panosmat Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Γειά σας, Πρόσφατα έχω αγοράσει έναν E8400 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251). Από την πρώτη μέρα έχω πρόβλημα με τη θερμοκρασία του CPU. Ακόμη και μόλις εκκινήσει το pc, το software της M/B (ASUS P5E3 - http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522578) μου δείχνει θερμοκρασία 50 βαθμούς και αν τρέξω κάτι ανεβάζει μέχρι και 74 (μ.ο. 60). Άλλαξα σύστημα ψύξης κι έβαλα ένα THERMALTAKE CL-P0370 TMG I1 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650581). Δεν παρατήρησα καμιά σημαντική βελτίωση. Θα ήθελα να ξέρω: 1. Είναι λογικές οι θερμοκρασίες που βλέπω; 2. Μήπως μου δείχνει ό,τι να 'ναι το software της ASUS και το BIOS? 3. Μήπως είναι πρόβλημα που πρέπει να κοιτάξω πριν πάρει φωτιά ο CPU? Θα εκτιμούσα κάθε απάντηση από άτομα που γνωρίζουν, καθώς οι δικές μου γνώσεισ είναι περιορισμένες. Ευχαριστώ. *** θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το πρώτο ποστ που ήταν σε greeklish.
phanispal Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Χρησιμοποίησε το RealTemp για να τσεκάρεις θερμοκρασίες του επεξεργαστή.
Deadlock7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Με realtemp/coretemp θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.Οι αισθητήρες της μητρικής διαβάζουν ότι να ναι..
phanispal Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Σε full load θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, γιατί αν έχει το κλασσικό πρόβλημα με τους thermal sensors σε idle ακόμα και το RealTemp μπορεί να του δείχνει οτι να'ναι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 το ότι είναι "τέρας" η ThermalFake δεν την κάνει και καλή... μπορεί να μην έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση... θερμοαγώγιμη πάστα έχεις βάλει?
panosmat Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Τελικά εκατέστησα το realtemp. Οι θερμοκρασίες φαίνονται πιο φυσιολογικές. Μάλλον αυτές είναι και οι πραγματικές (τουλάχιστον το ελπίζω), 39-48 βαθμούς. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τι βοήθεια.
h3ro Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Ξερώ ενα πρόγραμμα για θερμοκρασίες το Everest.
Deadlock7 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Το everest δεν είναι και το πιο ιδανικό,καθ'ότι διαβάζει όποια τιμή βρεί (πχ μπορεί να δείχνει του συστήματος ως επεξεργαστή) κι αρκετές φορές λανθασμένα.Τα coretemp/realtemp διαβάζουν την θερμοκρασία του πυρήνα κι όχι των αισθητήρων της μητρικής όπως κάνουν τα περισσότερα προγράμματα.
godslayerxp Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Νομίζω ότι το Everest στις τελευταίες του εκδόσεις το έχουν διορθώσει. Τουλάχιστον σε μένα δείχνει ότι μου δείχνει και το CoreTemp.
Deadlock7 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Eνδιαφέρον..έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω είναι η αλήθεια και σε μικρά pc,laptops μου έδειχνε ότι να ναι!Ίσως οι τελευταίες εκδόσεις να αξίζουν..thanks for info!
sotos 1 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Σε full load θα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, γιατί αν έχει το κλασσικό πρόβλημα με τους thermal sensors σε idle ακόμα και το RealTemp μπορεί να του δείχνει οτι να'ναι... τι θερμοκρασια εχεις στα 4GHz σε full load
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.