sk8 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Καλησπερα, αγορασα προσφατα ενα οπτικο καλωδιο για τα ανωτερω ηχεια και θα ηθελα λιγη βοηθεια γιατι εχω χαθει. Εψαξα στο ιντερνετ αλλα δε βρηκα κατι ικανοποιητικο. Τα συνδεω ολα ωραια και καλα, αλλα εχω προβλημα με τη μουσικη μου (online radio κυριως, τα mp3 μου παιζουν μια χαρα) καθως και ταινιες/σειρες (DVDRips). Κομματια του ηχου χανονται. Ειναι σαν σε μερικα streams καποιος να αναβοσβηνει τα ηχεια. Δηλαδη, ενω το 90% του ηχου ερχεται οκ, το υπολοιπο 10% χανεται απο αυτο το προβλημα. Ελπιζω να καταλαβατε. Προσφατα νομιζω πως καταφερα και ακουω τελεια ταινιες DVD βαζοντας στο PowerDVD να χρησιμοποιει SPDIF. (το πανελ των ηχειων βγαζει στο effect: Digital που υποθετω ειναι το καλυτερο που μπορεις να εχεις ενω βαζοντας τα ηχεια στο Diagnostic mode, στο Stream, βλεπω D 3/2 48 16 (format, bitrate κτλπ) Ποιες ειναι οι σωστες ρυθμισεις που πρεπει να κανω για να τα ακουω ολα οκ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις...(μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια) ίσως να φταίει η οπτική ίσως να φταίνε τα ηχεία...
palchang Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 καλημερα...τα ηχεια που πηρες δεν εχουν καποιο manual μεσα? εκει ισως βρεις τισ default ρυ8μισεις που θες για να εχεις την καλυτερη αποδοση στα ηχεια σου..γιατι τωρα μεσα στο νετ δυσκολα να βρεις κατι ικανοποιητικο..
Heatspreader Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Μάλιστα αυτό είναι ένα από τα υπέρ της σύνδεσης με οπτική ίνα. Ότι και να πειράξεις από το μενού της κάρτας ήχου δεν έχει αντίκτιπο μιας και το σήμα είναι ψηφιακό και την αποκωδικοποίηση (DAC) τη κάνουν τα ηχεία. Συνδέοντας τα ηχεία αναλογικά τότε την αποκωδικοποίηση τη κάνει η το πρόγραμμα ή η κάρτα ήχου αν θες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ήχο και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι τα Media Player 11 και Power DVD. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι, ότι σαν να χάνετε λίγο ο ήχος όταν παίζω Mp3 και έχω βάλει να παίζουν όλα τα ηχεία. Αυτό θεωρώ ότι είναι λογικό να συμβαίνει αφού το Mp3 δεν έχει "εντολές" για όλα τα ηχεία, οπότε παίζει ψευδosurround. Σε μία ταινία για παράδειγμα ο σκηνοθέτης έχει ορίσει που να παίζει ο κάθε ήχος!
sk8 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Heatspreader ακουγεται λογικο αυτο που λες, αλλα σε εμενα συνεβαινε το αντιθετο. Οταν το ειχα σε 6channel direct δε χρειαζοταν να κανω τιποτα, ολα επαιζαν κανονικα (οκ ισως οχι σε τελεια ποιοτητα) αλλα επαιζαν. Τωρα με την οπτικη ινα πρεπει να τρεχω. Θα μπορουσες να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις σε PowerDVD kai WMP σε παρακαλω?
super_Vegeta Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο PowerDVD είναι απλά να του δηλώσεις στo audio configuration ,"User SPDIF" Επίσης για media player, εγώ χρησιμοποιώ AC3filter και δηλώνω UseSpdif στις ρυθμίσεις, αν χρησιμοποιείς windows Vista θα πρέπει να πας και στο control panel και στις ρυθμίσεις του SPDIF να checkareis όλα τα Supported formats. Το Digital που αναφέρεις είναι πρότυπο πολυκάναλου ήχου της Dolby . Τα Ζ-5500 επίσης μπορούν να αποκωδικοποιήσους DTS 96/24 πολυκάναλη κωδικοποίηση.Το πρόβλημα με το ψηφιακό σήμα να χάνει που και πού το σήμα του, μπορεί να έχει σχέση με την ποιότητα του καλωδίου της οπτική ίνας, ή ακόμα και με driver της συσκευής ήχου , αλλά εφόσον λες ότι όταν βλέπεις ταινεία με dolby digital , δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, τότε το πρόβλημα με την οπτική ίνα μου φένεται απίθανο . Μπορείς να μας πείς, τη κάρτα ήχου έχεις και το υπολοιπο σύστημα σου, καθως και τι λειτουργικού χρησιμοποιείς?
sk8 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Χρησιμοποιω την Onboard της motherboard μου, μια Abit KN8 Ultra. XP pro, SP2. Χρησιμοποιω powerdvd 6 (lol) και οταν κανω drag and drop μια ταινια, ο ηχος απο το SPDIF γυρναει στο 2 speaker environment και σε stereo output.
super_Vegeta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Αυτο φυσιολογικό είναι αν μία ταινεία δεν έχει Dolby digital ή DTS Audio
Tzimmys Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Τα Ζ-5500 επίσης μπορούν να αποκωδικοποιήσους DTS 96/24 πολυκάναλη κωδικοποίηση.Το πρόβλημα με το ψηφιακό σήμα να χάνει που και πού το σήμα του, μπορεί να έχει σχέση με την ποιότητα του καλωδίου της οπτική ίνας, ή ακόμα και με driver της συσκευής ήχου , αλλά εφόσον λες ότι όταν βλέπεις ταινεία με dolby digital , δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, τότε το πρόβλημα με την οπτική ίνα μου φένεται απίθανο . Αρε super_Vegeta, είσαι σίγουρος? 'Εχω τα z5500 κανα 2-3 μήνες τώρα και τα δουλεύω με την xfi champion platinum fatality. Όταν τα δουλεύω αναλογικά όλα είναι εντάξει. Όταν τα δουλεύω ομοαξονικά, ανά λίγα λεπτά κάνει μια μικρή διακοπή. Στην αρχή μου πήγε στο μυαλό η μη σωστή μαγνητική θωράκιση των ηχείων, κάτι που το έχω ακούσει από πολλούς. Δε βιάστηκα όμως να επικοινωνήσω με τη logi γιατί ψιλοέτρεχα και γιατί ξέρω ότι είναι άψογη με τέτοια πράγματα. Kαι είπα να δοκιμάσω και άλλους drivers στη κάρτα ήχου, μπας και.... Δοκίμασα αυτούς που είχε η κάρτα μου όταν ήρθε, δοκίμασα τους modαρισμένους του Daniel K και τώρα δοκήμασα και τους 2.18.004, τους πιο νέους δηλαδή. Όλοι το ίδιο πρόβλημα. Και βασικά είμαι αρκετά σίγουρος ότι ωφείλεται στη μη σωστή θωράκιση των ηχείων γιατί (ψηφιακά πάντα) αν ανάψω ένα φως ή γενικά μια ηλεκτρική συσκευή διακόπτεται ο ήχος. Δοκίμασέ το σε παρακαλώ και εσύ και πες μου. Βασικά τώρα ήμουν έτοιμος να επικοινωνήσω με logi και να πάω για αντικατάσταση, αλλά μην τυχών δε φταίει αυτό που νομίζω και τρέχω τσάμπα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.