Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση, Τροφοδοτικό

ntinos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ηθέλα να ρωτήσω το εξής: ένα τροφοδοτηκό (πχ.) 1000 watt καταναλώνει περισσότερο ρεύμα απο ένα 800 watt;

Είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό κάποτε πος είναι ακριβος το ίδιο.... Δεν ξέρω αν πράγματι ισχύει...

Δημοσ.

Κάθε τροφοδοτικό τραβάει από την παροχή όσο ρεύμα του ζητάει την δεδομένη στιγμή το PC. Απλά ένα 1000άρι μπορεί να δώσει μέχρι 1000 watt, ενώ το 800άρι μέχρι 800.

Πάντως,όλα τα τροφοδοτικά δεν καταναλώνουν ακριβώς όσα τους ζητάει το PC και κάποιο μπορεί να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από το άλλο. Εκεί μπαίνει το θέμα efficiency του τροφοδοτικού, δηλαδή πόσο από το ρεύμα που παίρνει το τροφοδοτικό από την παροχή πηγαίνει πραγματικά στο PC και δεν χαραμίζεται (=θερμότητα). Αν το PC ζητάει, ας πούμε, 500W, τότε το τροφοδοτικό του δίνει 500W. Αν όμως είναι κακής ποιότητας, ενδέχεται το τροφοδοτικό να χρειαστεί να τραβήξει από τον τοίχο 700W ή και περισσότερα, ενώ ένα 80+ τροφοδοτικό θα τραβήξει από τον τοίχο περίπου 625W.

Έχει καθιερωθεί το πρότυπο 80+, το οποίο σημαίνει ότι το 80% τουλάχιστον του ρεύματος που παίρνει το τροφοδοτικό από τον τοίχο, φτάνει μέχρι το PC. Υπάρχουν επίσης τα πρότυπα 82% και 85% (για το τελευταίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) ενώ εδώ πιο κάτω διάβασα για τροφοδοτικό με efficiency 86%!

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=257195

Δημοσ.
Το efficiency υπαρχει στα χαρακτηριστικα του καθε τροφοδοτικου? Που μπορω να το δω για το καθε ενα?

Συνήθως αναφέρεται στη σελίδα του κατασκευαστή.

Δημοσ.

Μην ανησυχείς, όσα τροφοδοτικά είναι 80+ και πάνω το βροντοφωνάζουν. Στο site του κατασκευαστή, πάνω στο κουτί τους, παντού. Θα τα βρεις εύκολα. Enermax, Corsair, Seasonic μου έρχονται απευθείας στο μυαλό.

Γενικά πάντως, είναι σχετική μειοψηφία αυτά τα τροφοδοτικά. Και κοστίζουν κάπως παραπάνω, ίσως και 10-20%.

Δημοσ.

Βέβαια το efficiency δέν είναι το μόνο κριτίριο για ένα τρόφοδοτικο,αλλά είναι πολύ σημάντικο σύμφωνα και με τα λεγόμενα πιό πάνω,όσο για το PSU που θα έχει efficiency 86% κάτι έχει πάρει το αυτί μου,και τώρα είδα και το Link και σιγούρευτηκα είναι Coolermaster,μάκαρι να αξίζει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Βέβαια το efficiency δέν είναι το μόνο κριτίριο για ένα τρόφοδοτικο,αλλά είναι πολύ σημάντικο σύμφωνα και με τα λεγόμενα πιό πάνω,όσο για το PSU που θα έχει efficiency 86% κάτι έχει πάρει το αυτί μου,και τώρα είδα και το Link και σιγούρευτηκα είναι Coolermaster,μάκαρι να αξίζει.

μπορεί να έχει πάρα πολύ καλό effieciency τοο 900αρι Coolermaster αλλά γενικότερα ως τροφοδοτικό είναι μετριότατο...

Δημοσ.

Phanisbal εσυ ποσα watt λες να χρειασθω για νεο Pc ? (me 4870 και 1 σκληρο) ?

Ο φιλος Thresh μου ειπε για 500 αν θυμαμαι καλα.

Μου ειπαν οτι θα χρειασθω 700 περιπου. και οτι πρεπει να ειναι active pfc.? Παιζει?

Δημοσ.

700 είναι υπερβολή για το σύστημα που λες.

500-550 είναι καλα, με την προυπόθεση οτι μιλάμε για καλο τροφοδοτικο, με αρκετα Ampere στη +12V.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...