Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Vatos βαλτους λιγο παγο, ειναι το μονο που μπορεις να κανεις στην εν λογω περιπτωση....

Αναρωτιεμαι τι περιγραφεις A_Gamer....

Η GXT280 καιει περιπου 260watt under load....Η 4870χ2 καιει απο 400watt εως 420watt under load.

Η GTX280 εχει προτεινομενο PSU στα 550-600w. Η 4870χ2 εχει προτεινομενο PSU 750-800watt.

Τελος η 4870x2 στο 60% των στροφων του Fan της εχει καπου 2db περισσοτερο θορυβο απο την GTX280. Στα 100% κανεις δεν εχει ελενγξει τι θορυβο κανει....

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πώπω μένος οι κάτοχοι Nvidia.

Εγώ που έχω και nvidia και ati επικρατώ όλων λοιπόν.

You got pwned fanboys :-)

(Σαθ Νίκηθα! (ελληνιστί))

Δημοσ.

Φιλε μου και εγω ειχα πολλες ΑΤΙ οταν ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ καθαρα απο τις NVIDIA σε ολους τους τομεις η εστω σε περισσοτερους .( 9700pro / 9800pro-xt / X1950XT )

Απλα τωρα πια δεν ειναι σε αρκετους τομεις και γιαυτο δεν ειμαι κατοχος ΑΤΙ αυτο ειναι ολο.

Δημοσ.

Τζούζει η red brigade τώρα τελευταία όμως έ?

Τα πράσινα καλικατζαράκια έχουν σκάσει από το κακό τους.

Δημοσ.

Μπα, η Nvidia ειναι τα τελευταια χρονια ενα βημα μπροστα και σε ενα μηνα το πολυ ανακοινωνει τα νεα μοντελα της. Εξαλλου οπως μπορεις να φανταστεις ενα μοντελο GX2 με 2χGTX280 πυρηνες θα σκουπιζει το πατωμα με την 4870χ2. Το ζητημα ειναι αν θα κανουν κατι τετοιο ( με μικροτερη mm process ) η απλα θα κανουν κατι νεο. Ειδωμεν.

Δημοσ.

H nvidia πάει για φούντο, (όχι ότι χαίρομαι, like i said προτιμώ να αγοράζω και τους δύο αντί για μόνο τον ένα), αλλά vagabond σε βλέπω πολύ πορωμένο και δε θέλω να σε στεναχωρήσω, διάβαζε και λίγο τις πορτοκαλί σελίδες! http://www.tomshardware.com/news/Nvidia-Q22008,6124.html

Δημοσ.

Εχεις ιδεα ποσο καιρο εχει να "Μπει Μεσα" η Nvidia ? Ποσα χρονια ? Λογικο ειναι καποτε να πεσει μεσα καποιο Quarter. Εγω πιο πολυ ανησυχω για την ΑMD που η μετοχη της κανει 5.64$ και οχι για την Nvidia που η μετοχη της ακομα και με το πεσιμο ειναι στα 13.23$....Δεν θα κανει σε κανεναν καλο αν μεινει μονη η Nvidia....

Δημοσ.
Αναρωτιεμαι τι περιγραφεις A_Gamer....

Η GXT280 καιει περιπου 260watt under load....Η 4870χ2 καιει απο 400watt εως 420watt under load.

Η GTX280 εχει προτεινομενο PSU στα 550-600w. Η 4870χ2 εχει προτεινομενο PSU 750-800watt.

Αυτοί που δίνουν 400 ευρώ για κάρτα δεν ενδιαφέρονται για το ρεύμα και το τροφοδοτικό, ξαναλέω. Και να αφήσουν εμάς τους υπόλοιπους να παίρνουμε απλές 4850 και 4870, που καίνε πιο λίγο ρεύμα και δεν κάνουν τόσο θόρυβο (η 4870 με λιγότερο ρεύμα και φυσικά πιάνοντας πολύ λιγότερο χώρο έχει τις ίδιες επιδόσεις με την GTX 260 στην ίδια περίπου τιμή, ίσως και χαμηλότερη).

Τελος η 4870x2 στο 60% των στροφων του Fan της εχει καπου 2db περισσοτερο θορυβο απο την GTX280. Στα 100% κανεις δεν εχει ελενγξει τι θορυβο κανει....

Από πού προκύπτει αυτό;

Vatos βαλτους λιγο παγο, ειναι το μονο που μπορεις να κανεις στην εν λογω περιπτωση....

Ε, σταμάτα κι εσύ να μας τα πρήζεις όμως! :P

Δημοσ.
Απο το οτι σε ΟΛΑ τα τεστ η 4870χ2 δουλευει με τον ανεμιστηρα στο Auto που ποτε δεν ανεβαινει πανω απο το 60-70%.

Και τα db πού είναι, έχεις link από αυτά τα test;

Στα άλλα πάντως δεν απαντάς: στην κατηγορία 150-250 ευρώ ποιος άνθρωπος με σώας τας φρένας θα επέλεγε nVidia;

Δημοσ.
Μπα, η Nvidia ειναι τα τελευταια χρονια ενα βημα μπροστα και σε ενα μηνα το πολυ ανακοινωνει τα νεα μοντελα της. Εξαλλου οπως μπορεις να φανταστεις ενα μοντελο GX2 με 2χGTX280 πυρηνες θα σκουπιζει το πατωμα με την 4870χ2. Το ζητημα ειναι αν θα κανουν κατι τετοιο ( με μικροτερη mm process ) η απλα θα κανουν κατι νεο. Ειδωμεν.

Ρε φιλε πες πως η Nvidia βγαζει την 2gtx280, εσυ ποσο λες να ειναι η τιμη της σε σχεση με αυτην της 4870χ2 (που την παταει κατω οπως ειπες), ασε μην κανεις τον κοπο να απαντησεις θα σου πω εγω ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ακριβοτερη απο την 4870χ2, αρα πια λες οτι θα προτιμησει ο κοσμος; (Ρητορικη ερωτηση)

Αρα καταληγουμε στο εξης: τωρα ποιος παταει κατω ποιον; ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
H nvidia πάει για φούντο, (όχι ότι χαίρομαι, like i said προτιμώ να αγοράζω και τους δύο αντί για μόνο τον ένα), αλλά vagabond σε βλέπω πολύ πορωμένο και δε θέλω να σε στεναχωρήσω, διάβαζε και λίγο τις πορτοκαλί σελίδες! http://www.tomshardware.com/news/Nvidia-Q22008,6124.html

με αυτή την λογική η AMD (και η ΑΤΙ μέσα) δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή την στιγμή μιας και είναι σε πολύυυυυυυυυυ χειρότερη κατάσταση...

εσυ ποσο λες να ειναι η τιμη της σε σχεση με αυτην της 4870χ2 (που την παταει κατω οπως ειπες), ασε μην κανεις τον κοπο να απαντησεις θα σου πω εγω ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ακριβοτερη απο την 4870χ2,

στην Γερμανία η GTX280 είναι στα 300-310 euro ενώ η 4870Χ2 στα 390-400, μην κοιτάς εδώ που δεν έχουν περάσει ακόμα η μειώσεις της Nvidia...όπως καταλαβαίνεις η διαφορά τιμής είναι μεγάλη

η GTX280X2 αν βγει θα είναι στα 55nm πράγμα που σημαίνει ότι θα κατασκευάζεται πιο φτηνά από την υπάρχουσα στα 65nm με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα για μείωση τιμής...

άρα μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά για το "σίγουρα πολύ ακριβότερη"...

Δημοσ.
Και τα db πού είναι, έχεις link από αυτά τα test;

Στα άλλα πάντως δεν απαντάς: στην κατηγορία 150-250 ευρώ ποιος άνθρωπος με σώας τας φρένας θα επέλεγε nVidia;

Σε ολα τα τεστ αν κοιταξεις θα δεις τα DB.

Η GTX260 φτανει χαλαρα στο 20% Overclock με stock ψυκτρα ενω η 4870 με δυσκολια αγγιζει το 10% παλι με στοκ ψυκτρα....Οποτε θα ελεγα πως η GTX260 ειναι καλυτερη λυση....Εξαλλου εχω δοκιμασει και τις 2.

Οσο για την αλλη ερωτηση δεν ειπα πως θα βγαλει καρτα με 2 GTX280...Ειπα ομως πως ΑΝ την εβγαζε θα πατουσε κατω την 4870χ2...Και ΑΝ την βγαλει με μικροτερη κατασκευαστικη μεθοδο τοτε το κοστος θα πεσει πολυ και ετσι αν η 4870χ2 κανει 430ε και η 280GX2 κοστιζει 500ε τοτε ποιος θα παρει την ΑΤΙ ?

Δημοσ.

Oσο για την αλλη ερωτηση δεν ειπα πως θα βγαλει καρτα με 2 GTX280...Ειπα ομως πως ΑΝ την εβγαζε θα πατουσε κατω την 4870χ2...Και ΑΝ την βγαλει με μικροτερη κατασκευαστικη μεθοδο τοτε το κοστος θα πεσει πολυ και ετσι αν η 4870χ2 κανει 430ε και η 280GX2 κοστιζει 500ε τοτε ποιος θα παρει την ΑΤΙ ?

Mε το ΑΝ δεν μου λες τπτ, κατσε πρωτα να δουμε ποτε θα κυκλοφορησει και εαν θα κυκλοφορησει και τοτε βλεπουμε ποιος θα προτιμησει ποιον (και εαν γινει ετσι οπως τα λες δεν νομιζω η ΑΤΙ να μεινει με σταυρωμενα τα χερια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...