Προς το περιεχόμενο

MSI Wind ή Acer Aspire One?

dimstef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος τα λέει όλα για το τι με απασχολεί... Εξηγούμαι για ποιον ακριβώς σκοπό θέλω να αγοράσω ένα από τα δύο: ταξιδεύω αρκετά, θέλω να κουβαλάω κάτι πολύ μικρότερο και πολύ ελαφρύτερο από το "κανονικό" laptop μου (σε βάρος και διαστάσεις νομίζω είναι ίδια, οπότε στ πρώτο σημείο έχουμε ισοπαλία), θέλω να έχω πρόσβαση στο ίντερνετ σε wi-fi spots (κι εδώ έχουμε ισοπαλία), θέλω να μεταφέρω τις εκατοντάδες φωτογραφίες που βγάζω στον σκληρό δίσκο (αυτονόητο και στα δύο), θέλω όμως ΚΑΙ να γράφω, κι εννοώ να γράφω πολύ, όχι δύο-τρεις γραμμές σε ένα email στα πεταχτά, επομένως το πληκτρολόγιό τους είναι ΠΟΛΥ σημαντικό για μένα. Δεν τρέφω την ψευδαίσθηση ότι το γράψιμο θα είναι παιχνιδάκι όπως στο laptop, απλά θέλω να μου πει κάποιος, αν έχει γνώμη επί του θέματος, ποιο από τα δύο προσφέρεται περισσότερο για όσο το δυνατόν λιγότερο μπελαλίδικο γράψιμο (τα δάκτυλά μου, αν και τριάντα τριών ετών γαϊδούρι, είναι σχετικά μικρά). Ξέρω ότι αφού το γράψιμο είναι τόσο σημαντικό για μένα θα μπορούσα να κουβαλάω μαζί μου κι ένα πληκτρολόγιο και να το συνδέω σε κάποιες από τις USB υποδοχές τους, όμως όταν ταξιδεύεις με τα απολύτως απαραίτητα... δε λέει να κουβαλάς πληκτρολόγιο. Λοιπόν, για ΑΥΤΑ το θέλω. Ούτε τρελή εξεζητημένη χρήση θα κάνω, ούτε τρελά downloads από το ίντερνετ θα κάνω (για να τσεκάρω το mail μου και να σερφάρω σε 2-3 sites το χρειάζομαι), ούτε, ούτε, ούτε... Το Wind το έχω βρει στα 400 στο e-shop. Το κομμάτι της Acer στα 300, στο zeroone. Υπάρχει λόγος να δώσω τα 100 ευρώ παραπάνω και να πάρω το Wind; Με τη διάρκεια των μπαταριών τι παίζει; Από service σε περίπτωση που (χτύπα ξύλο) χρειαστεί κάτι; Ισχύει αυτό που διάβασα κάπου ότι το πληκτρολόγιο και το λειτουργικό του Aspire One είναι στα Γερμανικά;

Αν κάποιος έχει απάντηση έστω σε κάποιες από τις ερωτήσεις μου και δε βαριέται να μου ανοίξει λίγο τα μάτια, θα ήμουν υπόχρεος...

Δημοσ.

Τα δύο netbooks που συγκρίνεις έχουν μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά

Σημαντικότερη είναι η απουσία μεγάλης χωρητικότητας οπότε με τα 8gb που έχει σύνολο το acer πρέπει να ξεχάσεις τις μεταφορές φωτογραφιών. Επίσης το aspire έχει μικρότερη μνήμη (512mb αντί 1gb) και μικρότερη οθόνη (8.9 αντί 10 του Wind). Τα πληκτρολόγια είναι περίπου ίδια

Το Aspire 150L έχει βλέπω τα ίδια χαρακτηριστικά (εκτός της οθόνης) με το wind και κοστίζει 50 ευρώ φθηνότερα. Πιστεύω είναι καλή ευκαιρία

Δημοσ.

dimstef το πληκτρολόγιο είναι ικανοποιτικό και στα δύο, τουλάχιστον σύμφωνα με τα review, οπότε αλλού πρέπει να ψάξεις τις διαφορές.

το πρόβλημα με το Wind είναι η αυτονομία. Θα χρειαστεί να αγοράσεις εάν σε ενδιαφέρει και την 6άρα μπαταρία που σημαίνει ότι ανεβάζεις ακόμα το συνολικό κόστος.

Από την άλλη το Acer, είναι σε καλύτερη τιμή, ελέω Acer...και η έκδοση που αναφέρει ο Hal9000 η Aspire 150L με ίδια χαρακτηριστικά αλλά με το wind αλλά με 6άρα μπαταρία θα σου κοστίσει συνολικά τουλάχιστον 150 ευρώ φθηνότερα αν κάνεις την αναβάθμιση στο Wind. Αξίζει?

Με μόνη διαφορά τη μία ίντσα στην οθόνη και σίγουρα όχι. Από την άλλη το μόνο σημαντικό μειονέκτημα καθώς άπτεται της εργονομίας είναι ότι τα πλήκτρα στο touchpad του Acer είναι τοποθετημένα εκατέρωθέν του στο πλάι και όχι στη βάση του που μπορεί να είναι άβολο εάν δε χρησημοποιείς εξωτερικό ποντικι.

Εν κατακλείδι αν και αρχικά η ψήφος μου (και όχι μόνον) πήγαινε για το Wind, πλέον θεωρώ το Acer πιο ορθολογική επιλογή καθώς η διαφορά στην τιμή παραείναι μεγάλη αν θέλεις όπως και εγώ αυτονομία και άρα πας για 6άρα μπαταρία. Με το Acer δίνεις 350 και καθάρισες.

ΥΓ: Για το Acer θα χρειαστείς να περιμένεις τουλάχιστον 20 ακόμα ημέρες μέχρις ότου να είναι διαθέσιμο.

Δημοσ.

Νομίζω πώς δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ένα τόσο μικρό Laptop

ακομά δεν του έχουν βγάλει καν όνομα αλήθεια πως τα λένε Ultra Portables?

Υπάρχει αρκετά μεγάλος χώρος για βελτίωση...

Δημοσ.

τελικά το aspire one έχει bluetooth?

εγώ κλίνω προς το MSI αλλά έχω αμφιβολία

α) για το βάρος με 6αρα μπαταρία αφού μέτρησα αυτό με την 3αρα στα 1,2 κιλά

β) τιμή

γ) εγγύηση (μικρότερη απο το eeepc)

για εμένα bluetοoth kai 1 giga μνήμη είναι απαραίτητα. ειδικά για κάτι υπέρφορητό (umpc τα λένε)

Δημοσ.

Thanks guys. Ομολογώ ότι την 150L έκδοση του Aspire ούτε καν την είχα προσέξει στο σάιτ του zeroone. Εκεί με βλέπω να καταλήγω, εκτός κι αν μέχρι μέσα Σεπτέμβρη βγει κάτι άλλο που θα με ξετρελάνει. Το επόμενο ταξίδι μου είναι μέσα Οκτωβρίου, οπότε μπορώ να περιμένω μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου για να κάνω την παραγγελία/αγορά, και μετά να έχω τρεις βδομάδες για να συνηθίσω το πληκτρολόγιό του.

On another note, δυο-τρεις ημέρες έχει που βρέθηκα "εδώ" (insomnia.gr) πρώτη φορά, χθες ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το forum, κι ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί ΚΑΙ από την ανταπόκριση άλλων μελών του σάιτ, ΚΑΙ γενικότερα από τον όλο... πλούτο πληροφοριών. Θησαυρός σκέτος είναι αυτό το σάιτ! (καλά μου ξυπνητούρια... Καλώς με κι ας άργησα).

Anyway, ευχαριστώ ξανά, όλους.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά το Aspire One παίρνει maximum 1,5 GB μνήμη οποότε δεν υπάρχει λόγος να μπει κανείς στη διαδικασία και 0,5 GB παραπάνω... Ούτως η άλλως τα XP με 1 GB RAM πάίζουν μια χαρά.. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ποιά η διαφορά του 150L με το 150Χ ! Επίσης τελικά τα Aspire One έχουν ΒΤ ;;;

Δημοσ.

Διαβάζω σε ξένα forums οτι στις 26/09 θα κυκλοφορήσει μοντέλο Aspire One με 160 GB σκληρό και 6 cell μπαταρία στην ίδια τιμή με το 150Χ !!! Και οι τιμές των υπολοίπων θα πέσουν... Ξέρει κανείς τίποτα τέτοιο ? Αν είναι να γίνει αυτό μάλλον πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα...

Δημοσ.

Ακριβώς έτσι είναι. Δεν ξέρω σίγουρα για την ημερομηνία γιατί αρχικά είχαν πει μέσα Οκτώβρη. Αν δεν καίγεσαι περίμενε...

Δημοσ.

Παιδιά, να ξέρετε πως και αυτή η κατηγορία, είναι όπως όλες οι άλλες.

Συνέχεια θα βγαίνουν καινούρια ή τα παλιά με ψιλοαλλαγές και αντίστοιχα θα διαμορφώνονται οι τιμές της αγοράς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...