Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακο στα οικονομικα, αξιζει?

imr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας.

Μολις πριν λιγες μερες ξεμπερδεψα με το πτυχιο (οικον επιστημων Πατρας) και εχω γινει δεκτος στο μεταπτυχιακο του οικονομικου Πατρας.

Μεχρι τωρα πιστευα οτι θα συνεχιζα στο μεταπτυχιακο, αλλα τελευταια εχω δευτερες σκεψεις.

Ειναι δυο χρονια παραπανω και full time, κατι που το κανει αδυνατο μεταπτυχιακο+εργασια ταυτοχρονα.

Γενικα πιστευετε οτι ενα μεταπτυχιακο θα εχει καποια χρησιμοτητα για μετεπειτα εργασια , ή 2 χρονια προυπηρεσια αντι του μεταπτυχιακου ειναι καλυτερα? Και κατα ποσο ευκολη ειναι η ευρεση εργασιας χωρις μεταπτυχιακο?

Ακομα τι προοπτικες υπαρχουν με το καθε πτυχιο?

Το ωραιο ειναι οτι πηγα και στρατο πριν τελειωσω (μολις τελειωσα και μ'αυτο :P) για να σκεφτω τι απο τα δυο θελω να κανω, αλλα περισοτερο εκαψα τον εγγεφαλο μου παρα σκεφτηκα :P

Περιμενω σκεψεις και αποψεις σας :)

Δημοσ.
Για σας.

Μολις πριν λιγες μερες ξεμπερδεψα με το πτυχιο (οικον επιστημων Πατρας) και εχω γινει δεκτος στο μεταπτυχιακο του οικονομικου Πατρας.

Μεχρι τωρα πιστευα οτι θα συνεχιζα στο μεταπτυχιακο, αλλα τελευταια εχω δευτερες σκεψεις.

Ειναι δυο χρονια παραπανω και full time, κατι που το κανει αδυνατο μεταπτυχιακο+εργασια ταυτοχρονα.

Γενικα πιστευετε οτι ενα μεταπτυχιακο θα εχει καποια χρησιμοτητα για μετεπειτα εργασια , ή 2 χρονια προυπηρεσια αντι του μεταπτυχιακου ειναι καλυτερα? Και κατα ποσο ευκολη ειναι η ευρεση εργασιας χωρις μεταπτυχιακο?

Ακομα τι προοπτικες υπαρχουν με το καθε πτυχιο?

Το ωραιο ειναι οτι πηγα και στρατο πριν τελειωσω (μολις τελειωσα και μ'αυτο :P) για να σκεφτω τι απο τα δυο θελω να κανω, αλλα περισοτερο εκαψα τον εγγεφαλο μου παρα σκεφτηκα :P

Περιμενω σκεψεις και αποψεις σας :)

Γενικώς τα μεταπτυχιακά δεν είναι αυτά που ήταν.Το βασικό, αν μπορείς είναι να πας στο εξωτερικό για να ανοίξουν και οι ορίζοντες σου ή να εκτμήσεις το τρόπο ζωής της Ελλάδας, αναλόγως το χαρακτήρα σου.

Ο λόγος ύπαρξης των μεταπτυχιακών παλιά ήταν να σε προετοιμάσουν κάτω από ένα καθεστώς πίεσης και αγχους σε όλη τους τη διάρκεια και με το φόβο να χάσεις ένα μάθημα στις εξετάσεις και να πας σπίτι, να αναπτύξεις ένα χαρακτήρα και να σου κάνουν μια προσομοίωση των συνθηκών που επικρατούν στις πολυεθνικές που κυρίως θα δούλευες μετά. Όταν το θέμα έγινε περισσότερο εμπόριο οι εξετάσεις και η πίεση καταργήθηκαν και άρα έχασε την ουσία του γιατί από γνώσεις δεν παίρνεις τίποτα που δεν ξέρεις ήδη.

Στην Ελλάδα και αλλού ακόμα βέβαια μετράει, αλλά αφού έχεις σπουδές στα οικονομικά κάνε κάτι άλλο ίσως σε Business ή Finance γιατί αν πας σε ιδιωτική εταιρία στα τμήματα marketing και πωλήσεων θα καταλήξεις αφού εκεί είναι και οι καλύτεροι μισθοί άρα καλύτερα να έχεις τις βασικές γνώσεις.

Αν θες βέβαια να προχωρήσεις στα οικονομικά μόνον ή θα πας προς δημόσιο ή θα ακολουθήσεις ακαδημαική καριέρα αλλά τότε θα χρειαστείς και διδακτορικό,δηλαδή βάλε άλλα 3 χρόνια minimum.

Πάντως πριν ξοδέψεις κι άλλο χρόνο και χρήμα δες που είναι πραγματικά το ταλέντο σου, οικονομικά, business, accounting κλπ

Δημοσ.

Το μεταπτυχιακο μαλλον θα ειναι (90%) Σε χρηματοοικονομικη αναλυση, κατι που με ενδιαφερει παρα πολυ.

Την κατευθηνση αν κανω μεταπτυχιακο την εχω διαλεξει, το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν αξιζει να κανω 2 χρονια μεταπτυχιακο, ενω απλα δουλευοντας τον αντοιστοιχο χρονο θα ειμαι σε καλυτερο επιπεδο.

Και αν φυσικα εχω καλες προοπτικες στην αγορα εργασιας μονο με το πτυχιο (μολις τελειωσα απο στρατο οποτε δεν εχω αρχισει το ψαξιμο για να δω)

Δημοσ.
απλά παράτατα.... ( φιλική συμβουλή...)

Τι εννοείς ?

Αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ή γενικά ?

Δημοσ.

Εγώ επέλεξα να μην κάνω μεταπτυχιακό, κι ο μόνος λόγος ήταν ότι δεν ήθελα να επιβαρύνω οικονομικά την οικογένειά μου.

Κάπου μέσα μου με χαλάει αυτό, γιατί γούσταρα πολύ αυτό που σπούδασα (Economics).

Κι από την άλλη, σπάνια θα δεις σήμερα κάποιον να φτάνει ψηλά σε μία εταιρεία χωρίς να έχει κάνει μεταπτυχιακό. Μιλάω για τη δικιά μας γενιά. Και για κάποιον που δεν έχει γνωριμίες, και εύκολα θα ακούσει διάφορες πίπες στην καρριέρα του για να μην προαχθεί όπως τα "δικά μας παιδιά".

Εν ολίγοις, αν:

- σου αρέσει αυτό που σπούδασες και σου εξιτάρει το μυαλό

- η τσέπη σου το αντέχει

- αποδεχθείς ότι μετά τα θρανία και παρά το μεταπτυχιακό, θα πρέπει να ξεκινήσεις σαν "πρωτάκι" και στην καρριέρα σου με ευτελή μισθό μέχρι να "σπουδάσεις" και τον πραγματικό κόσμο

this is your best shot

Δημοσ.

Εν ολίγοις, αν:

- σου αρέσει αυτό που σπούδασες και σου εξιτάρει το μυαλό

- η τσέπη σου το αντέχει

- αποδεχθείς ότι μετά τα θρανία και παρά το μεταπτυχιακό, θα πρέπει να ξεκινήσεις σαν "πρωτάκι" και στην καρριέρα σου με ευτελή μισθό μέχρι να "σπουδάσεις" και τον πραγματικό κόσμο

this is your best shot

1.Μου αρεσει αρκετα :)

2.Εχω το πλεονεκτημα οτι θα σπουδαζει και ο αδερφος μου στην ιδια πολη για 1 χρονο ακομα, οποτε το κοστος μειωνεται παρα πολυ :)

Ο προβληματισμος μου ειναι καθαρα στο 3.Αν τελειωνοντας το μεταπτυχιακο εχω τις γνωσεις,τισ δυνατοτητες και φυσικα τις ευκαιριες να κανω κατι καλυτερο απο οτι με απλα το πτυχιο , ή αν θα εχω ακομα ενα χαρτι που στην ουσια θα με εχει κρατησει 2 χρονια πισω απο την αγορα εργασιας και ταυτοχρονα θα κανει πιο δυσκολη την πορεια μου

Ειναι καλυτερα να σουδασω αλλα 2χρονια, ή θα ειναι ΄χαμενος΄ χρονος, ο οποιος θα ειναι καλυτερα αν οπως λες σπουδασω στον εξω κοσμο

Παντως αν ειχα την δυνατοτητα για εξωτερικο θα πηγαινα χωρις να το σκεφτω ιδιαιτερα

Δημοσ.

Ο προβληματισμος μου ειναι καθαρα στο 3.Αν τελειωνοντας το μεταπτυχιακο εχω τις γνωσεις,τισ δυνατοτητες και φυσικα τις ευκαιριες να κανω κατι καλυτερο απο οτι με απλα το πτυχιο , ή αν θα εχω ακομα ενα χαρτι που στην ουσια θα με εχει κρατησει 2 χρονια πισω απο την αγορα εργασιας και ταυτοχρονα θα κανει πιο δυσκολη την πορεια μου

Ειναι καλυτερα να σουδασω αλλα 2χρονια, ή θα ειναι ΄χαμενος΄ χρονος, ο οποιος θα ειναι καλυτερα αν οπως λες σπουδασω στον εξω κοσμο

Αγαπητε, όντας συνάδελφος σου.... ηλπιζα και γω να είχα κάνει τουτη την σκέψη οταν ακολουθουσα μεταπτυχιακό δρόμο! Ουσιαστικά σε αυτη την φάση δεν θα σου ανοίξει καμιά πόρτα παραπάνω! Ψάξε για εργασιά!

Στο πεδίο μας μετρα η εργασιακή εμπειρία και όλα τα άλλα επονται! Λογιστικά θα κάνεις, και με καταχωρησεις λογιστικού σχεδίου θα ξεκινήσεις... σπάνιο να απασχοληθεις σε κάποιον άλλο τομεα στην Ελλάδα.

Βρες εργασία και παράλληλα ξεκίνα να παρακολουθεις μαθήματα για κάποια επαγγελματική πιστοποίηση όπως ACA,ACCA, CMA, CIMA, κλπ κλπ... τα οποια μετράνε πολυ περισσοτερο στην αγορά. Στην συνέχεια και εφόσον κρίνεις πως σου χρειάζεται να διευρυνεις το πνεύμα σου ακολουθησε καποιο master σχετικό...

Δημοσ.

Εγώ μάλλον θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες !!

Το ότι θα συνεχίσεις με μάστερ και πιο πολύ το γεγονός ότι ΘΕΛΕΙΣ και ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ να συνεχίσεις με μάστερ, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής σου και σκέψης σου. ;)

Θεωρώ ότι αφού σου αρέσει αυτό που κάνεις, και δεν "κολώνεις" να συνεχίσεις με διάβασμα κτλ αξίζει να συνεχίσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα βρισκόμαστε, και δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι τελειώνοντας το μάστερ θα βρεις δουλειά.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι άμα βρεις, θα είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή που θα έβρισκες αν απλά δεν είχες το μάστερ. Το ότι θες να συνεχίσεις με μάστερ δείχνει ότι έχεις φιλοδοξίες και όνειρα. Εγώ στη θέση σου δε θα τα παράταγα!! (άλλωστε φεύγω σε λιγότερο από ένα μήνα και εγώ για μάστερ αλλά στο εξωτερικό :-))

Δημοσ.

Βέβαια υπάρχει πάντα και η λύση του part time master + δουλειά, που στην περίπτωση σου νομίζω ότι θα ήταν το καλύτερο. Γιατί η εμπειρία μετράει πάρα πολύ στις μέρες μας.

Δημοσ.
Εγώ μάλλον θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες !!

Το ότι θα συνεχίσεις με μάστερ και πιο πολύ το γεγονός ότι ΘΕΛΕΙΣ και ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ να συνεχίσεις με μάστερ, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα ζωής σου και σκέψης σου. ;)

Θεωρώ ότι αφού σου αρέσει αυτό που κάνεις, και δεν "κολώνεις" να συνεχίσεις με διάβασμα κτλ αξίζει να συνεχίσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα βρισκόμαστε, και δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι τελειώνοντας το μάστερ θα βρεις δουλειά.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι άμα βρεις, θα είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή που θα έβρισκες αν απλά δεν είχες το μάστερ. Το ότι θες να συνεχίσεις με μάστερ δείχνει ότι έχεις φιλοδοξίες και όνειρα. Εγώ στη θέση σου δε θα τα παράταγα!! (άλλωστε φεύγω σε λιγότερο από ένα μήνα και εγώ για μάστερ αλλά στο εξωτερικό :-))

Οταν θα ερθεις εξω στον χωρο... θα δεις τι ακριβως θα σου δωσουνε για το μαστερ...

Καλες σπουδες και καλη βαρεια προσγειωση στην πραγματικοτητα...

Δημοσ.

Την πραγματικότητα της Ελλάδας την ξέρω για αυτό και φεύγω έξω..

Αλλά αυτό που είπα είναι ότι το να έχει κανείς στόχους θα τον κάνει καλύτερο. Αφού το παιδί το θέλει να συνεχίσει, γιατί να μην συνεχίσει? Και στο κάτω κάτω όσο σκληρή και αν είναι η πραγματικότητα, όσο μέσον και αν υπεισέρχεται παντού στην Ελλάδα για να βρεις μια αξιοπρεπή θέση, πιστεύω ότι αυτός που αξίζει και που κοπιάζει πάει μπροστά. Από το να γινόμαστε θύματα της "πραγματικότητας" στην οποία μου ζητάς να προσγειωθώ, καλύτερα ας εξοπλιστούμε με εφόδιο ώστε να σπάσουμε τον κανόνα!

Δημοσ.
Την πραγματικότητα της Ελλάδας την ξέρω για αυτό και φεύγω έξω..

Αλλά αυτό που είπα είναι ότι το να έχει κανείς στόχους θα τον κάνει καλύτερο. Αφού το παιδί το θέλει να συνεχίσει, γιατί να μην συνεχίσει? Και στο κάτω κάτω όσο σκληρή και αν είναι η πραγματικότητα, όσο μέσον και αν υπεισέρχεται παντού στην Ελλάδα για να βρεις μια αξιοπρεπή θέση, πιστεύω ότι αυτός που αξίζει και που κοπιάζει πάει μπροστά. Από το να γινόμαστε θύματα της "πραγματικότητας" στην οποία μου ζητάς να προσγειωθώ, καλύτερα ας εξοπλιστούμε με εφόδιο ώστε να σπάσουμε τον κανόνα!

Ωραια και ρομαντικα οσα λες... αλλα του λες να πεταξει χρηματα με αγνωστο αντικρυσμα! Κανεις δεν ειπε να μην προχωρησει, να προχωρησει οσο θελει... εχει ολη την ζωη του να σπουδαζει οσο θελει. Στην παρουσα φαση ομως ειναι ποιο σκοπιμο να βρει μια δουλεια, παρα να γεμισει με χαρτουρα. Και το ξαναλεω πως οι επαγγελματικοι τιτλοι εχουν πολυ μεγαλυτερη αναγνωριση απο μεταπτυχιακα.

Εσυ λοιπον κατσε σπαε τον κανονα οσο ο αλλος θα ειναι ηδη σε καποια δουλεια και θα μπει σε ενα λουκι και θα εχει ολες τις επιλογες ανοιχτες μπροστα του για οτι θελει.

Επισης εφοσον φευγεις εξω... ΜΕΙΝΕ εξω και δουλεψε... εστω για καποιο διαστημα.

Εγω μιλαω απο τα λαθη μου και απο την εμπειρια μου στον εργασιακο χωρο... Αν καποιος κρινει διαφορετικα, ας πραξει διαφορετικα. :-)

Δημοσ.

Απο την εμπειρία μου και από τις πολλές συζητήσεις που έχω κάνει σε αυτό το θέμα μπορώ να πώ ότι οι επαγγελματικές τίτλοι έχουν μεγαλύτερη αξία στον ιδιωτικό τομέα και μαθαίνεις περισσότερα....

Είναι σίγουρο ότι αυτός που αξίζει θα πάει μπροστά και αυτός που την ψάχνει...

Για αυτό σου προτείνω μην χάσεις άλλο χρόνο και μπές στον επαγγελματικό βίο με τα μούτρα...διάβασε από μόνος σου και κυνήγα τις εξελίξεις...πιστεύω είναι το καλύτερο για σένα.

Δημοσ.
Επισης εφοσον φευγεις εξω... ΜΕΙΝΕ εξω και δουλεψε... εστω για καποιο διαστημα.

Εγω μιλαω απο τα λαθη μου και απο την εμπειρια μου στον εργασιακο χωρο... Αν καποιος κρινει διαφορετικα, ας πραξει διαφορετικα. :-)

Ναι από αυτή την άποψη θα συμφωνήσω μαζί σου, με την έννοια ότι άλλα είναι τα δεδομένα για την Ελλάδα και άλλα για το εξωτερικό. Εγώ έχω υπ' όψη μου να κάνω το μεταπτυχιακό για να ικανοποιήσω το "ρομαντικό" μου μυαλό όπως το λες εσύ, ή για να κάνω καλύτερο όπως το λέω εγώ..αλλά σίγουρα δε σκοπεύω να γυρίσω στην Ελλάδα αμέσως μετά το τέλος των σπουδών. Και εδώ είναι που θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι δηλαδή πράγματι στην Ελλάδα η εργασιακή εμπειρία θα μετρήσει πολύ παραπάνω, για αυτό και έχω σκοπό να εργαστώ και στο εξωτερικό κάποια χρόνια και μετά να επιστρέψω πίσω..Αυτό που έχω να πω είναι ότι σίγουρα δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια. Καλό είναι κανείς πάντως να λαμβάνει υπ' όψη την εργασιακή πραγματικότητα και στο μέτρο που μπορεί να ικανοποιεί αυτό που ονομάζεις ρομαντισμό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...