Προς το περιεχόμενο

Forthnet ή ΟΤΕ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω σύνδεση 24mbps στο σπίτι μου, και στην περιοχή που βρίσκομαι μόνο 2 πάροχοι προσφέρουν τέτοιες ταχύτητες... Ο ΟΤΕ και η Forthnet... Ποιόν να προτιμήσω?

Και το ρωτάω βασικά γιατί διάβαζα ένα thread (στις ειδήσεις) στο οποίο έλεγε ότι οι περισσότεροι εναλλακτικοί πάροχοι (όλοι εκτός ΟΤΕ) χρωστάνε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ... Οπότε δεν θέλω να βάλουν λουκέτο κάποια στιγμή και να μείνω με την υπηρεσία στο χέρι...

Επιπλέον, επειδή είμαι ψιλοάσχετος, θέλω να ρωτήσω, αν είναι πραγματικές οι χρεώσεις που αναφέρουν στα φυλλάδια τους... Βλέπω π.χ. συνολικό κόστος ΟΤΕ 61.10Ε, ενώ για fothnet 39.90 ευρώ για παρόμοιες υπηρεσίες (στο φυλλάδιο της Forthnet)... Είναι δυνατόν? Μήπως υπάρχουν κάποιες κρυφές χρεώσεις κτλπ και μας δουλεύουν?

Αυτό το 39.90 είναι με λίγα λόγια σίγουρα (200%?) το μοναδικό ποσό που θα εμφανίζεται στο λογαριασμό που θα μου στέλνει η Forthnet? (για forthnet2play)

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η τιμή της Forthnet είναι αυτή που λες χωρίς κρυφές χρεώσεις και χωρίς το πάγιο του ΟΤΕ. Αυτήν έχω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μιας και είναι από τις παλαιότερες εταιρίες στο χώρο. Τώρα που πήρε και τη nova περιμένω το 3play...

Φυσικά εαν ξεπεράσεις τα 60 λεπτά σε κινητά ή κάνεις κάποιες κλήσεις σε κατηγορίες αριθμών που δεν είναι δωρεάν, θα χρεωθείς ανάλογα στον επόμενο λογαριασμό σου...

Δημοσ.
Η τιμή της Forthnet είναι αυτή που λες χωρίς κρυφές χρεώσεις και χωρίς το πάγιο του ΟΤΕ. Αυτήν έχω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μιας και είναι από τις παλαιότερες εταιρίες στο χώρο. Τώρα που πήρε και τη nova περιμένω το 3play...

Φυσικά εαν ξεπεράσεις τα 60 λεπτά σε κινητά ή κάνεις κάποιες κλήσεις σε κατηγορίες αριθμών που δεν είναι δωρεάν, θα χρεωθείς ανάλογα στον επόμενο λογαριασμό σου...

Εγώ δεν σκοπεύω να χρησιμοποιώ το σταθερό... Απλά το βάζω επειδή είναι αναγκαστηκό (όπως μου είπαν) για να έχω ίντερνετ... Αν δλδ δεν κάνω ας πούμε καμία κλήση από το σταθερό, και χρησιμοποιώ μόνο το ίντερνετ τότε θα πληρώσω 39.90Ε?

Επίσης έχω αμφιβολίες για το "απεριόριστο" ίντερνετ... Ένας γνωστός μου έβαλε 24mbps και επειδή κατέβαζε όλη μέρα torrents κτλπ (δεν έκλεινε σχεδόν ποτέ το pc) του έστειλαν e-mail από την εταιρία και του είπαν ότι λόγο της υψηλής κίνησης στην σύνδεσή του θα είναι υπό επιτήρηση για κάποιο διαστημα...

Δημοσ.

Η τρίτη εναλλακτική είναι να βάλεις 24άρα από Forthnet (κανα 20άρι/μήνα) και να κρατήσεις τηλέφωνο ΟΤΕ. Τ αναφέρω απλά για να χεις υπόψη όλα τα ενδεχόμενα :)

Εγώ δεν σκοπεύω να χρησιμοποιώ το σταθερό... Απλά το βάζω επειδή είναι αναγκαστηκό (όπως μου είπαν) για να έχω ίντερνετ... Αν δλδ δεν κάνω ας πούμε καμία κλήση από το σταθερό, και χρησιμοποιώ μόνο το ίντερνετ τότε θα πληρώσω 39.90Ε?

Επίσης έχω αμφιβολίες για το "απεριόριστο" ίντερνετ... Ένας γνωστός μου έβαλε 24mbps και επειδή κατέβαζε όλη μέρα torrents κτλπ (δεν έκλεινε σχεδόν ποτέ το pc) του έστειλαν e-mail από την εταιρία και του είπαν ότι λόγο της υψηλής κίνησης στην σύνδεσή του θα είναι υπό επιτήρηση για κάποιο διαστημα...

Αν δε χρησιμοποιείς τηλέφωνο και πας Forthnet, νομίζω έχει και μια πιο συμφέρουσα προσφορά. Σε ποια εταιρία είναι ο φίλος σου;

Δημοσ.
Η τρίτη εναλλακτική είναι να βάλεις 24άρα από Forthnet (κανα 20άρι/μήνα) και να κρατήσεις τηλέφωνο ΟΤΕ. Τ αναφέρω απλά για να χεις υπόψη όλα τα ενδεχόμενα :)

Αν δε χρησιμοποιείς τηλέφωνο και πας Forthnet, νομίζω έχει και μια πιο συμφέρουσα προσφορά. Σε ποια εταιρία είναι ο φίλος σου;

FOrthnet είναι... Ευχαριτώ πάντως, αφού επιβαιβέωσες ότι θα πληρώνω το ποσό που αναγράφεται, αύριο κιόλας πάω στην forthnet για την σύνδεση... :-)

Δημοσ.

Μπορείς να φύγεις από τον ΟΤΕ για να γλιτώσεις το πάγιο και να μπεις στο forthnet telephony συνδυάζοντάς το με τη παραπάνω σύνδεση adsl. Όπως και να έχει πάντως, η τιμή 24Mbps είναι θεωρητική...

Δημοσ.

Νομίζω οτι η προσφορά της forthnet για internet μόνο (shared llu) είναι πιο συμφέρουσα στην περίπτωσή σου.Μην ξεχνάμε και την πολιτική που έχει ο ΟΤΕ πλέον για τα torrents,η οποία πρέπει να είναι κατακριτέα..

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρεις για τον φίλο σου ισχύει...Καθώς διάβαζα τους όρους του συμβόλαίου το πήρε το μάτι μου κάπου...Α και να βάλεις Φορθνετ συμφέρει..Έφυγα απο τον ΟΤΕ και βρήκα την υγειά μου..στον ΟΤΕ έδινα και 150Ε το δίμηνο και παραπάνω ενώ τώρα σταθερά 80Ε

• Super Moderators
Δημοσ.

θα προτείνω και εγώ Forthnet αλλά ρίξε μια ματιά πρώτα στα στατιστικά της γραμμής σου (τα δείχνει το router) για να δούμε αν αξίζει να βάλεις έως 24mbit σύνδεση...

Δημοσ.
θα προτείνω και εγώ Forthnet αλλά ρίξε μια ματιά πρώτα στα στατιστικά της γραμμής σου (τα δείχνει το router) για να δούμε αν αξίζει να βάλεις έως 24mbit σύνδεση...

τώρα μετακομίζω και δεν έχω καθόλου σταθερό για να κάνω κάτι τέτοιο...

Σχετικά με τους όρους του συμβολαίου, έχετε κάποιο link για να το διαβάσω? Έψαξα στο site της εταιρίας αλλά τπτ...

Επίσης δε μου άρεσε αυτό... :

στην περίπτωση ενεργοποίησης της υπηρεσίας σε νέα τηλεφωνική γραμμή με νέο αριθμό Forthnet, το τέλος ενεργοποίησης είναι χρεώσιμο και ισούται με 34,90?.

Επίσης κάποιος ανέφερε ότι είναι ονομαστική η ταχύτητα των 24mbps< δλδ πόσο περίπου αποδίδει η σύνδεση? Θα κατεβάζω με 1mb/sec ή έστω καμιά 500kb/sec?

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 24mbit είναι το μέγιστο θεωρητικό...

όσο περισσότερο απέχεις από το dslam της περιοχής σου τόσο θα πέφτει ο συγχρονισμός...

με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα καλωδίωσης του σπιτιού και ότι δεν θα έχει πρόβλημα η γραμμή από το dslam μέχρι το σπίτι σου...

Δημοσ.

Επίσης κάποιος ανέφερε ότι είναι ονομαστική η ταχύτητα των 24mbps< δλδ πόσο περίπου αποδίδει η σύνδεση? Θα κατεβάζω με 1mb/sec ή έστω καμιά 500kb/sec?

Εγώ με την 24αρα του οτε έπιασα μέχρι 1.4mbps,

κάτι μου λέει οτι δε πάει πιο πάνω.

Δημοσ.

Υπό επιτήρηση είναι διότι κατεβάζει παράνομα και όχι λόγω της υψηλής κίνησης... Σε λίγο καιρό θα τρίβουμε τα μάτια μας...

Δημοσ.
Εγώ με την 24αρα του οτε έπιασα μέχρι 1.4mbps,

κάτι μου λέει οτι δε πάει πιο πάνω.

1.4 MBps εννοείς... νομίζω έχω δει μέχρι 2.1 MBps... για forthnet...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...