Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε φιλε HellasVagabond τετοια υπερασπιση πια ελεος (ουτε να σε πληρωνε η Nvidia), δλδ συνεχως συζητατε για τετοιες λεπτομερειες τις οποιες ο απλος κοσμος ουτε καν τις βλεπει, τι να πω (αφου σπαταλατε με τετοια θεματα την ωρα σας) :rolleyes:

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μήπως οι stock ρυθμίσεις είναι που κάνουν τη διαφορά και χρειάζονται αλλαγή στις nVidia;

Τι ενοεις? Σαν τι ακριβως να αλλαξεις? ΑΑ? Το slider ποιοτητας - αποδοσης? Το colour k gamma correction?

Δημοσ.

Φιλε μου απο την στιγμη που ειπωνονται ανακριβειες τι πρεπει να κανω ? Να αφησω ατομα που δεν γνωριζουν να τις διαβαζουν και να λενε πως οι Nvidia καρτες προκαλουν Ghosting εν ετη 2008 η το πως ενω ολος ο κοσμος εχει παραδεχτει πως απο την σειρα 8 και μετα η Nvidia ισοφαρισε την ΑΤΙ στον τομεα της ποιοτητας εδω ειπωνεται πως ειναι ακομα πισω ?

Δημοσ.
κάποια αξιόπιστη πηγή που να το επιβεβαιώνει?

Θα το βρεις σε οποιδηποτε review καρτας της ΑΤΙ οταν αρχιζουν να μιλανε για το AVIVO. Οπως ο Guru3d.

Δημοσ.

Το AVIVO δεν εχει να κανει με την ποιοτητα στα παιχνιδια....Συν το οτι αρκετοι ειναι ακομα κολλημενοι και γιαυτο μιλανε ακομα για "ορατη" και καλα διαφορα σε ταινιες....Εγω δεν μπορεσα να δω διαφορα πριν 2 εβδομαδες και σε 55 ιντσες, μερικοι μαλλον μπορουν....Ισως να εχουν βιονικα ματια :)

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα βιονικων ματιων ρε συ. Θεμα αντιληψης ειναι. Και ναι το εχω ηδη πει οτι η διαφορα πλεον ειναι αμελητεα ΑΛΛΑ οντως καλυτερη αν τα ματια σου εχουν συνηθισει καπως και ειδικα στα βιντεο (εκει τι να πω, μπορω να σου πω και τις παραμικρες διαφορες). Προσωπικα ενιωσα την διαφορα οταν πηγα απο 7800 - 1950 - 8800 - 4870 στην ποιοτητα. Αλλος μπορει να μην το παρει καν χαμπαρι.

Δημοσ.

Αποτι βλεπω εγραψες πως ΔΕΝ εχεις τσεκαρει την σειρα GT200 ωστε να δεις ποιοτητα εικονας...

Εγω οπως σου ειπα τεσταρα GTX260 με 4870 και δεν παρατηρησα διαφορα.

Δημοσ.

Λοιπόν... για να κλείσουμε και το θέμα της ποιότητας απεικόνισης:

1) Η ATI ( πλέον AMD ) είχε μέχρι και την εμφάνιση της σειράς 8 από την NVIDIA τα σκήπτρα όσον αφορά την ποιότητα απεικόνισης και στα games και στην αναπαραγωγή βίντεο.

2) Η ATI πουλούσε μέχρι και την X1950XTX διότι είχε καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και ταυτόχρονα ξεπερνούσε τις κάρτες της NVIDIA όταν ενεργοποιούσες τα Anti-Aliasing & Anisotropic Filtering ( προφανώς αν σκάς 250+ ευρώ για μια κάρτα γραφικών ή ακόμα περισσότερα για high end κάρτα, σαφώς και θα θες να παίζεις με τα games σε full details και με AA & AF enabled για καλύτερη ποιότητα εικόνας ).

2) Η NVIDIA με την σειρά 8 ξεπέρασε την ATI στον τομέα του ανισοτροπικού φιλτραρίσματος και ισοφάρισε στο θέμα του anti-aliasing σε ότι αφορά την ποιότητα απεικόνισης ( στις επιδόσεις με αυτά ενεργοποιημένα ξεπέρασε τις αντίστοιχες προτάσεις της ATi/AMD ).

3) Στην ποιότητα αναπαραγωγής video αν δεν απατώμαι μέχρι τουλάχιστον την σειρά GF 9 και την σειρά HD 3 της AMD οι δύο εταιρίες είχανε την ίδια ποιότητα απεικόνισης πάνω κάτω ( στο Xbitlabs και το Hardware.fr αν θυμάμαι καλά θα βρείτε αναλυτικές μετρήσεις με διάφορα ειδικά προγράμματα ).

4) Μια διαφορά εδώ είναι ότι η AMD έχει από μαμάς ενεργοποιημένα τα φίλτρα βελτίωσης ποιότητας εικόνας στην αναπαραγωγή βίντεο ( deblocking, noise reduction, κλπ ) ενώ η NVIDIA δεν τα έχει ενεργοποιημένα ( πρέπει να τα ενεργοποιήσεις εσύ ).

ikaruga24... είναι ναι μεν ο HellasVagabond NVIDIA fanboy, αλλά και εσύ δεν πας πίσω ( AMDακια! ).

Δημοσ.

Ακλοκάριστες οι κάρτες, παίζοντας Pro Evolution σε 1920x1080p, το PC έσβησε και άνοιξε πάλι.

Κάτι δεν πάει καλά με τη τροφοδοσία, εκτός και αν ζεστέτονται τόσο που δεν νομίζω να έχει να κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...