Προς το περιεχόμενο

Intel DG965WH

pcbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω την μητρική Intel dg965wh για τις ανάγκες τους εργαστηρίου μου, η οποία συμπεριφέρεται περίεργα και θα ήθελα τις γνώσεις σας. Κατ'αρχήν, βάζοντας τα XP μου παρουσίαζε πρόβλημα στο ότι δεν γινόταν σωστά η εγκατάσταση σε κάποιους από τους drivers της μητρικής.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε εγκαθιστώντας τα Win2008 Standard και το τελευταίο bios όπου η εγκατάσταση έγινε σε όλα χωρίς πρόβλημα.

Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω είναι οι εξής:

1) Το μηχάνημα έχει 2 δίσκους και θέλω να εγκαταστήσω παράλληλα με τα Win2008 και μία έκδοση Linux (είτε την Oracle Enterprise Linux 5 είτε Redhat Enterprise 5). Προτείνετε να εγκαταστήσω τα δύο λειτουργικά ως dual boot ή να εγκαταστήσω πρώτα το ένα και μετά με VMware να εγκαταστήσω και το 2ο ώστε να τρέχουν παράλληλα?

2) Βλέπω ότι η μνήμη που υπήρχε στο μηχάνημα ήταν 2 modules Kingston KVR667D2N5 στο 1GB έκαστο, σύνολο 2 GB. Για την αναβάθμιση του συστήματος αγοράστηκαν 2 modules mushkin 996593 (2GB DDR2 1000MHz), σύνολο άλλα 4 GB. Το θέμα είναι ότι η μητρική υποστηρίζει μέχρι 800MHz...

Οι αρχικές μνήμες τρέχουν στα 667MHz και στα 1.8V ενώ αυτές που αγοράστηκαν τρέχουν στα 2.1V.

Το γεγονός ότι το σύστημα σέρνεται ή κολλάει όταν μπαίνουν παραπάνω από 4GB μνήμης χρησιμοποιώντας τους συνδυασμούς των παραπάνω modules οφείλεται στις παραπάνω διαφορές?

Δημοσ.

τελικά πήρα τη μεγάλη απόφαση και τα "έσκασα" για άλλο ένα σετ mushkin 996593... Μέχρι στιγμής όλα καλά χωρίς κολλήματα στα 800MHz των 8GB.

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα σε σχέση με τα λειτουργικά συστήματα, θα αξιοποιήσω τη λειτουργία Hyper-V των Win 2008. Ψάχνω τώρα κάποιο thread στο insomnia για τυχόν απορίες στο Hyper-V (κυρίως όσον αφορά τις ρυθμίσεις στα γραφικά και στις IP των καρτών δικτύων)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...