Harkon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 καλησπέρα σας, προσπαθώ να κάνω ένα ερώτημα σε μια βάση και αυτή να μου επιστρέψει τα δεδομένα σε ένα dataset σε xml μορφή και όπως είναι να το στείλω σε μια ASP.NET σελίδα. μπορεί να γίνει αυτό αυτόματα ή πρέπει να δημιουργήσω εγώ το xml ίσως και να το αποθηκεύσω ως αρχείο πρώτα; λογικά πρέπει να είναι εύκολο αλλά μάλλον δεν ξέρω πως να το ψάξω στο νετ γιατί δεν βρίσκω τίποτα όπως το ζητάω ως τώρα. ευχαριστώ
bilco Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/zx8h06sz(VS.71).aspx Tip: Για οτιδήποτε ms σχετικό ψάχνουμε πρώτα στο MSDN. Αν δεν το βρούμε εκεί δεν θα είναι κάτι απλό. Edit: Επειδή δεν κατάλαβα καλά, αν αυτό που θέλεις είναι να διαβάσεις το xml που δημιουργεί αυτόματα το DataSet χωρίς να χρησιμοποιήσεις αρχείο για να το σώσεις, τότε μπορείς να κάνεις τα εξής: > string strXml = dataset.GetXml(); System.IO.StringReader stringReader = new System.IO.StringReader(strXml); System.Xml.XmlTextReader xmlReader = new System.Xml.XmlTextReader(stringReader); οπότε έχεις έναν XmlReader για να μπορείς να διαβάσεις το xml σου * ουπς το έγραψα σε c#, υποθέτω ότι μπορείς να το κάνεις σε vb.net αφού μόνο οι δηλώσεις αλλάζουν
ntaryl Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Καλησπερα Φιλε μου μην εχεις την εντυπωση οτι ολα υπαρχουν στο Msdn .Πολλες αποριες εχουν απαντηθει απο παιδια και οχι απο το MSDN(προσωπικη εμπειρια ) καλο βραδυ
Harkon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 στο συγκεκριμένο θέμα είχε δίκιο δε μιας και η απάντηση ήταν εκεί. λάθος μου αλλά να πω την αλήθεια έψαξα ένα σωρό φόρουμ και ξέχασα να περάσω από ΜΣΔΝ. μάλλον δεν το είχα διατυπώσει σωστά ως αναζήτηση μιας και πίστευα πως το xml return type θα ήταν κάτι που θα οριζόταν κάπου στον datareader / dataadapter και δεν σκέφτηκα πως μπορεί να είναι μέθοδος του dataset. καλό σας βράδυ
bilco Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 στο συγκεκριμένο θέμα είχε δίκιο δε μιας και η απάντηση ήταν εκεί. Σκέψου να είχα και άδικο. Θα είχε πάρει κανένα ματσούκι ο Ntaryl και θα ερχότανε να με βρεί.
Harkon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 έλα μην το παίρνεις κι εσύ τοις μετρητοίς. άλλωστε το είπε φιλικά, φαίνεται και από την διατύπωσή του. στον παραπάνω κώδικά σου ουσιαστικά χρειαζόμουν την πρώτη γραμμή. έχω χάσει την μπάλα με όλες τις έτοιμες μεθόδους και δεν την γνώριζα. βασικά μια ακόμη ερώτηση. θέλω να στείλω τα δεδομένα του dataset σε μια asp.net σελίδα ως xml ώστε αυτή να τα εισάγει σε μια βάση κάπου αλλού. καλά πάω με το ds.getXml() ή καμία σχέση;
bilco Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Καλά, πλάκα κάνω (δεν ήταν φανερό?) edit: Είδα τι θέλεις από το άλλο post. H συνέχεια http://forums.msdn.microsoft.com/en-US/netfxnetcom/thread/04c83029-3fc6-4c61-834a-51017ece4c42/
ntaryl Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 καλησπερα bilco δεν πιστευω να τσαντιστηκες μην το παιρνεισς σοβαρα απλα ειπα την προσωπικη εμπιερια μου Δεν εχω και τις καλυτερες εντυπωσεις απο το MSDN ισως επειδη δεν ειναι αρκετα επεξηγηματικες . καλο απογευμα Υ.ς Expert -Exchange codeguru
bilco Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 καλησπερα bilco δεν πιστευω να τσαντιστηκες μην το παιρνεισς σοβαρα απλα ειπα την προσωπικη εμπιερια μου Δεν εχω και τις καλυτερες εντυπωσεις απο το MSDN ισως επειδη δεν ειναι αρκετα επεξηγηματικες . καλο απογευμα Υ.ς Expert -Exchange codeguru Όχι βρε Ntaryl, πλάκα κάνουμε Αυτά που λες πολύ σωστά είναι. Όταν όμως θέλουμε να δούμε αν ένα component υποστηρίζει μια λειτουργία, το πρώτο που κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το documentation. Το MSDN σαν documentation του .net το ανέφερα. Y.Γ. Στο Expert-Exchange από τότε που βάλανε χρέωση δεν έχω πατήσει. Με ποιά λογική πληρώνονται για μια απάντηση που δίνει κάποιος άλλος?
dt008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2008 Στο experts-exchange scrollάρεις κάάάάάτω κάάάάάάτω και θα δεις όλες τις απαντήσεις
Harkon Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 καλησπέρα και πάλι χρησιμοποιώ την παρακάτω συνάρτηση για να κάνω POST κάποια δεδομένα σε xml μορφή. > [size=2][color=#0000ff]Private[/color][/size][size=2][color=#0000ff]Sub[/color][/size][size=2] PostXml([/size][size=2][color=#0000ff]ByVal[/color][/size][size=2] url [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2][color=#0000ff]String[/color][/size][size=2], [/size][size=2][color=#0000ff]ByVal[/color][/size][size=2] xml [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2][color=#0000ff]String[/color][/size][size=2])[/size] [size=2][color=#0000ff]Dim[/color][/size][size=2] bytes [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2][color=#0000ff]Byte[/color][/size][size=2]() = System.Text.Encoding.UTF8.GetBytes(xml)[/size] [size=2][color=#0000ff]Dim[/color][/size][size=2] request [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2] HttpWebRequest = [/size][size=2][color=#0000ff]CType[/color][/size][size=2](WebRequest.Create(url), HttpWebRequest)[/size] [size=2]request.Method = [/size][size=2][color=#800000]"POST"[/color][/size] [size=2]request.ContentLength = bytes.Length[/size] [size=2]request.ContentType = [/size][size=2][color=#800000]"text/xml"[/color][/size] [size=2][color=#0000ff]Dim[/color][/size][size=2] requestStream [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2] Stream = request.GetRequestStream[/size] [size=2]requestStream.Write(bytes, 0, bytes.Length)[/size] [size=2][color=#0000ff]Dim[/color][/size][size=2] response [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2] HttpWebResponse = request.GetResponse[/size] [size=2][color=#0000ff]If[/color][/size][size=2] response.StatusCode <> HttpStatusCode.OK [/size][size=2][color=#0000ff]Then[/color][/size] [size=2][color=#0000ff]Dim[/color][/size][size=2] message [/size][size=2][color=#0000ff]As[/color][/size][size=2][color=#0000ff]String[/color][/size][size=2] = [/size][size=2][color=#0000ff]String[/color][/size][size=2].Format([/size][size=2][color=#800000]"Post Failed. Received HTTP {0}"[/color][/size][size=2], response.StatusCode)[/size] [size=2][color=#0000ff]Throw[/color][/size][size=2][color=#0000ff]New[/color][/size][size=2] ApplicationException(message)[/size] [size=2][color=#0000ff]End[/color][/size][size=2][color=#0000ff]If[/color][/size] [size=2][color=#0000ff]End[/color][/size][size=2][color=#0000ff]Sub[/color][/size] η κλήση γίνεται ως εξής: > PostXml("http://localhost:1265/WebSite4/getCategories.aspx", xml) στην άλλη μεριά η aspx σελίδα δέχεται τα δεδομένα. πώς μπορώ στην σελίδα αυτή να καλέσω τα xml data ώστε να τα κάνω parse? ψάχνω κάτι του τύπου Response("xml") ? ή καμία σχέση; το xml βέβαια εδώ δεν έχει υπόσταση μιας και δεν έχω ονομάσει κάποια μεταβλητή. δοκίμασα και το path "...localhost:1265/WebSite4/getCategories.aspx?xml=" αλλά δέχτηκα error στο posting. με web δεν τα πάω καλά ίσως είναι κάτι πολύ απλό όποιος μπορεί ας δώσει κάποιο hint. ευχαριστώ
bilco Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Ώπα, άμα φτιάχνεις εσύ και τη server-side καλύτερα να βάλεις μια webservice και περνάς το dataset κατευθείαν σαν όρισμα σε μια webmethod. Πολύ πιο εύκολο και γρήγορο αφού και στον server και στον client είναι σαν να χειρίζεσαι μια απλή κλάση. PS ούτε και εγώ τα πάω καλά με το web, αλλά επειδή οι webservices του .net είναι από τα πιο εύκολα-εύχρηστα πράγματα, νομίζω οτι είναι η πιο κατάλληλη λύση γιαυτό που θες να κάνεις
Harkon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 εννοείς να μην μπλέξω καθόλου με xml ε; απλά ήθελα ρε γμτ να μάθω πως παίζουν με δαύτη.. σε ευχαριστώ όπως και να χει θα κάνω την λύση που προτείνεις και θα προσπαθήσω μετά με xml. Άν κάποιος πάραυτα έχει να προτείνει κάτι πάνω στην ΧΜΛ ευπρόσδεκτος.
bilco Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Αμα δεν θες με webservice τότε στην Page_Load της σελίδας σου > Dim sr as StreamReader = New StreamReader(Request.InputStream) ' και περνάς το stream στην ReadXml μέθοδο του DataSet σου data_set.ReadXml(sr,XmlReadMode.IgnoreSchema) Για την xml όπως βλέπεις όλα τα κάνει το .net
dt008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2008 αν πάντως θες να παίξεις με POX (plain old XML) μπορείς, αντί να παιδευτείς με DOM/XPath/XQuery, να διαβάσεις για το Linq To XML
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.