Προς το περιεχόμενο

Μητρικη για Ε8400

FaNhS_ThE_GrEaT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρες καλύτερα μια που να τον υποστηρίζει by default κι όχι με την πατέντα του o/c.

Φαντάζομαι θα είδες πως υποστηρίζει μνήμες 667MHz / 2GB max. Αν κι έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να δουλέψουν στα 800MHz μετά το απαιτούμενο o/c.

Δημοσ.
λοιπον επειδη θελω με οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα να αγορασω μητρικη που να ειναι συμβατη με intel E8400 εψαξα και βρηκα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526717 αυτο!πειτε μου την γνωμη σας!

Η μητρική που πρότεινες δεν πρέπει να υποστηρίζει τους penryn. Πάντως και εγώ προτείνω την P5K.

Δημοσ.
λοιπον επειδη θελω με οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα να αγορασω μητρικη που να ειναι συμβατη με intel E8400 εψαξα και βρηκα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526717 αυτο!πειτε μου την γνωμη σας!

Κοίτα να δεις, στις μητρικές όπως και στα τροφοδοτικά δεν χωράνε τσιγκουνίες αφού πρόκειται για τις βάσεις ενός συστήματος. Και για να έχεις ένα σταθερό και "γερό" σύστημα θα πρέπει να έχεις και γερές βάσεις.

Γι'αυτό ξέχνα τελείως τη μητρική αυτή που βρήκες και πάρε την P5K που πρότεινουν και τα παιδιά παραπάνω που δεν κοστίζει δα και τόσο πολύ (για του στραβού το δίκιο πλέον η τιμή της έχει φτάσει σε εξευτελεστικά επίπεδα)

Δημοσ.

Μην βιαζεσε κανε λιγο υπομονη υποθετω σε λιγες ημερες θα ερθει και στην Ελλαδα ο Ε8400 σε νεο steping (E0) στην υπολοιπη ευρωπη αρχησε να διατηθετε.

Το λιγοτερο καλητερες θερμοκρασιες και αν σε ενδιαφερει να υπερχρονισεις παει μαλλον ελαφρος καλητερα απο το σημερινο C0 steping.

Οσο για μητρικη εχω την asus p5k-e(135?ευρω) με τον E8400 στα 4Ghz με 1,3325 CPU βολταζ στο BIOS αλλα ο συγκεκριμενος Ε8400 ειναι διαλεγμενος batch 746.

Η απλη p5k ΔΕΝ κανει RAID με εσωτερικο σκληρο αλλα με εξωτερικο:rolleyes:και νομιζω δεν εχει e-sata.

Ψαξε λιγο και το νεο chipset P45, ASUS P5Q(ειναι στα ιδια περιπου λεφτα) πρεπει να τρεχει καλητερα με Ε8400 λιγοτερο Vcore αν σε ενδιαφερει να υπερχρονισεις και μην ξεχνας οτι και με τον Ε8200 πας ανετα 3,6-3,8Ghz.

Και μια ακομη μικρη συμβουλη αν πας σε asus στο bios ΜΗΝ βαλεις τις διαφορες τιμες(NB Voltage,FSB Termination Voltge....)στο auto που ειναι και οι default τιμες γιατι (απο χρηστες που εχουν κανει μετρησεις με πολυμετρο γνωριζοντας που βρησκονται τα καταληλα σημεια πανω στην μητρικη )ανακαληψαν οτι ηταν στο μεγιστο της λιστας που εβγαζε προς επιλογη(overvoltage δηλ.υπερταση):shifty:.Γι αυτο επιλεγουμε την δευτερη μεγαλητερη τιμη ειναι οτι πρεπει για τον Ε8400

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και μια ακομη μικρη συμβουλη αν πας σε asus στο bios ΜΗΝ βαλεις τις διαφορες τιμες(NB Voltage,FSB Termination Voltge....)στο auto που ειναι και οι default τιμες γιατι (απο χρηστες που εχουν κανει μετρησεις με πολυμετρο γνωριζοντας που βρησκονται τα καταληλα σημεια πανω στην μητρικη )ανακαληψαν οτι ηταν στο μεγιστο της λιστας που εβγαζε προς επιλογη(overvoltage δηλ.υπερταση):shifty:.Γι αυτο επιλεγουμε την δευτερη μεγαλητερη τιμη ειναι οτι πρεπει για τον Ε8400

Μπορείς να μου πεις ποιες είναι αυτές οι τιμές γιατί ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα τέτοιο μηχάνημα;

Δημοσ.

Εκτος των τασεων για τις μνημες και τον επεξεργαστη που πρεπει να ειναι ακριβεις ολες οι αλλες δυο θεσεις ποιο κατω δηλ FSB Termination voltage 1.2 CPU, PLL voltage 1.6 ,NB Voltage1.4,SB Voltage 1.05,Clock Over-Charging Voltage 0.70 αν και εχω την εντυπωση οτι δεν επιδραει πουθενα ουτε στον υπερχρονισμο βλεπω αλλαγες στην σταθεροτητα, και γενικα στο web δεν βρηκα τι ακρηβως κανει αυτη η ρυθμηση,Load-Line Calibration DISABLED γιατι διαφορετικα στις κορυφες των τασεων που τραβαει ο επεξεργαστης οταν εχει μεγαλο φορτιο υπερβαινει κατα πολυ την αρχικη ταση που βαζουμε στο BIOS ειναι μαλλον πολλυ βασικο για τους επεξεργαστες στα 45 νανο του μετρου ολους ανεξαιρετος μαζι με το FSB Termination voltage που δεν πρεπει να υπερβαινει το 1,15V το λεει η intel διαφορετικα αργα η γρηγορα παθαινουν αυτο http://www.thelab.gr/showthread.php?t=46871.

Δεν εχεις ομως μικρομετρικη ρυθμηση του fsb termination voltage στην P5K-E οποτε με 1,2 βολτ εισαι σχετικα καλα η επιλογη 1,1 και auto δινουν 1,4 βολτ!.

Με τα GTL ειτε cpu ειτε nb παιξε οπως θελεις εχουν σχεση με την σταθεροτητα του συστηματος στον υπερχρονισμο.

Και για να μην παιδευεσαι με τα διαφορα BIOS το 1004 μου βγηκε το καλυτερο για τον Ε8400 και οι εξυπνοι της asus το εχουν αποσυρει αν το θελεις PM να στο δωσω, αυτο το λενε και αλλοι χρηστες τελικα οι καταναλωτες ειναι οι καλυτεροι δοκιμαστες.

Αυτο για τα bios μεχρι και το τελευταιο 1102 το εψαξα παρα πολλυ....2 εβδομαδες τρεχω prime:cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...