Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Συμφωνώ κ εγώ αν κ έχω ταχύτερη κάρτα από το gtx280..

Γιατί να περάσεις όλο αυτό με drivers, θερμοκρασίες..και να ανοίγεις συνέχεια θέματα τύπου..πρόβλημα 4870χ2..

Nvidia..μονόδρομος..τέλος..

η 9800GX2 δεν είναι ταχύτερη σε όλα τα games, άσε που σε μεγάλες αναλύσεις όταν ανοίξεις το ΑΑ η GTX280 υπερισχύει της 9800GX2 λόγω της περισσότερης μνήμης και του μεγαλύτερου bandwidth...

και όχι Nvidia δεν είναι μονόδρομος,πρέπει να είναι κάποιος τρελό fanboy για να επιλέξει την GTX280 ενώ έχει βγει η 4870Χ2...

προβλήματα με drivers (Catalyst 8.8) δεν υπάρχουν εκτός αν είναι pebkac, ούτε προβλήματα θερμοκρασίας διότι η 4870Χ2 έχει καλύτερο cooler από την 4870...

να πεις να περιμένει το GT200b να πάει στα κομμάτια, αλλά την GTX280 αυτή την περίοδο απλά δεν αξίζει...

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@antonl

Είσαι όλα τα λεφτά φίλε! Πραγματικά γέλασα πάρα πολύ! Πρέπει να είσαι πολύ τυπάκι! Hahahahahaha!!!! :lol:

@Venisk

Συμφωνώ κ εγώ αν κ έχω ταχύτερη κάρτα από το gtx280..

Δεν θα το έλεγα, στα ίδια επίπεδα είναι περίπου με τη GTX280 να υπερτερεί σε μερικά.

Εσύ έχεις 512MB RAM, 256bit, δύο GPUs.

Η άλλη έχει 1GB RAM, 512bit ενα GPU.

Γιατί να περάσεις όλο αυτό με drivers, θερμοκρασίες..και να ανοίγεις συνέχεια θέματα τύπου..πρόβλημα 4870χ2..

Nvidia..μονόδρομος..τέλος..

Αυτό σκέφτομαι.

Και θα αφήσεις το Χ48 για να πάς σε nvidia board

Όταν το βάλω αγγελία πάρτω εσύ. ;)

Καλώ το X48 σίγουρα, αλλά το motherboard νομίζω το αγοράζεις ανάλογα με τι κάρτες γραφικών θα βάλεις. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το δώσω. Θα δούμε...

Δημοσ.

πάντως αν είσαι αποφασισμένος να αφήσεις το intel για nvidia board, ψάξτο πρώτα γιατί από ότι διαβάζω στα φόρα, μάλλον πας για χοντρό μπλέξιμο με τα 790 (φαντάζομαι αυτό έχεις κατά νού), ειδικά που σε βλέπω και ζόρικο overclocker.:P

Δημοσ.

Όντως υπερτερεί αρκετά η 4870χ2... Πόσο μάλλον που πρόεκειται να πάρω 2x 4870x2.

Συνεχίστε να μιλάτε εσείς και να ανταλλάσετε απόψεις μέχρι να αποφασίσω... :P

Δημοσ.

4870x2 θα πάρεις γάμα την nvidia μια φορά γιατί δεν την παλεύουν οι τύποι εκεί μέσα στήριξε και εσύ λίγο τον ανταγωνισμό άσε που η 4870χ2 clockαρει περισσότερο αλλά όχι πιο εύκολα θέλει μια ιστορία με 2 gpu για να clockάρεις μετά Sli δεν το κάνω καν θέμα θα βαρεθείς να flashάρεις τις κάρτες

αλλά για την οθόνη που έχει και μία 4870 να πάρεις μια χαρά θα ήσουν οπότε σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο και τα υπόλοιπα λεφτά πάνε βγάλε κάνα γκομενάκι έξω ;)

Δημοσ.

o Vatos δεν είναι fanboy τσιμπάει ότι είναι καλύτερο για την τσεπούλα του και στην προκειμένη περίπτωση αφού η τσέπη δεν έχει πάτο :lol: 4870χ2

και όταν με το καλό έρθει και η 4850χ2 θα την πάρω να κάνω κόντρες με τον Heatspreader :lol:

Δημοσ.
αλλά για την οθόνη που έχει και μία 4870 να πάρεις μια χαρά θα ήσουν

Παίζω σε 40άρα TV 1920x1080. Οπότε χρειάζομαι το μέγιστο δυνατό. Το Crysis με την 8800GTX σε αυτή την ανάλυση δεν έπαιζε με τίποτα. Φυσικά μιλάω για όλα Very High και με 4xAA.

και τα υπόλοιπα λεφτά

Δεν υπάρχουν υπόλοιπα. Αυτό λέω τόση ώρα. Δεν θα πάω να την αγοράσω τη κάρτα. Απλά ίσως συμπληρώσω μερικά.

Με ψηλοπείσατε για τη 4870χ2. Απλά αν δεν είναι καλή μάλλον θα πρέπει να τη βάλω σε άλλη υποδοχή και όχι σε PCI-E... Και σίγουρα όχι σε δική μου... :P

Δημοσ.

Το Crysis @ 1920x1080, όλα very high και με 4xAA, δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα ναι playable ό,τι/όσες κάρτες κι αν πάρεις. Με medium settings και χωρίς ΑΑ, εδώ δίνει 40-50 fps.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει περίπτωση.

Κοιτάω να πάρω ότι πιο γρήγορο υπάρχει χωρίς να με νοιάζει τα λεφτά.

Σαν να μου χαρίζουν ή τη μία ή την άλλη.

Σκέφτομαι να πάρω παρόλα αυτά μία GTX280, να στείλω τη μητρική που έχω, να πάω πάλι σε SLI board και μετά να πάρω άλλη μία GTX280.

Όπως και να έχει η GTX280 είναι η καλύτερη της αγοράς αλλά εντελώς ασύμφορη. Όπως είπα δεν με νοιάζουν τα χρήματα, οπότε μάλλον για εκεί πάω.

Επίσης ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για τη 4870x2, οπότε πάλι πιο σίγουρη λύση είναι η 280.

Τέλος νομίζω ότι είναι καλύτερα 280SLI παρά 4870x2CFX. Μιας και όπως αναφέρθηκε, αλλιώς αποδίδουν τα παιχνίδια σε 2GPU παρά σε 4GPU.

Σκέψεις κάνω, δεν ξέρω. Ότι πείτε και εσείς...

Αν ειδες τα προσφατα reviews 4870χ2 σε crossfire ειναι ποιο δυνατες απο GTX280 SLI με σχετικη ανεση. Μια 4870χ2 ειναι στην χειροτερη των περιπτωσεων 25% γρηγοροτερη με τις καλυτερες να ξεπερναν το 50%. Το ιδιο και για το SLI vs CF. Με βαση τις τιμες της Ελλαδας ομως καποιος θα ειναι χαζος (ποιο πολλα λεφτα παρα μυαλο) να παρει GTX280 αντι 4870χ2.

Οπως ειπε και ο thresh. Αν οι τιμες της GTX280 ηταν σαν της Γερμανιας η κατι τετιο τοτε ναι ισως και να αξιζε αναλογα γι αυτα που ψαχνεις. Παντως περιμενε λιγο καιρο ακομα το GTX200b να δουμε τιμες και αποδοση και τοτε σου λεμε καλυτερα τι παιζει.

Αν θελεις ΤΩΡΑ μια καρτα τοτε εφυγες για 4870χ2. Απλα τις μηδενιζει τις αλλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...