Προς το περιεχόμενο

βοήθεια για νέο υπολογιστή

SKALP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις , θα ήθελα αν γίνεται κάποιος να κάνει ένα κόπο και να μου δώσει κάποια σύνθεση.

Η κεντρική μονάδα δεν θέλω να ξεπεράσει τα 900 ευρώ (το λειτουργικό θα πάει εξτρά)

Με 500 gb σκληρο πιστεύω οτι θα είμαι καλυμένος

Λόγικά 4 gb μνήμη , καθώς οι εφαρμογές που τρέχω autocad 3d studio κλπ τρώνε πολύ και βλέπω μεγάλη διαφορά ανάλογα με την μνήμη.

Με ενδιαφέρει η σταθερότητα , η ησυχία , και μετά η ταχύτητα

Παίχνίδια δεν θα παίζω πολλά , αλλά όταν παίζω θέλω να είναι αξιοπρεπή

Θα συνδιαστεί με μια 22 της lg μάλλον (και αυτή εξτρά)

Δημοσ.

συμφωνω στα παραπανω εκτος απο το cpu πιστευω εφοσον εχεις τετοιες ασχολειες ενας quad 6600 τωρα που εχουν πεσει οι τιμες θα σου ειναι 'λουκουμι'

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ , έχω κάποιες αποριές :

Η κάρτα γραφικών κρίνετε επάρκης (δεν πρόκειτε να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις στο μέλλον) ή να πάω στην μεγαλύτερη 4870 ?

Επίσης μνήμες είδα ότι έχει σε παρόμια τιμή και χρονισμένες στα 1000 , αξίζουν ή υπάρχει ασυμβατότητα ?

Τέλος , επιδή η σταθεροτητα και η ασφάλεια των δεδομένων μου είναι συμαντική αξίζει η αγορά 2 σκληρών σε raid ? είδα οτι η μητρική τα υποστιρίζει .

Αν πάω στον 6600 κράτάω την ίδια μητρική ?

Το κουτι είναι ακριβώς όπως το θέλω ...

Ελπίζω να μην είπα καμιά μεγάλη βλακεία , μιας και όπως είπα έχω μέινει πίσω στις εξελίξεις

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για την κάρτα γραφικών δεν το συζητάω, γιαυτά που θες να κάνεις θα κρατήσει καμμιά 5άρα χρόνια (ειλικρινά).

Μην πάρεις τον q6600 σε σχέση με τον 8400.Ο 8400 έχει καλύτερη ενεργοθερμική συμπεριφορά (άρα θα γλιτώσεις και κανα ψιλό)

πάρε τις 800άρες.Οι άλλες δεν θα σου δώσουν απολύτως τίποτα παραπάνω.Για κάτι overclockers είναι άvtε να δώσουν και κανένα ποντάκι σε διάφορα benchmarks.

Επειδή καταλαβαίνω πως τον θες για δουλειά θα σου πω μια μεγάλη αλήθεια.Ο μόνος λόγος που μιλάμε για hardware αυτό τον καιρό είναι μονο για να τρέξουμε το Crysis στα full σε 24άρα οθόνη.@@ μέντολες που λέει και ο Γεωργίου.

Αυτά που σου δείχνει ο phanispal είναι ότι πρέπει όχι μόνο για σένα αλλά και για το 90% των ελλήνων χρηστών.Τώρα μερικούς τους πιάνει το μεράκι και μερικούς τους πιάνει , ξέρεις τι.

Δημοσ.

Και εγώ συμφώνω με την σύνθεση του Phanispal σε ολά εκάνε πολύ κάλες επιλογές:-) φτάνει και παράφτανει το συγκέκριμενο σύστημα για την δούλεια που τό θες.

Δημοσ.

επειδη βλεπω οτι το autocad 3d δινει πρωτα βαση στην καρτα και μετα στον cpu η 4850 κρινεται ικανοποιητικη. (και για παιχνιδια βεβαιως)

τωρα το συγκεκριμενο προγραμμα μπορει να εκμεταλευτει τους multi core επεξεργαστες .(αυτη την στιγμη σιγουρα τους διπηρυνους) και συνηθως τετοιου ειδους προγραμματα ειναι αυτα που χρησιμοποιουν ή θα χρησιμοποιησουν πρωτα και τους quad και παει λεγοντας Cpus. σε συγκριση λοιπον με τον 8400( τον οποιο εχω!) πιστευω οτι θα εχεις μελλοντικη καλυψη μεγαλυτερη. τωρα οσο αφορα την μητρικη δεν χρειαζεται να την αλλαξης εφοσον τον επιλεξεις. δικη σου αποφαση καλη αγορα σου ευχομαι.( δεν παιζουμε ολοι crusis ουτε και κυνηγαμε τα benchmarks )

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις ,

overclock δεν προκειτε να κάνω μιας και όπως είπα θέλω σταθερότητα πάνω απο όλα , το τελαυτέο παιχνίδι που έπαιξα ήταν το doom3 όποτε δεν κυνηγάω πόντους σε benchmark.

οπότε μνήμη , μητρική , κάρτα γραφικών , τροφοδοτικό κλπ είναι εντάξύ .

Αυτό με τους raid σκληρούς θα μου δώσει περισσότερη ασφάλεια στα δεδομένα ?

Α με την συνθεση αυτή περισσέυουν και μερικά λεφτά για ups

Δημοσ.

Αν μιλάς για Raid 1 ναι. Θα "βλέπεις" μόνο τον ένα σκληρό βέβαια. Ο 2ος θα περιμένει να κάτσει η στραβή και να αντιγραφούν σε αυτόν ό,τι υπάρχει στον 1ο...

Δημοσ.

Αν μιλάς για Raid 1 ναι. Θα "βλέπεις" μόνο τον ένα σκληρό βέβαια. Ο 2ος θα περιμένει να κάτσει η στραβή και να αντιγραφούν σε αυτόν ό,τι υπάρχει στον 1ο...

Θα έχει ασφάλεια αλλά θα έχει και ένα πολύ μικρό lag οπότε καλό θα ήταν να κοιτάξει για άλλο raid π.χ5ή 10 η συνδιασμός 0,1 ανάλογα με το πόσους δίσκους θα χρησιμοποιήσει ώστε να πετύχει τη χρυσή τομή μεταξύ ταχύτητας και ασφάλειας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...