Προς το περιεχόμενο

Το NBC και η FYROM

danaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην εταιρεία θα έπαιρνα το μέρος του εργοδότη μου. Για σαφείς και αυτονόητους λόγους.

Το πως απειλείται η ευημερία μου επειδή οι γείτονες θέλουν να ονομάζονται Μακεδονία όμως, δε το πιάνω.

Οπότε όλη η φασαρία γίνεται για πλάκα και δεν υπάρχουν πραγματικά συμφέροντα?

Δεν νομίζω να πήγαμε κόντρα στους Αμερικάνους για πλάκα. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω το μακροχρόνιο χάσιμο που θα έχουμε αν κερδίσουν τη υπόθεση, αλλά για να γίνεται τόση φασαρία κάτι θα έχουμε να χάσουμε.( κι ακόμα και το ελάχιστο να είναι π.χ. κέρδη από πωλήσεις από μπλουζάκια που γράφουν Macedonia, δεν χαρίζω τίποτα). Οπότε αυτό που έχω να κάνω είναι να υποστηρίζω την άποψη μας όπως εσύ την εταιρεία σου. Τώρα γιατί δεν το κάνεις κι εσύ (ενώ τον εργοδότη σου τον υποστηρίζεις) και πως είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα είναι ένα καλό ερώτημα για να μας απαντήσεις.

Και εννοείται πως θα βγει πρώτος ο Αλέξανδρος, ποιον θα έβγαζαν, τον Ηράκλειτο, τον Παρμενίδη, τον Περικλή ή τον Δημόκριτο;

Τον αντούβιανο σταβλίτη που μάκρυνε τα δόρατα θαυμάζουν όλοι.

Μακάρι να γελάσουμε λίγο, αλλά φοβάμαι τους προοδευτικούς που θα ψηφίσουν Βελουχιώτη για να την σπάσουν στους φασίστες.

Εγώ πάντως προτείνω Ζαγοράκη.

Τώρα καταλαβαίνω τη σημασία του username σου. :P

Το δικό μου γράφεται με μικρό Α.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είπες " δεν πιστεύω σε έννοιες φυλής και έθνους, πιστεύω σε μακρόχρονες συνήθειες λόγω γενετικής ιδιοσυγκρασίας και χωροχρονικών συνθηκών"

Θέτω Α= "μακρόχρονες συνήθειες λόγω γενετικής ιδιοσυγκρασίας και χωροχρονικών συνθηκών"

Άρα τώρα στην ελληνική επικράτεια έχουμε όχι ένα ελληνικό έθνος αλλά ένα ελληνικό Α. Το δέχομαι.

Στο ταμτουμ δεν υπάρχει ταμτουμικό έθνος αλλά ταμτουμικό Α.

Ε και στην αρχαία ελλάδα δεν υπήρχε ελληνικό έθνος αλλά ελληνικό Α.

Γιατί και οι μακεδόνες και όλοι οι άλλοι είχαν "κοινές μακροχρόνιες συνήθειες λόγω γενετικής ιδιοσυγκρασίας και χωροχρονικών συνθηκών". Απλά εγώ αυτό το λέω έθνος κι εσύ έτσι όπως το λες. Εκεί θα τα χαλάσουμε??

Ναι ρε όμορφη, γιατί οι μακροχρόνιες συνήθειες της Σπάρτης ήταν να πολιορκούν την Αθήνα, της Πέλλας να κατακτούν και Αθήνα και Σπάρτη και της Αθήνας να κατακτάται αλλά να λέει "δε γα***, τον παρθενώνα εμείς τον φτιάξαμε, κάποτε θα είμαστε πρωτεύουσα και ο ΠΑΟΚ δε θα βλέπει πρωτάθλημα". Δεν υπήρχε κοινή πολιτική ανάμεσα στις πόλεις-κράτη, με εξαίρεση τη φάση που κάνανε το ντου οι Πέρσες, κάτι το οποίο ήταν σα να συμφωνούνε 5-6 συμμορίες στο μπρονξ ανακωχή γιατί κάνουνε έφοδο τα μπατσικά.

Και κάπου εδώ σταματάω τα παραδείγματα γιατί μου θύμισα λίγο τον όμνι στον ως άνω παραλληλισμό.

Οπότε όλη η φασαρία γίνεται για πλάκα και δεν υπάρχουν πραγματικά συμφέροντα?

Δεν νομίζω να πήγαμε κόντρα στους Αμερικάνους για πλάκα. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω το μακροχρόνιο χάσιμο που θα έχουμε αν κερδίσουν τη υπόθεση, αλλά για να γίνεται τόση φασαρία κάτι θα έχουμε να χάσουμε.( κι ακόμα και το ελάχιστο να είναι π.χ. κέρδη από πωλήσεις από μπλουζάκια που γράφουν Macedonia, δεν χαρίζω τίποτα). Οπότε αυτό που έχω να κάνω είναι να υποστηρίζω την άποψη μας όπως εσύ την εταιρεία σου. Τώρα γιατί δεν το κάνεις κι εσύ και πως είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα είναι ένα καλό ερώτημα για να μας απαντήσεις.

Γιατί αν δεν έχω ξεκαθαρισμένο το ποια και κυρίως, για ποιανού την τσέπη θα είναι η απώλεια/ζημιά, δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσω τη ζαχαρένια μου για κάποιον γαμ**λη βουλευτή/υπουργό/πρωθυπουργό όπως δε χαλάει και αυτός τη ζαχαρένια του για τα σαφή σκατά που τρώω τώρα εγώ. Και δεν εννοώ το ότι κόπηκα με 4.5, μην αρχίσετε.

Ρε ηρωα λουσι, αληθεια τωρα, μπεσα. Προσπαθεις να εξηγησεις στον ομνι ή απλως τελειωσε η εξεταστικη σου και εχεις πολυ ελευθερο χρονο? Αν ειναι το πρωτο, πεφτεις στα ματια μου. Αν ειναι το δευτερο, βγες για μια μπυρα με το ζορι.

Έχω την απελπισμένη ανάγκη να ελπίζω πως θα βρω ένα ψήγμα λογικής.

Και πως η κατερίνα θα ποστάρει φώτο της, υποστηρίζει πως είναι όμορφη.

καλα κανεις και εισαι αναρχικια...αλλα εισαι 86 ετων????:shock:

Αντιλαμβανόμαστε;

Δημοσ.
Ο Φίλιππος ήταν Μακεδόνας σκέτο. Από τη στιγμή που η φυρομ/σκοπια/μακεδονια/καρμποναρα βρίσκεται και αυτή σε γεωγραφικό σημείο που επί Φιλίππου ήταν Μακεδονία, έχει το ίδιο δικαίωμα με την Ελλάδα να διαφημίζεται.

έκανα bold το λόγο για τον οποίο δεν με νοιάζει το θέμα

ΨΙφηστε ΟΛΟΙ και ΝΑΙ

τα αποτελεμσατα αν τα δειτε ΣΟΚ θα παθετε..

Ψήφισα όχι. Νια-νια-νια

επίσης γιατρέ, δεν έπαθα σοκ, είμαι καλά;

(χτες μου λεγε μια κοπελα, πως οι αναρχικοί είναι φεμινιστές)

την πουτάνα... (καλά το πάω; )

δε νομίζω ότι θα πείραζε κανένα η αυτονομία της.

αμήν και πότε, να αποποινικοποιηθεί να μεταναστεύσουμε

αυτά τα λίγα ασόβαρα για σήμερα

Δημοσ.
Ναι ρε όμορφη, γιατί οι μακροχρόνιες συνήθειες της Σπάρτης ήταν να πολιορκούν την Αθήνα, της Πέλλας να κατακτούν και Αθήνα και Σπάρτη και της Αθήνας να κατακτάται αλλά να λέει "δε γα***, τον παρθενώνα εμείς τον φτιάξαμε, κάποτε θα είμαστε πρωτεύουσα και ο ΠΑΟΚ δε θα βλέπει πρωτάθλημα". Δεν υπήρχε κοινή πολιτική ανάμεσα στις πόλεις-κράτη, με εξαίρεση τη φάση που κάνανε το ντου οι Πέρσες, κάτι το οποίο ήταν σα να συμφωνούνε 5-6 συμμορίες στο μπρονξ ανακωχή γιατί κάνουνε έφοδο τα μπατσικά.

Δεν ηταν μονο τα χρονια του Πελοπονησιακου Πολεμου μερος της Αρχαιας Ιστοριας. Δηλαδη οταν ενας Σπαρτιατης εβλεπε εναν Αθηναιο δεν εβγαζε μαχαιρι λες και ηταν τιποτα συμμοριτης. Πιστευω πως ειναι λιγο ακυροι οι παραλληλισμοι σου (θυμιζεις Omni):P.

Τωρα, μπορω να πω οτι οι Αρχαιοι αντιλαμβανονταν τους εαυτους τους και σαν Εληνες. Στα διαφορα αρχαια κειμενα που υπαρχουν (οσα εχουν σωθει τουλαχιστον) αναφερεται ξεκαθαρα η υπαρξη εθνους Ελληνων.

Δημοσ.

Καλά επειδή πλακόνονταν μεταξύ τους αναιρεί αυτό τις"μακρόχρονες συνήθειες λόγω γενετικής ιδιοσυγκρασίας και χωροχρονικών συνθηκών"?

Και στον εμφύλιο έσφαζε ο ένας τον άλλον. Άνηκαν σε άλλο έθνος?

Γιατί αν δεν έχω ξεκαθαρισμένο το ποια και κυρίως, για ποιανού την τσέπη θα είναι η απώλεια/ζημιά, δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσω τη ζαχαρένια μου για κάποιον γαμ**λη βουλευτή/υπουργό/πρωθυπουργό όπως δε χαλάει και αυτός τη ζαχαρένια του για τα σαφή σκατά που τρώω τώρα εγώ. Και δεν εννοώ το ότι κόπηκα με 4.5, μην αρχίσετε.

(Ντοινγκ) Καλά αν ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία ο Καραμανλής θα έχει χάσιμο ? (δεν μιλάμε για το πολιτκό)

Χέστηκε. Υποτίθεται πως είναι ελληνικό συμφέρον και το προωθεί.

Με την ίδια λογική και για τις διαφορές μας με την Τουρκία χέστηκες γιατί δεν ξέρεις αν τα μακροχρόνια κέρδη θα τα καρπωθείς κι εσύ.

Ε θέλε να έχουμε κέρδη και μετά θέλε και φρόντισε και να τα καρπωθείς.

Αλλά μην φτάνεις στο σημείο να μην θες να έχουμε κέρδη επείδή κάποια λαμόγια μπορεί να τα οικειοποιηθούν.

Θες να μας πεις πως χαρίζεις τα συμφέροντά μας επειδή στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά?

Τελείως οτιναναι.

Δημοσ.
Ψήφισα όχι. Νια-νια-νια

επίσης γιατρέ, δεν έπαθα σοκ, είμαι καλά;)

ουτε εγω επαθα σοκ απο αλλον το πηρα ολο αυτο ..εγω θα εγραφα??οπως ο Lucifer:-)..χχαχα..νιναινιανιανια:lol:

και εγω δεν ειμαι γιατρος ψυχιατρος ειμαι:P

πλακα κανω...γελασα:lol::P

Δημοσ.
Και εγώ εκοπτόμην και κόπτομαι, είχα ανοίξει και ένα σχετικό θέμα (με σκοπό την απλή συζήτηση και όχι εξυπνάδες). Δεν νομίζω ότι η ορθογραφία μου μπορεί να γίνει αντικείμενο χλευασμού ενός "οποιουδήποτε" μαθητή οποιασδήποτε τάξης του Δημοτικού.

Συμπέρασμα: Καλό είναι να μην γενικεύεις, και να μη χρησιμοποιείς τέτοιου είδους "φθηνά" επιχειρήματα.

Όποιος είναι καθηγητής φιλοσοφικής είναι και πατριώτης ε? Μαρέσει η λογική σου. Διάβασε φιλοσοφία!

edit: Δεν με πειράζει καμία άποψη, ο οποιοσδήποτε μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά η ειρωνία πρέπει να παίρνει ανάλογες απαντήσεις.;)

α) think again : η παρατήρηση, η εντύπωση και η απορία μου δεν ήταν εξυπνάδα - στο βεβαιώνω.

β) ούτε εσού, ούτε και άλλων "κοπτόμενων" εδώ μέσα - και έχω δει και κάτι βουλγαροσάιτς να "κατακεραυνώνουν την Ελλάδα", τα οποία θα ζήλευε κι ο Μπαμπινιώταρος όσον αφορά τη γλωσσική τους αρτιότητα.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν βέβαια ότι δεν είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα (σύμφωνα με την αίσθηση/παρατήρηση μου) ούτε καν ότι ανορθόγραφος = απαραίτητα βλήμα , και φυσικά, όχι ότι επειδή εσύ έχεις "εθνικές ευαισθησίες", πάω να σε βγάλω αμόρφωτο.

Τα πιάσαμε όλα ;

γ) ...άμα εσένα δε σ' αρέσει, που κατά τη δική μου εντύπωση τα "αυθόρμητα" κι "αθώα" yet ανορθόγραφα ποστ σε φόρουμς όπως καλή ώρα, κρύβουν συνήθως αυθόρμητους κι αθώους κάφρους από πίσω, κάνε γαργάρες - αλλά εγώ θα συνεχίσω να το πρεσβεύω (όσο μάλλον θα συνεχίσεις κι εσύ να το αντιλαμβάνεσαι ως "φθήνεια επιχειρημάτων").

δ1)

Όποιος είναι καθηγητής φιλοσοφικής είναι και πατριώτης ε? Μαρέσει η λογική σου. Διάβασε φιλοσοφία!

...δεν το 'χεις ΟΥΤΕ γι' αστείο

δ2) δεν είμαι καθηγητής φιλοσοφιΚΗΣ και δε θεωρώ εαυτόν εχθρό της πατρίδας.

ε) ...εμ φυσικά "δεν σε πειράζει" - είσαι εκεί κολλημέν-ος/η στο πρωταρχικό σου συναίσθημα ("Κάτω Τα Χέρια Απ' Τη Μακεδονία - Μακεδονία = ΜΙΑ + ελληνική") , κι από 'κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι είτε "εναντίον του συμφέροντός μας" - ή "διεθνιστουλίστικες οδοντόκρεμες".

Κοντός μυαλός Αλληλούια.

(επειδή η ξεκάρφωτη/άστοχη/κομπλεξικά ορμώμενη ειρωνεία πρέπει να παίρνει ΚΑΙ αυτή απαντήσεις...)

για περεταίρω περί "πλουσιότερων" "επιχειρημάτων" use advanced forum search, με όρους "Μακεδονία" και username "washcloud"

(κι ένα άσχετο)

(Ντοινγκ) Καλά αν ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία ο Καραμανλής θα έχει χάσιμο ? (δεν μιλάμε για το πολιτκό)

Χέστηκε. Υποτίθεται πως είναι ελληνικό συμφέρον και το προωθεί.

αν γίνει αυτό που είπες, παίζει να μη ξαναβγεί Καραμανλής βουλευτής μέχρι το 2232

Δημοσ.

αν γίνει αυτό που είπες, παίζει να μη ξαναβγεί Καραμανλής βουλευτής μέχρι το 2232

Ε καλά αλλά αυτό είναι άσχετο. (Άσε που και να γίνει τα βόδια θα ξαναψηφίσουν)

Και ο αντίστοιχος των Σκοπίων το ίδιο θα πάθει αν χάσει.

Είναι λογική όμως αυτή να μην θέλω να κερδίσουμε την υπόθεση επειδή ενδεχομένως ο καραμανλής να σκέφτεται και την επανεκλογή του?

Προφανώς αν δεν προασπίσει σωστά τα ελληνικά συμφέρονται θα είναι αρνητικό για την καριέρα του, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει η καριέρα του καραμανλή αλλά τα ελληνικά συμφέροντα.

(Πάντως δεν αποκλείεται μέχρι το 2232 να μας κυβερνάνε Καραμανλήδες, Παπανδέιδες και Μητσοτάκιδες)

Δημοσ.
κάτι το οποίο ήταν σα να συμφωνούνε 5-6 συμμορίες στο μπρονξ ανακωχή γιατί κάνουνε έφοδο τα μπατσικά.

Mε τη διαφορά ότι οι μπάτσοι πάνε θέλοντας στον πόλεμο. Τους πέρσες, τους βάζανε με το ζόρι. Οι Ελληνες πηγαίναν μόνοι τους.

Και στον εμφύλιο έσφαζε ο ένας τον άλλον. Άνηκαν σε άλλο έθνος?

Εχμ ένας από τους λόγους που αρκετοί δεν ανέβηκαν στα βουνά το 47 ήταν ότι πολλοί συμπολεμιστές τους δεν μιλούσαν ελληνικά. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό, αλλά τους της σβούρηξε, με αποτέλεσμα

α)κάποιοι να αποστασιοποιηθούν

β)κάποιοι να σκοτώνουν όσους δεν μιλούσαν ελληνικά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι δεν βρίσκεις αριστερό για δείγμα στη μακεδονία.

Δημοσ.

Στον Αρχαίο Κόσμο (Έλληνες, Ρωμαίοι, Αιγύπτιοι κλπ) ρατσισμός και εθνικισμός ήταν άγνωστες έννοιες.

Υπήρχε η αγάπη για την πατρίδα, και ο Λόγος (λογική).

Με τα σημερινα δεδομένα ο Αλκιβιαδής θα έπρεπε να είχε εκτελεστεί την στιγμή που πάτησε στην Σπάρτη. Ή μετα που πήγε πίσω στην Αθήνα. Ή με το που πήγε στην Περσία. Και ξανά πίσω στην Αθήνα όπου τον έδιωξαν και πήγε στην Χαλκιδική!!

Ακόμα και επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όλοι οι πολίτες της Αυτοκρατορίας ήταν ίσοι απέναντι στους νόμους (και οι σκλάβοι). Ανήκουστο βασικά αυτό μέχρι πριν από λίγους αιώνες στην σύγχρονη εποχή.

Ο μαύρος δεν ήταν υποδιέστερος ως άνθρωπος αλλά ίσος.

Ναι υπήρχαν ταξικές διαφορές, αλλά αυτές υπάρχουν και σήμερα.

Ο Θεμιστοκλής, τι τύχη θα είχε σήμερα αν κέρδιζε τον πόλεμο με τους Τούρκους, και λίγα χρόνια αργότερα πήγαινε να ζήσει εκεί; Στην σημερινή εποχή θα τον λέγαμε προδότη του Έθνους και θα τον εκτελούσαμε παραυτά με συνοπτικές διαδικασίες.

Και όμως έζησε την Περσία......... και τον θεωρούμε μεγάλο Έλληνα.

Κατακρίνουμε την Αμερική σήμερα για επιθετικούς πολέμους (και άλλους.....), και όμως ο Αλέξανδρος αυτό έκανε. Επιθετικό πόλεμο και κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας άλλων κρατών. Φυσικά όμως και ήταν αδιανόητο την εποχή εκείνη, να επιβάλει την θρησκεία και τον πολιτισμό του στους κατεκτημένους με τα όπλα. Γιατί απλά ο κόσμος ήταν πιο "Αγνός".

Οπότε μην κόπτεστε περί Μακεδονίας, γιατί οι ηλεκτρονικοί ψήφοι και τα συνθήματα μόνο κακό κάνουν στην εξωτερική μας πολιτική. Δείχνωντας ότι έχουμε εδαφικές βλέψεις έναντί ενός άλλου κράτους. Και δεν θέλει πολύ για να βρεθούν οι καλοπροέρετοι που θα "λύσουν" το ζήτημα.

ΥΓ. Βλέπω μερικούς εδώ να κόπτονται περί Μακεδονίας και αρχαίων, ενώ σε άλλη συζήτηση ζητούν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Ιδέα η οποία προέρχεται από τους Αρχαίους Έλληνες. Λίγο οξύμωρο δεν νομίζετε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...