anterovgaltis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Τελευταια εχει τυχει να χρησιμοποιησω ταξι και πραγματικα σκεφτομαι αν θα ξαναμπω Παιρνω στη Θεσσαλονικη λοιπον και για μια διαδρομη ζηταει 7,5 ευρω. για την ιδια διαδρομη με περισσοτερη κινηση αλλο ταξι μου ζηταει 3,5!!! Στους Παξους για μια πολυ συντομη διαδρομη (3-4 km) με αποσκευες (για οποιον ξερει η εχει παει Απο Γαιο για λιμανι) 6 ευρω! Εννοειται το ταξιμετρο δεν λειτουργουσε αλλα οταν βιαζεσαι να παρεις το πλοιο δεν εχεις ορεξη να μαλωνεις με τον ταξιτζη. Για να μην αναφερω οταν σου λενε το πολυ πετυχημενο "δεν με βολευει η διαδρομη" και εσυ βιαζεσαι να πας εκει που θελεις!!
slipknot Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Εγώ έχω γίνει μάρτυρας σε πιο κάφρικο σκηνικό.Είμαστε 4 άτομα και γυρνάγαμε από μακρυά,κουρασμένοι και λίγο πριν μας αφήσει τον βλέπω με το δάχτυλο να πατάει κάποια κουμπιά και να ανεβαίνει η ταρίφα,μας χρέωσε γύρω στο 2ευρω παραπάνω για μια διαδρομή,που κανονικά έκανε τα μισά απ' όσα πληρώσαμε.Μου έχει τύχει άλλη μια φορά,να πληρώσω τα διπλά για την ίδια διαδρομή.Δεν τσακώθηκα όμως γιατί και στις 2 περιπτώσεις ήμουν κουρασμένος,βιαζόμουν και δεν είχα όρεξη για πολλά πολλά.Έκανα μόκο και ευχήθηκα στην επόμενη στροφή να στουκάρει σε καμιά κολόνα,έτσι απλά.
TH_boy_20 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 εγω τους καταλαβαινω,εχουν σαλταρει οι τυποι,εχουν τρελαθει απο την κινηση..εγω μπαινω στο αμαξι και μεσα στα 20 πρωτα λεπτα τρελενομαι για σκεφτειται οταν αυτοι οδηγουν 8 με 10 ωρες...(οχι οτι ειμαι με το μερος του αντιθετως μαλιστα αυτοι θεωρουνται και επαγγελματιες..)
adamakos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 κατσε ρε φιλε τι θα πει τους καταλαβαινω γιατι ειναι στην κινηση κτλ. αυτο τους δικαιολογει να σε κλεβουν?? με την ιδια λογικη μια ταμιας στα careffour παραμονες χριστουγεννων που γινεται της ποπης θα επρεπε να κραταει κανα 2 ευρω απο τον καθενα για τον πονοκεφαλο και το μανικι που τραβαει οπως επισης ο φουρναρης για τη ζεστη που τρωει κτλ αυτο που κανουν οι ταξιτζηδες αλλα και πολλοι αλλοι ''επαγγελματιες'' ειναι κλεψια και δεν τους δικαιολογει τιποτα τελεια και παυλα
kage Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 σε πολλες επαρχιες κ νησια δεν υπαρχει ταξιμετρο αλλα ταριφα που εχουν τις διαδρομες με τιμες διπλα σε πινακα...βεβαια κ κει αν δεν τις δεις αλλες θα σου πουν
momotis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 κατσε ρε φιλετι θα πει τους καταλαβαινω γιατι ειναι στην κινηση κτλ. αυτο τους δικαιολογει να σε κλεβουν?? Οχι δεν τους δικαιολογει αυτο. Γιατι να μην κλεψουν ομως οταν απο το μικρο μαγαζακι στη γειτονια σου μεχρι τα ανωτερα κυβερνητικα κλιμακια καθημερινα βγαινουν αναφορες για διαφθορα και αρπαχτες? Δηλαδη να κλεβει ο περιπτερας στην γειτονια σου που σου χρεωνει την κοκα κολα 1.5 lt ,2.10 ευρω επειδη εχει πολλα εξοδα το "καταστημα" που το πηρε με μαυρα χρηματα(αδεια) και κανει τζιρο 2000ευρω + ημερησιως και την ιδια στιγμη να μπαινει σε ταξι και να λεει οτι ο ταριφας τον εκλεψε 50 λεπτα στην κουρσα? (ειρωνεια?Οι υπαλληλοι δηλωνουν περισσοτερα εσοδα απο τους ιδιοκτητες!) Η μηπως ο Ελληνας εχει ελεγκτικο μηχανισμο και πολιτικο συστημα που δε θα του επιτρεψει να κλεψει? Η μηπως παλι πχ ο νεος που θα σπουδασει για να κανει καριερα δε θα θελει να μαθει ποιο επαγγελμα ειναι κερδοφορο οχι απο τα νομιμα αλλα απο τα "μαυρα?"πχ..μαια,νοσηλευτες,ταριφες κτλ. Το θεμα ειναι ποιος κλεβει λιγοτερο σαυτη τη χωρα και οχι το ΑΝ κλεβει.. Ατυχες ο τιτλος του τοπικ για μενα. Επρεπε να ειναι ... "Μας κλεβουν ολοι,μας κλεβουν και οι ταριφες???" η αλλιως.. "Τελικα ποιος δε μας κλεβει?Μηπως οι ταριφες?" Στα ταξι πρεπει να ανακληθουν ολες οι αδειες (που μεταπωλουνται παρανομα)και να γινουν εταιρειες,οπως επισης να γινει ελεγχος για τα χιλιαδες παρανομα οχηματα στην Αττικη. Αν ομως εστιασουμε σε εναν επαγγελματικο κλαδο για το κατα ποσο κλεβει η οχι ,χανουμε το νοημα. Το φαινομενο της αισχροκερδιας,της απατης και της ελληνικης νοοτροπιας της αρπαχτης ειναι πλεον υπαρκτο και καθημερινο. Να συμπληρωσω πως δεν χρησιμοποιω ταξι μονο ΜΜΜ ,οπου και σαφως εκει με κλεβουν περισσοτερο με τις τιμες στα εισιτηρια εναντι της ποιοτητας της υπηρεσιας που παρεχουν. Οταν θα παει 1ευρω το εισιτηριο και το συστημα χρεωσης των ταξι γινει με ταριφες ανα πολη,τοτε τα ξαναλεμε.
kage Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 το κρατος κλεβει τον λαο,ο λαος το κρατος κ μεταξυ τους κ οτι απεμεινε ειναι αυτο που χουμε τωρα
firewalker Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δύο φορές που έπεσα σε ταξιτζή που ζητούσε ότι ήθελε έφυγα χωρίς να πληρώσω τίποτε. Παντού υπάρχουν Βλάκες. Σε όλα τα επαγγέλματα. Όταν ήμουν στρατιώτης στο Χαϊδάρι έμενα στο Ηράκλειο. Κάθε πρωί έπαιρνα ταξί για το στρατόπεδο (κάθε μέρα έξω μα είχανε). Μετά από λίγες μέρες με μάθανε στην πιάτσα. Πολλές φορές πλήρωνα λιγότερο από την αξία της διαδρομής. Ήταν περίπου από 6 ~ 6,70 ? η αξία. Πολλές φορές μου κρατούσαν μόνο 5 ?.
Arcanaloth Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Κανά 4μηνο πριν,Θεσσαλονίκη,έχουνε απεργία τα λεωφορεία και οι ταξιτζήδες κάνουν πάρτυ. Βρίσκω με τα πολλά ένα, καθότανε μια κοπέλα μπροστά, μπαίνω πίσω. 15-20 μέτρα παρακάτω σταματάει ξανά,παίρνει άλλη μια κοπέλα,μπαίνει αγχωμένη μέσα,μας χαιρετάει,κάθεται.Ξανά στα 20 μέτρα,σταματάει,παίρνει 3η κοπέλα.Ταρίφας "παιδιά,να το κάνουμε το ψυχικό μέρα που είναι ε,κρίμα να περιμένει η κοπέλα". Κοιτάω κάπως εγώ,δε μιλάω γιατί βλέπω και τις άλλες δύο που αδιαφορούν τελείως,η μπροστά έτσι κι' αλλιώς κυρία στο κάθισμα και η διπλανή μου να μιλάει με το γκόμενο στο κινητό και "ναι,ναι,σε 2 λεπτά εκεί είμαι Τάκη μου". Τώρα, να πω πως μιλάμε για μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων συνολικά από εκεί που πήρα το ταξί μέχρι εκεί που θα με άφηνε και έχουμε σταματήσει ήδη 3 φορές και είμαι ήδη ανάμεσα σε 2 γκόμενες στο πίσω κάθισμα.Και το απίστευτο...σταματάει και 4η φορά,ναι,ΠΑΛΙ γκόμενα και την βάζει και αυτή μέσα!Εκεί μιλάω: "Εε...συγνώμη,πού ακριβώς θα μπει η κοπέλα;Μήπως το παρατραβάμε λιγάκι;" Ταρίφας κάνει και πλάκα: "Έλα μωρέ,δεν φτάνει που είσαι ανάμεσα σε τόσες ωραίες γυναίκες,γκρινιάζεις και από πάνω;;Ένα μεροκάματο παλεύουμε να βγάλουμε και εμείς". "Απλά δεν χωράμε άνθρωπε μου λέω,με τα κορίτσι εδώ ΗΔΗ έχουμε γνωριστεί καλύτερα απ'ότι θα ήθελε ο Τάκης και αν μπει και ΤΕΤΑΡΤΟ άτομο πίσω απλά θα έχουμε άλλα".Ταρίφας ξενερώνει,με στραβοκοιτάζει,οι 3 τύπισσες μέσα δεν λένε κουβέντα και τελικά μου λέει αν δεν γουστάρεις κατέβα! Εκτός του ότι ήθελε να βάλει 5 διαφορετικούς πελάτες μέσα που αν δεν γουστάρεις δεν βάζει ούτε δεύτερο κανονικά,ξενέρωσε,μου την είπε και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δε μίλησε και καμιά από τις άλλες εκεί μέσα! Γενικά η φήμη για τους ταξιτζήδες δεν έχει βγει τυχαία,δεν υπάρχει περίπτωση βράδυ Σαββάτου που γενικά δεν παίρνω αμάξι γιατί πίνω και γυρνάω πίσω με ταξί,να μην σταματήσουμε τουλάχιστον 4-5 φορές και να ρωτήσουμε "κοπελιά,πού πας;".Το δε θράσος τους φτάνει μέχρι εκεί που σταματάνε και σε πιάτσα κανονικά αν δουν ότι έχει κόσμο που περιμένει και μόνο 2-3 ταξί μπροστά.Φυσικά στο τέλος σε χρεώνουν κανονικότατα και αν δεν έχεις ακριβώς να τους δώσεις και δώσεις π.χ. 5 ευρώ για διαδρομή 4.20..."σόρρυ αδερφέ,ψιλά δεν παίζουν". 9/10 εμπειρίες μου με ταξί έτσι ακριβώς είναι,όχι τόσο τραγικά όσο τον τύπο με τα 5 άτομα μέσα,αλλά όλοι θεωρούν αυτονόητο το να περιμένεις να πάρουν και κανά δυο ακόμα.Αγενέστατοι και απατεώνες. Και γενικά είμαι άτομο που δεν μιλάει και ντρέπεται,πρέπει να με φτάσεις στα όρια μοθ για να μιλήσω. Μια φορά που πραγματικά βιαζόμουνα να πάω κάπου και επειδή ξέρω την φάση το τονίζω διακριτικα στην αρχή "αν μπορείτε σας παρακαλώ λίγο γρήγορα γιατί βιάζομαι" και πάλι σταματάμε 1...2...3 "Τούμπα;Έλα μέσα"....4..."Α!στο δρόμο μας είσαι,έλα έλα!"...Και μάλιστα ο δεύτερος εξτρά που πήραμε μας ανάγκασε να πάμε από διαδρομή πιο μακρινή κάνοντας κύκλο ώστε να τον εξυπηρετήσουμε.Φυσικά δεν έφταιγε ο άνθρωπος αλλά ο ταξιτζής.Μετά τι να πεις για αυτά τα άτομα... Όχι,δεν είναι ΟΛΟΙ έτσι. Απλά 99/100.Εγώ τέτοιες εμπειρίες έχω τουλάχιστον.
adamakos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 και εγω δεν τους εχω σε εκτιμηση. ελαχιστες οι φορες που ο ταξιτζης ηταν επαγγελματιας με ολη τη σημασια της λεξης. πρεπει να ειμαι σε πολυ μεγαλη αναγκη για να παρω ταξι
Berolinezos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Οι ταξιτζήδες είναι απο το επάγγελμα τους τέτοιοι σκέφτονται θα τον δώ μιά φορά δέν πρόκειται να τον ξαναδώ, δέν είναι σάν τους μπακάληδες που τους σταμπάρεις και δέν ξαναπατάς. Για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσουν με όλα τα μέσα να κάνουν στους αφελείς τα μεγαλύτερα καψόνια της στιγμής όταν βγούν απο το ταξί τότε μήν είδατε τον Παναή.
jimarass Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Οι ταξίτζίδες είναι όπως οι πολιτικοί. Τους τρώμε στη μάπα ακριβώς όπως μας αξίζει!!!
blashyrkh+ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 εγω προτιμω να σκασει και να μην πει ουτε απο που να παει και θα του δωσω και κατι παραπανω αμα δεν μονολογει τις εξυπναδες και τα σχολια του στο δρομο.Πιο σιχαμενη φαρα απο ταξιτζηδες ,νοσοκομες και μπατσους δεν υπαρχει.Η συμπεριφορα τους μου δινει την αισθηση ανηθικης δουλοπρεπειας και η φραση "τι να κανω ,τη δουλεια μου κανω να βγαλω το ψωμι μου" με αηδιαζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.