Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσεξε για να το καταλάβεις :P

για να κάνεις ένα 6πινο 8πινο

θα χρειαστείς καλώδιο ( όχι τόσο πολύ όπως στην photo )

dsc02279em6.jpg

το 6pino

dsc02280ks6.jpg

2 κομματάκια από το καλώδιο

dsc02281zx9.jpg

τα βάζεις έτσι

dsc02282fm6.jpg

και έτοιμος ο Φώντας!!!

Got it ?

καλημέρες :-)

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτός βραχυκυκλώνει τα δύο κίτρινα?

Αυτό κάνοντάς το έχω τα απαραίτητα Amperes?

Μήπως πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό?

Αυτά είναι τα Specs μου.

6-Specs%20Table4.gif

Ευχαριστώ για τον κόπο!!!

Δημοσ.

ρε ζαβέ μην πας και ενώσεις τα 2 καλώδια :P βάλτα απλά στις τρύπες αριστερά που θα περισσέψουν δοκίμασε αυτό πρώτα και μετά αν δεν παίζουν πάλι τότε αλλάζεις psu

41Amperάκια πάντως δεν έιναι και ότι καλύτερο :P πήγαινε χτύπα ένα σαν το δικό μου να χαρείς μονή γραμμή με 60 A

Δημοσ.
βάλτα απλά στις τρύπες αριστερά που θα περισσέψουν

Κατάλαβα. Νομίζω τουλάχιστον. Με λίγα λόγια αυτός έχει ενώσει/στριμώξει τα κίτρινα καλώδια μαζί με το ήδη υπάρχον του 6πινου, τα οποία περισσεύουν και πάνε στις τρύπες που μένουν μόνες τους στο 8πινο ε? Η διαφορά δηλαδή που έχει το 8πινο είναι στην ουσία ότι έχει άλλα δύο βύσματα ίδια με αυτά τα ακριανά που έχει το 6πινο?

αν δεν παίζουν πάλι τότε αλλάζεις psu

41Amperάκια πάντως δεν έιναι και ότι καλύτερο

Μη το γελάς ρε συ! Δεν τα ξέρω καλά τα PSU και δεν ξέρω αν είναι αρκετά. Και άντε και είναι αρκετά με αυτό το τρόπο τα αφήνεις να περνάνε ή είναι μαιμουδοπαντέντα?

Δημοσ.
Κατάλαβα. Νομίζω τουλάχιστον. Με λίγα λόγια αυτός έχει ενώσει/στριμώξει τα κίτρινα καλώδια μαζί με το ήδη υπάρχον του 6πινου, τα οποία περισσεύουν και πάνε στις τρύπες που μένουν μόνες τους στο 8πινο ε? Η διαφορά δηλαδή που έχει το 8πινο είναι στην ουσία ότι έχει άλλα δύο βύσματα ίδια με αυτά τα ακριανά που έχει το 6πινο?

α γεια σου !! είδες ύπνος έπρεπε να πέσει για να το καταλάβεις, τέρμα τα ξενύχτια από εδώ και πέρα :P

δες τα 8pina της Corshair/Ppc&C και 8α δείς οτι δεν είναι τίποτα

Μη το γελάς ρε συ! Δεν τα ξέρω καλά τα PSU και δεν ξέρω αν είναι αρκετά. Και άντε και είναι αρκετά με αυτό το τρόπο τα αφήνεις να περνάνε ή είναι μαιμουδοπαντέντα?

http://enthusiast.hardocp.com/image.html?image=MTE4NTc0OTY3MmRmUXdBMW5jUzFfM184X2wuanBn

τελευταίο καλώδια δεξιά

τσέκαρε πώς το κάνει η pc power & coolin / ocz /corshair και άλλες αλλά σε αυτές το έχω δει σίγουρα

Δημοσ.

Ναι το ξέρω το έχω δει και άλλη φορά αυτό. Ειδικά τώρα που έψαχνα στο Net για καλώδια είδα πολλά τροφοδοτικά έτσι. Τότε γιατί βγάζουν έτοιμα με 8πινα? Marketing?

Δημοσ.

what else ? το ίδιο καλώδιο είναι η ίδια γραμμή είτε 6 είτε 8 pin απλά στο 8πιν έχει μια διαφορά δυναμικού παραπάνω ( κίτρινο / μαύρο ) αλλά είναι από την ίδια γραμμή έτσι έτρεξα και εγώ τις 3870χ2 με το etasis και αυτό 6pinα είχε μόνο

Δημοσ.

Το πάλεψα να το φτιάξω αλλά δεν μπόρεσα.

1) Δεν έχω επιπλέον 8πινα

2) Δεν έχω επιπλέον 6πινα

Και αν γίνει μ@λ@κία και χαλάσω τα καλώδια δεν θα έχω PC μετά... :-(

Δημοσ.
Το πάλεψα να το φτιάξω αλλά δεν μπόρεσα.

1) Δεν έχω επιπλέον 8πινα

2) Δεν έχω επιπλέον 6πινα

Και αν γίνει μ@λ@κία και χαλάσω τα καλώδια δεν θα έχω PC μετά... :-(

Ααα δεν την παλεβεις :-)στην τελικη κανε αυτο: 100% δωρεαν:-D

6to8pinpcie05.jpg

λινκ 8πιν

Η φτιαξε ενα δικο σου, στο corsair 620W(διαταξη) ειναι ετσι:

82pinxf5.jpg

Δημοσ.

Αυτό θέλω να κάνω, αλλά που θα βρω δίπινο καλώδιο?

Επίσης ρε παιδιά διαβάζω αρκετά πράγματα... όπως:

Η 3870x2 έχει απαίτηση απο την 8-pin σύνδεση γύρω στα 70~72Watt, απο την 6-pin ~65W και απο την μητρική περίπου 26W. Το σύνολο κάπου στα 170W.

Σκεφτήτε τώρα η 4870x2 που είναι το λιγότερο 220~230W πόσο ανεβάζει τις απαιτήσεις απο κάθε σύνδεση (μητρική, 6-pin, 8-pin...). Κατα 99% στην 8-pin ανεβαίνει πάνω απο 75W που είναι το όριο των PCI-E 1.0/1.1 (6-pin).

Ενώ των PCI-E 2.0 (8-pin) φτάνει τα 150W...

Πιστέυω οτι απο την 8-pin η κάρτα θα ζητάει γύρω στα 100W!!! Για o/c ξέχασε το...

Eγώ θα έλεγα να μην πολυ παίζετε με τις τροφοδοσίες για να μην πάρετε τίποτα στο χέρι. Οι κάρτες σε CF προορίζονται για High-High-end συστήματα με τα κατάλληλα μέσα για να τρέξουν απρόσκοπτα. Καλό το Galaxy1000 αλλά τότε που βγήκε τέτοιες κάρτες ήταν ένα όνειρο...

Μπορεί να έχει τα Watt και τα Amper αλλα δεν μπορεί να τα διαθέσει σωστά στις PCI-E συνδέσεις για τα ενεργοβόρα τέρατα.

Ακόμα εδώ, από το Post#607 και κάτω οι απόψεις διίστανται.

Δημοσ.

Heatspreader σου προτείνω την καλύτερη λύση αυτήν :http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=34_186&products_id=23810

Έχω αγοράσει από το κατάστημά αυτό...

Δημοσ.

Τελικά είχε το τροφοδοτικό μου...

IMG_0163.jpg

Θα με σκίσει o Vatos Locos αν το δει. Ελπίζω να μη παρακολουθεί το θέμα... :P

Εκτός από αυτά τα καλώδια που σας δείχνω έχει και άλλα δύο 6πινα για VGAs modular.

Το ερώτημα είναι ότι έχω τα απαραίτητα Ampere και αν ναι, τότε γιατί έβγαλε η Enermax νέο PSU?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...