Προς το περιεχόμενο

Συγκρίσεις gpu για gaming

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν παρακολουθώ καθόλου τις εξελίξεις στις κάρτες γραφικών για φορητούς υπολογιστές και τώρα που είμαι σε αναζήτηση για νέο laptop 13 ιντσών μέχρι 1500 ευρώ θα ήθελα τις γνώμες σας.

Τι μάρκα θα προτιμούσατε στο laptop σας, nvidia ή ati? Και απο ποιόν αριθμό μοντέλου και πάνω; Όποιος θέλει ας εκφράσει μια άποψη.

p.s. βρίσκω διάφορα μοντέλλα 8400, 8600, 9300, m, go, hd, πανικός!:o

Δημοσ.

Για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου θα επέλγα Dell XPS M1330 αλλά από την Dell ώστε να κάνεις το configuration που θέλεις με αυτόνομη κάρτα γραφικών και όχι από καταστήματα που πωλήται με ενσωματωμένη Intel.

Οσο αναφορά τη δεύτερη ερώτησή σου για την κάρτα, προσωπικά προτιμώ ΑΤΙ. Στους φορητούς όμως και δη αυτής της κατηγορίας οι επιλογές είναι περιορισμένες. Ομως τα πάντα είναι σχετικά με τις ανάγκες που έχεις. Εσύ τι χρειάζεσαι?

Διάβασε την παρακάτω λίστα για να καταλάβεις πόσο ισχυρή είναι η κάθε κάρτα και να μην πελαγώσεις.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

ΥΓ: Μη βιαστείς να αγοράσεις κάτι τώρα αν δε το χρειάζεσαι άμεσα. Σε 1-1,5 μήνα θα εμφανιστούν τα νέα Montevina μοντέλα με το ενσωματωμένο Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD, που είναι υπεραρκετό για φορητούς 13''-14''.

Δημοσ.

Που σουν Μιχάλη όλο το πρωι που γκουγκλαραααα :P :-)

Ότι έπρεπε η λίστα και ευχαριστώ για το tip. Αποδεικνύεται όμως ότι δεν μπορώ να περιμένω πολύ ακόμα, μέσα στο σεπτέμβρη θα το πάρω το μηχάνημα.

To dell με την 8400 όπως βλέπω και απο τη λίστα αν το ερμηνεύω καλά, έχει καλύτερα αποτελέσματα στο 3dmark01 και χειρότερα στα υπόλοιπα, από ότι το vaio sr19vn που ζαχαρώνω με την 3470.. Είναι βέβαια ένα κλικ πιο φθηνό.. Διλημματάκι.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις σε παιχνίδια γιατί κυρίως παίζω στο 360. Αλλά όσο να'ναι, όλο και κάποιο mmorpg θα τρέξω. Για το dell διάβασα ότι το config με την 8400 παρουσίαζε προβλήματα υπερθέρμανσης, ίσως να κολλάει και με την είδηση που είχαμε προχτές ότι οι σειρές 8 για φορητούς απο την nvidia βγάζουν πρόβλημα..;

Δημοσ.
Που σουν Μιχάλη όλο το πρωι που γκουγκλαραααα :P :-)

Λίγο μακρυά :) 55ο σχεδόν 56ο παράλληλο.

To dell με την 8400 όπως βλέπω και απο τη λίστα αν το ερμηνεύω καλά, έχει καλύτερα αποτελέσματα στο 3dmark01 και χειρότερα στα υπόλοιπα, από ότι το vaio sr19vn που ζαχαρώνω με την 3470.. Είναι βέβαια ένα κλικ πιο φθηνό.. Διλημματάκι.

Μη κοιτάς τη λίστα μεμονομένα, ανάλογα με τη κάθε benchmark. Απλά κοίτα την κατάταξη. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα, τόσο απλό. Χαίρω πολύ θα μου πεις βέβαια, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία των συντακτών.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις σε παιχνίδια γιατί κυρίως παίζω στο 360. Αλλά όσο να'ναι, όλο και κάποιο mmorpg θα τρέξω. Για το dell διάβασα ότι το config με την 8400 παρουσίαζε προβλήματα υπερθέρμανσης, ίσως να κολλάει και με την είδηση που είχαμε προχτές ότι οι σειρές 8 για φορητούς απο την nvidia βγάζουν πρόβλημα..;

Λοιπόν, γνώμη μου γενικά είναι ότι όταν πας σε φορητό αυτής ης κατηγορίας ΔΕΝ προτίνεται να έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών όσο αδύναμη και αν αυτή είναι (όπως οι δύο που ανέφερες) καθώς είναι σε πλήρη ασυμφωνία με το χρηστικό σκοπό ύπαρξης αυτών των μηχανημάτων, Φορητότητα-Αυτονομία(Ενίοτε υπηλές επιδόσεις ανάλογα με τα βαλάντια), καθώς είναι ένας ακόμα επεξεργαστής που καταναλώνει ενέργεια και παράγει θερμότητα ανεξάρτητα της χρήσης που κάνεις.

Εσύ επειδή τα σκάς χοντρά έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις κάτι πολύ καλό. Το χρειάζεσαι όμως πραγματικά? Αλλωστε τι να παίξεις σε 13άρι φορητό. Μιλάω σαν κάτοχος 13''. Αντε κανένα Pro τις πολύ δύσκολες ώρες.

Η πρότασή μου είναι να μείνεις στο Χ360 για τα παιγνίδια σου και ο φορητός σου να είναι πραγματικός φορητός.

Προσωπικά το καλύτερο 13'' εν αναμονή και των νέων Macbook είναι το Μ1330, με μόνο ψεγάδι την γυαλιστερού τύπου οθόνη που θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ από πλευράς των περισσότερων κατασκευαστών, να τοποθετούν γυαλιστερά πάνελ σε μηχανήματα που προορόζονται για χρήση και σε εξωτερικούς χώρους ή σε περιβάλλον γραφείου με έντονο φωτισμό.

Αν μπορείς να κάνεις μια καλή σύνθεση στη Dell με σκληρό στις 7200 στροφές, γρήγορο επεξεργαστή και 6άρα μπαταρία (στο εμπόριο πωλείται με την 4άρα) θα μείνεις υπέρευχαριστημένος.

Αλλιώς θα σου έλεγα να πάρεις το κορυφαίο HP Compaq 6910p GB960EA. Είναι 14άρι αλλά ίδιου βάρους με τα υπόλοιπα (μαγνήσιο γαρ). Κοίτα και το review του εδώ.

Σαν εναλλακτικές για εμένα παίζουν δύο:

1) Toshiba U400 (+) Καλή κατασκευή, αξιοπιστία, πολύ καλή αυτονομία, καλή οθόνη, 2ετή εγγύηση (-) Πολύ γυαλάδα !!! Review

2) Dell Vostro 1310 (Μερικά κλικ κάτω σαν κατασκευή αλλά φοβερό value for money) Review

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...