otooto Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 washcloud Κατά 80% έχεις δίκιο και κανένας γεωργιανός δεν προτίμα το Μακντοναλτς σε Vaja. Ακριβώς τα ποιήματα του Vaja μας δίδαξαν να αγαπάμε τη γη μας. Ότι Σαακασβιλι έκανε λάθος κάνεις δεν το αρνείται αλλά δεν υπήρχε καμία γενοκτονία κ.τ.λ. και αν πάμε σε βαθιά και διαβάσεις τις αναφορές του ανεξαρτήτου εξερευνητή πρώην σύμβουλο του Πουτιν - Ιλαριονοβ θα δεις ότι η πόλη δεν βομβαρδίστηκε από μας, μόνο τα σημεία που ήταν Οσετινοι ανταρτοι. τη πόλη τη βομβάρδισε ΡΩΣΙΑ, επειδή ήδη είχαμε μπει μέσα. http://aillarionov.livejournal.com Παρόλο το λάθος του Σαακασβιλι, ο κόσμος τον θέλει και θεωρεί ότι σε 5 χρόνια έκανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Αλα αν δεν είχαμε αρκούδα μπορεί να ήμασταν και 10 φορές καλύτερα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Η έκθεση λέει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να φαίνεται ότι πέθανε Ρώσος στρατιώτης των ειρηνικών δυνάμεων και αυτό το επιχείρημα αγνοείται ος άλλοθι. Δεν ξέρω αν διαβάζουμε την ίδια έκθεση, πάντως εδώ το BBC το γράφει καθαρά: "The report states that while Russia's initial actions in fighting back against attacks on its personnel in South Ossetia were justified [...]" Που σημαίνει: α) ότι το προσωπικό (δηλ. οι στρατιώτες) των Ρώσων δέχτηκε επίθεση και β) ότι η Ρωσία ήταν δικαιολογημένη που απάντησε στην επίθεση των Γεωργιανών. Προσωπικά, δεν ανέφερα τίποτε για θανάτους Ρώσων στρατιωτών. Η μνημειωδώς ηλίθια απόφαση του Σαακασβίλι να δώσει στους Ρώσους το άλλοθι που χρειάζονταν αρκούσε, είτε κατάφερναν οι Γεωργιανοί να σκοτώσουν και μερικούς στρατιώτες, είτε όχι. Φυσικά, η ίδια έκθεση στη συνέχεια αναφέρει ότι το γεγονός πως εν συνεχεία οι Ρώσοι πήραν φαλάγγι τους αφελείς Γεωργιανούς είναι "εκτός διεθνούς νόμου". Χαίρω πολύ. Πρώτα έδωσαν οι Γεωργιανοί το τέλειο άλλοθι στους Ρώσους, και μετά κλαίγονται που μια υπερδύναμη δεν κάθισε να χάσει εδάφη από μια χώρα του μεγέθους της Γεωργίας. Τη Νότια Οσσετία η Γεωργία την είχε χαμένη προ καιρού, όπως και την Αμπχαζία. Απλώς, πλέον η υπόθεση οριστικοποιήθηκε. Οι Δυτικοί, έτσι όπως τα έκαναν σαν τα μούτρα τους στα Βαλκάνια, και δη στο Κοσσυφοπέδιο, απώλεσαν και το όποιο "ηθικό" έρισμα θα μπορούσαν να έχουν περί "μη επέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας". Όχι πως τα ηθικά ερίσματα μπορούν να κάνουν οτιδήποτε σε μια χώρα η οποία, εκτός του ότι κατέχει πυρηνικά όπλα και μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με δικαίωμα βέτο, διαθέτει και τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αξιοποιήσιμα αποθέματα φυσικού αερίου στον πλανήτη, με αποτέλεσμα από τις κάνουλές της να εξαρτάται η μισή Δυτική Ευρώπη για θέρμανση. Οπότε, όσο συνεχίζουμε να θερμαινόμαστε και να κινούμαστε με ορυκτά καύσιμα, αυτοί που ονειρεύονται διάλυση της Ρωσίας, θα συνεχίσουν να ονειρεύονται. Εδώ υπάρχουν Έλληνες που συνεχίζουν να ονειρεύονται την Κωνσταντινούπολη. Η Ρωσία προφανώς δεν ήθελε ν ανατρέψει τον Σαακασβίλι με το συγκεκριμένο τρόπο. Οι πανικόβλητες Γεωργιανές δυνάμεις δε θα μπορούσαν να εμποδίσουν τους Ρώσους να μπουν στην Τιφλίδα και να τα κάνουν γης Μαδιάμ. Της αρκούσαν αυτά που πέτυχε, με τρόπο που δεν μπορεί να της κάνει κανείς το παραμικρό. Τι πέτυχε η Ρωσία, με απλά λόγια: απομάκρυνε τις τελευταίες Γεωργιανές δυνάμεις από την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία, ελέγχει πλήρως τις μισές ακτές της Γεωργίας, εκμηδένισε τις πιθανότητες της Γεωργίας να ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και έστειλε ένα ηχηρότατο μήνυμα σε Δυτικούς και πρώην Σοβιετικούς πως οι εποχές που ο μεθύστακας Γέλτσιν γελοιοποιούσε τη χώρα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τέλος πάντων, εγώ δε συνεχίζω άλλο γιατί καταλαβαίνω πως ένας Γεωργιανός πικραίνεται όταν διαβάζει την οδυνηρά σκληρή αλήθεια. Και ούτε θα έμπαινα στην κουβέντα, αν δεν είχαν αναφερθεί κάποια "συμπεράσματα" που μονάχα η κυβερνητική Γεωργιανή προπαγάνδα θα μπορούσε να εξάγει από μια έκθεση που μοιράζει ωραιότατα το καρπούζι της ευθύνης στη μέση, και δίνει και τα σπόρια στους Ρώσους.
washcloud Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Παλλήκαρε, αν διάβασες όσα γράφτηκαν στο θρεντ και πέρσι, χωρίς να είμαι Γεωργιανός (ούτε καν "Ρωσοπόντιος"), έχει τύχει να έχω πρώτο χέρι πληροφόρηση, αλλά και να έχω περάσει προ διετίας από 'κεινα τα μέρη (Τμπίλισι, Κουτάισι, Μπατούμι - ακόμα και Τσαγβέρι). ...ευτυχώς που δεν πήγα το λάθος καλοκαίρι Θέλω μ' αυτό να πω, ότι δεν είναι ΜΟΝΟ "θεωρητική" η κουβέντα μου, και βασισμένη απλώς σε ότι διαβάζω. Το οποίο επίσης σημαίνει ότι ναι, τα ξέρω "καλά", αυτά που παίζονται εκεί. Και ναι, όπως τα λες είναι, και οι Γεωργιανοί είναι περήφανοι για την πατρίδα τους, και από τα ποιήματα του Βάζα "κρατιούνται", κι από την ιστορία των ανυπόταχτων βασιλιάδων τους, και γενικά δεν...θέλουν με κανέναν να είναι, ούτε με Ρώσους, ούτε με Αμερικάνους,,,,,,,,,,,,,,,,,όμως στη γεωγραφική θέση που βρίσκεται η χώρα, "θέλουν-δε-θέλουν", με ΚΑΠΟΙΟΝ πρέπει να είναι............. Οι Ρώσοι τους ρημάξανε (όχι ότι χαϊδέψανε και κανέναν ποτέ) με το νταβατζιλίκι αιώνων, γι' αυτό κι οι Γεωργιανοί τους σιχαίνονται. Όμως η Γεωργία ΔΕΝ είναι Ισραήλ, για να είναι "μάγκες" στην περιοχή, με Αμερικανικές πλάτες κι όλας, ενώ γύρω τους να πέφτουν όλοι να τους φάνε. Οπότε, τί να πεις, τραγικός λαός, με τραγική μοίρα δηλαδή : μπρος γκρεμός, πίσω ρέμα, κι άμα κάτσεις εκεί που είσαι, κινούμενη άμμος... Τεσπα, να διευκρινήσω ότι εγώ ΔΕΝ υποστήριξα ότι "γενοκτονήσανε" οι Γεωργιανοί, πάνω στους "νοτιο-Οσσέτιους". Απλά ανέφερα το αποτέλεσμα που "κατάφερε να αποκομίσει" ο Σαακχασβίλλι, με τα "περσινά" - όπως τουλάχιστον το κατάλαβε όποιος άκουγε ειδήσεις πέρσι τον Αύγουστο. ...Άλλωστε για να "αποκτάνεις γένος",,,ε πρέπει να υπάρχει και.....γένος. Τα απομεινάρια των "νοτιο-Οσσέτιων" στην περιοχή, δε τα χαρακτηρίζεις και "γένος"....Το "γένος" τους έχει (στην ουσία) μπασταρδευτεί επί αιώνες με τους Ρώσους, και είτε έχουν επίσης σκορπίσει στον κόσμο -όπως από πολλές άλλες εθνικότητες της πρώην ΕΣΣΔ- είτε ζουν στην "Ρωσική Ομοσπονδία", αλλά μια φορά "γένος" στην Νότια Οσσέτια "δεν υπήρχε" πριν ακόμα κι απ' τα περσινά σκηνικά. Ένα Τσχινβάλι ήταν στην ουσία, κάτι δεκάδες χιλιάδες μαζεμένοι, κατά βάση ηλικιωμένοι, και οι καθαροί εκεί Ρώσοι...Ίσα-ίσα δηλαδή, για να έχει το πάτημα ο Πούτιν. ...Παρ' ολ' αυτά όμως, δε λέω ότι το Τσχινβάλι ήταν απλώς...άντρο κατασκόπων και "πουλημένων". Και ψυχές ζούσαν εκεί, ψυχές και πετσοκόφτηκαν. Και δυστυχώς πολλοί ανήμποροι, φτωχοί, γερόντια κτλ (...πράγμα που ήταν βέβαια βούτυρο στο ψωμί του Πούτιν...Μακάρι γι' αυτόν να είχε και να έχει εκεί μια πόλη με μέσο όρο ηλικίας 60άρηδων...Το τέλειο ξεκάρφωμα...). Και μπορεί το ρημαδιό να το έκανε στην ουσία ο Ρώσικος στρατός, με τη "διακαιολογία" ότι χτυπούσαν Γεωργιανές στρατιωτικές θέσεις - μην όμως, όπως λες, το πάμε ότι και το Γεωργιανό πυροβολικό, που έκανε τα πρώτα χτυπήματα, έδρασε "χειρουργικά"... Σκοπός του Σαακχασβίλι ΗΤΑΝ να διώξει τους "νοτιο-Οσσέτιους" από το Τσχινβάλλι......Σε μια "ή τώρα -ή ποτέ" απόπειρα...Διότι "με αυτούς, εκεί", ήταν ξεκάθαρο που θα πήγαινε αργά ή γρήγορα το πράμμα...Κι άσε τί λέει "ο πρώην σύμβουλος του Πούτιν" *..."Καρκίνωμα" ήταν/είναι για τη Γεωργία η εκεί παρουσία τους...Τους "χρησιμοποιούν" οι Ρώσοι, όπως ακριβώς ένας φυγόδικους πιάνει ομήρους... Απλά οι μεν Γεωργιανοί βαρέσαν "μία", κι έτσι "πήραν δικαίωμα" οι Ρώσοι και βάρεσαν...."εκατονμία". All in all, δεν ΕΠΡΕΠΕ να ρίξουν "ούτε μία σφαίρα" οι Γεωργιανοί στο Τσχινβαλλί. Όχι τόσο γιατί "δεν είχαν δικαίωμα",,,αλλά γιατί μετά από αυτό, ο Πούτιν, το λιγότερο, άγαλμα πιο ψηλό κι απ' του Πσαβέλλα θα θέλει να φτιάξει του Σαακχασβίλλι, για την "αφορμή" που του έδωσε..... "Τους καταλαβαίνω ναι μεν", και μέχρι και τους στηρίζω - αλλά το να βαρέσεις στο Τσχινβάλι σφαίρα, ισοδυναμεί με το να βαρέσεις και το κεφάλι στον τοίχο... Τεσπα ....όσο για τον "πρόεδρο" :...ναι, "έκανε", κάποια έκανε. ...Σε σχέση με τον Σεβαρτνάτζε που ΜΟΝΟ έτρωγε, ή με τον "ψιλο"-εμφύλιο που είχε γίνει πριν 10-τόσα χρόνια, και δρόμους έκανε, και κεφάλαια κατάφερε έφερε, και το κράτος σε μία τάδε τάξη έβαλε, και αστυνομία-στρατό ψιλο-οργάνωσε.............αλλά κάπου άρχισε να ξεφεύγει. Και ψιλο-φασιστικό έγινε το κράτος "του", και παρα-χαλάρωσε με το θέμα "καπιταλισμός" : Δεν είναι δυνατόν το Τμπίλισι να έχει περισσότερα "φρουτάδικα" και "μπλακτζακάδικα", απ' ό,τι η Αθήνα φαγάδικα..... * ..άλλωστε, μετά το "ξύρισμα" που έφαγε το Τσχινβάλλι, τρέχα-γύρευε "αποδεικτικά στοιχεία" ποιός έρριξε πόσες και πότε...... Όχι ότι "χρειάζονται". Λίγη λογική απλώς -και μια τάδε γνώση ιστορίας της περιοχής- αρκεί για να καταλάβει κανείς τί παίχτηκε σε μια χούφτα μέρες εκεί. η προσφώνηση "παλλήκαρε" απευθύνεται στο μέλος otooto . Το τονίζω διότι παρεμβλήθηκε ποστ του μέλους Snoob όσο εγώ έγραφα -με το πάσο μου - το παρόν ...δε θα αποκαλούσα παλλήκαρο το μέλος Snoob - πρέπει να είναι τουλάχιστον 147 χρονών με 23 παιδιά
washcloud Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 (δε μας είπε όμως ΤΙ 100% είμαι.....Ελπίζω να μην εννοούσε τπτ αρνητικό )
otooto Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2009 Θετικά και Ευχαριστώ που ξέρεις και καταλαβαίνεις βαθιά το πρόβλημα. Μόνο που ξέρεις ποιος ήταν Vaja Pshavela μου αρκεί για τη θετική μου γνώμη προς εσένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.