ouzoubourou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 παιδια καλησπερα εχω ενα εσωτερικο δισκο 500 στον οποιο εχω την προικα μου!θελω να τον βαλω στο πσ αλλα δυστηχως αυτο το πσ ειναι οικογενειακης χρησης υπαρχει καποιος τροπος να βαλω καποιο κωδικο κ να βλεπω τα αρχεια μονο εγω?
bluesattack Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Υπαρχουν πολλα προγραμματα που μπορουν να κλειδωνουν φακελους .Μπορεις να εχεις ολα τα αρχεια σε ενα φακελο με password.Μπορεις νομιζω να κανεις αυτο το φακελο να μην ειναι καν ορατος .
Bspus Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δεν μας λες τι λειτουργικο τρεχει. Αν ειναι windows xp φανταζομαι οτι μπορεις να τα κρυπτογραφησεις και μετα θα ειναι προσβασιμα μονο απο το δικο σου λογαριασμο. Δεν το συνιστω ομως γιατι αν παει κατι στραβα (πχ να ξεχασεις τον κωδικο σου) μπορει να τα χασεις για παντα. Αν παθουν κατι τα windows στην καλυτερη θα θες ειδικο software για να κανεις επανακτηση (εφοσον εχεις τον κωδικο). Οτιδηποτε αλλο κανεις που δεν κρυπτογραφει τα αρχεια ουσιαστικα τα αφηνει ανοιχτα σε οποιονδηποτε εχει φυσικη προσβαση και ξερει 5 πραγματα. Δηλαδη με ενα απλο linux live cd στη χειροτερη τα ειδε ολα. Καλυτερη λυση, παιρνεις ενα εξωτερικο case usb/firewire/esata και τον βαζεις μεσα. Μετα τον συνδεεις στο pc σαν εξωτερικο δισκο.
chrismfz Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Truecrypt ( http://www.truecrypt.org/ ) Opensource, δωρεαν και δυνατο. Κανε ενα αρχειο (που μετα θα το βλεπεις σαν δισκο / partition) οσο μεγαλο θες, ειτε να πιασει ολη τη χωρητικοτητα ειτε λιγοτερο. Το κρυπρογραφεις με εναν αλγοριθμο της επιλογης σου (πχ AES), βαζεις εναν κωδικο και τελος. Μπορεις να δεις τον δισκο μετα απο οπουδηποτε αρκει να εχεις το TrueCrypt εγκατεστημενο. Οποτε και τα Windows να παθουν κατι ή και να θες να το "μετακομισεις" σε αλλο μηχανημα παλι μπορεις να βλέπεις τα δεδομενα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.