Προς το περιεχόμενο

GTX280 ή 4870χ2 και γιατί?

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους! :-)

Επειδή η κάρτα γραφικών της υπογραφής μου, μου άφησε χρόνους, σκέφτομαι να πάρω πάλι μία από τις ναυαρχίδες της nVidia και της ATi αντίστοιχα.

Αυτό που φοβάμαι με την 4870χ2, είναι οι Drivers και γενικότερα η ασυμβατότητα παιχνιδιών. Από την άλλη όμως ένα CF-X, θα το κάνω σίγουρα και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό.

Η GTX280 έχει optimized παιχνίδια και ποτέ δεν πρόκειται ούτε να κωλώσει πουθενά, αλλά ούτε να έχω πρόβλημα με Drivers. Ωστόσο όμως δεν μπορώ να κάνω SLI, οπότε δεν μπορώ να παρατείνω τη ζωή του συστήματός μου.

GTX280

4870x2

Ποια είναι η γνώμη σας?

Ευχαριστώ :-)

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

θα ελεγα να περιμενεις λιγο ακομα,να βγουνε καινουεργιοι drivers για την 4870χ2 και μετα αναλογος τι πιστευεις εσυ.

Δημοσ.

γιατί δεν περιμένεις λίγο να δούμε κάποια πιο ολοκληρωμένα reviews??όταν λες ότι μας άφησε χρόνους εννοείς ότι ψόφησε??προσωπικά ποτέ δεν ήμουν fan των sandiwch....θα μπορούσες να πάρεις τώρα μια gtx 280 εάν γίνεται απο εξωτερικό που είναι και φτηνότερες και στο μέλλον παίρνεις άλλη μία και ένα sli mobo....εξάλλου η μητρική που έχεις πουλιέται άνετα...αν και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις 2 μονές 4870 και να παίξεις crossfire..

Δημοσ.

Η 4870x2 φαίνεται πάρα πολύ δελεαστική. Παρόλα αυτά θέλω να δω τι θα λέει και το 'refresh' μοντέλο της Nvidia που θα βγει σε λίγο.

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών της υπογραφής μου, είναι στο Service του Πλαισίου.

Με λίγα λόγια μέσα στη βδομάδα θα πρέπει να ξέρω τι θέλω.

Κάποια Reviews που είδα δεν μου άρεσαν καθόλου όσον αφορά τη 4870x2.

http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=588

http://forums.overclockersclub.com/?showtopic=154928

Το σκέφτηκα να πάω σε SLI mobo, αλλά δεν θα το ήθελα. Με λίγα λόγια ή πάω για μία 280 η οποία θα μου στοιχήσει κάνα 150άρι Ευρώ (λόγω αλλαγής κάρτας γραφικών) ή πάω για 4870χ2 και στο μέλλον άλλη μία...

Να τονίσω ότι παίζω σε αναλύσεις 1920χ1080!

Δημοσ.

αν βιάζεσαι τόσο πολύ και πας στην 280 μπορείς να προτιμήσεις evga για να έχεις το step-up ώστε να πάρεις το καινούργιο refreshed μοντέλο που θα ανακοινωθεί σύντομα και θεωρητικά θα είναι λίγο καλύτερο από την 4870x2

• Super Moderators
Δημοσ.

με τις τιμές που έχουν στην Ελλάδα οι GTX280 απλά δεν αξίζουν, αν έκαναν 300-310 euro όπως στην Γερμανία θα το σκεφτόμασταν, αλλά με την GTX280 στα 399 euro και την 4870Χ2 στα 430 είναι προφανές ότι πρέπει να επιλέξεις την 4870Χ2

CF-X είναι υπερβολή & άχρηστο αν δεν έχεις 30αρι monitor με 2560χ1600, για 1920χ1200 μια 4870Χ2 είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ, άσε που το scaling στην πλειοψηφία των παιχνιδιών είναι πίκρα με 4 gpus...

οπότε είτε παίρνεις 4870Χ2 είτε περιμένεις τo GT200b που θα βγει το αργότερο σε 10-15 μέρες

Δημοσ.
αν βιάζεσαι τόσο πολύ και πας στην 280 μπορείς να προτιμήσεις evga για να έχεις το step-up ώστε να πάρεις το καινούργιο refreshed μοντέλο που θα ανακοινωθεί σύντομα και θεωρητικά θα είναι λίγο καλύτερο από την 4870x2

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι παίζει με αυτό ακριβώς?

:-)

@ThReSh

Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα στη προκειμένη περίπτωση. Με ενδιαφέρει η μέγιστη επίδοση και συμβατότητα.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας, όσο για την επίδοση η 4870Χ2 είναι πιο γρήγορη από την GTX280

Δημοσ.

Οποιά και νά πάρεις θα παίζεις στην ανάλυση που θές,εγώ προτείνω να πάρεις 2 4870 και να τις βάλεις σε crossfire,αξίζιε περίσσοτερο απο μία GTX280.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν αξίζει να πάρει 2χ4870 αφού μπορεί να πάρει φτηνότερα την 4870Χ2 που έχει περισσότερη μνήμη και καλύτερη ψύξη...

Δημοσ.
Οποιά και νά πάρεις θα παίζεις στην ανάλυση που θές,εγώ προτείνω να πάρεις 2 4870 και να τις βάλεις σε crossfire,αξίζιε περίσσοτερο απο μία GTX280.

Δεν υπάρχει περίπτωση.

Κοιτάω να πάρω ότι πιο γρήγορο υπάρχει χωρίς να με νοιάζει τα λεφτά.

Σαν να μου χαρίζουν ή τη μία ή την άλλη.

Σκέφτομαι να πάρω παρόλα αυτά μία GTX280, να στείλω τη μητρική που έχω, να πάω πάλι σε SLI board και μετά να πάρω άλλη μία GTX280.

Όπως και να έχει η GTX280 είναι η καλύτερη της αγοράς αλλά εντελώς ασύμφορη. Όπως είπα δεν με νοιάζουν τα χρήματα, οπότε μάλλον για εκεί πάω.

Επίσης ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για τη 4870x2, οπότε πάλι πιο σίγουρη λύση είναι η 280.

Τέλος νομίζω ότι είναι καλύτερα 280SLI παρά 4870x2CFX. Μιας και όπως αναφέρθηκε, αλλιώς αποδίδουν τα παιχνίδια σε 2GPU παρά σε 4GPU.

Σκέψεις κάνω, δεν ξέρω. Ότι πείτε και εσείς...

Δημοσ.

Αφού σ' ενδιαφέρει απλώς το ταχύτερο configuration, προτείνω GTX280 και μελλοντικά SLi.

[...]

Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα στη προκειμένη περίπτωση[...]

[...]

Κοιτάω να πάρω ότι πιο γρήγορο υπάρχει χωρίς να με νοιάζει τα λεφτά[...] Όπως είπα δεν με νοιάζουν τα χρήματα[...]

[...]ευχαριστιέμαι όταν κλέβουν τράπεζες και σπάνε ακριβές αντιπροσωπίες αυτοκινήτων[...]

Standard κάποια τράπεζα χτύπησες εσύ...

Δημοσ.

Συμφωνώ κ εγώ αν κ έχω ταχύτερη κάρτα από το gtx280..

Γιατί να περάσεις όλο αυτό με drivers, θερμοκρασίες..και να ανοίγεις συνέχεια θέματα τύπου..πρόβλημα 4870χ2..

Nvidia..μονόδρομος..τέλος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...