Προς το περιεχόμενο

Το NBC και η FYROM

danaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oι αναφορές τόσο στο όνομα όσο και στην ελληνική ιθαγένεια επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα για απελευθέρωση της επαρχίας της FYROM και την προσάρτισή της στην υπόλοιπη Μακεδονική επικράτεια. Τα Σκόπια και οι Μακεδόνες δεν αντέχουν άλλο κάτω από τον αλβανικό ζυγό.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λέγαμε με μια κολλητή να πάμε Κωνσταντινούπολη και είχαμε μερικές ιδέες για μπλουζάκια:

1) 1453 - ΠΟΥΤ@@@Σ ΓΙΕ ΚΑΖΝΑΦΕΡΗ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

2) Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΗΤΑΝ OFFSIDE

3) Την Κύπρο και κολλημένο πάνω της ένα post-it "Να μην ξεχάσω."

Δημοσ.

Bασικά άμα πάτε Κωνσταντινούπολη αυτό που χρειαζόσαστε είναι ρούχα χωρίς τσέπες ή έστω πορτοφόλι μέσα σε αρβύλα. Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, εξάλλου οι τουρκικές αρχές θα αναλάβουν οι ίδιες να σας ραντίσουν με την έξοδο από τη χώρα.

Δημοσ.

Χμ, ένας φίλος Γερμανότουρκος όποτε μου μιλάει για την ΠΟΛΗ, καταλήγει πάντα στο "και ακούω τους Έλληνες να λένε πως την θέλουνε πίσω, ΠΑΡΤΕ ΤΗ!!! Την έχετε δει πως είναι;" οπότε υποθέτω πως έχει κάποια βάση αυτό που λες.

Δημοσ.
Τί λε ρε φούστη.

Δεν τα ΄ξερα αυτά.

Στο σχολείο γενικά μας λέγαν' ό,τι θέλαν' δηλαδή.

Ότι οι Μακεδόνες ήταν ελληνική φυλή, ότι οι Σουλιώτες μια απ΄τα ίδια, η Κλεοπάτρα ότι ήταν απ΄το Αμπού-Σιμπέλ κι όχι απ΄την Καλαμαριά,,,Μύλος δηλαδή.

Άντε να καταλάβεις ποιός ήταν από πού, και σε ποιά διαδήλωση να κατέβεις (κι αν κατέβεις, τί ακριβώς να γράφει το πανώ που θα κρατάς).

Σε λίγο πάντως θα μας πούνε ότι κι ο Γκάλης ήταν απ' το Νιου-Τζέρσεϋ....

Μην το πολυψαχνεις οτι "επρεπε" να μαθουμε μας διδασκαν.

Οσον αφορα το γεωγραφικο οι Μακεδονες ηταν Μακεδονες οι Αθηναιοι Αθηναιοι, οι Σπαρτιατες Σπαρτιατες κλπ. Ελλαδα σαν συνολο δεν υπηρχε, οποτε και ειναι λιγο ατοπο να συγκρινουμε το τοτε με τους Σουλιωτες και με το σημερα, αλλη "ελλαδα" εκεινη, αλλη του 1800, και αλλη του 21ου αιωνα.

Εχουμε συνηθισει να τα τσουβαλιαζουμε ολα μαζι (παντα προς το δικο μας βεβαια συμφερον), και στο τελος να νιωθουμε οτι στο Χρυσο αιωνα του Περικλη τα συνορα της ελλαδας ηταν στην Κακαβια και στους κηπους.

Δημοσ.
Χμ, ένας φίλος Γερμανότουρκος όποτε μου μιλάει για την ΠΟΛΗ, καταλήγει πάντα στο "και ακούω τους Έλληνες να λένε πως την θέλουνε πίσω, ΠΑΡΤΕ ΤΗ!!! Την έχετε δει πως είναι;" οπότε υποθέτω πως έχει κάποια βάση αυτό που λες.

Aυτό συμβαίνει γιατί από το 1453 έως το 1950 η Πόλη κατοικείται κυρίως από ανειδίκευτους. Όσο λιγόστευαν οι τεχνίτες τόσο αυξάνονταν οι παράγκες. Κλασική περίπτωση ιθαγενών. Δεν είναι θέμα χρημάτων.

Δημοσ.

Στο σχολείο γενικά μας λέγαν' ό,τι θέλαν' δηλαδή.

Ότι οι Μακεδόνες ήταν ελληνική φυλή, ότι οι Σουλιώτες μια απ΄τα ίδια, η Κλεοπάτρα ότι ήταν απ΄το Αμπού-Σιμπέλ κι όχι απ΄την Καλαμαριά,,,Μύλος δηλαδή.

Σε λίγο πάντως θα μας πούνε ότι κι ο Γκάλης ήταν απ' το Νιου-Τζέρσεϋ....

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

...επειδή είμαι λίγο καθυστερημένος (50 μερούλες), δε σημαίνει ότι χαλάω και χατήρια :

Το επιμύθιο είναι ότι επειδή ο πατριωτισμός μπορεί εύκολα να γίνει εθνικισμός, καλό είναι έστω και καθυστερημένα (παρεμβληθείσασας μιας ενηλικίωσης) να προσέχουμε για να μην τον έχουμε - κι όλα αυτά σε συσκευασία χιούμορ. Αν γίνω πιο αναλυτικός από αυτό, θα έχω πρόταση αρχισυνταξίας από πρωινάδικο, πράγμα που δε γουστάρω να μου τύχει.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδη τα εχω παρει στο κρανια μολις μου το εστειλε ενας για να ψηφησω YES φυσικα ...Αν δειτε τα αποτελεσματα μολις ψιφησετε YES

δειτε τι λενε τα αποτελεσματα (αν ειναι δυνατον)και μετα μερικα comment λενε οτι ειναι ελληνικη περιοχη και αλλοι οτι ειναι σκοπιανικη..ΑΑΑΑΑΑΑ

Η ερωτηση στα ελληνικα του Is Macedonia Hellenic YES or NO

ειναι η ΜΑκεδονια ελληνικη ναι ή οχι...ΨΙφηστε ΟΛΟΙ και ΝΑΙ

τα αποτελεμσατα αν τα δειτε ΣΟΚ θα παθετε..

YES 51271 ατομα λενε ναι δηλ. 52%

NO 45532 ατομα λενε οχι δηλ. 47%

Στα συνολικα Current Total 96803

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=302320

μας το ξαναειπες...

απο τοτε εχω χασει το υπνο μου απο το ΣΟΚ που επαθα.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ! ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑΙ !!! ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 90% ! ΘΑ ΕΙΝΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...