danaos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Για δείτε τι λένε στο NBC: http://www.nbcolympics.com/countries/country=mkd/
deker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Ωραία, ήδη έχουν αρχίσει να μιλάνε για τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο Β' ως Μακεδόνα (Σκοπιανό) βασιλιά.Καλά πάμε.
Lucifer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Ο Φίλιππος ήταν Μακεδόνας σκέτο. Από τη στιγμή που η φυρομ/σκοπια/μακεδονια/καρμποναρα βρίσκεται και αυτή σε γεωγραφικό σημείο που επί Φιλίππου ήταν Μακεδονία, έχει το ίδιο δικαίωμα με την Ελλάδα να διαφημίζεται.
tsakonas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Αρα το ιδιο δικαιωμα εχουν και οι Ινδοι.... Ελληνικα μιλουσε....και στο γιο του εστειλε τον Αριστοτελη να του διδαξει Ελληνικα....δεν εστειλε ουτε το Goran ουτε τον Ahmed.
Lookouma-des!! Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Αρα το ιδιο δικαιωμα εχουν και οι Ινδοι....Ελληνικα μιλουσε....και στο γιο του εστειλε τον Αριστοτελη να του διδαξει Ελληνικα....δεν εστειλε ουτε το Goran ουτε τον Ahmed. μπαρδον??Τι σχεση εχει το εδαφος με τη γλωσσα που μιλαει ενας λαος??Ο Αλεξανδρος σεβαστηκε καθε πολιτισμο και δεν προσπαθησε να αλλαξει νοοτροπιες ή να επιβαλλει την ελληνικη γλωσσα!!!
Lucifer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Εντάξει, δεν είναι το ίδιο να επικαλείσαι την ιθαγένεια κάποιου που ζούσε εκεί που ζεις με την στρατιωτική κατοχή για μερικά χρόνια στον τόπο σου. Γενικά το όλο ζήτημα είναι ηλίθιο και από τις 2 σκοπιές κατά τη γνώμη μου, είναι όπως μου είχαν πει κάποτε "ποιος πρόλαβε το κοπηραητ". Αντί να βλέπουμε το παρελθόν ως παγκόσμια κληρονομία, το οικειοποιούμαστε αυθαίρετα στο όνομα του κερδοφόρου τουρισμού.
tsakonas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 μπαρδον??Τι σχεση εχει το εδαφος με τη γλωσσα που μιλαει ενας λαος??Ο Αλεξανδρος σεβαστηκε καθε πολιτισμο και δεν προσπαθησε να αλλαξει νοοτροπιες ή να επιβαλλει την ελληνικη γλωσσα!!! Για παρτο αλλιως....για ρωτησε να μαθεις τι γλωσσα μιλουσε ο Αλεξανδρος κατα την γνωμη τους... Εντάξει, δεν είναι το ίδιο να επικαλείσαι την ιθαγένεια κάποιου που ζούσε εκεί που ζεις με την στρατιωτική κατοχή για μερικά χρόνια στον τόπο σου. Γενικά το όλο ζήτημα είναι ηλίθιο και από τις 2 σκοπιές κατά τη γνώμη μου, είναι όπως μου είχαν πει κάποτε "ποιος πρόλαβε το κοπηραητ". Αντί να βλέπουμε το παρελθόν ως παγκόσμια κληρονομία, το οικειοποιούμαστε αυθαίρετα στο όνομα του κερδοφόρου τουρισμού. Συμφωνω απολυτα...
Lookouma-des!! Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Για παρτο αλλιως....για ρωτησε να μαθεις τι γλωσσα μιλουσε ο Αλεξανδρος κατα την γνωμη τους... Συμφωνω απολυτα... Τι με νοιαζει εμενα η γνωμη τους???Εγω παραθετω ιστορια οχι αποψεις...Αυτοι μπορουν να λενε οτι του φανει του λολοστεφανι
Fan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Ο Φίλιππος ήταν Μακεδόνας σκέτο. Από τη στιγμή που η φυρομ/σκοπια/μακεδονια/καρμποναρα βρίσκεται και αυτή σε γεωγραφικό σημείο που επί Φιλίππου ήταν Μακεδονία, έχει το ίδιο δικαίωμα με την Ελλάδα να διαφημίζεται. Α εντάξει εάν είναι έτσι μπορεί ελεύθερα η Τουρκία να διαφημίζεται για τον Τούρκο Θαλή το Μηλίσιο, η Ιταλία για τον Ιταλό Αρχιμήδη και η Αίγυπτος για την Κλεοπάτρα, τον Πτολεμαίο και τον Καβάφη που ώς γνωστών ήταν Αιγύπτιοι. (Η Ελλάδα βέβαια μπορεί να υπερηφανευτεί για τον Έλληνα Μουσταφά Κεμάλ) Έλεος Lucifer, δεν περίμενα να πεις τέτοια βλακεία. Άλλο το να διαφημίζεσαι χάρη σε ένα πρόσωπο που έδρασε στο γεωγραφικό χώρο που είναι τώρα η χώρα και άλλο το να οικιοποιήσε την ιστορία του.
Lucifer Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Βέβαια επειδή είμαι μεγάλος μόρτης η απάντηση στο ποστ σου, βρίσκεται στην πρώτη πρόταση του δικού μου που έχεις κάνει quote.
washcloud Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 ...Τα μπούτια σου Μαρία που λέει κι ο άλλος. Ρε δε μου λέτε, τι μαθαίνω πάλι ο κατά τα χαρτιά χριστιανός ορθόδοξος ; ; Η Κλεοπάτρα ήτο τί, Ελληνίς ; Κι από πού ; Από καμμιά Πάτρα ; ; !
Chrisxxx Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Η Κλεοπατρα ηταν Πτολεμαια καταγοταν δηλαδη από τη γενια του στρατηγου του Μ.Αλεξανδρου τον Πτολεμαιο που εγινε κυβερνητης της Αιγυπτου μετα το Θανατο του Αλεξανδρου, αρα ηταν απο τη Μακεδονια... Να πω την αληθεια δεν με πολυενδιαφερει αν ηταν ελληνιδα ή οχι αλλά σιγουρα ο Αντονιος περασε καλα
washcloud Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Τί λε ρε φούστη. Δεν τα ΄ξερα αυτά. Στο σχολείο γενικά μας λέγαν' ό,τι θέλαν' δηλαδή. Ότι οι Μακεδόνες ήταν ελληνική φυλή, ότι οι Σουλιώτες μια απ΄τα ίδια, η Κλεοπάτρα ότι ήταν απ΄το Αμπού-Σιμπέλ κι όχι απ΄την Καλαμαριά,,,Μύλος δηλαδή. Άντε να καταλάβεις ποιός ήταν από πού, και σε ποιά διαδήλωση να κατέβεις (κι αν κατέβεις, τί ακριβώς να γράφει το πανώ που θα κρατάς). Σε λίγο πάντως θα μας πούνε ότι κι ο Γκάλης ήταν απ' το Νιου-Τζέρσεϋ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.