφαρμογές δεν θα είναι πιο γρήγορος ένας durex εεε Duo :-)

Δημοσ.
εγώ την έχω συναντήσει κιόλας :P έχουμε πάει και starbacks παρέα :lol:

όσο για το affinity που αναφέρεστε Miss μην που πείτε οτι περιμένετε κανέναν να κάθετε να ορίζει affinity είπαμε διαφορά δεν θα δει και εγώ το είπα και όλοι βασικά αλλά σε 2Core εφαρμογές δεν θα είναι πιο γρήγορος ένας durex εεε Duo :-)

Μούρη ο πάνος πάει και starbacks ;) Κάνει και κατανάλωση στα durex.

Ξεφύγαμε απο το θεμά. Εδώ μιλάμε για gpus

Δημοσ.
όσο για το affinity που αναφέρεστε Miss μην που πείτε οτι περιμένετε κανέναν να κάθετε να ορίζει affinity

Υπάρχει προγραμματάκι ήδη ( Set & Launch λέγεται ) και βολεύει για τα games που είχανε προβλήματα με τους Quad.

είπαμε διαφορά δεν θα δει και εγώ το είπα και όλοι βασικά αλλά σε 2Core εφαρμογές δεν θα είναι πιο γρήγορος ένας durex εεε Duo :-)

Είπαμε, διαφορά δεν θα δείς πουθενά από Duo και Quad της ίδιας συχνότητας και γενιάς.

Παρά μόνο στις εφαρμογές που τρώνε έστω και λίγο από τον 3ο ή και παραπάνω πυρήνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...