Προς το περιεχόμενο

πράξεις με ώρες

LE MAD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.έχω φτιάξει ένα προγραματάκι στην Access 2003 που υπολογίζει κάποιες ώρες παραμονής.δύο πεδία από τα πεδία της φόρμας έχουν τύπο δεδομένων ημερομηνία/ώρα.ένα τρίτο πεδίο στην φόρμα εξάγει αποτέλεσμα αφαίρεσης των δύο που προανέφερα και έχει τύπο δεδομένων ώρα.όταν η διαφορά των δύο πεδίων είναι εικοσιτέσσερις ώρες το τρίτο πεδίο που περιέχει αυτήν την διαφορά μηδενίζεται(00:00),ενώ φυσικά όταν είναι παραπάνω από τις εικοσιτέσσερις το αποτέλεσμα είναι μικρότερο του 24(25 μια ώρα,26 δύο ώρες κ.λ.π.)Ασε που όταν κάνω άθροισμα στην έκθεση για όλους με βάση το τρίτο πεδίο γίνεται χαμός.Χρείαζομαι δηλαδή έναν τύπο ώρας που να επιτρέπει αθροίσματα και διαφορές ωρών με υπέρβαση των 24ωρών.π.χ.89 ώρες.όπως γίνεται στο excell όπου σου βγάζει αθροίσματα ωρών όσες και αν είναι αυτές.Σκέφτηκα μήπως δημιουργούσα μια συνάρτηση στην VBA να βλέπει την ώρα ώς αριθμό και τα λεπτά ως λεπτα έτσι ώστε να έχω την υπέρβαση των 24 και την διατήρηση των λεπτών μέχρι 60.δεν ξέρω όμως άν αυτό γίνεται και πως;η ότι άλλο γίνεται!

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Δεν διάβασα αναλυτικά τι έγραψες γιατί ήταν μπέρδεμα. Πάντως κάνε τα πάντα δευτερόλεπτα, κάνε τις πράξεις και ξανακάντα ώρες, λεπτά κτλπ

Δημοσ.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος με ένα παραδειγμα.Τα πεδία ας πούμε που αφαιρουνται είναι τα εξής:

πεδιο 1 - πεδιο 2 = πεδίο 3(ώρες)

16/02/2008 07:30 - 17/02/2008 08:30 = 01:00

το πεδίο 3 βγάζει το αποτέλεσμα.στην περίπτωση μας θα πρεπε να είναι 25:00

αλλα αυτό δίνει 01:00.Αν η διαφορά των πεδίων είναι μικρότερη του εικοσιτετραώρου δεν έχω προβλημα,βγαίνει κανονικά.Φανταστείτε τι γίνεται όταν πρέπει να βγουν αθροίσματα του πεδιου 3 από δέκα άτομα .:shifty:

Δημοσ.

Ιδέα δεν έχω από access αλλά μετά από λίγο googling είδα πως υπάρχει μια συνάρτηση DateDiff. Δε βγάζει ακριβές αποτέλεσμα αυτή;

Δημοσ.

Στην PHP υπάρχει η δυνατότητα να "πάρεις" τα δευτερόλεπτα που πέρασαν από μια συγκεκριμένη χρονολογία μέχρι και σήμερα. Οπότε έτσι κάνεις τις συγκρίνεις αρκετά εύκολα. Ίσως να υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

η datediff κανει αυτην την αφαίρεση που κανω και εγώ με τα πεδιά.Το προβλημα παραμένει με την υπέρβαση των 24ωρων.

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως έπρεπε να σου επιστρέψει το αποτέλεσμα σε integer κι όχι σε format HH:MM:SS.

Δηλαδή κάτι τέτοιο (source) (vb είναι κι αυτό και φαντάζομαι πως το ίδιο θα χρησιμοποιείται και στην access).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...