George! Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Έχω ένα φορητό υπολογιστή Fujitsu-Siemens και τις περισσότερες φορές που τον ανοίγω, μου βγάζει μήνυμα: Operating system not found. Ο μόνος τρόπος για να μπω στα Windows είναι να μπαίνω στο bios και να βγαίνω χωρίς να αλλάξω κάτι και έτσι μπαίνει στα Windows. Έκανα format, έβαλα, SP3 και όλα τα update από το ίντερνετ αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Έχει κανείς καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει;
John-lamia Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 εχεις καποιον εικονηκο δισκο στα windows?
George! Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Όχι δεν έχω κάποιον εικονικό δίσκο. Επίσης να πω ότι όταν μπω στο Bios, μόνο αν κάνω Save and Exit θα μπει μετά στα windows. Αν κάνω Exit χωρίς Save βγάζει πάλι το μήνυμα Operating System not found. Και αυτό χωρίς να πειράζω τίποτα στο Bios.
alex2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Είχα και εγώ έναν Fujitsu και μου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μετά από καιρό κατάλαβα ότι έφταιγε ο εξωτερικός δίσκος. Δηλαδή: Αν είχα εξωτερικό δίσκο έκλεινα το PC και έβγαζα τον δίσκο, όταν πήγαινα να bootτάρω μου έλεγε ότι δεν έβρισκε λειτουργικό. Ο μόνος τρόπος για να τον κάνω να bootάρει είναι να κάνω αυτό που κάνεις και εσύ ή να βάλω πάλι τον δίσκο. Υπάρχει τέτοια περίπτωση και σε σένα? Ποιον Fujitsu έχεις?Εγώ έχω τον Amilo L1300
George! Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 alex2005 χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Ο φορητός που έχω είναι ο AMILO Pa 1510. Εξωτερικό σκληρό δίσκο σύνδεσα μετά από το format για να περάσω κάτι προγράμματα. Πριν κάνω το format δεν είχα εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μόνο φλασάκι έβαζα. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχει ξανασυνδεθεί εξωτερικός σκληρός δίσκος γνωστού μου και παλαιότερα αλλά δεν θυμάμαι καθόλου.
alex2005 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Βασικά αυτή είναι καθαρή πατάτα του BIOS πιστεύω. Πήγαινε στο boot sequence στο BIOS και βάλε ως πρώτη συσκευή boot τον σκληρό σου δίσκο και μετά όλα τα άλλα. Αν δυνατόν να μην υπάρχει πουθενά στην λίστα κάποιο USB device, ή ακόμα απενεργοποίησε την δυνατότητα να κάνει boot από εξωτερικό δίσκο αν γίνεται. Και πες μας αν λύθηκε το πρόβλημα.
George! Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Είχα βάλει να κάνει πρώτος boot ο σκληρός του laptop αλλά δεν άλλαξε κάτι. Φαίνεται όμως πως βρήκες την λύση. Έκανα exclude όλες τις USB συσκευές από το boot sequence και τώρα φαίνεται να δουλεύει άψογα. alex2005 είσαι άψογος, χίλια ευχαριστώ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.