Προς το περιεχόμενο

S(Vista) Επιτέλους! Αλλά πως;

dcis77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά Καλησπέρα!

Αγόρασα ένα laptop από το Πλαίσιο με προεγκατεστημένα Vista. Θέλω να κάνω τη μετάβαση στα XP αλλά δεν τα καταφέρνω.

Όταν βάζω το CD των XP δεν μου εμφανίζει partition του δίσκου για να γίνει η εγκατάσταση. Ο δίσκος είναι SATA.

Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Απαλλάξτε με από τα Vista...

Ευχαριστώ.!

Δημοσ.

Χρησιμοποιώντας το nlite θα πρέπει να φτιάξεις ένα custom installation CD με την προϋπόθεση φυσικά ότι υπάρχουν XP drivers για τα υποσυστήματα του laptop σου.

Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Απαλλάξτε με από τα Vista...

Μία εναλλακτική περίπτωση είναι και το Ubuntu. Δοκίμασε το Live-CD του, αξίζει!

Δημοσ.

Πρώτα να βρεις οπωσδήποτε όλους τους drivers!

Τα xp δεν έχουν ενσωματομένους drivers για sata δίσκους γι'αυτό κατα

την έγκατάσταση θα πρέπει να βάλεις απο ένα cd,flashaki κτλ τους sata

drivers για το σύστημα σου.

Και εγω το ίδιο ήθελα να κάνω αλλά βαρέθηκα ολη αυτή τη μανούρα.

Πάντως εμένα μια χαρά μου τρέχουν τα Vista γτ θέλεις να τα βγάλεις;

Δημοσ.
Τα xp δεν έχουν ενσωματομένους drivers για sata δίσκους γι'αυτό κατα

την έγκατάσταση θα πρέπει να βάλεις απο ένα cd,flashaki κτλ τους sata

drivers για το σύστημα σου.

Λάθος. Χρειάζεσαι υποχρεωτικά disk drive για τους SATA drivers, γι' αυτό και το nlite σε laptop (που δεν έχει disk drive) είναι μονόδρομος.

Πάντως εμένα μια χαρά μου τρέχουν τα Vista γτ θέλεις να τα βγάλεις;

Γιατί προφανώς έχει καταλάβει ότι MEII sucks, όπως και ο μισός πλανήτης. Οι άλλοι μισοί για να μη χρησιμοποιούν M$, θα πρέπει προφανώς να κλείσει η εταιρεία... We are working on that too :P

Δημοσ.

ποπό ρε φίλε δεν παλεύεσαι πια τι κολλημένος που είσαι :S

δες στο βίος φίλος με το laptop αν έχει επιλογή για τους sata IDE/Sata/ mode η ένα άλλο που δεν θυμάμαι πως το γράφουν λογικά σε IDE και στο άλλο τα XP θα δούνε τον δίσκο κανονικά

Δημοσ.

απλα κατεβασε ενα σιντακι με WIN + SP2 (3???) που εχουν τους drivers και χρησιμοποιησε τον κωδικο που εχεις απο τα αγορασμενα σου ΧΠ

σε μενα δουλεψε

(δεν θυμαμαι ακριβως το τμημα "και χρησιμοποιησε τον κωδικο που εχεις απο τα αγορασμενα σου ΧΠ" βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο)

Δημοσ.

Στο nlite χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Ώρε παιδιά δεν έχω καιρό για τέτοια.

Έχω μεγαλώσει και δεν προλαβαίνω αυτές τις διαδικασίες...

Έχω μετανοιώσει που πήρα laptop με προεγκατεστημένα Vista.

Πάντως ευχαριστώ για τη βοήθειά σας! //

Δημοσ.

Floppy δεν το κόβω να έχει το laptop...

Οι λύσεις είναι αυτές που σου πρότιναν...

Ή βρίσκεις κάποια από τις "πειραγμένες" εκδόσεις των xp , όπου υπάρχουν ενσωματομένοι drivers.

Ή κάνεις την όλη διαδικασία με το nlite ...

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ'όσο ξέρω...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει νόημα να κάνει κάποιος downgrade σε XP από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον επίσημη υποστήριξη (από 1/1/2009 αν δε κάνω λάθος)

Δημοσ.

αμα βλεπει οτι το συστημα του αργει σε σχεση με τα xp και σε σχεση με το hardware που διαθετει γιαυτο να θελει καποιος τα xp...

και σχετικα με το αυτο http://www.informationweek.com/news/windows/operatingsystems/showArticle.jhtml?articleID=208800494

η ms θα δεινει updates kai patches για xp για αρκετα χρονια ακομα

Δημοσ.

φιλαρακι, μια εναλλακτικη λυση στο προβλημα σου, ειναι να μπεις στο BIOS της μητρικης κ να απενεργοποιησεις το "SATA Native Support" ή οπως αλλιως στο βγαλει, ετσι ωστε να βλεπει μετα τον σκληρο ως ΙDE και να μπορεσεις να περασεις τα ΧΡ με την ησυχια σου..

επειτα περνας τους drivers, και ενεργοποιεις παλι την δυνατοτητα απ το BIOS και εισαι ετοιμος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...