Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάμε πάλι άλλη μια

....Ε8500 ------------------- VS --------------- Q6600

cache : 3Mb per core --------------------------- 2Mb per core

Mhz : 3166 ------------------------------------- 2400

Cores : 2 ---------------------------------------- 4

Nm : 45 ------------------------------------------ 65

με αυτά τα ολίγα σου θέτω ένα ερώτημα τα games με το ζόρι εκμεταλλεύονται τους 2 πυρήνες σήμερα οκ ?

πιο γρήγορος ποίος είναι από τους 2 σε ένα game που κάνει 2 core utilization ?

o 8500 θα δουλεύει και με τους 2 core στο game και ο Q6600 το ίδιο μόνο που στον Q6600 οι 2 θα τεμπελιάζουν στο 99% των games

δεν βάζω το Overclock μέσα γιατί ο 8500 πάει άνετα 4+ με αέρα και ο Q τις περισσότερες φορές δεν την παλεύει σταθερός στους 4Ghz

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε συ το ότι κάθονται δεν είναι κακό. Και σου ξαναλέω στην ανάλυση που παίζω δεν παίζει κανέναν ρόλο το CPU!

Και όσο για το bottleneck θα κάνω άλλη μία προσπάθεια. Ελπίζω να το πιάσεις...

After sitting here and looking over these results for the past 40 minutes. It seems to me, that once the CPU clock gets up to around 3.40 GHz, the GPU completely hits a wall and stops scaling with CPU clockspeed at this resolution. It definitely picks up a few frames per second, from 2.66GHz 3.40 GHz every 100 mhz but once you approach 3.40GHz, your FEAR gaming will not scale AT ALL with CPU clockspeed. Again, this is all done at 1024 X 768 resolution. If I turn up the resolution to 1280 X 960, things get very interesting. When high res gaming, it is quite obvious here that the GPU's performance does not scale AT ALL at any CPU clockspeed:
Το λέει ξεκάθαρα στα έντονα γράμματα.

Πηγή: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=123831

Στο μόνο που είνα καλύτερος ο E8500 είναι στη Cache. Σε όλα τα αλλά δεν υπάρχει κάτι...

ΜΗΖ: Εγώ είμαι στα 3.6GHZ, Cores έχω πιο πολλούς και τα νανόμετρα πάνε πάλι στο τομέα κατανάλωσης και OC. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω στη ΔΕΗ, αν είναι να έχω τέτοια δύναμη!

Δημοσ.

το ξέρω καρδία μου οτι πάνω απο 1280χ1024 το scale του cpu μηδενίζετε αλλά μην λέμε ότι θέλουμε ο 8500 σε ότι έχει να κάνει μέχρι 2 πυρήνες είναι πιο γρήγορος απο τον Q

μου αρέσει που έγραψα κιόλας οτι το Overclock δεν το βάζω μέσα :lol: το 90% των 8500 πάνε 3.8 με 1.1 Volt

κάνε τις συγκρίσεις σου με stock γιατί αν βάλεις το Overclock μέσα χάνεις από χέρι

Δημοσ.

Οπότε αυτό με τα παιχνίδια το ξεκαθαρίσαμε ok? Frames δεν παίρνω από CPU. Επαναλαμβάνω ότι έχω στα 3.6GHZ το CPU μου και αν θέλω δείνω και άλλο.

Τώρα για το ποιος είναι γρήγορος άστο. Εγώ συμπιέζω 2 ταινίες ταυτόχρονα και εσύ συμπιέζεις μία και δεν μπορείς να κουνήσεις το ποντίκι σου.

Τέλος πάντων μη βγαίνουμε offtopic.

Ο καθένας έχει την άποψη του και πιστεύει τα δικά του.

Η γνώμη μου εμένα είναι ότι 4 Cores ότι και να'ναι αυτά είναι καλύτερα από 2Cores όποια και να'ναι αυτά.

Δημοσ.
Οπότε αυτό με τα παιχνίδια το ξεκαθαρίσαμε ok? Frames δεν παίρνω από CPU. Επαναλαμβάνω ότι έχω στα 3.6GHZ το CPU μου και αν θέλω δείνω και άλλο.

Τώρα για το ποιος είναι γρήγορος άστο. Εγώ συμπιέζω 2 ταινίες ταυτόχρονα και εσύ συμπιέζεις μία και δεν μπορείς να κουνήσεις το ποντίκι σου.

Τέλος πάντων μη βγαίνουμε offtopic.

Ο καθένας έχει την άποψη του και πιστεύει τα δικά του.

Η γνώμη μου εμένα είναι ότι 4 Cores ότι και να'ναι αυτά είναι καλύτερα από 2Cores όποια και να'ναι αυτά.

ok αρχίσαμε πάλι τις quad clan :lol:

Δημοσ.

Καλά μιλάς σοβαρά τώρα?

Αλήθεια δεν καταλαβαίνεις ότι με αυτό το Test προσπαθούν να δουν πως αποδίδει το παιχνίδι, προσπαθώντας να κάνουν τη κάρτα γραφικών να παίρνει όσο το δυνατόν λιγότερο φορτίο.

Όπως βλέπεις δουλεύουν με 2x Anti-Aliasing και όχι πάνω από 1680x1050, όπου η CPU σκαλάρει σε τέτοιες συνθήκες.

Ας βάλει όλα Very High και τουλάχιστον 4χ Antialias σε 1920χ1080 και ας δούμε αποτελέσματα μετά. Δεν ξέρω αν την ώρα που θα παίζει και βγάλεις το CPU από το MOBO αν θα γίνει κάτι... :P

• Super Moderators
Δημοσ.
Σάββατο μάλλον θα την έχω τη κάρτα και από τον επόμενο μήνα CF-X! ;)

τσάμπα λεφτά η 2η κάρτα...

τσάμπα είχες ανοίξει και το topic για τα "καταναλωτικά γουρούνια", δάσκαλε που δίδασκες... :P

Δημοσ.
Που πάς με τον τετραπύρηνο cpu ρε καραμήτρο.

Εγω αναρωτιέμαι ποιός θα έπρεπε να αποκαλέσει ποιόν καραμήτρο.

Γιατί το λέω αυτό ? Δες παρακάτω.

Πάς για 4870χ2 σε cf και μου έμεινες με Q6600 ? Χτύπα Ε8500 ή Ε8600 αφού είσαι gamer

Όπως και από πάνω.

Τι λες βρε? Ξέρεις σε τι αναλύσεις παίζω? Σε 1920χ1080 Έχεις δει που δουλεύω το Q6600? 3,6GHZ 24/7.

Δεν υπάρχει αυτό που λες. Και downclock να κάνω στο CPU ίδια αποτελέσματα θα έχω σε παιχνίδια. Σε 3dmark οι πόντοι που παίρνεις είναι από το CPU και όχι από Bottleneck. Μη τρελαθούμε τώρα. Q6600 στα 3.6GHZ είναι η απόλυτη δύναμη.

Και άσε που θα κάνω και υποβάθμιση πηγαίνοντας από Quad σε Dual Core.

Αυτή η καραμέλα ότι ο Dual είναι για παιχνίδια να δω πότε θα σταματήσει.

Στα games και εαν δεν παίζεις στα 1280x1024/1680x1050/1920x1440/2048x1536 0xAA 0xAF ο CPU δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο ( παρά μόνο λιγάκι σε δύο τρία games που είναι περισσότερο CPU Bound [ κυρίως το x2: The Threat & x3: Reunion ] ) οπότε είτε Quad-Core στα 3.6GHz είτε Dual-Core στα 6GHz το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Τα ίδια ακριβώς FPS.

πάμε πάλι άλλη μια

Q6600 = 8MB Total L2 Cache, 2 dies, 4MB per die, 4MB L2 shared for 2 cores, 4MB L2 shared for the other 2 cores.

Αν τώρα βάλεις το affinity στους Core 0 και Core 2 μόνο θα έχεις δύο πυρήνες με 4MB L2 Cache στην διάθεση του καθενός ( Core 0 = 4MB Cache, Core 2 = 4MB Cache ).

Άρα πάλι υστερείς και στην L2 Cache με τον E8500 αν παίξεις έτσι με το affinity.

Αλλά και να μην παίξεις με το affinity, η διαφορά από 3MB Cache σε 2MB Cache είναι σχεδόν μηδενική ακόμα και σε CPU Limited game tests, και σε πραγματικές gaming αναλύσεις/συνθήκες/settings δεν έχουνε διαφορά στα FPS μιας και τα 2MB Cache είναι υπεραρκετά για τους υπολογισμούς που έχει να κάνει η CPU.

Τα MHz ποσώς παίζουνε ρόλο σε αναλύσεις και ρυθμίσεις πέραν των Very Low και φυσικά δίχως Anti-Aliasing & Anisotropic Filtering.

με αυτά τα ολίγα σου θέτω ένα ερώτημα τα games με το ζόρι εκμεταλλεύονται τους 2 πυρήνες σήμερα οκ ?

Technically yes, typically not.

Υπάρχουνε δύο τρία που κερδίζουνε κάτι από 3/4 πυρήνες, όπως τα Supreme Commander και Lost Planet.

πιο γρήγορος ποίος είναι από τους 2 σε ένα game που κάνει 2 core utilization ?

o 8500 θα δουλεύει και με τους 2 core στο game και ο Q6600 το ίδιο μόνο που στον Q6600 οι 2 θα τεμπελιάζουν στο 99% των games

Same performance.Exactly.

το ξέρω καρδία μου οτι πάνω απο 1280χ1024 το scale του cpu μηδενίζετε αλλά μην λέμε ότι θέλουμε ο 8500 σε ότι έχει να κάνει μέχρι 2 πυρήνες είναι πιο γρήγορος απο τον Q

Check above.

PS. Έλεος πια με το crysis, gtp είναι.

Crysis is ok, and a nice game.

.

p.s. 3-way SLI GTX 280 ( 3 GPUs ) is faster than HD4870X2 CFX ( 4 GPUs )

Δημοσ.
Αν ειναι να παει για SLI καλυτερα να παει για μια 4870χ2. Σε πολλες περιπτωσεις μονη της ειναι ποιο μπροστα απο GTX280 SLI. Οπως καταλαβαινεις τζαμπα λεφτα ειναι.

ξερω οτι εδω εχει πιτσιρικια πολλα , αλλα η αληθεια να λεγεται για την 40αρα οθονη που εχει η GTX280 SLI ειναι πιο γρηγορες απο την 4870χ2 και αφου εχει χρηματα του προτεινω GTX280 μηλαμε παντα για αυτες τις αναλυσεις:-)

Δημοσ.
Ε, οι τιμές έτσι πέφτουν, αν είναι να περιμένεις να περιμένεις τότε και για την μεθεπόμενη...

Έτσι και αλλιώς όποια High End κάρτα και να πάρεις τώρα θα είσαι παραπάνω από καλά.

Σάββατο μάλλον θα την έχω τη κάρτα και από τον επόμενο μήνα CF-X! ;)

Το CF bridge πρέπει να το αγοράσω ή το έχει μέσα η κάρτα? Παίζει να το έχει και η μητρική μου?

εχουν τα κουτια της καρτας μεσα

Δημοσ.
αν πρόσεξες είναι αρκετά τα games που μια 4870Χ2 αποδίδει καλύτερα από δύο...

δεν ειδα και καμια διαφορα στα fps 4870χ2 = 4870 crossfire

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν ειδα και καμια διαφορα στα fps 4870χ2 = 4870 crossfire

εννοώ ότι μια 4870Χ2 σε μερικά παιχνίδια αποδίδει καλύτερα από δύο 4870Χ2...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...