adgpk Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Ας ανοίξω και εγώ ένα ακόμα θέμα για αγορά καινούριας οθόνης... Λοιπόν το budget εξαρχής είναι γύρω στα 200Ε βαριά βαριά στα 220Ε, η κάρτα γραφικών είναι η ATI Radeon HD 2600XT και η βασική απορία είναι η εξής: Να αγοράσω 20" η 22" ?(wide πάντα)...Γιατί το λέω αυτό? Γιατί σύμφωνα με τις διαστάσεις μια 22" θα έχει μήκος 50-52cm και μια 20" 46-48cm. H CRT 17" που έχω τώρα πιάνει 47cm οπότε μια χαρά θα κάτσει η 20"...Από την άλλη μια 22" με τα 50+cm θα πιάνει πολύ χώρο και ίσως να είναι υπερβολική για τις εφαρμογές που την χρειάζομαι (internet-office-ταινίες-και σπάνια κάνα game)...Θέλω να πώ μήπως η 22" είναι υπερβολική για τις ανάγκες που την χρειάζομαι ή χοντρικά όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο? Από τα λίγα που έχω διαβάσει και για τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω έχω καταλήξει στα εξής: (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) 1.Το DVI είναι καλύτερο από το D-Sub αλλά οι διαφορά σε ένα καθημερινό χρήστη δεν φαίνεται εύκολα..(καλή ώρα) 2.Οι 22" έχοντας μεγαλύτερο pixel (0.282μμ) από ότι οι 20" (0.258 mm) θα κάνει τα γράμματα να φαίνονται μεγαλύτερα... 3.Στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω προφανώς θα έχει ΤΝ panel... 4.Από μάρκες έχω καταλήξει είτε σε LG είτε σε Samsung και από ότι έχω δει στο thread όλοι λένε τα καλύτερα για την Samsung 2232bw η οποία όμως έχει εξαντληθεί στο e-shop και στα άλλα μαγαζιά ξεφεύγει λίγο η τιμή 220+ και βρίσκονται εκτός Αθήνας... Οι επιλογές μου με σειρά προτεραιότητας είναι: a. LG L225WS-SF 22'' TFT b. SAMSUNG SYNCMASTER 2243NW c. LG 22'' LCD L222WS-SN d. LG 20'' L206WTQ-SF e. SAMSUNG 2043NW
vasi Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Αν την χρειάζεσαι για internet-office-ταινίες-και σπάνια κάνα game τότε πιστεύω η καλύτερή λύση είναι αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1107763 ξεφεύγει λίγο η τιμή στα 255 επισης εχει και ψηφιακή θύρας DVI-D ...
Vamire666 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 22 να μην σου πω και παραπανω οι 22αρες ειναι τωρα η το πολυ σε κανα χρονο οπως ηταν στανταρ και οι 15 πριν 6 χρονακια και εχουν πραγματικα μεγαλη διαφορα αυτες οι 2 ιντσες αλλα στην τιμη εχουν μια διαφορα 20 με 30 αρα προτιμα 22!! Οταν την παρεις σε 4 μερες θα σου φενεται μικρη ακομα και οι 22αρα!
pc_admin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Ακριβως , και εχω ειχα 17αρα και πηρα 22αρα και στην αρχη μου φαινοταν τεραστια... Μετα απο μερικες μερες μου φαινοταν πολυ νορμαλ. Το μεγαλο θεμα ειναι αλλο , οτι στην 22αρα θα πρεπει για να δειχνει τελεια να εχεις την προτεινομενη αναλυση που ειναι 1650χ1050 (νομιζω) , με αποτελεσμα τα γραμματα στις σελιδες στο ιντερνετ να ειναι καπως μικρα..το προβλημα με τα μικρα γραμματα στα windows μεσα λυνεται με ορισμο της γραμματοσειρας στα 120dpi .Στον internet explorer δεν γνωριζω κατι αναλογο κολπο. Για ταινιες δεν το συζητω 22" ειναι απαιχτες...ειδικα hd πχ 720p (που εχω αρκετες) θα παθεις ΠΛΑΚΑ σε σχεση με την 17αρα.
overclockerd Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Πάρε αυτή: SAMSUNG SYNCMASTER 2243NW , ετσί οπως έγιναν τα πράγματα αξίζει η αγορά μιας 22άρας οθόνης παρά μιάς 20άρας(λόγω τίμων κύριως που είναι κοντίνες)
pc_admin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Συμφωνω ,απο αυτες που αναφερεις η samsung ειναι η καλυτερη (την εχω κ εγω ) Σε σχεση με αυτη που εχεις τωρα (υπαρχουν ακομα crt??) θα ειναι η μερα με την νυχτα
Heatspreader Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Για χρήση Internet και γενικά για τη χρήση που τι θες εσύ, χρειάζεσαι μία οθόνη με χαμηλό Contrast και μεγάλο κόκο, ώστε να είναι ξεκούραστη. Μία 20άρα έχει ίδια ανάλυση με μία 22άρα, οπότε αυτόματα καταλαβαίνεις ότι μία 22άρα έχει μεγαλύτερο κόκο,μ με αποτέλεσμα να είναι πιο μεγάλα όλα, αλλά όχι τόσο ποιοτικά. Όσον αφορά την αντίθεση, θα σου πω ότι μία οθόνη με αντίθεση πάνω από 1000, θα είναι αρκετά κουραστική ακόμα και σε Text mode, η αν θες πιο κουραστική από μία με χαμηλότερη αντίθεση. Ωστόσο μία με μεγαλύτερη αντίθεση θα έχει πιο ζωντανά χρώματα. Η DVI θύρα πιστεύω ότι είναι απαραίτητη, αλλά όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας...
Vamire666 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Το μεγαλο θεμα ειναι αλλο , οτι στην 22αρα θα πρεπει για να δειχνει τελεια να εχεις την προτεινομενη αναλυση που ειναι 1650χ1050 (νομιζω) , με αποτελεσμα τα γραμματα στις σελιδες στο ιντερνετ να ειναι καπως μικρα..το προβλημα με τα μικρα γραμματα στα windows μεσα λυνεται με ορισμο της γραμματοσειρας στα 120dpi .Στον internet explorer δεν γνωριζω κατι αναλογο κολπο. . πατας control και + ή - η ρολλαρης την ροδα απο το ποντικη σου πανω κατω Οσο για το οτι εχουν την ιδια αναλυση αφτο ειναι κατα της 20αρας και οχι της 22αρας στην 20 ακριβως επειδη ειναι μεγαλη αναλυσει τα βλεπεις ακομα πιο μικρα!!! Οσο για την αντιθεση θα διαφωνισω μπορεις να κανεις προφιλ δικο σου και να τα χαμηλωσεις οσο εσυ θελεις εγω πρωσοπικα το εχω τελειως low και οταν παιζω παιχνιδι το βαζω text mode αν εχω κλειστα τα φωτα αν τα εχω ανοιχτα το βαζω κανονικα!!!
Heatspreader Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Οσο για το οτι εχουν την ιδια αναλυση αφτο ειναι κατα της 20αρας και οχι της 22αρας στην 20 ακριβως επειδη ειναι μεγαλη αναλυσει τα βλεπεις ακομα πιο μικρα!!! Νομίζω ότι εδώ τα λέω όλα: Μία 20άρα έχει ίδια ανάλυση με μία 22άρα, οπότε αυτόματα καταλαβαίνεις ότι μία 22άρα έχει μεγαλύτερο κόκο,μ με αποτέλεσμα να είναι πιο μεγάλα όλα, αλλά όχι τόσο ποιοτικά. Επειδή την έχω δει την οθόνη σου και μου άρεσε πάρα πολύ ποιοτικά, έλα να κάτσεις στη δική μου και μετά θα αναθεωρήσεις για τη ξεκούραστη οθόνη. Η δική σου ωστόσο έχει καλύτερη ποιότητα.
NemesisUltra Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 παιδια εγω πριν λιγες μερες πειρα την SAMSUNG syncMaster 2253bw πολυ καλη
Vamire666 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Νομίζω ότι εδώ τα λέω όλα: Επειδή την έχω δει την οθόνη σου και μου άρεσε πάρα πολύ ποιοτικά, έλα να κάτσεις στη δική μου και μετά θα αναθεωρήσεις για τη ξεκούραστη οθόνη. Η δική σου ωστόσο έχει καλύτερη ποιότητα. Γιατι ρε man ποση αντιθεση εχει η δικια σου??? σου ξανα λεω πως οταν την χαμηλωνεις γινεται τελειως ξεκουραστει απο την αλλη 22 ιντες με 20 εχει διαφορα και στην θεση που πρεπει να καθεσαι γενικα οσο πιο μεγαλη παρει το παλικαρι τοσο πιο μακρια του πρεπει να την εχει δηλαδη με μια 24 εγω προσωπικα θα επρεπε να την κωλισω στον τυχο επειδη το ματι θα κουραζοταν να πηγενει δεξια αριστερα! Σε γενικες γραμμεςη οθονη αποσταση πρεπει να ειναι 1προς 1 δηλαδη διαλεγεις την οθονη αναλογα την αποσταση που θα εχεις απο εκει που καθεσε αλλιως δεν εχει κανενα νοημα να παρεις 22 32 40αρα κλπ! νομιζω η αποστασει για της 22 ειναι γυρος στο μισω μετρο μακρια σου η 20αρα λιγο λιγοτερο και η 15αρα που ειχα καποτε 17-25 εκατοστα!
Heatspreader Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Αν δεν κάνω λάθος έχει 800 αντίθεση. Θυμάμαι που παιδεύτηκα τότε για να βρω οθόνη με χαμηλή αντίθεση. Ντάξει κάτι EIZO ήταν πανάκριβες με χαμηλή αντίθεση, δεν τις πλησίαζες. Όσο για την απόσταση σε πληροφορώ ότι με την 24ώρα ίσως κάθεσαι και πιο κοντά από την 22άρα καθώς η πρώτη έχει μεγαλύτερη ανάλυση από τη τελευταία.
adgpk Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, σίγουρα το ιδανικό θα ήτανε να πάρω την samsung 2232bw στα 220Ε αλλά αυτή εξαντλήθηκε, ή π.χ αυτή που προτάθηκε από τον vasi στο 2ρο πόστ, αλλά από την άλλη μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες ακόμα: 1.Η διαφορά της απόκρισης των 2ms από τα 5ms θα είναι τόσο εμφανής η δεν θα πρέπει να με απασχολεί? Μιλάμε πάντα για τις εφαρμογές που την θέλω και όχι για games... 2.Xωρίς να ξέρω,μήπως το DVI θα χρειαστεί αργότερα για ταινίες Blu-ray η οτιδήποτε άλλο? Οπότε αν είναι έτσι ας πάει στα κομμάτια να δώσω γύρω στα 250Ε και να πάρω κάτι το οποίο θα μου χρειαστεί στο μέλλον και να μην χρειαστεί να ξαναλλάζω... 3.Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι οι δυνατότητες περιστροφής της οθόνης (tilt swivel)...Εμένα μου φαίνεται σημαντικό αλλά είναι??? Τελικά κατέληξα να πάρω 22αρα και ας είναι λίγο μεγαλύτερη και θα μου πιάνει πιο πολύ αλλά εντάξει... Οπότε αύριο θα πάω να ρίξω μια ματιά για να τις δω από κοντά σε Mediamarkt (Κηφισιά) και Πλαίσιο (Mall)...Aν έχετε άλλες προτάσεις για καταστήματα ευπρόσδεκτες!
Heatspreader Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 .Η διαφορά της απόκρισης των 2ms από τα 5ms θα είναι τόσο εμφανής η δεν θα πρέπει να με απασχολεί? Γενικά να μη σε απασχολεί αυτό πλέον... Για αν δεις τι διαφορά 2ms και 5ms, χρειάζεσαι ειδικά μηχανήματα. Άσε που ο κάθε κατασκευαστής λέει ότι θέλει στο τομέα χρόνος απόκρισης και όχι μόνο. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για το πως μετράνε αφού μας νοιάζει αυτή τη στιγμή η ουσία. Xωρίς να ξέρω,μήπως το DVI θα χρειαστεί αργότερα για ταινίες Blu-ray η οτιδήποτε άλλο? Για να δεις blu Ray ή αν θες να το πούμε Full HD (1920χ1080p) ταινίες, χρειάζεσαι TV ή Monitor που να σηκώνει ανάλυση 1920x1080. Αν τη σηκώνει αυτή την ανάλυση δεν σε ενδιαφέρει η σύνδεση. Τα 22άρη δεν μπορεί να παίξει Full HD όπως προκύπτει. Προσπάθησε όμως να πάρεις με DVI για γενικότερα καλύτερη εικόνα. Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι οι δυνατότητες περιστροφής της οθόνης (tilt swivel)...Εμένα μου φαίνεται σημαντικό αλλά είναι??? Ε, αν σου φαίνεται εσένα είναι. Για εμένα δεν είναι ας πούμε.
Vamire666 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Προσεχεις διαγωνιο να μην εινα κατω απο 160 ms θα σου ελεγα να παρεις στα 2 ιδικα σε γρηγορες σκηνες θα δεις τεραστια διαφορα απο μια με 8 και αρκετη ακομα και απο 5 ριξτους και εσει μια ματια! Αν και στο θεμα της αντιθεσεις οσο μεγαλυτερη τοσο το καλυτερο το οτι ο Heatspreader λεει πως ειναι καλο να εχει χαμηλη αντιθεσει δεν εχει καμια σχεση με το ποσο μπορει να χαμηλωσει το backlight της!!! αυτα απο μενα και καλο ειναι να της χειρηστης λιγο πρωτου αποφασεισης αναμεσα σε 2 διοτι εχουν μερικες βαλει επιτηδες τα χρωματα λιγοτερο κλπ για να πρωοθησουν καποιες αλλες!! Απο την αλλη να πρωτιμησεις παντα οσο γινετε το τελευταιο μοντελο και να εχει και λιγο desing! Καλη αγορα μακρια απο lg και ο θεος βοηθος να σου κατσει καλο πανελακι! Οταν παρεις στειλε να μας πεις πια πηρες και εντυπωσεις!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.