Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ASUS GTX260 την πηρα 280ευρω πριν 1 μηνα κοντα....Αν ψαξεις βρισκεις καλες τιμες....

Οσο για τους βαθμους θα επρεπε να σε νοιαζει γιατι ανεβαινει η γενικη θερμοκρασια στο κουτι σου....

Και σου ξαναλεω πως με υπερσυνγχρονισμο η ΑΤΙ μενει πισω εκτος και αν βαλεις Aftermarket ψυκτρα και αρα χασεις την εγγυηση....Συν το οτι η NVIDIA εχει το Physx με πολλους αναμενομενους τιτλους που το χρησιμοποιουν....Και ειναι και πιο φτηνη η GTX280 απο την 4870χ2 καπου στα 60-70ευρω....

Τωρα ειδα πως τα ειχες βγαλει 2 φορες @!#@!#@~#@!~

Αυριο ισως το ξανακανω γιατι παλι αρχισα το Folding.

Κατεβασε τα patch αλλα θυμησου πως και εχεις τον ηχο στο Low αλλα και δεν εχεις βαλει 4xAF.

ΥΓ : Οπως εχω ξαναπει οσο αφορα τον υπερσυνγχρονισμο οι Nvidia ειναι μπροστα.

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Forced απο το NVIDIA Control Panel....Νομιζω πως και η ΑΤΙ εχει κατι αναλογο αποτι θυμαμαι εστω οταν ειχα ΑΤΙ.

ΥΓ : Παιδες καληνυχτα , παω να δω Code Geass R2 και την πεφτω. Τα λεμε αυριο παλι.

Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε αυτό. Έχεις link? Αν είναι από Δευτέρα να πάρω τη GTX280.

Δημοσ.

Καλά αφού το πράσινο στρατόπεδο έχει φτάσει να μιλάει για ρεύματα και θόρυβο.... και για physx (OMGROFLMAO).

Άνθρωποι που αγοράζουν hardware και του αλλάζουν τα 'φώτα' σε overclocking καταλήγουν να μιλούν για κατανάλωση ρεύματος (lol).

• Super Moderators
Δημοσ.
και νομιζεις οτι η 260 ειναι καλυτερη ε?

Χανεις κατι....cpu....:lol:

σε 1680χ1050 η cpu δεν παίζει ρόλο...

δεν είναι ακριβώς μπροστά αλλά οι GT200 έχουν καλό scaling στις επιδόσεις όταν κάνεις o/c

Δημοσ.
Καλά αφού το πράσινο στρατόπεδο έχει φτάσει να μιλάει για ρεύματα και θόρυβο.... και για physx (OMGROFLMAO).

Άνθρωποι που αγοράζουν hardware και του αλλάζουν τα 'φώτα' σε overclocking καταλήγουν να μιλούν για κατανάλωση ρεύματος (lol).

Μιλωντας μονο για τις GTX260/280 σε πληροφορω πως η αυξηση σε καταναλωση ρευματος στο 20-25% υπερσυνγχρονισμου ειναι καπου 4-5watt. Δεν ξερω ποσο σχετικος εισαι με το θεμα και ειπες οτι ειπες απλα στο διευκρινιζω.

Heatspreder & Thresh εννοω πολυ απλα πως με στοκ ψυκτρα ανεβαινουν κατα ΠΟΛΥ περισσοτερο απο τις ΑΤΙ.

Στο παραπανω τεστ φανταστειτε τι FPS θα εβγαζε η GTX280 η οποια φτανει μεχρι 730MHz , 1488MHz , 2500MHz χαλαρα χωρις προβληματα και εχει και παραπανω shaders και μεγαλυτερο bandwith.

Δημοσ.
Μιλωντας μονο για τις GTX260/280 σε πληροφορω πως η αυξηση σε καταναλωση ρευματος στο 20-25% υπερσυνγχρονισμου ειναι καπου 4-5watt. Δεν ξερω ποσο σχετικος εισαι με το θεμα και ειπες οτι ειπες απλα στο διευκρινιζω.

Heatspreder & Thresh εννοω πολυ απλα πως με στοκ ψυκτρα ανεβαινουν κατα ΠΟΛΥ περισσοτερο απο τις ΑΤΙ.

Στο παραπανω τεστ φανταστειτε τι FPS θα εβγαζε η GTX280 η οποια φτανει μεχρι 730MHz , 1488MHz , 2500MHz χαλαρα χωρις προβληματα

Δεν θα έβγαζε τίποτα παραπάνω από ότι και πιο κάτω... αφού για να πας τον πυρήνα στα ~730MHz πρέπει να πάιξεις τους shaders στα 1512MHz ( υπάρχει μια αναλογία μεταξύ συχνότητας πυρήνα και shaders που πρέπει να τηρείται, αλλιώς δεν πιάνει το overclock )

Επίσης δεν είναι ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα.

Ο μέσος όρος των GTX 280 στο stable overclock είναι τα 702MHz / 1458MHz / 1241MHz, και όχι 720 και 730 βάλε που λες.

Επίσης μια χαρά υπερχρονίζεται η 4870 με την μαμίσια ψύκτρα.

Παρεπιπτόντως από τα 602/1296/1100 στα 702/1458/1241 δεν ανεβάζεις την κατανάλωση κατά 4-5 watt που λες, αλλά αρκετά παραπάνω.

Δημοσ.

Στο παραπανω τεστ φανταστειτε τι FPS θα εβγαζε η GTX280 η οποια φτανει μεχρι 730MHz , 1488MHz , 2500MHz χαλαρα χωρις προβληματα και εχει και παραπανω shaders και μεγαλυτερο bandwith.

Επειδή δεν έχω καλή φαντασία, μπορείς να βάλεις κάποιο link?

Δημοσ.

Προσπαθώ να φτιάξω το crysis μήπως κ τρέξει το μπιπ benchmark...(όλο με βάζει να παίζω το game κ όχι να βλέπω το video του benchmark)μήπως μου ξεφεύγει κάτι ρε παιδιά.. αν μπορείτε δώστε λίγη βοήθεια..

Δημοσ.

Δεν θα έβγαζε τίποτα παραπάνω από ότι και πιο κάτω... αφού για να πας τον πυρήνα στα ~730MHz πρέπει να πάιξεις τους shaders στα 1512MHz ( υπάρχει μια αναλογία μεταξύ συχνότητας πυρήνα και shaders που πρέπει να τηρείται' date=' αλλιώς δεν πιάνει το overclock )

Επίσης δεν είναι ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα.

Ο μέσος όρος των GTX 280 στο stable overclock είναι τα 702MHz / 1458MHz / 1241MHz, και όχι 720 και 730 βάλε που λες.

Επίσης μια χαρά υπερχρονίζεται η 4870 με την μαμίσια ψύκτρα.

Παρεπιπτόντως από τα 602/1296/1100 στα 702/1458/1241 δεν ανεβάζεις την κατανάλωση κατά 4-5 watt που λες, αλλά αρκετά παραπάνω.[/quote']

1ον) Η αναλογια που λες δεν ισχυει απολυτα...Και καλα λεγεται πως ο πυρηνας πρεπει να εχει την μιση ταχυτητα απο τους Shaders, πραγμα που ουτε καν στην δικια μου περιπτωση δεν ισχυει.

2ον) Ο μεσος ορος που λες δεν ισχυει. Πηγαινε στο Techpowerup και κοιτα τα OC χρηστων στο GPU-Z. Τα ρολογια που εδινες τα πιανω και εγω ανετα αν θελω να πουσαρω λιγο ακομα τις μνημες.

3ον) Η 4870 σε ΟΛΑ τα τεστ γινεται stable OC το ΑΝΩΤΑΤΟ εως 9% και αυτο σε τεστ που εγινε σε δωματιο με θερμοκρασια 21 βαθμων κελσιου. Αν δεν κανω λαθος στην Ελλαδα σπανια εχουμε θερμοκρασια δωματιου κατω των 26-27 βαθμων.

4ον) Η ASUS GTX260 TOP σε σχεση με την ASUS GTX260 καιει 3watt παραπανω , οποτε τα 5watt που αναφερα αντε στην χειροτερη να ειναι 6watt παραπανω....Φανταζεσαι Ποσα Watt παραπανω θα καιει μια OC 4870 που ηδη καιει πολυ περισσοτερο ?

Δημοσ.
4XAF / 16xQAA / Δεν ξερω αν εβαλες AF αλλα εγω εβαλα στο CC της NVIDIA. Και φυσικα Very High το Sound.

4xaf16xaawo7.png

4XAF / 4XAA

4xaf4xaaah6.png

Δεν καταλαβαινω γιατι βαλαμε Custom αντι για Very High αλλα εφοσον ειπατε ιδια ακριβως settings οκ.

av9r3xu8pg29qe9h58d2.jpg

μπηκε το patch 1.1 το 1.2 αρνητε να δουλεψει μεχρι στιγμης

φιλε HellasVagabond εφαγες πετσα φαντασου να ειχες στο pc σου 4850crossfire

Δημοσ.
1ον) Η αναλογια που λες δεν ισχυει απολυτα...Και καλα λεγεται πως ο πυρηνας πρεπει να εχει την μιση ταχυτητα απο τους Shaders, πραγμα που ουτε καν στην δικια μου περιπτωση δεν ισχυει.

Δεν είπα ότι πρέπει ο πυρήνας να είναι ακριβώς στην μισή συχνότητα από τους shaders.

Επίσης η αναλογία αν δεν κάνω λάθος δεν είναι η ίδια στην GTX 260 με την GTX 280.

Πάντως και στις δύο υπάρχει μια σχέση μεταξύ των δύο συχνοτήτων που πρέπει να τηρείται, αλλιώς δεν πιάνει την επιθυμιτή συχνότητα αλλά την πιο κοντινή επιτρεπόμενη τηρουμένης της αναλογίας.

Αν έχεις αμφιβολίες... δες το video που γύρισα πριν λίγα λεπτάκια.

Click to download ( DivX video )

2ον) Ο μεσος ορος που λες δεν ισχυει. Πηγαινε στο Techpowerup και κοιτα τα OC χρηστων στο GPU-Z. Τα ρολογια που εδινες τα πιανω και εγω ανετα αν θελω να πουσαρω λιγο ακομα τις μνημες.

Μιλάμε για GTX 280, και φυσικά τα scores που βλέπεις στο GPU-z database ουδεμία σχέση έχουν με full stable clocks.

3 κάρτες έχω εδώ, και έχω και άλλους 4 φίλους με 1 GTX 280 o καθένας.

Οι περισσότεροι είναι full stable στα clocks που ανέφερα, και βγάζουνε μόνο AquaMark 3 στα 730/1512/12xxx-13xxx.

4ον) Η ASUS GTX260 TOP σε σχεση με την ASUS GTX260 καιει 3watt παραπανω , οποτε τα 5watt που αναφερα αντε στην χειροτερη να ειναι 6watt παραπανω....Φανταζεσαι Ποσα Watt παραπανω θα καιει μια OC 4870 που ηδη καιει πολυ περισσοτερο ?

1) Ποιά είναι η πηγή σου για αυτές τις μετρήσεις ?

2) Κάτσε να δω και τι clocks έχουνε αυτές οι δύο κάρτες που αναφέρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...