Προς το περιεχόμενο

Some help with Partioning !

Massiv0r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα αποφασησα τελικα να βγαλω εντελως τo Windows και να μεινω μονο με τα Linux,βεβαια ειχα μερικα προβληματα με το Partitioning και ηλπιζα οτι θα μπορουσατε να με βοηθησετε !

ejec9tuo2ojgmk71q5fy.png

θελω αυτον τον χωρο που εχω Clicked να τον βαλω στο ext3 του Linux,τον παραπανω NTFS να τον ονομασω "HD - Multimedia" καθως και το Filesystem σε "HD - Linux" και να βγαλω τα πρωιν windows απο τον Bootloader και να μην με ρωταει καν αν θελω να διαλεξω λειτουργικο αλλα αντιθετως να μπαινει απ'ευθειας στο Ubuntu.

Σας παρακαλω οχι οδηγους γιατι βρηκα μερικους αλλα ειχανε τοσες πολλες εντολες που δεν εβγαλα κανενα νοημα για το τι πρεπει να κανω... :-)

ΥΣ: Ειμαι απο Ubuntu Live CD και δοκιμασα Resize στο ext3 αλλα μονο να μειωσω τον χωρο του μπορουσα οχι το αντιθετο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον δεν βρήκες του κατάλληλους οδηγούς.

Δες έναν που έφτιαξα χθες (http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=9&t=766). :-)

Νομίζω δεν θα έχεις κάποια απορία μετά. ;)

Δεν ειχε καμια αναφορα σχετικα με το προβλημα μου,σας παρακαλω θελω ακριβες οδηγιες οχι γενικοτερα πληροφοριες για το πως να φτιαξουμε κατατμησεις κτλ. Εχω βρει απειρες αλλα καμια σχετικη... το Live CD Os ειναι Ubuntu 7.10 :fear:

Αν για παραδειγμα μειωσω τον χωρο του Ext3 (OS) μου βγαζει 2ο Unallocated free space μαζι με τον Clicked και δεν ξερω πως να τον περασω στο Ext3 καθως και τον παραπανω NTFS να τον ονομασω "HD - Multimedia",το Filesystem σε "HD - Linux" και να βγαλω τα πρωιν windows απο τον Bootloader και να μην με ρωταει καν αν θελω να διαλεξω λειτουργικο αλλα αντιθετως να μπαινει απ'ευθειας στο Ubuntu.

Το αποτέλεσμα αυτών που θες να κάνεις δεν είναι και το καλλίτερο!

Δηλαδή εγκατεστημένο OS σε logical partition.

Οχι θελω οπως ειναι εκει στο Extended απλα με παραπανω χωρο καθως και τις μεταονομασιες και την αφαιρεση του Windows απο τον Bootloader.

Εγώ θα τα έκανα έτσι:

• Ξεκινάς φορμάρωντας το /dev/hda1 σε ext3 (ή κάποιο άλλο filesystem που θες). Είναι άδειο έτσι;
  • Στη συνέχεια παίρνεις backup τα δεδομένα του /dev/hda6 στο /dev/hda1 που μόλις φόρμαρες.
  • Τέλος σβήνεις τα /dev/hda5, /dev/hda6 και φτιάχνεις 2 νέα με το μέγεθος που θες , ένα swap κι άλλο ένα με τον υπόλοιπο χώρο.
  • Μένει να φορμάρεις το τελευταίο partition σε ext3 και να μεταφέρεις πάλι τα αρχεία που είχες πάρει backup στο πρώτο βήμα.
  • Λογικά θα πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του grub και του /etc/fstab ώστε να έχεις ένα σύστημα που ξεκινάει.

Παιδια σχετικα με την μεταονομασια μονο το Label θελω να αλλαξω,μηπως μπορειτε να με βοηθησετε? μου λεει οτι δεν υποστηριζεται ενα Backend...

Σημερα αποφασησα τελικα να βγαλω εντελως τo Windows και να μεινω μονο με τα Linux

Αν πραγματικά θες να το κάνεις αυτό καλύτερα θα ήταν να αλλάξεις και το filesystem από ntfs σε κάτι άλλο. Τέλοσπάντων..

Για να αλλάξεις την ετικέτα χρησιμοποίησε την εντολή ntfslabel χωρίς να είναι mounted φυσικά το συγκεκριμένο partition.

>
#ntfslabel /dev/hda1 "HD - Multimedia"

Τελικα μου ειπανε να τα κανω και αυτα ext3 και τωρα δεν αναγνωριζει το Partition του 2ο δισκου και του πρωτου δεν εχει δικαιωματα καθολου :fear:

58nh3by92azg6zb8y6p2.png

5909v34tnh0oi76hrv16.png

Επειδη δεν εχω ιδεα και ισως τα χαλασω εντελως,μηπως μπορεις να μου πεις τι θα πρεπε να αλλαξω?

># /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/hda6
UUID=176fe28a-083c-415e-b424-6f67dea3fbc4 /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
# /dev/hda1
UUID=06283EF9283EE6F9 /media/hda1    ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/hdb1
UUID=260F21B3250DBF8E /media/hdb1     ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/hda5
UUID=dac942af-ab44-40f2-88a0-2bfbaf14aaf1 none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0
/dev/sda        /media/cdrom1   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0

Πηγα να τα πειραξω μονος μου στην αρχη και διαληθηκαν,μου εβγαλε και ενα error σε no-gui screen αλλα ευτηχως πατησα rr και με εβαλε εντος gui...

Για δειτε το λιγο και πειτε μου σας παρακαλω:

># /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/hda6
UUID=176fe28a-083c-415e-b424-6f67dea3fbc4 /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda1
UUID=06283EF9283EE6F9 /media/hda1    ext3    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sdb1
UUID=260F21B3250DBF8E /media/hdb1     ext3    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/hda5
UUID=dac942af-ab44-40f2-88a0-2bfbaf14aaf1 none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0
/dev/sda        /media/cdrom1   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0

Καταφερα και τα ξαναφτιαξα ως NTFS,μιας και υπαρχει περιπτωση αν γινει κατι να χρειαστω να ξαναβαλω Windows,ως NTFS δεν θα εχω προβλημα στο να διαβασω τα αρχεια η θα χρειαζεται να χασω τα δεδομενα...

Μονο αυτα τα δυο αρχεια θελω να μεταονομασω οπως φενεται εδω και τελειωσα,κουραστηκα με ολη την κατασταση 2 μερες τωρα :-(

mexevfhmrk2ca8af3s8l.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...