Προς το περιεχόμενο

Ρωσία - Γεωργία

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως τώρα που φαίνεται πως οι εχθροπραξίες τελειώνουν ας προσπαθήσουμε να δούμε τι κατάφερε καθεμία από τις δύο πλευρές.

Πολλοί υποστηρίζουν οτι οι Γεωργιανοί κατάφεραν να εκθέσουν διεθνώς τους Ρώσους. Προσωπικά αμφιβάλλω (το τονίζω για να μην παρερμηνευθούν τα λόγια μου) για το οτι οι Ρώσοι εκτέθηκαν και ήδη έχω πει την άποψή μου για το ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο. Αλλά τέλος πάντων, ας δεχτούμε, λοιπόν, οτι οι Ρώσοι εκτέθηκαν διεθνώς. Τι κέρδισαν;

Οι Ρώσοι (όπως φαίνεται) κατάφεραν να αποσπάσουν οριστικά από τη Γεωργία την Οσετία και πιθανόν και την Αμπχαζία (αν θα γίνουν ανεξάρτητα κράτη ή θα ενταχθούν στο ρωσικό κράτος θα το δούμε στο μέλλον). Επίσης φαίνεται πως μάλλον απέτρεψαν το ενδεχόμενο ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, ενώ κατάφεραν να κάνουν και μια επίδειξη δύναμης δείχνοντας οτι δε "μασάνε" πλέον.

Όσο για τη Γεωργία (ή μάλλον τον Σαακασβίλι) τι κατάφερε; Να δει την πατρίδα του διαμελισμένη (αφού όπως δείχνουν τα πράγματα Οσετία και Αμπχαζία χάνονται οριστικά, ενώ δεν αποκλείεται να χαθούν και άλλα γεωργιανά εδάφη), να καταστραφεί και οικονομικά αφού πέρα από τα αεροδρόμια, λιμάνια κλπ χάθηκε και μεγάλο μέρος του στρατού του στον οποίο είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια και τέλος φαίνεται πως οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ πολύ δύσκολα θα δεχτούν τη Γεωργία στη συμμαχία τους. Καλά-καλά δεν μπόρεσε ούτε καν να πείσει την κοινή γνώμη οτι αυτή ήταν η "ηθική" της όλης υπόθεσης, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που της καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ότι έγινε.

Και επειδή ο Σαακασβίλι δεν είναι κομμάντο αυτοκτονίας εναντίον των Ρώσων αλλά πρόεδρος της Γεωργίας, θα έπρεπε (αν ήταν αξιοπρεπής πρόεδρος) να κοιτάξει το καλύτερο για τη χώρα του και όχι το πως να "εκθέσει" διεθνώς τους Ρώσους, θυσιάζοντας τη χώρα του γι' αυτό τον σκοπό.

Για να κάνω έναν παραλληλισμό ο Σαακασβίλι μου θυμίζει τον "δικό μας" δικτάτορα Ιωαννίδη ο οποίος εξυπηρετώντας τα σχέδια των Αμερικάνων πρόδωσε την Κύπρο, δίνοντας τη μισή στους Τούρκους. Ξέρω οτι δεν είναι ακριβώς ίδιες οι περιστάσεις αλλά τουλάχιστον οι πράξεις των δύο αυτών ατόμων έχουν αρκετά κοινά.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πάντως τώρα που φαίνεται πως οι εχθροπραξίες τελειώνουν ας προσπαθήσουμε να δούμε τι κατάφερε καθεμία από τις δύο πλευρές.

Πες αλεύρι...

Πριν λίγη ώρα Ρωσικά αεροσκάφη "ισοπέδωσαν" το Γκόρι με βόμβες διασποράς.

Δημοσ.
Για πες την πατεντα γιατι δεν εχω βρει πως μπορω να κανω μονο τα δικα σου Inline σχολια quote χωρις να ξαναγραφω αυτα που ηδη εχω πει

...select/delete:p

Οχι, ηταν επιχειρημα οτι σε αναλογες περιπτωσεις δεν ειχε και πολυ

προβλημα η Δυτικη πολιτικη(και δεν μιλαω φυσικα μονο για ΗΠΑ)

Δεν προσπαθω να σε πεισω ποιος εχει δικιο, προσπαθω να σου δειξω

οτι σε παρομοιες περιπτωσεις η αντιμετωπιση δεν ηταν η ιδια

Παρεπιπτοντως, φυσικα και αν γινει κινηση προσαρτησης της Οσσετιας ειμαι εναντιον ετσι?Δεν ξερω πως σου ηρθε οτι θεωρω σωστο να φτασουν τα συνορα των Ρωσσων ως την Τιφλιδα το AN δεν καταλαβαίνω.Η πρόθεσή τους είναι δηλωμένη.Χρόνου θέμα.

Ναι, γιαυτα τα παλικαρια. Σαν τα ομολογα ειναι. Τα προταιρα δεν εξασφαλιζουν τα υστερα κερδη. Το οτι ηταν φιλοι των Ρωσσων πως ακριβως δικαιολογει την επεμβαση που εκαναν οι Γεωργιανοι? ...ξαναδιάβασε...:rolleyes:

Γιατι ακριβως θα ειχες προβλημα?Επειδη καποτε τα θεωρουσες δικα σου τα εδαφη?Και εσυ που μενεις Αθηνα(λεμε τωρα, παραδειγμα φερνω) εχεις δικαιωμα να πεις στον Πυργιωτη που θα μεινει, σε ποιον θα ανηκει, με ποιον θα ειναι φιλος?Με το ζορι μπανια στην Ζαχαρω δηλαδη? Μπορει να ακουστω ανθελληνας ...δεν είναι το θέμα αν ακούγεται "ανθελληνικό".Ανόητο και επικίνδυνο ακούγεται.Μη με ρωτήσεις "γιατί"-αν το κάνεις, παίζουμε.... αλλα αν η Ανατολικη (δυτική) Θρακη θελησει να αποσχιστει και να παει να γινει φιλος με την Τουρκια γιατι ακριβως εμεις εχουμε δικαιωμα να τους πουμε "Δεν εχετε να πατε πουθενα"? διότι (πλάκα μου κάνεις) : α)Δίνεις έδαφος(τόσο περίσσιο το 'χουμε πιά;Τι είναι, καμμιά 1000άρα στρέμματα στέππας στη Σιβηρία;;;;Άσε που ούτε αυτό δίνεται...). Έδαφος με όλα τα...παρελκόμενα btw. β)φέρνεις τους Τούρκους ακόμα πιο κοντά, χωρίς ΟΥΤΕ ένα ποτάμι να μας χωρίζει, σε μία χώρα η οποία είναι πλέον ακόμη πιο μικρή. γ)μπορεί εσύ υποστηρίζοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του άλλου, να ξεχνάς ότι έχεις και μία υποχρέωση απέναντι στα δικαιώματα των υπολοίπων συμπατριωτών σου. Ένα εκ των οποίον είναι η εδαφική ακεραιότητα του κράτους σας, και δη απέναντι σε εν δυνάμει εχθρούς (σταματάω για να μη φάω κανένα πληκτρολόγιο :P)

Σορρυ αλλα μου λες αυτη την στιγμη οτι το 70% της περιοχης με Ρωσσικη καταγωγη (ιτς ε τεκνικάλιτι, αλλά δεν έχουν "ρώσικη καταγωγή".Φιλορώσοι είναι απλά) δεν εχει δικαιωμα να ζητησει βοηθεια για να μην τους σφαγιασει ενα αλλο κρατος που θεωρει δικα του τα χωματα που λες ...δεν το λέω εγώ, και δεν τα "θεωρεί".Στους αιώνες των αιώνων,είναι, και εν πάσει περιπτώσει πιο "γεωργιανά" είναι, παρά ρώσικα ή οσσέτικα. "Καταληψίες" είναι οι Οσσέτιοι, και το καλύτερο που είχαν να κάνουν,ως φαίνεται,όταν καταλύσανε στην μεριά των Γεωργιανών,αντί οι τελευταίοι να τους αφήσουν να χαρούν που γλυτώσανε από τους Ρώσους τον 19ο αιώνα,θα έπρεπε να τους είχαν αντιμετωπίσει με τα "μέσα της εποχής" : Σπαθιά και άλλα τινά. Που να ΄ξεραν τί φίδι ΘΑ ζέσταιναν στον κόρφο τους.

(παροτι ειναι αποσχισθησα περιοχη, δεν ειναι εξεγερση που πηγαν να την καταπνιξουν). ...μα τί λεςςςςς. Τί "εξέγερση". στην "εξέγερση" έχεις μείνει ; ! Και "αποσχισθείσα" είναι, και αυτόνομη, και το επόμενο βήμα -δεν το λέω ΕΓΩ, οι ίδιοι το λένε- που τραινάρουν καιρό, είναι να "ενωθούν" με την Β.Οσσετία, και κατ' επέκταση με τη Ρωσία. Το οποίο σημαίνει ότι αν περάσεις από δίπλα και δεν πεις ΚΑΛΗΜΕΡΑ, θα φας ρώσικη μπούφλα. Και φυσικά, για τους Ρώσους σημαίνει ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Να υποθεσω οτι δεν επρεπε ποτε στην Σμυρνη να βοηθησουμε κανενα(ασχετο που μας πηραν φαλαγγι και τον ηπιαμε και τελικα δεν βοηθησαμε αλλα τα καναμε χειροτερα) ειδικα αφου τοτε δεν ηταν ΚΑΝ αποσχισθησα περιοχη τα παραλια

...να μην το υποθέσεις, όχι γιατί είμαι εθνικάρας, αλλά γιατί πολεμούσαμε ολόκληρη Ευρώπη "συντονισμένα" την οθωμανική αυτοκρατορία για έναν αιώνα ,η οποία όλως τυχαίως δεν φύτρωσε εκεί, αλλά είτε μας υπέταξε και μας και άλλους, ειτε μας σφαγίασε, είτε μας εκδίωξε. Να στο πω αλλιώς : Θα ήμουν εναντίον της εκστρατείας κατά της Τροίας, αλλά όχι κατά της Σμύρνης. Επίσης, θα ήμουν κατά των Γεωργιανών, αν οι Οσσέτοι ήταν αυτόχθονες, και χωνόντουσαν οι πρώτοι στα "μέρη τους". Υπάρχει διαφορά από το τί "θεωρώ" και το "τί είναι". Αν δικαίωνες τους Οσσέτιους σε σχέση με τους Γεωργιανούς, και τους Γεωργιανούς σε σχέση με τους Ρώσους, περίπου θα σε καταλάβαινα. Το θέμα είναι ότι εσύ δικαιώνεις Ρώσους και Οσσέτιους...

Εχμ, δηλαδη η επιχειρηση ενος εντελως τριτου και χωρις δεσμους αιματος τριτου κρατους σε ενα αλλο κρατος(το Ιρακ) επειδη μπηκε στο Κουβεητ(που δεν ειχε καμια πλην οικονομικης σχεση με τις ΗΠΑ) δικαιολογειται ...δεν θα δικαιολογούταν εάν το Κουβέιτ ήταν αφ' ενός τίγκα στο πετρέλαιο, και αφ' ετέρου είχε "αυτοανακηρυχτεί" ως Εμιράτο του Κουβέιτ μέσα στο έδαφος του Ιράκ, από μια αλλοεθνή πλειοψηφία μιας περιοχής...Τώρα θα μου πεις, βρήκαν ευκαιρία οι Αμερικάνοι και κάναν τα δικά τους στο Ιράκ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, αλλά αν το καλοσκεφτώ, το Κουβέιτ "δεν πείραξε κανένα". Ε πέσανε δύο σκυλιά στην περιοχή, και το πιο μαύρο έφαγε το άλλο... αλλα δεν δικαιολογειται η επεμβαση σε μια περιοχη αποσχισθησα(και οχι στην Γεωργια, ...γιατί ΟΧΙ στην Γεωργία ; έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι και "πολιτικά", και "ηθικά", οι Οσσέτοι δεν έχουν κανένα δίκιο. Για μένα θα ήταν "καλυμμένοι", μόνο αν την κάνανε για Β.Οσσετία, ή καθόντουσαν ειρηνικά μαζί με τους Γεωργιανούς. Αυτοί όμως δημιούργησαν "με το στανιό" και εκ του μη όντος ένα status quo, κάτι σαν καρκίνωμα στο κράτος των Γεωργιανών... και εαν οι Ρωσσοι φτασουνσ την Τιφλιδα το ξαναλεμε) ...εμ το θέμα είναι να ΜΗΝ φτάσουν. Την Οσσετία γιατί λες να την θέλουν. Για να "φτάσουν" είτε έμμεσα, είτε άμεσα (είτε μεσοπρόθεσμα, είτε βραχυπρόθεσμα) στην Τιφλίδα...απο ενα κρατος σε ομοεθνης αν και θεωρητικα ανεξαρτητους λαους. ..."ομοεθνείς" δεν νοούνται. Έτσι δια την τάξην. Άλλη γλώσσα, άλλη ράτσα και οι τρεις.Α και άλλα συμφέροντα. Μαλιστα

Γιατι? Επειδη εμεις καποιος θεωρει κτημα του ενα μερος 600χλμ μακρια χωρις να το εχει δει?Γιατι να μην πουν οι Ν.Οσσετοι στους Οσσετο-Γεωργιανους "Πηγαινετε στην Τιφλιδα ή ζηστε σαν Ρωσσοι". Ειλικρινα αν το 80% των κατοικων της Ανατολικης Θρακης ηθελε να γινει μερος της Τουρκιας θα τους κρατησω με το ζορι? ...όχι, αλλά εκτός του ότι είτε παίζουμε, μιας και τα ξαναείπα αυτά, άρα τα ξανα-αναρωτήθηκες, είτε αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν νοείται να δώσεις μία σπιθαμή από το έδαφός ΣΟΥ ως κράτος. Εκτός κι αν είσαι μειοψηφία, οπότε δε σου πέφτει καν λόγος. Να το πω πιο απλά, δεν γίνεται ν' αφήσεις τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι. Και δεν είναι θέμα εθνικισμού, βασικών κανόνων επιβίωσης είναι.

Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι αυτη την στιγμη μια επεμβαση του Κυπριακου ή του ΕλληνοΚυπριακου κρατους με τα οπλα στην Βορεια Κυπρο θα ηταν δικαιολογημενη ή μαλλον να το αλλαξω, θα ηταν αδικαιολογητη μια απαντηση των Τουρκων?

Δυστυχως στην βραση κολλαει το σιδερο. Εφοσον 30 χρονια δεν το λυσαμε σιγουρα δνε μπορουμε να το λυσουμε τωρα με τα οπλα ...άντε να σου απαντήσω με αντεστραμμένη ερώτηση : ...εσύ πιστεύεις ότι αν δίναμε το 74 μια...ουσιατικότερη απάντηση στη βόρεια Κύπρο, θα ήταν αδικαιολόγητη, ή μάλλον να το αλλάξω, θα ήταν δικαιολογημένη μια απάντηση των Τούρκων ; (αν όχι / όχι, τί είναι αυτό που καθορίζει την "δικαιολόγηση" ; Ο χρόνος, σωστά ; Και ποιός είναι αυτός ο χρόνος όταν είναι μια κατάσταση που δεν έχει αλλάξει, που δεν έχει αναγνωριστεί, που δεν έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες; 1 μήνας; Ένας χρόνος ; Πέντε ; Πόσα. )

Δεν κοπτομαι για το δικαιο των Οσσετων. Κοπτομαι για το δικαιωμα των Οσσετων να μην τρωνε τα μπομπιδια στο κεφαλι και να στηνουν και κωλο επειδη μπορει τυπικα οι Γεωργιανοι να ειχαν αυτα τα εδαφη πριν 70 χρονια και οι Οσσετοι να μην μπορουν ναμιλησουν. Το αν εχουν δικιο να ζητανε ανεξαρτητο κρατος δεν με νοιαζει την παρουσα φαση, απλα θα ηθελα να μην πεθαινει κοσμος επειδη καποιος εχει βλεψεις για Μεγαλη Γεωργια. Εαν την δουνε οι Σκοπιανοι ΒορειοΜακεδονες και πουνε "Πριν 4000 χρονια ειχαμε πρωτευουσα την Πελλα" πες μου εσυ οτι δεν πρεπει να στειλουμε δυναμεις στην Θεσσαλονικη

..."Μεγάλη Γεωργία" ; ; ; :rolleyes:

...Τί να πω ρε φίλος.

Τόση ανταλλαγή ποστ, για να καταλήξουμε στο ότι ΞΕΚΙΝΑΣ με "δεδομένο" ότι οι Οσσέτοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, και αυτό τους το στερούν οι Γεωργιανοί. Τεσπα, η αλήθεια πίσω απ΄όλ΄αυτά, είναι ότι ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ η όρεξη των Ρώσων να κάνουν ό,τι θέλουν στην περιοχή, και εννοώ τον πολιτικο-στρατιωτικό-οικονομικο έλεγχο λαών. Κάποιους τους "χρησιμοποιούν" (Οσσέτοι), κάποιους θέλουν να τους βάλουν με το ζόρι πίσω στο μαντρί (Γεωργιανοί). Μου αφήνεις την αίσθηση ότι σου φαίνεται μέχρι και θεμιτό αυτό. Έστω. Να έχει ο καθένας τον νταβατζή του. Αλλά τουλάχιστον να μπορεί να τον διαλέξει , διάολε. Δε με νοιάζει αν οι Γεωργιανοί θέλουν νταβατζή τους τη Ρωσία ή την Αμερική. Δικό τους θέμα. Αλλά μερικά πραγματα, όπως μεθοδικά να οδηγούν στην "ΜΙΚΡΗ Γεωργία", ή στην Μικρή Αρμενία ή στην Μικρή Whateverία, διαιρώντας προς βασιλεία...τί να σου πω. Μου κάθονται στο στομάχι. Είναι μεγάλο πράγμα να "πνίγεις" έναν άνθρωπο, και κατ' επέκταση έναν λαό. Έναν λαό που ξέρει την ιστορία του, τα δικαιώματά του, το τί του ανήκει και τί όχι. Όσο για τους Οσσέτιους, μια χαρά ζούσαν με τους Γεωργιανούς, στα εδάφη των οποίων είχαν καταφύγει μετά από κυνήγι...των Ρώσων! (γαμώ τα παιδιά, τί να πεις) μέχρι να τους σηκωθεί και να πούνε, "παιδιά, εμείς λέμε να πάμε με τους ρούσκι" "..ε και δεν πάτε...Πάτε όπως κι ήρθατε" "α δεν καταλάβατε, θα πάμε ναι μεν...αλλά βασικά δεν θα μετακινηθούμε ούτε μέτρο". David Copperfield. Ε για μένα αυτοί θέλουν κρέμασμα.Όχι λάθος, φτύσιμο πρώτα, και μετά κρέμασμα. Κι όσο για δέντρα, η Γεωργία είναι γεμάτη, κι αυτοί δεν είναι παρά πενήντα χιλιάδες....

Δημοσ.
..."Μεγάλη Γεωργία" ; ; ; :rolleyes:

...Τί να πω ρε φίλος.

Τόση ανταλλαγή ποστ, για να καταλήξουμε στο ότι ΞΕΚΙΝΑΣ με "δεδομένο" ότι οι Οσσέτοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, και αυτό τους το στερούν οι Γεωργιανοί. Τεσπα, η αλήθεια πίσω απ΄όλ΄αυτά, είναι ότι ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ η όρεξη των Ρώσων να κάνουν ό,τι θέλουν στην περιοχή, και εννοώ τον πολιτικο-στρατιωτικό-οικονομικο έλεγχο λαών. Κάποιους τους "χρησιμοποιούν" (Οσσέτοι), κάποιους θέλουν να τους βάλουν με το ζόρι πίσω στο μαντρί (Γεωργιανοί). Μου αφήνεις την αίσθηση ότι σου φαίνεται μέχρι και θεμιτό αυτό. Έστω. Να έχει ο καθένας τον νταβατζή του. Αλλά τουλάχιστον να μπορεί να τον διαλέξει , διάολε. Δε με νοιάζει αν οι Γεωργιανοί θέλουν νταβατζή τους τη Ρωσία ή την Αμερική. Δικό τους θέμα. Αλλά μερικά πραγματα, όπως μεθοδικά να οδηγούν στην "ΜΙΚΡΗ Γεωργία", ή στην Μικρή Αρμενία ή στην Μικρή Whateverία, διαιρώντας προς βασιλεία...τί να σου πω. Μου κάθονται στο στομάχι. Είναι μεγάλο πράγμα να "πνίγεις" έναν άνθρωπο, και κατ' επέκταση έναν λαό. Έναν λαό που ξέρει την ιστορία του, τα δικαιώματά του, το τί του ανήκει και τί όχι. Όσο για τους Οσσέτιους, μια χαρά ζούσαν με τους Γεωργιανούς, στα εδάφη των οποίων είχαν καταφύγει μετά από κυνήγι...των Ρώσων! (γαμώ τα παιδιά, τί να πεις) μέχρι να τους σηκωθεί και να πούνε, "παιδιά, εμείς λέμε να πάμε με τους ρούσκι" "..ε και δεν πάτε...Πάτε όπως κι ήρθατε" "α δεν καταλάβατε, θα πάμε ναι μεν...αλλά βασικά δεν θα μετακινηθούμε ούτε μέτρο". David Copperfield. Ε για μένα αυτοί θέλουν κρέμασμα.Όχι λάθος, φτύσιμο πρώτα, και μετά κρέμασμα. Κι όσο για δέντρα, η Γεωργία είναι γεμάτη, κι αυτοί δεν είναι παρά πενήντα χιλιάδες....

Άντε και διάλεξαν νταβατζή. Αυτή η επιλογή δε θα επιρεάσει και τις ζωές άλλων χωρών, πχ με το να ελέγχει η αμερική τον καύκασο??

Δημοσ.

Δηλαδή αυτλο που λες είναι : Οι Γεωργιανοί πρέπει να φροντίσουν να ανατρέψουν τον παράτολμο, φασίστα, άσκεφτο, άσχετο, ψωνισμένο Σαακχασβίλι, και να βάλουν στη θέση του κάποιον μετριοπαθέστερο,φιλορώσο, που θα αλλαξει 180° την πολιτική πορεία της χώρας, μακρυά από ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και άλλες δυτικοστραφείς επιρροές,θα βάλει για πάντα στο συρτάρι τις Αμπκχαζία και Ν.Οσσετία, πιθανώς αν ξανάρθει και η στιγμή της Ατζαρίας θα την αφήσει κι αυτήν να κάνει ό,τι θέλει, έστω κι αν ολ' αυτά σημαίνουν ότι η χώρα θα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3,και προκειμένου να υπάρχει περισσότερη διάσπαση,να προσαρτηθεί στην Ομοσπονδιακή Ρωσία,με ό,τι συνεπάγεται αυτό,σκεπτόμενοι την ευκολότερη λύση όσον αφορά την περιοχή τους, και πάνω απ΄όλα σκεπτόμενοι το γενικότερο καλό, το οποίο συνιστά την μη παρουσία των αμερικάνων στην περιοχή, έμμεση ή άμεση,ούτως ώστε να "ξαναχτιστεί" και να παγιωθεί το αντίπαλο δέος απέναντί τους,μια ισχυρότατη Ρωσία δηλαδή.

Ξέρω γω ρε φίλε;

Τόσο μακρυά δεν ξέρω αν μπορώ να δω. Ούτε οι Γεωργιανοί ξέρω αν μπορούν να το δουν έτσι. Να δουν τα προηγούμενα μέσα από το πρίσμα "του καλού της περιοχής".

Επίσης δεν ξέρω πόσο "καλό" είναι να υπάρχει αυτό το τόσο ισχυρό "αντίπαλο δέος". Όπου λαλούν πολλά κοκκόρια, αργεί να ξημερώσει λένε.

Μήπως πρέπει το κοτέτσι να έχει μόνο έναν κόκκορα;

Είχε δύο από το '45 και μετά. Και "κοντέψαμε" να φτάσουμε στον 3ο Παγκόσμιο, και πυρηνικό μάλιστα.

Άλλωστε, ο κόσμος είναι...ακόμη πολύ μεγάλος. Παγκόσμια "δικτατορία" της Αμερικής, δε νομίζω να είναι εφικτή. Υπάρχει πάντα η Ευρώπη, η Ρωσία, η Κίνα προσφάτως, ο μουσουλμανικός κόσμος....

Ίσως λοιπόν ΕΝΑΣ "κόκκορας" να είναι αρκετός.

Αν με αποκαλέσει κάποιος "φιλοαμερικάνο", μπορεί και πρακτικά να έχει δίκιο, αν και εγώ θα πω πως δεν είμαι με κανέναν. Από την άλλη, η πρακτικη των Ρώσων ήταν ανέκαθεν πιο "βάρβαρη", και με τους "υποτελείς" τους, αλλά και με το εσωτερικό τους.

Αν πω να κάνω μια σύγκριση μέσα μου με τα της αρχαιότητας, θα σύγκρινα την Αμερική με την Αθήνα (πιο "φιλελεύθερη") και την Ρωσία με την Σπάρτη (πιο κλειστή, πιο στρατοκρατορική, με λιγότερο "τακτ"...).

Όσον αφορά "το καλό" των λαών του καυκάσου, δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο στην αγκαλιά της Ρωσίας. Πάντως όχι άμεσα. Δεν είναι σε καμμία περίπτωση σε θέση η Ρωσία, ακόμα, να είναι ένας "καλός κηδεμόνας". Να φάει θέλει από αυτούς. Ακριβώς όπως ένας νταβατζής :Δεν αφήνει άλλους νταβατζήδες ν' αγγίξουν τα κορίτσια του, αλλά τα ξεζουμίζει ο ίδιος. Και το έχουν νιώσει στο πετσί τους οι λαοί του Καυκάσου κάτι αιώνες τώρα, και κυρίως επί Σοβιετικής κυριαρχίας.

Δημοσ.

Μήπως πρέπει το κοτέτσι να έχει μόνο έναν κόκκορα;

Είχε δύο από το '45 και μετά. Και "κοντέψαμε" να φτάσουμε στον 3ο Παγκόσμιο, και πυρηνικό μάλιστα.

Άλλωστε, ο κόσμος είναι...ακόμη πολύ μεγάλος. Παγκόσμια "δικτατορία" της Αμερικής....

Αν το σκεφτεις απο το '45-90 ειχαμε τρελη αναπτηξη σαν πλανητης σε ολους τους τομεις (επιστημη, διαστημα, τροπος ζωης κτλπ). Απο τοτε που εγινε Παγκοσμια 'δικτατορια' οπως λες αρχισε ο πλανητης και κλαταρει. Γιατι η ΗΠΑ ζουσαν σε βαρος ολου του κοσμου, αγοραζαν την ιδια μηχανη που εδω ειχε 14500ευρω με 8900δολλαρια εκει. Με μισθους που ηταν αρκετα πιο πανω απο αρκετες χωρες τις Ευρωπης. Ξυπνησε ο υπολοιπος κοσμος και κανανε ανακυκλωση (στην Γερμανια ειναι παρανομο να πετας σκουπιδια αν δεν τα εχεις χωρισει σε κουτες και ειδη), υπογραψανε συνθηκες (Κιοτο) ομως οι Αμερικανοι τιποτα. Τους αρεσε η ευκολη ζωη με καταστροφικες συνεπεις για ολο τον κοσμο. Γιατι για να τρωνε αυτοι τα αγαπητα τους McDonalds τσαμπα σχεδον, επρεπε να κοπει το 20% του Αμαζονιου σε 10 χρονια.

Σε μακροχρονια βαση λοιπον ο ενας 'δικτατορας' αποδειχθηκε πολυ καταστροφικος. Γιατι κανενας πολιτισμος στην ακμη του δεν καταφερε αυτο που καταφεραν αυτοι, να καταστρεψουν δλδ εναν ολοκληρο πλανητη σε 20 χρονια. Ναι δεν φταινε μονο αυτοι, αλλα ειναι η κορυφη του βουνου.

Αν με αποκαλέσει κάποιος "φιλοαμερικάνο", μπορεί και πρακτικά να έχει δίκιο, αν και εγώ θα πω πως δεν είμαι με κανέναν. Από την άλλη, η πρακτικη των Ρώσων ήταν ανέκαθεν πιο "βάρβαρη", και με τους "υποτελείς" τους, αλλά και με το εσωτερικό τους.

Πως αποδεικνειετε αυτο? Η ιστορια λεει το αντιθετο. Εκτος και αν εννοεις τους πολεμους των Ρωσων με τους Τσετσενους, που ακομα και εκει οι Τσετσενοι καναν μεγαλυτερες καφριλες. Η μηπως αναφερεσε στις απωλειες των Ρωσων στους Παγκοσμιους Πολεμους? Που στελναν τους στρατιωτες σαν τα προβατα στην σφαγη? Γιατι περα απο αυτα...τα τελευταια 30 χρονια η ιστορια δειχνει το ακριβως αντιθετο.

Μια ματια στην Λατινικη Αμερικη δειχνει οτι το 30% των κρατων της εχουν δεχθει πολιτικη παρεμβαση με βιαιο τροπο απο τους Αμερικανους (Κολομβια, Μεξικο, Χιλη και αλλες παααρα πολλες)

Μην ξεχναμε στην Αφρικη τα τελευταια 15 χρονια, Σομαλια, Ζιμπαμπουε και γυρω χωρες, μαζικη αφανισμοι που σπονσοραρονταν απο τις ΗΠΑ. Ναι και οι Ρωσοι το καναν αλλα οχι σε τοσο global κλιμακα και οχι με τοσο θρασσος.

Η μεγαλυτερη βαρβαροτητα για μενα ειναι να αλλαζεις την ιστορια οπως σε βολευει και να την παραποιεις. Η Αμερικη μεσα απο το holywood εχει φερει τα πανω κατω. Δεκαετιες μετα τον πολεμο στο Βιετναμ ο μισος πλανητης ακομα πιστευει οτι οι Αμερικανοι ειχαν δικιο που πηγαν να πολεμησουν στο Βιετναμ και οτι ηταν οι καλοι της υποθεσεις. Οπως και τελευταια στο Ιρακ-Ιραν. Σε 20-30 χρονια τα παιδια μας θα ξερουν οτι και στο Ιρακ ειχε δικιο η Αμερικη που εισεβαλε με το ετσι θελω.

Στην τελικη τι λογο ειχε η Αμερικη να ανακατευτει στην Γεωργια??? Ειναι χιλιαδες χιλιομετρα μακρια. Οι Ρωσοι τουλαχιστον ειναι διπλα, τους ενδιαφερει οπως και καθε κρατος τι γινετε γυρω. Δεν μπορει μια χωρα με το προσχημα οτι ειναι η Παγκοσμια δυναμη να επιρρεαζει χωρες που ουτε καν ηξερε την υπαρξη τους 10 χρονια πριν.

Δημοσ.
Αν το σκεφτεις απο το '45-90 ειχαμε τρελη αναπτηξη σαν πλανητης σε ολους τους τομεις (επιστημη, διαστημα, τροπος ζωης κτλπ). Απο τοτε που εγινε Παγκοσμια 'δικτατορια' οπως λες αρχισε ο πλανητης και κλαταρει. Γιατι η ΗΠΑ ζουσαν σε βαρος ολου του κοσμου, αγοραζαν την ιδια μηχανη που εδω ειχε 14500ευρω με 8900δολλαρια εκει. Με μισθους που ηταν αρκετα πιο πανω απο αρκετες χωρες τις Ευρωπης. Ξυπνησε ο υπολοιπος κοσμος και κανανε ανακυκλωση (στην Γερμανια ειναι παρανομο να πετας σκουπιδια αν δεν τα εχεις χωρισει σε κουτες και ειδη), υπογραψανε συνθηκες (Κιοτο) ομως οι Αμερικανοι τιποτα. Τους αρεσε η ευκολη ζωη με καταστροφικες συνεπεις για ολο τον κοσμο. Γιατι για να τρωνε αυτοι τα αγαπητα τους McDonalds τσαμπα σχεδον, επρεπε να κοπει το 20% του Αμαζονιου σε 10 χρονια.

Σε μακροχρονια βαση λοιπον ο ενας 'δικτατορας' αποδειχθηκε πολυ καταστροφικος. Γιατι κανενας πολιτισμος στην ακμη του δεν καταφερε αυτο που καταφεραν αυτοι, να καταστρεψουν δλδ εναν ολοκληρο πλανητη σε 20 χρονια. Ναι δεν φταινε μονο αυτοι, αλλα ειναι η κορυφη του βουνου.

Πως αποδεικνειετε αυτο? Η ιστορια λεει το αντιθετο. Εκτος και αν εννοεις τους πολεμους των Ρωσων με τους Τσετσενους, που ακομα και εκει οι Τσετσενοι καναν μεγαλυτερες καφριλες. Η μηπως αναφερεσε στις απωλειες των Ρωσων στους Παγκοσμιους Πολεμους? Που στελναν τους στρατιωτες σαν τα προβατα στην σφαγη? Γιατι περα απο αυτα...τα τελευταια 30 χρονια η ιστορια δειχνει το ακριβως αντιθετο.

Μια ματια στην Λατινικη Αμερικη δειχνει οτι το 30% των κρατων της εχουν δεχθει πολιτικη παρεμβαση με βιαιο τροπο απο τους Αμερικανους (Κολομβια, Μεξικο, Χιλη και αλλες παααρα πολλες)

Μην ξεχναμε στην Αφρικη τα τελευταια 15 χρονια, Σομαλια, Ζιμπαμπουε και γυρω χωρες, μαζικη αφανισμοι που σπονσοραρονταν απο τις ΗΠΑ. Ναι και οι Ρωσοι το καναν αλλα οχι σε τοσο global κλιμακα και οχι με τοσο θρασσος.

Η μεγαλυτερη βαρβαροτητα για μενα ειναι να αλλαζεις την ιστορια οπως σε βολευει και να την παραποιεις. Η Αμερικη μεσα απο το holywood εχει φερει τα πανω κατω. Δεκαετιες μετα τον πολεμο στο Βιετναμ ο μισος πλανητης ακομα πιστευει οτι οι Αμερικανοι ειχαν δικιο που πηγαν να πολεμησουν στο Βιετναμ και οτι ηταν οι καλοι της υποθεσεις. Οπως και τελευταια στο Ιρακ-Ιραν. Σε 20-30 χρονια τα παιδια μας θα ξερουν οτι και στο Ιρακ ειχε δικιο η Αμερικη που εισεβαλε με το ετσι θελω.

Στην τελικη τι λογο ειχε η Αμερικη να ανακατευτει στην Γεωργια??? Ειναι χιλιαδες χιλιομετρα μακρια. Οι Ρωσοι τουλαχιστον ειναι διπλα, τους ενδιαφερει οπως και καθε κρατος τι γινετε γυρω. Δεν μπορει μια χωρα με το προσχημα οτι ειναι η Παγκοσμια δυναμη να επιρρεαζει χωρες που ουτε καν ηξερε την υπαρξη τους 10 χρονια πριν.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λές!!! Απόλυτο όμως!

Δημοσ.

Έχουν και οι Ρώσοι τις αμαρτίες τους, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αφγανιστάν και πάνω απ' όλα τα γκουλάγκ, στο εσωτερικό τους.

Δημοσ.

...είπα εγώ ότι οι Αμερικάνοι είναι οι Μητέρες Τερέζες του πλανήτη; Ξαναδές τί έγραψα πιο ψύχραιμα όμως.

Πως αποδεικνειετε αυτο? Η ιστορια λεει το αντιθετο. ...τί λέει δηλαδή η ιστορία; ότι η τσαρική Ρωσία ήτο δημοκρατική; Ή ότι από τους Μπολσεβίκους έως και τον Στάλιν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το Ρωσικό κράτος δεν ήξερε που να πρωτοδώσει ελευθερίες; Εκτος και αν εννοεις τους πολεμους των Ρωσων με τους Τσετσενους, που ακομα και εκει οι Τσετσενοι καναν μεγαλυτερες καφριλες. Η μηπως αναφερεσε στις απωλειες των Ρωσων στους Παγκοσμιους Πολεμους? Που στελναν τους στρατιωτες σαν τα προβατα στην σφαγη? Γιατι περα απο αυτα...τα τελευταια 30 χρονια η ιστορια δειχνει το ακριβως αντιθετο. ...ξαναψαξ΄το...

Μια ματια στην Λατινικη Αμερικη δειχνει οτι το 30% των κρατων της εχουν δεχθει πολιτικη παρεμβαση με βιαιο τροπο απο τους Αμερικανους (Κολομβια, Μεξικο, Χιλη και αλλες παααρα πολλες)...ΕΔΩ, καμμία αντίρρηση.

Μην ξεχναμε στην Αφρικη τα τελευταια 15 χρονια, Σομαλια, Ζιμπαμπουε και γυρω χωρες, μαζικη αφανισμοι που σπονσοραρονταν απο τις ΗΠΑ. Ναι και οι Ρωσοι το καναν αλλα οχι σε τοσο global κλιμακα και οχι με τοσο θρασσος. ...ναι ευτυχώς που η σφαίρα επιρροής των Ρώσων δεν έφτασε ποτέ στο βαθμό των Αμερικάνων-Αγγλοσαξόνων (δε θα μπορούσε άλλωστε) Ούτε εδώ καμμιά διαφωνία. Πουθενά δεν είπα ότι οι Ρώσοι λυμαίνονται τον πλανήτη.

Η μεγαλυτερη βαρβαροτητα για μενα ειναι να αλλαζεις την ιστορια οπως σε βολευει και να την παραποιεις. Η Αμερικη μεσα απο το holywood εχει φερει τα πανω κατω. Δεκαετιες μετα τον πολεμο στο Βιετναμ ο μισος πλανητης ακομα πιστευει οτι οι Αμερικανοι ειχαν δικιο που πηγαν να πολεμησουν στο Βιετναμ και οτι ηταν οι καλοι της υποθεσεις. ...εγώ πάλι πιστεύω ότι ΠΛΕΟΝ όλος ο πλανήτης, με την επέκταση που έχει πάρει η πληροφόρηση (κυρίως το WWW τα τελευταία 10 χρόνια), δεν έχει αμφιβολία για το ποιός είναι ο ρόλος των Αμερικάνων: Η Ευρώπη, η Ρωσία,η Κίνα, η Ασία γενικά, Η Νότια Αμερική. Ποιούς ακριβώς εννοείς "ο μισός πλανήτης" ; Τους μισούς Αμερικάνους μήπως; Αυτοί είναι οι μόνοι. Και αυτοί έχουν αρχίσει να ξυπνάνε. Ακόμα και για το Hollywood που λες, διαφωνώ.ΑΚΟΜΑ και αυτό έχει γίνει "πολύ δημοκρατικό", από το 70 και μετά. Ταινίες όπως το Platoon και το Βorn In The 4th Of July που είχαν τεράστια παγκόσμια απήχηση μόνο "φιλοαμερικανικές" δεν ήταν, και ήταν μια χαρά σαν αντιστάθμισμα στα blockbusters τύπου "Rocky IV" και "Rambo". Ειδικά θα έλεγα, μετά την πτώση της Σ.Ε. , ο κόσμος βλέπει με ΑΚΟΜΑ πιο καθαρό μάτι τον ρόλο των Αμερικάνων. Ειδικά μετά από Ιράκ κι Αφγανιστάν, το "παγκόσμιο μυστικό" του ότι όλα για το πετρέλαιο γίνονται, έφτασε στ' αυτιά και τα μάτια και του πιο άσχετου κι απληροφόρητου Γήινου.

Οπως και τελευταια στο Ιρακ-Ιραν. Σε 20-30 χρονια τα παιδια μας θα ξερουν οτι και στο Ιρακ ειχε δικιο η Αμερικη που εισεβαλε με το ετσι θελω. ...απορώ ΠΟΥ το βλέπεις αυτό (εκτός της Αμερικής).

...συμφωνώ εν μέρει, όχι χωρίς να επαυξήσω όμως. Και η πυραμίδα για 'μένα παέι ως εξής:

Δεν έχουν καμμιά δουλειά να ανακατευτούν στα πολιτικό-στρατιωτικά του Καυκάσου οι Αμερικάνοι.

Δεν έχουν καμμιά δουλειά να ανακατευτούν στα πολιτικό-στρατιωτικά του Καυκάσου οι Ρώσοι.

Δεν έχουν καμμιά δουλειά να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ τους Οσσέτιους, τους Αμπκχάζιους, τους Ατζέρους, και όποια άλλη μειονότητα οι Γεωργιανοί.

...ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ

Δεν έχουν καμμιά δουλειά να προσφέρουν 50.000 Οσσέτιοι, ή 100.000 Αμπκχάζιοι ή 30.000 Ατζέροι τραγικά σημαντικά χώματα/λιμάνια ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ στο πιάτο των Ρώσων, ή στον οποιονδήποτε for that matter.

Τα "δικαιώματα" στην πυραμίδα, μπορούν ν' αλλάξουν χιαστί, εφ' όσον κάποιος κάνει την αρχή.

Τέλος, είδες εσύ την Αμερική ν' ανακατεύεται;

Οι μόνοι που έχουν ήδη, ΟΧΙ απλώς ανακατευτεί, αλλά προελαύνουν σε ξένο κράτος της τάξης > 4 εκατομμυρίων, είναι οι Ρώσοι.

agpr , και λίγα είπες.

Κι αυτό που μου τη δίνει, είναι αν ο Σαακασβίλλι το είχε παίξει "διπλωματία" (όποιος δεν έχει αυτή την πληροφορία, ας το ψάξει ότι "Οσσέτιοι" άρχισαν τις ταραχές, και οι Γεωργιανοί απάντησαν "δυναμικά", αλλά ούτως ή άλλως και πολλά χρόνια θα περάσουν για "ασφαλείς πληροφορίες", και πιθανώς η "αληθινή αλήθεια" δε θα μαθευτεί...), αν αλλιώς έκανε την πάπια και δεν δοκίμαζε να ανακαταλάβει την Ν. Οσσετία, διώχνοντας τους εκεί Οσσέτιους, όλοι θα τα βάζανε απλώς και μόνο με τη Ρωσία...

Δημοσ.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λές!!! Απόλυτο όμως!

Τezas, εσύ δεν είσαι που είχε ανοίξει εκείνο το θέμα που προσπαθούσες να πνίξεις μια μύγα και δεν πνιγόταν ; :P

Δημοσ.
Ανόητο και επικίνδυνο ακούγεται.Μη με ρωτήσεις "γιατί"-αν το κάνεις, παίζουμε....
Ε, θα εχω ορεξη για παιχνιδια φαινεται. Για πε λοιπον...

διότι (πλάκα μου κάνεις) : α)Δίνεις έδαφος(τόσο περίσσιο το 'χουμε πιά;Τι είναι, καμμιά 1000άρα στρέμματα στέππας στη Σιβηρία;;;;Άσε που ούτε αυτό δίνεται...).
Τι εννοεις "δινω"???Σου φαινεται πιο λογικο καποιος Κρητικος πολιτικος που εκλεχθηκε πρωθυπουργος να εχει δικαιωματα περισσοτερο απο τον κατοικο της Αλεξανδρουπολης στην ιδια του την πολη?

Και να το δωσω ΤΙ ΕΓΙΝΕ?Αμα γουσταρουν αυτοι που το διαχειριζονται εγω τι ειμαι, ο μαγκας ο τσαμπουκας που θα τους κρατησω με το ζορι?

Το οτι δεν εχουμε πολυ τι να λεει? Διαγωνισμο κανουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη(την χωρα).Ε, αν ειναι τοτε οι Αυστραλοι να αρχιζουν να μοιραζουν

Έδαφος με όλα τα...παρελκόμενα btw.
Ασε με να μαντεψω. Οποτε για να εχουμε εμεις οι υπολοιποι καπνα ας πουμε θα τους κρατησουμε με το ζορι(υποθετικα μιλαμε) για να εχουμε τον καπνο μας και να τους βαλουμε και να δουλευουν.Χμ, δεν λεω, δικαιο.

β)φέρνεις τους Τούρκους ακόμα πιο κοντά, χωρίς ΟΥΤΕ ένα ποτάμι να μας χωρίζει, σε μία χώρα η οποία είναι πλέον ακόμη πιο μικρή.

1.Ενω τωρα που μας χωριζει ο Εβρος σωθηκαμε, στο ντου θα τους σταματησουν οι πεστροφες. Αληθεια, στα νησια που δεν μας χωριζει τιποτα ηδη τι λες?

2. Καποιο κολλημα εχει με το μεγεθος(:lol:πλακιτσα ετσι?)

γ)μπορεί εσύ υποστηρίζοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του άλλου, να ξεχνάς ότι έχεις και μία υποχρέωση απέναντι στα δικαιώματα των υπολοίπων συμπατριωτών σου. Ένα εκ των οποίον είναι η εδαφική ακεραιότητα του κράτους σας, και δη απέναντι σε εν δυνάμει εχθρούς (σταματάω για να μη φάω κανένα πληκτρολόγιο )
Ναι, εχω υποχρεωση να υπερασπιστω τους υπολοιπους συμπατριωτες μου. Αν λοιπον μπουκαρουν οι Τουρκοι στα Ρυζια χωρις οι Ρυζιωτες να το εχουν ζητησει θα τους υπερασπιστω. Αλλα δεν βλεπω το λογο αν τα Δικαια θελουν να πανε "απενατι" να πολεμησω για ποιον?Για να μπορει να πηγαινει πιο κοντα στον Εβρο ο Μεσσηνιος και ο Ρεθυμνιωτης?

δεν το λέω εγώ, και δεν τα "θεωρεί".Στους αιώνες των αιώνων,είναι, και εν πάσει περιπτώσει πιο "γεωργιανά" είναι, παρά ρώσικα ή οσσέτικα. "Καταληψίες" είναι οι Οσσέτιοι, και το καλύτερο που είχαν να κάνουν,ως φαίνεται,όταν καταλύσανε στην μεριά των Γεωργιανών,αντί οι τελευταίοι να τους αφήσουν να χαρούν που γλυτώσανε από τους Ρώσους τον 19ο αιώνα,θα έπρεπε να τους είχαν αντιμετωπίσει με τα "μέσα της εποχής" : Σπαθιά και άλλα τινά. Που να ΄ξεραν τί φίδι ΘΑ ζέσταιναν στον κόρφο τους.

Ναι, το γεγονος δεν αλλαζει πως αιωνες μετα οι Γεωργιανοι αρχισαν αιματοχυσια. Ειναι ή δεν ειναι αυτο το bottom line?Εγω μεχρι να γινει το ντου των Γεωργιανων δεν ηξερα καν οτι υπηρχε Οσσετια. btw πριν καποια ποστ μου ελεγες οτι οι Ρωσσοι σπρωξαν εποικους στην Οσσετια για να κανουν χρησηκτησια. Τωρα λες δεν ειναι Ρωσσοι αλλα φιλοι τους. Τι παιζει τελικα?

(

παροτι ειναι αποσχισθησα περιοχη, δεν ειναι εξεγερση που πηγαν να την καταπνιξουν). ...μα τί λεςςςςς. Τί "εξέγερση". στην "εξέγερση" έχεις μείνει ; ! Και "αποσχισθείσα" είναι, και αυτόνομη, και το επόμενο βήμα -δεν το λέω ΕΓΩ, οι ίδιοι το λένε- που τραινάρουν καιρό, είναι να "ενωθούν" με την Β.Οσσετία, και κατ' επέκταση με τη Ρωσία. Το οποίο σημαίνει ότι αν περάσεις από δίπλα και δεν πεις ΚΑΛΗΜΕΡΑ, θα φας ρώσικη μπούφλα. Και φυσικά, για τους Ρώσους σημαίνει ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Και που αυτο αντικρουει την βαση του επιχειρηματος μου?

Οτι αποτι καταλαβα(εκτος αν δεν ξερω) οι Γεωργιανοι δεν πηγαν να "υπερασπιστου" την δικια τους μειονοτητα/πλειονοτητα/τι διαολο εχουν. Αυτο που λες και συ ειναι οτι δικαια/αδικα, εκαναν ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΚΟΤΩΝΤΑΣ ΚΟΣΜΟ. Γινοταν καποια εκκαθαρηση Ρωσσοοσσετων εναντιον τΓεωργιανοσσετων που δεν εχω μαθει?

...να μην το υποθέσεις, όχι γιατί είμαι εθνικάρας, αλλά γιατί πολεμούσαμε ολόκληρη Ευρώπη "συντονισμένα" την οθωμανική αυτοκρατορία για έναν αιώνα ,η οποία όλως τυχαίως δεν φύτρωσε εκεί, αλλά είτε μας υπέταξε και μας και άλλους, ειτε μας σφαγίασε, είτε μας εκδίωξε. Να στο πω αλλιώς : Θα ήμουν εναντίον της εκστρατείας κατά της Τροίας, αλλά όχι κατά της Σμύρνης. Επίσης, θα ήμουν κατά των Γεωργιανών, αν οι Οσσέτοι ήταν αυτόχθονες, και χωνόντουσαν οι πρώτοι στα "μέρη τους". Υπάρχει διαφορά από το τί "θεωρώ" και το "τί είναι". Αν δικαίωνες τους Οσσέτιους σε σχέση με τους Γεωργιανούς, και τους Γεωργιανούς σε σχέση με τους Ρώσους, περίπου θα σε καταλάβαινα. Το θέμα είναι ότι εσύ δικαιώνεις Ρώσους και Οσσέτιους...

Εχεις καταλαβει οτι αυτο το επιχειρημα θα μπορουσε να δωθει στους Μογγολους γιατι καποτε εκει εφτανε ο Τζενγκις Χαν, μετα στους Ιταλους γιατι ηταν οι Ρωμαιοι και τελος στον Λιακοπουλο για επεμβαση δικη μας στην Οσσετια γιατι καποτε εκει ηταν ο Αλεξανδρος και αργοτερα του Σουδαν για επεμβαση σε ολο τον πλανητη γιατι ο 1ος homo sapiens εμφανιστηκε στην Αφρικη?

Τωρα γινεσαι ποδοσφαιροκαφρος.

-Ρε τι πεναλτυ πηρατε?

-Ναι αλλα εσεις δεν ειχατε βαλει γκολ με οφσαιντ?

-Ρε ξεχασες το πιασμενο τερμα το '65 στο ματς με τον Φωστηρα?

.δεν θα δικαιολογούταν εάν το Κουβέιτ ήταν αφ' ενός τίγκα στο πετρέλαιο,

ΔΕΝ ειναι?:confused:

και αφ' ετέρου είχε "αυτοανακηρυχτεί" ως Εμιράτο του Κουβέιτ μέσα στο έδαφος του Ιράκ, από μια αλλοεθνή πλειοψηφία μιας περιοχής..

Καλα, πιασαμε φυλετικα της Αραβικης Χερσονησου. Εκει περα ρε συ οι μισοι ειναι μπατζανακια των αλλων μισων.Κανονικα απο ενα αμμολοφο επρεπε να εχει καθε οικογενεια

γιατί ΟΧΙ στην Γεωργία ; έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι και "πολιτικά", και "ηθικά", οι Οσσέτοι δεν έχουν κανένα δίκιο. Για μένα θα ήταν "καλυμμένοι", μόνο αν την κάνανε για Β.Οσσετία, ή καθόντουσαν ειρηνικά μαζί με τους Γεωργιανούς. Αυτοί όμως δημιούργησαν "με το στανιό" και εκ του μη όντος ένα status quo, κάτι σαν καρκίνωμα στο κράτος των Γεωργιανών...

Κατσε ρε αδελφε, τα μισα κρατη της ευρυτερης περιοχης δεν ειναι παγιωμενα, δλδ γιατι δεν εχει δικαιωμα αυτοδιαθεσης η Οσσετια?Επειδη η Γεωργια δεν γουσταρει?Το οτι δεν εχει αναγνωριστει ακομα απο τους Γεωργιανους σημαινει οτι με το ζορι Γεωργια και να παμε να τους σφαξουμε τους κωλοΡωσσοφιλους?

Δηλαδη να το δει αυτο το Ισραηλ, να πει "Δεν αναγνωριζω ουτε αγροτεμαχιο στην Γαζα, θα σας πηδηξω Παλαιστινιοι" να γινει η Μεσογειος Κουγγι?

εμ το θέμα είναι να ΜΗΝ φτάσουν. Την Οσσετία γιατί λες να την θέλουν. Για να "φτάσουν" είτε έμμεσα, είτε άμεσα (είτε μεσοπρόθεσμα, είτε βραχυπρόθεσμα) στην Τιφλίδα...

Α, καλα, περασμε στους προληπτικους πολεμους τυπου ΗΠΑ. ΟΚ, οποτε εσυ υποστηριξε το (οπου ναναι) ντου των Αμερικανων σε Ιραν και Κορεα γιατι ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ φτιαξουν πυρηνικα και ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ επιτεθουν στην Αμερικη. Διοτι τι αλλο θελει φιλε μου ο σιδερας απο την Τεχερανη?Ενα οικοπεδακι στο Μιζουρι να περνα το Ραμαζανι του.

"ομοεθνείς" δεν νοούνται. Έτσι δια την τάξην. Άλλη γλώσσα, άλλη ράτσα και οι τρεις.Α και άλλα συμφέροντα.

Αυτο με την ρατσα και τα συμφεροντα τα αφηνω. Ειναι αστεια να μιλαμε για ρατσα+συμφεροντα=ομοεθνεις(ειδικα για ρατσα μετα απο 10000 χρονια αιμοανταλλαγων

Αλλα πραγματικα τοτε δεν μπορω να καταλαβω πως στηριζουν οι Ρωσσοι τις ενεργειες τους. Δηλαδη εσυ μου λες οτι οι τυποι της Ν.Οσσετιας,οτι και να ειναι, δεν εχουν καμια σχεση με τους Ρωσσους οι οποιοι ομως λενε οτι ΕΧΟΥΝ σχεση για να το βρουν για πατημα. Πραγματικα σαν πολυ τραγικο δεν σου φαινεται για να ειναι αληθεια?

αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν νοείται να δώσεις μία σπιθαμή από το έδαφός ΣΟΥ ως κράτος. Εκτός κι αν είσαι μειοψηφία, οπότε δε σου πέφτει καν λόγος. Να το πω πιο απλά, δεν γίνεται ν' αφήσεις τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι. Και δεν είναι θέμα εθνικισμού, βασικών κανόνων επιβίωσης είναι.

Ναι, αδυνατω. ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΩΡΕ!!!!

Δηλαδη (υποθετικο σεναριο) επειδη καποτε που ειχαμε ακομα σπαθια και βελη μια χωρα εφτασε μεχρι το σημειο Χ οι συγκεκριμενοι κατοικοι που ζουν και δουλευουν και εχουν κανει την ζωη τους σε ενα μερος θα μεινουν υπολογοι και δεσμιοι ενος κρατους που δεν γουσταρουν επειδη καποιος 1000 χλμ μακρια δεν θελει να δωσει για να μην φανει αδυναμος. Λοιπον, στειλε μεηλ στους Βρετανους και τους Ολλανδους everyone back to the pile=back to the colonies, ακου εκει να αφησουμε τις Αντιλλες με τετοια θεα εμεις οι Ολλανδοι

Τωρα κανεις πολιτικη. Το "για να μην δειξω αδυναμια και μετα μου ζητανε και αλλα' ειναι πολιτκη αποψη που με τιποτα δεν συμφωνει με τα ηθικα πιστευω μου. Τοτε να μας γαμησει ολους με μπομπιδια ο Μπαρακ τωρα που μπορει γιατι η Κινα και η Αραβικες χωρες μαζευουν χρημα, η Ρωσσια ανεβαινει και δεν πρεπει να δειξο\ει αδυναμια Oh say can you see κιετς να ουμε

.άντε να σου απαντήσω με αντεστραμμένη ερώτηση : ...εσύ πιστεύεις ότι αν δίναμε το 74 μια...ουσιατικότερη απάντηση στη βόρεια Κύπρο, θα ήταν αδικαιολόγητη, ή μάλλον να το αλλάξω, θα ήταν δικαιολογημένη μια απάντηση των Τούρκων ; (αν όχι / όχι, τί είναι αυτό που καθορίζει την "δικαιολόγηση" ; Ο χρόνος, σωστά ; Και ποιός είναι αυτός ο χρόνος όταν είναι μια κατάσταση που δεν έχει αλλάξει, που δεν έχει αναγνωριστεί, που δεν έχουν υπογραφεί κάποιες συμφωνίες; 1 μήνας; Ένας χρόνος ; Πέντε ; Πόσα. )

Ναι, πιστευω οτι θα ηταν 'απο κατω" στην γνωμη του κοσμου οι Τουρκοι οπως ηταν και τοτε. Φυσικα δεν θα ειχα την απαιτηση να μην εμπλακουν(αν και θα ειχαν 'αδικο"). ΟΜΩΣ απο την στιγμη που σταματανε οι εμπολεμες εχθροπραξιες, καλως ή κακως, παγιωνεται μια εικονα. Και πες μου εσυ ειλικρινα οτι ολος ο πλανητης θα ελεγε "ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, να παμε και μεις εναντιον των κωλοΤουρκων" αν αυριο φταναμε στην Αμμοχωστο επειδη καποτε οντως ηταν ενα το νησι.

Τόση ανταλλαγή ποστ, για να καταλήξουμε στο ότι ΞΕΚΙΝΑΣ με "δεδομένο" ότι οι Οσσέτοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, και αυτό τους το στερούν οι Γεωργιανοί.

Α, ΔΕΝ ειναι δεδομενο το δικαιωμα στην ζωη των Οσσετων και δικαιουνται να τους σκοτωνουν οι Γεωργιανοι!!!!:shock::shock::shock:(σορρυ, μετα απο αυτο δεν αντεξα να διαβασω αλλο)

ΥΓ. Παραθεση>βρισκεις που θες, βαζεις[/ quote]>Mετα μαρκαρεις επιμερους κομματια με το ποντικι και πατας το tab "παραθεση' πανω απο το παραθυρακι που γραφεις. Θα μας διευκολυνες ολους παρα πολυ

Δημοσ.
Ακόμα και για το Hollywood που λες, διαφωνώ.ΑΚΟΜΑ και αυτό έχει γίνει "πολύ δημοκρατικό", από το 70 και μετά. Ταινίες όπως το Platoon και το Βorn In The 4th Of July που είχαν τεράστια παγκόσμια απήχηση μόνο "φιλοαμερικανικές" δεν ήταν, και ήταν μια χαρά σαν αντιστάθμισμα στα blockbusters τύπου "Rocky IV" και "Rambo". Ειδικά θα έλεγα, μετά την πτώση της Σ.Ε. , ο κόσμος βλέπει με ΑΚΟΜΑ πιο καθαρό μάτι τον ρόλο των Αμερικάνων. Ειδικά μετά από Ιράκ κι Αφγανιστάν, το "παγκόσμιο μυστικό" του ότι όλα για το πετρέλαιο γίνονται, έφτασε στ' αυτιά και τα μάτια και του πιο άσχετου κι απληροφόρητου Γήινου.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα φίλε μου. Το Hollywood έχει ποτίσει με παραμύθι γενιές και γενιές και συνεχίζει να το κάνει. Το ότι σου πετάει για το ξεκάρφωμα μερικές αλήθειες όταν πλέον έχουν γίνει γνωστές στην κοινή γνώμη δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Την δουλειά του να διαμορφώνει συνειδήσεις και να εξάγει αυτό που δεν μπορεί να κάνει το CNN την κάνει πολύ καλά. Το κάνει είτε παραποιόντας την ιστορία είτε κάνοντας πλύση εγκεφάλου τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας κάποια πράγματα είτε επιβραβέβοντας και τιμωρώντας και δεν ξέρω γω με ποιούς άλλους τρόπους. Άλλωστε είναι γνωστό και δεν πιστεύω να αμφισβητείς ότι πέρα από όλα τ άλλα εξυπηρετεί πολλές φορές και κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα αυτών που έχουν και την μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή σε αυτό...

Δημοσ.

Επίσης δεν ξέρω πόσο "καλό" είναι να υπάρχει αυτό το τόσο ισχυρό "αντίπαλο δέος". Όπου λαλούν πολλά κοκκόρια, αργεί να ξημερώσει λένε.

Ναι, δεν βλεπεις τι ωραια ξημερωσε στη Σερβια, στην Αργεντινη, στην Σομαλια, στο Ιρακ, στην Κορεα, στην Χιλη, στο Ζαιρ. Ουυυυ, τελεια ηταν...Ενα χαραμα...

ΠΑΝΤΑ το μονοπωλειο κανει κακο. ΠΑΝΤΑ. (Πες μου μονο οτι εχεις ΟΤΕ και βλεπεις μονο ΕΡΤ).

Εντομεταξυ ειναι 'καπως' για μια χωρα που ειναι υποτιθεται 100% εναντια στα μονοπωλεια και full υπερ του ανταγωνισμου να θελει να μην εχει ανταγωνισμο, δεν ειναι?

Δεκαετιες μετα τον πολεμο στο Βιετναμ ο μισος πλανητης ακομα πιστευει οτι οι Αμερικανοι ειχαν δικιο που πηγαν να πολεμησουν στο Βιετναμ και οτι ηταν οι καλοι της υποθεσεις.

Και οχι μονο. Εδω θα νομιζουν οτι ειναι η 52η πολιτεια τους αφου σε 9/10 ταινιες κερδιζουν την μαχη. Τι διαολο ρε μαλακα, μπας και ειχανε βαλει τον Βαλνερ και το πηρανε οι Ρωσσοι στα χαρτια τοτε?

ΥΓ. Το 90% των "αντιπολεμικων"/"αντιαμερικανικων" ταινιων τους παντως αφορα τον ιδιο τον πολεμο,την αντιμετωπιση των βετερανων,το πως οι μεγαλοστρατιωτικοι αγνοουσαν τους απλους αμαχους και τους ιδιους τους φανταρους τους , τις συνεπειες, τα συμφεροντα των εταιριων. Τα πραγματα αυτα ειναι παρα πολυ ωραια αλλα γενικα. Λενε "ειναι κακο ο πολεμος", δεν λενε ομως "Ειναι κακο ο πολεμος που εκανε η ΑΜερικη". Τα Συριανα και τα Three Kings του Ηοllywood ειναι ελαχιστα και τα βλεπουν ελαχιστοι ΕΝΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ(που εχει σημασια, τι να δουμε εμεις οι Ευρωπαιοι?Αυτα που λεμε μονοι μας?Μα εμεις τα ξερουμε) σε σχεση με τα Rambo

Δημοσ.

...Άντε να σε (σας) διευκολύνω και μια φορά ...

Τι εννοεις "δινω"???Σου φαινεται πιο λογικο καποιος Κρητικος πολιτικος που εκλεχθηκε πρωθυπουργος να εχει δικαιωματα περισσοτερο απο τον κατοικο της Αλεξανδρουπολης στην ιδια του την πολη?

Και να το δωσω ΤΙ ΕΓΙΝΕ?Αμα γουσταρουν αυτοι που το διαχειριζονται εγω τι ειμαι, ο μαγκας ο τσαμπουκας που θα τους κρατησω με το ζορι?

Το οτι δεν εχουμε πολυ τι να λεει? Διαγωνισμο κανουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη(την χωρα).Ε, αν ειναι τοτε οι Αυστραλοι να αρχιζουν να μοιραζουν

KaizerSoze : Όρεξη για παιχνίδια δεν έχεις ναι μεν, απ΄την άλλη όμως βάζεις στο τραπέζι για συζήτηση κουβέντες όπως αυτή :

...Το οποίο είτε σημαίνει ότι είτε απλά έχεις συγκεκριμένη παγιωμένη άποψη περί του : "Επίθεση Γεωργιανού στρατού σε αμάχους στην αυτόνομη Οσσετία και σωτήρια/δικαιολογημένη παρέμβαση του Ρώσικου στρατού,και κανείς Αμερικάνος δεν έχει θέση κατά 'κει", κι από ΄κει και πέρα το τί θα πεις δεν έχει να κάνει παρά με το πώς θα στηριχτεί αυτή η παγιωμένη άποψη, έστω κι αν τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν, τα πιστεύεις-δεν τα πιστεύεις, αγγίζουν μέχρι και το παράλογο. Παράλογο στο στυλ του "είναι τσαμπουκάς το κράτος που θα κρατήσει με το ζόρι κάποιον που θέλει να φύγει". Δεν μιλάμε για γκόμενα, μιλάμε για κράτος (άσε βέβαια που αν η γκόμενα που θα ήθελε να φύγει, αλλά να πάρει και το αμάξι σου μαζί, μάλλον θα την έκανες τουλούμι, αλλά να 'χαμε να λέγαμε...).

Μια άλλη περίπτωση, πάντα με βάση ότι ξεκινάς από ένα συγκεκριμένο "δόγμα", είναι ότι κατ' ουσία δεν δίνεις δεκάρα για το τί λέω περί των πραγμάτων, και μιας και όπως δήλωσες δεν σε νοιάζει "ποιός έχει το δίκαιο", αλλά "να καταννοήσεις το γιατί της διαφορετικής αντιμετώπισης των μαζών, για παρόμοιες περιπτώσεις", και απλά "διασκεδάζεις" με την κουβέντα.

Ακόμα μία, απλά "με βάση το δόγμα" μπλαμπλαμπλα, απλά ποστάρεις "για κόντρα".

Πιο πολύ προς το πρώτο μου κάνει πάντως πως συμβαίνει. Αν δεν συμβαίνει, δε νομίζω πως έχει κανένα νόημα να συνεχίσω να αναλύω και να το κουβεντιάζουμε, για πράγματα όπως του ότι δεν νοείται να φιλοσοφούμε για το αν ένα κράτος γίνεται να διαπραγματεύεται ένα έστω χιλιοστό γης.

Ασε με να μαντεψω. Οποτε για να εχουμε εμεις οι υπολοιποι καπνα ας πουμε θα τους κρατησουμε με το ζορι(υποθετικα μιλαμε) για να εχουμε τον καπνο μας και να τους βαλουμε και να δουλευουν.Χμ, δεν λεω, δικαιο.

...στο πνεύμα των προηγούμενων, δεν το σχολιάζω αυτό...

1.Ενω τωρα που μας χωριζει ο Εβρος σωθηκαμε, στο ντου θα τους σταματησουν οι πεστροφες. Αληθεια, στα νησια που δεν μας χωριζει τιποτα ηδη τι λες?

...λέω ότι "πρακτικά" σκεπτόμενος, μπορεί οι ελληνικές πέστροφες να μην είναι εκπαιδευμένες να σταματήσουν Τούρκους κομάντο, αλλά άλλο είναι να συνορεύεις με οδοφράγματα, κι άλλο με φυσικά σύνορα του τύπου ποτάμια, βουνά,φαράγγια κτλ.

Όσο για τα νησιά...δε σε πιάνω. Σαν τί να πω. Και τί σχέση έχουν το Αιγαίο και τα ψάρια του, με τον Έβρο και τις πέστροφές του.

2. Καποιο κολλημα εχει με το μεγεθος(:lol:πλακιτσα ετσι?)

...ξεκόλλα πανάθεμά σε, ούτε μικρή και μου λείπουν πόντοι είναι, ούτε μεγάλη και δεν ξέρω τί να την πρωτοκάνω :P ...Και πέραν της απάντησης στην πλακίτσα με πλακίτσα, μόνο στρατό/κρατο/whateveroκαυλος δεν είμαι ρε συ.

Ναι, εχω υποχρεωση να υπερασπιστω τους υπολοιπους συμπατριωτες μου. Αν λοιπον μπουκαρουν οι Τουρκοι στα Ρυζια χωρις οι Ρυζιωτες να το εχουν ζητησει θα τους υπερασπιστω. Αλλα δεν βλεπω το λογο αν τα Δικαια θελουν να πανε "απενατι" να πολεμησω για ποιον?Για να μπορει να πηγαινει πιο κοντα στον Εβρο ο Μεσσηνιος και ο Ρεθυμνιωτης?

...εδώ πάμε πάλι στο "ε, ασ' το, τί να το συζητάμε..." :P

Ναι, το γεγονος δεν αλλαζει πως αιωνες μετα οι Γεωργιανοι αρχισαν αιματοχυσια. Ειναι ή δεν ειναι αυτο το bottom line?Εγω μεχρι να γινει το ντου των Γεωργιανων δεν ηξερα καν οτι υπηρχε Οσσετια. btw πριν καποια ποστ μου ελεγες οτι οι Ρωσσοι σπρωξαν εποικους στην Οσσετια για να κανουν χρησηκτησια. Τωρα λες δεν ειναι Ρωσσοι αλλα φιλοι τους. Τι παιζει τελικα?

Aιώνες-ξεώνες, κάποια στιγμή θα γινόταν. Θα έπρεπε όπως προείπα να τους είχαν ξυρίσει οι Γεωργιανοί από τότε που έφτασαν στην από δω μεριά του Καυκάσου. Γιατί μετά τα πράγματα χειροτέρεψαν, όταν απλώθηκε η τσαρική Ρωσία. Δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τίποτα. Ούτε φυσικά όταν μετατράπηκε σε σοβιέτ. Όσο περί Οσσέτιων, αφού θες να στα πω εγώ, οι Οσσέτιοι ήταν κάτοικοι της σήμερα αποκαλούμενης Β.Οσσετίας, στον Β. Καύκασο. Κάποια στιγμή οι Ρώσοι πέσαν στα κεφάλια τους, όπως και σε άλλων εθνοτήτων, καθώς εξαπλωνόντουσαν. Οι Οσσέτιοι κατά βάση δεν τους πολέμησαν, τους κάτσανε, σε αντιπαραβολή με άλλους. Κάποιοι από αυτούς, περάσανε στη νότια μεριά του Καυκάσου, στα γεωργιανά εδάφη, στην αποκαλούμενη σήμερα "Ν.Οσσετία". Όταν τελικά φτάσαν κι απο ΄κει οι Ρώσοι, αυτοί εξελίχθηκαν σε φιλαράκια τους, σε αντίθεση με τους Γεωργιανούς, που ποτέ δεν "δέχτηκαν" την "υποτέλεια". Ο χώρος στον οποίον είχαν αράξει οι φιλικοί πλέον Οσσέτιοι, ήταν πολύ νευραλγικός, από τότε ακόμα. Περιελάμβανε 2 από τα 4 φυσικά περάσματα από Ρωσία στη Γεωργία μέσω Καυκάσου. Καταλαβαίνεις πόσο βούτυρο στο ψωμί των Ρώσων ήταν και είναι αυτό; Όσον αφορά την ράτσα τους, ιρανικής καταγωγής φύλο είναι. Ούτε Ρώσοι, ούτε Γεωργιανοί. Δεν ξέρω τί δικό μου διάβασες και σε μπέρδεψα.

Και που αυτο αντικρουει την βαση του επιχειρηματος μου?

Οτι αποτι καταλαβα(εκτος αν δεν ξερω) οι Γεωργιανοι δεν πηγαν να "υπερασπιστου" την δικια τους μειονοτητα/πλειονοτητα/τι διαολο εχουν. Αυτο που λες και συ ειναι οτι δικαια/αδικα, εκαναν ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΚΟΤΩΝΤΑΣ ΚΟΣΜΟ. Γινοταν καποια εκκαθαρηση Ρωσσοοσσετων εναντιον τΓεωργιανοσσετων που δεν εχω μαθει?

Δεν είπα ποτέ ότι οι Γεωργιανοί πήγαν να καταπνίξουν εκκαθαρίσεις Οσσέτιων εις βάρος Γεωργιανών. Αυτό άλλωστε και να γινόταν (αν και κάποιοι αυτό ακριβώς λένε), θα ήταν απλά μια πρόφαση. Γιατί ο απώτερος σκοπός θα ΗΤΑΝ η εκδίωξη των Οσσέτιων προς Β.Οσσετία (Ρωσία), δεν έχω καμμία αμφιβολία γι' αυτό. Με μια πρόφαση θα ήσουν εσύ δηλαδή εντάξει; Εσύ πάντως πρέπει να έχεις μείνει με την εντύπωση ότι απλά ο γεωργιανός στρατός μπήκε στη Ν.Οσσετία με σκοπό να εκτελέσει "γενοκτονία εις βάρος των Νοτιο-οσσέτιων" όπως δήλωσε ο "πολύς" Μεντβέντεφ-αν όμως είχαν φροντίσει οι Γεωργιανοί να έχουν καλο-οργανώσει ένα "άλλοθι", θα ήταν καλυμμένοι...Χμ...

Εχεις καταλαβει οτι αυτο το επιχειρημα θα μπορουσε να δωθει στους Μογγολους γιατι καποτε εκει εφτανε ο Τζενγκις Χαν, μετα στους Ιταλους γιατι ηταν οι Ρωμαιοι και τελος στον Λιακοπουλο για επεμβαση δικη μας στην Οσσετια γιατι καποτε εκει ηταν ο Αλεξανδρος και αργοτερα του Σουδαν για επεμβαση σε ολο τον πλανητη γιατι ο 1ος homo sapiens εμφανιστηκε στην Αφρικη?

Τωρα γινεσαι ποδοσφαιροκαφρος.

-Ρε τι πεναλτυ πηρατε?

-Ναι αλλα εσεις δεν ειχατε βαλει γκολ με οφσαιντ?

-Ρε ξεχασες το πιασμενο τερμα το '65 στο ματς με τον Φωστηρα?

ΜΙα μεγάλη διαφορά, από το να το γυρίσουμε σε επιχειρήματα της παλαβής, είναι ότι αφ' ενός από κάποιο σημείο και μετά, κανείς δεν ζητάει είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα εξ' Ιταλίας πχ, την Αθήνα, διότι κάποτε ήταν μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εφ' ετέρου δε έχουν σε διάφορες περιπτώσεις υπογραφεί συμφωνίες όπου ενδιαφερόμενα μέρη αποποιούνται κάθε περεταίρω διεκδίκησης, και με σύμφωνη μάλιστα την λαϊκή συνείδηση. Συν το ότι...αυτά που αναφέρεις δεν έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση κατεχόμενων εδαφών. Έτσι που το πας, δεν είχαν οι Έλληνες το δικαίωμα να πολεμήσουν τους κραταιούς Πέρσες, ή ακόμα πιο πρόσφατα τους παγιωμένους επί 400ετίας Οθωμανούς. Ειλικρινά, αυτό λες; Πάντως, δε μιλάμε για επεκτατικούς πολέμους. Ο πρώτος ήταν καθαρά αμυντικός, ο άλλος απελευθερωτικός. Και προσωπικά, έχω πρόβλημα με τους επεκτατικούς, αλλά όχι με τους αμυντικο-απελευθερωτικούς. Κι εν κατακλείδι, για τους Γεωργιανούς ποτέ δεν τελείωσε το θέμα της Αμπκχαζίας και της Ν.Οσσετίας. Εγώ και ΄συ μπορεί να μην ακούγαμε γι' αυτό, αλλά πάντα ανοιχτό ήταν. Και οι επεμβάσεις τους δεν αποτελούν επεκτατικές επεμβάσεις. Όταν θα πούνε να μπούνε στην Αρμενία, έλα να με πεις μαλάκα. Για την ώρα μη με λες ποδοσφαιροκάφρο. Όχι γιατί θα σε δω και δε θα σου μιλήσω, αλλά γιατί είναι κρίμα να πετάς κουβέντες φερόμενος ως αντιαμερικανογιαυτορωσοφιλοκάφρος :P

(υπάρχει και το ζήτημα του ότι είσαι αντιμιλιταριστής, σεβαστότατο και μαζί σου είμαι, αλλά όχι όταν χάνεις την μπάλα και μας βάζεις αυτογκόλ) (...άκου ας κάνουν ό,τι θέλουν οι Εβρίτες :P)

ΔΕΝ ειναι?:confused:

ε τώρα έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ώρες-ώρες απλά δε μου δίνεις σημασία. Βρες το σημείο του συγκεκριμένου ποστ και ξαναδιάβασε :P

Καλα, πιασαμε φυλετικα της Αραβικης Χερσονησου. Εκει περα ρε συ οι μισοι ειναι μπατζανακια των αλλων μισων.Κανονικα απο ενα αμμολοφο επρεπε να εχει καθε οικογενεια

Xμ εδώ μου φαίνεται κουράστηκες και άλλα λέω, άλλα πιάνεις....Τεσπα.

Κατσε ρε αδελφε, τα μισα κρατη της ευρυτερης περιοχης δεν ειναι παγιωμενα, δλδ γιατι δεν εχει δικαιωμα αυτοδιαθεσης η Οσσετια?Επειδη η Γεωργια δεν γουσταρει?Το οτι δεν εχει αναγνωριστει ακομα απο τους Γεωργιανους σημαινει οτι με το ζορι Γεωργια και να παμε να τους σφαξουμε τους κωλοΡωσσοφιλους?

Δηλαδη να το δει αυτο το Ισραηλ, να πει "Δεν αναγνωριζω ουτε αγροτεμαχιο στην Γαζα, θα σας πηδηξω Παλαιστινιοι" να γινει η Μεσογειος Κουγγι?

...ώρες-ώρες μου αφήνεις επίσης την αίσθηση ότι νομίζεις πως πριν την Σοβιετική Ένωση, δεν υπήρχαν παρά νομάδες στον Καύκασο. Επίσης, ΚΑΘΑΡΑ πλεον, αδυνατείς να καταλάβεις ότι το Ισραήλ είναι εκείνο που δεν έχει δουλειά στην Μ.Ανατολή, οπότε δεν έχει και να μιλάει για Γάζα. Οι Γεωργιανοί, ΕΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

Α, καλα, περασμε στους προληπτικους πολεμους τυπου ΗΠΑ. ΟΚ, οποτε εσυ υποστηριξε το (οπου ναναι) ντου των Αμερικανων σε Ιραν και Κορεα γιατι ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ φτιαξουν πυρηνικα και ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ επιτεθουν στην Αμερικη. Διοτι τι αλλο θελει φιλε μου ο σιδερας απο την Τεχερανη?Ενα οικοπεδακι στο Μιζουρι να περνα το Ραμαζανι του.

...Τώρα, είτε είχες παρακουραστεί που λέγαμε, είτε δυστυχώς έχεις απλά "ανθρωπιστικές"/"αντιμιλιταριστικες"(και κυρίως "αντιαμερικανικές"...:rolleyes:)παρωπίδες. Κι αν έχεις παρωπίδες, είτε με τους Αμερικάνους είσαι, είτε με τους Ρώσους, είτε με την ανθρώπινη ζωή, είτε με τα συμφέροντα εναντίον της, θα υπάρχει πρόβλημα :

Οι Οσσέτιοι ΔΕΝ προτίθενται απλά να ενωθούν με τους Ρώσους. ΘΑ το κάνουν.. Κι αν δεν το θέλουν, θα το κάνουν οι Ρώσοι γι΄αυτούς! Με πιάνεις τώρα ; ! Και δεν ξέρω καν τί πολιτικές μαλακίες παίζονται εκεί, ποίος εκμεταλλεύεται ποιόν, πόσο "αθώος" είναι ο απλός λαός τους, πόσο "ρωσόβαλτοι" είναι οι ηγέτες τους και άσ' τα να παν' στο διάολο, κι αν απλά δεν δίνει δεκάρα για κανέναν κι απλά θέλει να ενωθεί με τους Β.Οσσέτιους (λογικό, γιατί τόσο μικρή εθνότητα θα σβύσει κι όλας)γιατί δεν αναφέρονται ως "προαιώνιοι εχθροί" με τους Γεωργιανούς. Και μεικτούς γάμους ακόμη έχουν. Πάντως, ένας απλός, καθαρός καλός λόγος να θέλουν να ενωθούν με την Ρωσία στην ουσία, είναι ότι η Γεωργία, που θέλει να συνεχίσει ΧΩΡΙΣ την Ρωσία, είναι ακόμα κι απ την Ρωσία πιο φτωχή, και με τα "επικίνδυνα" σχέδια της Γεωργίας για "δυτικοποίηση", για τους Οσσέτιους δεν λέει η φάση. Άρα δεν μιλάμε για ταινία με τον Μελ Γκίμπσον . Κι όχι για "προληπτικους πολέμους τύπου Αμερικής". Kαι σταμάτα τα τραβηγμένα "επιχειρήματα" ρε συ...Δεν στο...επίβαλλω...έκκληση κάνω:fear:

Αυτο με την ρατσα και τα συμφεροντα τα αφηνω. Ειναι αστεια να μιλαμε για ρατσα+συμφεροντα=ομοεθνεις(ειδικα για ρατσα μετα απο 10000 χρονια αιμοανταλλαγων

Αλλα πραγματικα τοτε δεν μπορω να καταλαβω πως στηριζουν οι Ρωσσοι τις ενεργειες τους. Δηλαδη εσυ μου λες οτι οι τυποι της Ν.Οσσετιας,οτι και να ειναι, δεν εχουν καμια σχεση με τους Ρωσσους οι οποιοι ομως λενε οτι ΕΧΟΥΝ σχεση για να το βρουν για πατημα. Πραγματικα σαν πολυ τραγικο δεν σου φαινεται για να ειναι αληθεια?

...Ρε φίλος, τώρα άρχισα να κουράζομαι κι εγώ...

Ποιό είναι το αστείο; Το να έχει ο κάθε λαός ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ; ! Μακάρι να μην είχε ΚΑΝΕΙΣ συμφέροντα, αλλά ανεξάρτητα από τί αρέσει σε ΄σενα...ΕΧΕΙ :rolleyes:

Όσο περί "ράτσας", και "αιμοανταλλαγής", άσε πως το βλέπω εγώ και 'συ. Για τράβα ρώτα έναν Οσσέτιο, να δεις τί θα σου πει, είναι Οσσέτιος-ή όχι; Άσχετα αν την μία προ-προ-προ-προγιαγιά του την είχαν πάρει 18 διαφορετικής φυλής νοματαίοι, και δεν βγήκε ποτέ άκρη ποιανής ακριβώς φυλής ήταν ο actual προ-προ-προ-προπάππος του.

Και για να το λήξουμε ΚΑΙ αυτό(ελπίζω), οι Οσσέτιοι δεν έχουν φυλετικά σχέση με Ρώσους. Κι "ούτε Ρώσοι νιώθουν". Οι δε Ρώσοι δεν λένε "αυτός είναι λαός μας". Αυτό που ΛΕΝΕ, είναι ότι είναι ΚΑΙ Ρώσοι πολίτες (έχουν "αποκτήσει" Ρώσικα διαβατήρια)

Ναι, αδυνατω. ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΩΡΕ!!!!

Δηλαδη (υποθετικο σεναριο) επειδη καποτε που ειχαμε ακομα σπαθια και βελη μια χωρα εφτασε μεχρι το σημειο Χ οι συγκεκριμενοι κατοικοι που ζουν και δουλευουν και εχουν κανει την ζωη τους σε ενα μερος θα μεινουν υπολογοι και δεσμιοι ενος κρατους που δεν γουσταρουν επειδη καποιος 1000 χλμ μακρια δεν θελει να δωσει για να μην φανει αδυναμος. Λοιπον, στειλε μεηλ στους Βρετανους και τους Ολλανδους everyone back to the pile=back to the colonies, ακου εκει να αφησουμε τις Αντιλλες με τετοια θεα εμεις οι Ολλανδοι.Τωρα κανεις πολιτικη. Το "για να μην δειξω αδυναμια και μετα μου ζητανε και αλλα' ειναι πολιτκη αποψη που με τιποτα δεν συμφωνει με τα ηθικα πιστευω μου. Τοτε να μας γαμησει ολους με μπομπιδια ο Μπαρακ τωρα που μπορει γιατι η Κινα και η Αραβικες χωρες μαζευουν χρημα, η Ρωσσια ανεβαινει και δεν πρεπει να δειξο\ει αδυναμια Oh say can you see κιετς να ουμε

..απ΄το αδυνατείς, περνάμε στο παραληρείς :P (..και μόνο έναν εδώ μέσα έχω πετύχει να παραληρεί, και να το κάνει καλά, αλλά αυτός είναι διαόλου κάλτσα...)

(...μόνο αυτό όμως: Δεν κάνω πολιτική λέγοντας "να μαμήσουμε για να μη μας μαμήσουν". Βαρέθηκα να εξηγώ ότι πρωτ' απ' όλα λέω ότι δεν κάνουν επεκτατική πολιτική οι Γεωργιανοί).

Ναι, πιστευω οτι θα ηταν 'απο κατω" στην γνωμη του κοσμου οι Τουρκοι οπως ηταν και τοτε. Φυσικα δεν θα ειχα την απαιτηση να μην εμπλακουν(αν και θα ειχαν 'αδικο"). ΟΜΩΣ απο την στιγμη που σταματανε οι εμπολεμες εχθροπραξιες, καλως ή κακως, παγιωνεται μια εικονα. Και πες μου εσυ ειλικρινα οτι ολος ο πλανητης θα ελεγε "ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, να παμε και μεις εναντιον των κωλοΤουρκων" αν αυριο φταναμε στην Αμμοχωστο επειδη καποτε οντως ηταν ενα το νησι.

Το μόνο που έχω να σου πω σ' αυτό ρε συ φίλος, είναι πάνε να βγάλεις μπλουζάκια "ΞΕΧΝΩ", και να προσπαθήσεις να τα πουλήσεις στην Λευκωσία...

Α, ΔΕΝ ειναι δεδομενο το δικαιωμα στην ζωη των Οσσετων και δικαιουνται να τους σκοτωνουν οι Γεωργιανοι!!!!:shock::shock::shock:(σορρυ, μετα απο αυτο δεν αντεξα να διαβασω αλλο)

Ναι ρε φίλε, υπάρχει κι ένα δικαίωμα των Γεωργιανών στην αυτοδιάθεση, κι όχι στο Ρώσικο νταβατζιλίκι, διότι αρκετά τους γαμήσανε οι Τσάροι κι οι Σοβιετικοί.

Προσωπικά, παρ' ολ' αυτά, να σου πω κάτι : Αν έχουμε σκηνικά με πχ Τούρκους (που δεν πρόκειται), και με στείλουν πάλι στον Έβρο πάνω στο αντιαεροπορικό M50 που με είχανε το βράδυ των Ιμίων, δεν ξέρω αν θα άνοιγα πυρ ενάντια στον κάθε Αχμέτ, Χασάν και Φαρχάτ. Έχω δει, κι ας μην έχω διαβάσει, το "Ουδέν Νεώτερον Από Το Δυτικό Μέτωπο", κι έχω συγκινηθεί κι έχω σκεφτεί πολύ. Αλλά αν καμμιά στιγμή χρειαστεί να κάτσει κάποιος σ' αυτό το ρημάδι αντιαεροπορικό, αναρωτιέμαι ΑΝ δεν κάτσω ουτ΄ εγώ, ούτ΄εσύ, τί άραγε θα γίνει με τους υπόλοιπους εδώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...