Heatspreader Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Abit / Vdroop / νεο offtopic ?ξέρεις τι έιναι το Vdroop ? Ναι, ξέρω. Γιατί όμως το πας έτσι τώρα? Και αυτό που σου είπα για το Vdroop, είναι ότι απλά το Vdroop δεν είναι κάτι τρομερό δεν σου δημιουργεί και τόσο πρόβλημα όσο λένε. Απλά ίσως μερικές φορές σου δημιουργεί μεγάλες θερμοκρασίες σε IDLE επειδή αναγκάζεσαι να βάλεις παραπάνω τάση, ώστε όταν πέσει από το Load να κρατήσει το CPU σταθερό. Η Rampage έχει πάρα πολύ λίγο και η IP35 σκιζόταν. αν έχεις έναν Quad στα 3.6και έναν Duo στα 4.2 ποιος θα είναι πιο γρήγορος ? Πιο γρήγορος ? Πιο γρήγορος είναι ο Dual Core. Όταν όμως θα συμπιέζεις μία ταινία και είναι διπύρηνη η εφαρμογή, όχι παιχνίδι δεν μπορείς να παίξεις, ούτε το Mouse δεν μπορείς να κουνήσεις. Εγώ όμως αντίθετα, μπορεί να κάνω λίγο πιο αργά το Enconding όσο παίζω PES2008 ή οτιδήποτε άλλο. επειδή εσύ έκανες αποτυχημένη αγορά δεν θα βγάλεις και όλους του άλλους τρελούς Για να το λες μάλλον εσύ είσαι της συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Και να σου πω. Μη με αναγκάσεις να πάω να πάρω ότι CPU υπάρχει και να σου βγάλω test για να δεις ότι δεν είναι θέμα αποτυχημένης αγοράς. Τέρμα το offtopic από εμένα. Το θέμα λέει: "GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?"
Vatos_locos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 lol άσε τα φράγκα στην άκρη γιατί βαριέμαι να δοκιμάσω όλα τα cpu που έχω εδώ αν σου δώσω ss από έναν P4 να κάνει encode και παράλληλα να τρέχει pi θα επιμένεις οτι το ποντίκι δεν κουνιέται απλά είσαι έλεος
HellasVagabond Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Τοση αναγκη και τοσο λιγο κενο χρονο εχεις Heatspreder για να παιξεις PES που θα το παιζεις ενω θα κανεις Encode δλδ ? Αποτυχημενο λιγακι το παραδειγμα σου.... Και στο Link που εδωσες σε αναλυσεις ανω του 1280χ1024 βλεπουμε το πολυ 1 fps παραπανω μεταξυ των Dual και των Quad Core σε παιχνιδια....Οντως τωρα που μιλαμε δεν αξιζουν....Οχι για οσους τους θελουν καθαρα για Gaming.
Vatos_locos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 τα λέω εγώ αλλά με λέει μαλάκα στα πμ o heatspreader λες και έχω πρόβλημα να τον πω εγώ μαλάκα εδώ αλλά επειδή έχω καλή καρδιά και δεν βρίζω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 pure ownage...
catrina_p Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Για το θέμα Dual-Core vs Quad-Core, τα πράγματα είναι πολύ απλά: Το 1 game είναι single-threaded ( x3 ), το άλλο game είναι dual-threaded ( BMW ) και το 3ο game είναι quad-threaded ( World In Conflict ). Δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα tool ούτε πειράξανε affinity στο review. Στα τετραγωνάκια βλέπετε ζευγαράκια τους επεξεργαστές που μπορείτε να συγκρίνετε άμεσα μεταξύ τους ( ζευγάρια Dual-Core και Quad-Core της ίδιας γενιάς ) Αν τώρα παίζετε στα 1024x768/1280x1024/1680x1050/1600x1200/1920x1200/1920x1440 δίχως anti-aliasing και anisotropic filtering, όσα περισσότερα clocks ή πυρήνες έχετε τόσο καλύτερα.
John-lamia Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 TO topic λεει: GTX280 ή 4870χ2 και γιατί? κ καλο θα ηταν να αναφερουμε το encoding των καρτων ( πχ avivo encoding)
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Άντε ρε συ John-lamia, επέβαλλε λίγο την τάξη γιατί το έχουν παραξυλώσει μου φαίνεται...
John-lamia Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Άντε ρε συ John-lamia, επέβαλλε λίγο την τάξη γιατί το έχουν παραξυλώσει μου φαίνεται... σιγα....ποιος ειμαι γω για να επυβληθω? επι του θεματος! http://ati.amd.com/technology/Avivo/pdf/Avivo_Whitepaper.pdf η ΑΤΙ με το avivo ειναι ~25% ποιο γρηγορη στο Η264 κ Χ264 encoding μαλιστα στο wmv format ειναι ~100% ποιο γρηγορη! κ κατι σχετικο εδω για ATI's Avivo vs. NVIDIA's PureVideo: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2551&p=1
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 σιγα....ποιος ειμαι γω για να επυβληθω? Αστειευόμουν.
catrina_p Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 κ κατι σχετικο εδω για ATI's Avivo vs. NVIDIA's PureVideo:http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2551&p=1 Failed at failing... October 2005 Άσε που πλέον είμαστε στα Avivo HD και PureVideo 2...
John-lamia Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Failed at failing...October 2005 Άσε που πλέον είμαστε στα Avivo HD και PureVideo 2... ναι το ξερω παραδιγμα εδωσα....( το αρθρο που εδωσα λεει για χ1800.... παλια στο τεξας διλαδη ) οι κάρτες έχουν κ άλλες ιδιότητες! αυτό θέλω να τονίσω! οι κάρτες αυτές μπορούν να αποδικοποιησουν βίντεο HD χωρίς να κουράζουν την κεντρική cpu! αλλά κ να συμπιέσουν-μετατρέψουν αρχεία βίντεο αρκετά ποιο γρήγορα απ τον επεξεργαστή! πιστεύω ότι είναι ποιο σημαντικά αυτά τα χαρακτηρίσθηκα απ τις διάφορες τον 5 με 10 καρέ της κάθε κάρτας απέναντι στην άλλη την στιγμή που αυτές είναι ικανές να αποδώσουν 100+ καρέ το δευτερόλεπτο, γιατί άμα δεν βάλεις π.χ. το fraps δεν θα καταλάβεις τπτ! αν όμως δεις HD video δεν θα καταλάβεις την ποιότητα απεικόνισης?
HellasVagabond Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Εχεις μεινει μονο 3 χρονια πισω....Απο τοτε ειναι το αρθρο που παρεπεμψες....Εκτοτε εχουν αλλαξει απλα ΠΟΛΛΑ....
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 ναι το ξερω παραδιγμα εδωσα....( το αρθρο που εδωσα λεει για χ1800.... παλια στο τεξας διλαδη ) Μεταξύ μας τώρα, παραδέξου πως έκανες άκυρο topic, και θα σταματήσουμε εδώ την κουβέντα επ'αυτού... πιστεύω ότι είναι ποιο σημαντικά αυτά τα χαρακτηρίσθηκα απ τις διάφορες τον 5 με 10 καρέ της κάθε κάρτας απέναντι στην άλλη την στιγμή που αυτές είναι ικανές να αποδώσουν 100+ καρέ το δευτερόλεπτο, γιατί άμα δεν βάλεις π.χ. το fraps δεν θα καταλάβεις τπτ! Δεν κάνουμε θέμα για 5-10 frames στα 100, αλλά για 5-10 στα 30. αν όμως δεις HD video δεν θα καταλάβεις την ποιότητα απεικόνισης? Μάλλον όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.