Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν έχει το μάτι μου σε κάποιο που να έχει τις 2 συγκεκριμένες περιπτώσεις...

πάντως και εγώ το κόβω να είναι πιο δυνατό το triple sli από το quad cf, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά :P

Δημοσ.
Ναι, αλλά είναι και το καλύτερο από το απόλυτος της nVidia. Γκρινιάζω και για την nVidia. Είχα καλομάθει με την 8800GTX και τώρα απλά έχω λίγο καλύτερες επιδόσεις και πάρα πολλά προβλήματα, όπως αυτό με τη TV.

Εξαιρετικά περίεργο μου ακούγεται το πρόβλημα με την TV. Να ρωτήσω αν δημιουργεί ανάλογα προβλήματα αν δεν την συνδέσεις μέσω HDMI;

Venisk,

Και στις δύο εταιρίες υπάρχουν προβληματάκια και τίποτα και ποτέ δεν είναι τέλειο. Ούτε καν οι οδηγοί. Φυσικά αν ο οποιοσδήποτε αισθάνεται πιο ασφαλής με εταιρία Α ή Β, τότε σαφώς και είναι καλύτερα να διαλέξει εκείνη. Προβληματάκια υπάρχουν ωστόσο και στις 2 πλευρές. Εξαρτάται εδώ τι χρειάζεται ο καθένας και τι του είναι πιο σημαντικό και κανείς τους ποτέ δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους.

Δημοσ.

Κ πάλι αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο για προβλήματα είναι οι κάτοχοι της ati..

Δεν αλλάζει κάτι..

Δεν είναι καμία εταιρεία φιλανθρωπικό ίδρυμα..

Δημοσ.
Εξαιρετικά περίεργο μου ακούγεται το πρόβλημα με την TV. Να ρωτήσω αν δημιουργεί ανάλογα προβλήματα αν δεν την συνδέσεις μέσω HDMI;

Και πως να τη συνδέσω? Έχω καλώδιο από DVI σε HDMI. Αυτό είχα και με την 8800GTX. Από εκεί και πέρα τι άλλο μπορώ να κάνω?

Πραγματικά αν δεν το λύσω αυτό παίζεις να τις πουλήσω και να πάρω πιο αργές κάρτες όπου θα κάνω μία χαρά τη δουλειά μου και πάλι, αλλά θα μπορώ να έχω καλή ποιότητα στ TV.

Δημοσ.
Κ πάλι αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο για προβλήματα είναι οι κάτοχοι της ati..

Δεν αλλάζει κάτι..

Δεν είναι καμία εταιρεία φιλανθρωπικό ίδρυμα..

Δεν έχω κάνω προσωπικά κάποια στατιστική όσων αφορά το θέμα ούτε εδώ ούτε σε άλλα boards. Μιας και στο παρελθόν για 2.5 χρόνια ήμουν beta tester για την NV μπορώ να σου πω ότι τα προβλήματα που βλέπαμε ή τσιμπάγαμε στο δίκτυο από άλλους και τα αναπαράγαμε δεν ήταν καθόλου λίγα. Συν του ότι στέλναμε τεράστιες λίστες και οι διορθώσεις ήταν πάντα μόνο οι άμεσες προτεραιότητες.

Επίσης αμφότερες εταιρίες έχουν ρυθμούς χελώνας για μια μηδαμινή αλλαγή όταν δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Για να επανέλθουν στους οδηγούς τα hybrid super-/multisampling modes για ΑΑ στις G80 και πέρα τους πήρε 6 μήνες τότε, ενώ πρόκειται για μια απλή γραμμή κωδικού (ένα switch) για να ενεργοποιηθεί.

Δημοσ.
Πραγματικά αν δεν το λύσω αυτό παίζεις να τις πουλήσω και να πάρω πιο αργές κάρτες όπου θα κάνω μία χαρά τη δουλειά μου και πάλι, αλλά θα μπορώ να έχω καλή ποιότητα στ TV.

Θα είναι πολύ εύκολο, αν τις δώσεις κ σε λογική τιμή..

Ailuros

Κ είναι απολύτως λογικό, καμιά εταιρεία δεν είναι τέλεια..ούτε μπορεί να γίνει..είναι φύσιν αδύνατον..

Αυτό που κοιτάω, είναι ποιος έχει τα περισσότερα ελαττώματα, τις περισσότερες ελλείψεις...κ αυτή είναι η ati..

Δεν είπα ποτέ πως η nvidia είναι απροβλημάτιστη, απλά ότι έχει λιγότερα προβλήματα..

Κ φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι beta tester της nvidia για να το κατανοήσεις, όταν ανοίγονται τόσα θέματα με προβλήματα από ati..η θερμοκρασία..οι drivers..

Το έχω ξαναπεί, μακάρι η ati να έβγαζε κάτι καλό κ ευχαρίστως να το αγόραζα..αλλά δεν μπορώ, αυτήν την χρονική στιγμή, να είμαι με τον ηθελημένα δεύτερο..απλά δεν το δέχομαι..έτσι το βλέπω..λάθος μου?δικό μου..δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν απλά γράφω ότι βλέπω..:-)

Δημοσ.

Δεν έχω δοκιμάσει κάρτα της nVidia από την 8χχχ σειρά και μετά, αλλά μέχρι εκεί που δοκίμασα ήταν η σίγουρη λύση. ήταν λίγο πιο αργές, αλλά πάντα σίγουρες!

Από εκεί και πέρα, άλλοι λένε ότι μετά τη σειρά 8χχχ, υπάρχουν προβληματάκια.

Δημοσ.

Μα φυσικά. Πέρα από την απόδοση που έχουν οι κάρτες που έχω σε όλα μα όλα τα άλλα είναι για να της κλωτσάς στο μπαλκόνι του σπιτιού σου.

Θόρυβος, κατανάλωση, θερμοκρασίες αυτοκινήτου, προβληματικοί Drivers.

Νομίζω ότι με 900Ευρώ, πρέπει να μιλάς στις κάρτες και να κάνουν με φωνική εντολή αυτά που θες! Όχι να μη μπορούν να κάνουν πράγματα που κάνει μία 4800Ti!!! Έλεος!!!!

Επίσης να πω ότι έχω μία η δεύτερη, απλά κάνει παρέα στην άλλη... :P

Δημοσ.
[...]

Θόρυβος, κατανάλωση, θερμοκρασίες αυτοκινήτου, προβληματικοί Drivers.

Νομίζω ότι με 900Ευρώ, πρέπει να μιλάς στις κάρτες και να κάνουν με φωνική εντολή αυτά που θες! Όχι να μη μπορούν να κάνουν πράγματα που κάνει μία 4800Ti!!! Έλεος!!!!

Επίσης να πω ότι έχω μία η δεύτερη, απλά κάνει παρέα στην άλλη... :P

Νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει να ξέρει μέχρι που αξίζει να δώσει λεφτά. Όπως επίσης να κάνει μια έρευνα αγοράς πριν ψωνίσει. Στα 900? φαντάζομαι ότι συμπεριλαμβάνεται και η δεύτερη κάρτα. Δηλ. αν πάω και σκάσω 10000? για ένα pc θα περιμένω να σκέφτομαι και αυτός να εκτελεί τις σκέψεις μου; Ή θα έχω την εντύπωση πως θα κολλάει/μπλεοθονιάζει λιγότερο από ένα pc των 1000?;

Δημοσ.
να ρωτησω κατι ρε παιδια?εχω μια 8800gtx ,να αφησω την αναβαθμηση για αργοτερα?αν οχι τι προτεινεται

Να την αφήσεις για αργότερα, μια χαρά δε σου παίζουν όλα;

Δημοσ.
Νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει να ξέρει μέχρι που αξίζει να δώσει λεφτά. Όπως επίσης να κάνει μια έρευνα αγοράς πριν ψωνίσει. Στα 900? φαντάζομαι ότι συμπεριλαμβάνεται και η δεύτερη κάρτα. Δηλ. αν πάω και σκάσω 10000? για ένα pc θα περιμένω να σκέφτομαι και αυτός να εκτελεί τις σκέψεις μου; Ή θα έχω την εντύπωση πως θα κολλάει/μπλεοθονιάζει λιγότερο από ένα pc των 1000?;

Και έρευνα αγοράς έκανα και καθόλου δεν έχω μετανιώσει. Αν είχα πληρώσει και τη δεύτερη κάρτα σίγουρα θα το είχα μετανιώσει.

Η 4870χ2 είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει δυστυχώς αυτή τη στιγμή.

Γενικά οι κάρτες γραφικών που υπάρχουν αυτές τη στιγμή είναι λίγο πολύ για κλωτσιές, αλλά στις αναλύσεις που έπαιζα και παίζω 1920χ1200 η 8800GTX τα έβρισκε σκούρα.

Τι να έπαιρνα? Να έπαιρνα GTX280 όταν ξέρω ότι υπάρχει η 4870χ2?

να ρωτησω κατι ρε παιδια?εχω μια 8800gtx ,να αφησω την αναβαθμηση για αργοτερα?αν οχι τι προτεινεται

Αν παίζεις σε αναλύσεις μέχρι και 1680χ1050, είσαι μία χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...