Προς το περιεχόμενο

Αγορά RAM για GA-8IPE1000-G μητρική

mascuale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θέλω να προσθέσω RAM στη μητρική GA-8IPE1000-G της Gigabyte. Στο επίσημο site της, λέει ότι υποστηρίζει μνήμες Dual Channel DDR 400, αλλά δε γράφει συμβατές μάρκες. Ξέρει κανείς αν τα μοντέλα 512Μβ και 1GB των Crucial και Kingston του e-shop είναι συμβατά;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

την ειχα αυτη την μητρικη ,πολυ καλη, υποστηριζει σιγουρα τις kingston 400mhz 512mb γιατι τις ειχα και δουλευαν duall channel (απο e-shop τις ειχα αγορασει).Τωρα για τις 1gb δεν μπορω να πω με σιγουρια αλλα κατα 99,99 % παιζουν-το πολυ πολυ αν δεν τις δει μολις τις βαλεις , με κανενα bios update σιγουρα θα τις αναγνωρισει κανονικα

Δημοσ.

Και εγώ είχα πάλια αυτή την Motherboard,είχα πάνω 2χ512MB Kingston οπότε είναι συμβάτα;) τώρα για τις Crucial δέν πέρνω όρκο αλλά πίστευς και αυτές κανόνικα θά κάνουν Dual Channel:-)

Δημοσ.

1) Kingston 512MB & 1GB PC3200 CL2.5 or CL3 (Multirama)

2) Twinmos 512MB & 1GB PC3200 CL2.5 or CL3 (Multirama)

3) Transcend 512MB & 1GB PC3200 CL3 (Plaisio)

ΔΕΝ μπερδεύεις χωρητικότητες, ΔΕΝ μπερδεύεις Latencies (CL), ΔΕΝ μπερδεύεις συχνότητες μεταξύ τους ανά ζεύγη ή ανά Dimm Banks. Με δεδομένα αυτά, τα ανωτέρω DIMMs είναι ό,τι καλύτερο για αυτό το board σε όποιο hardware ή BIOS revision κια να το έχεις...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα αγοράσω 2 μνήμες των 512ΜΒ της Kingston. To PC έχει ήδη 2χ256ΜΒ της TwinMos, αλλά δεν ξέρω αν είναι CL2.5 ή CL3. Πρέπει οι καινούργιες μνήμες να είναι ίδια μάρκα ή να έχουν το ίδιο CL με τις παλιές ή αρκεί να είναι ίδιες μεταξύ τους; Πώς μπορώ να δώ τι CL έχουν οι παλιές;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έχω βάλει σε 2 pc παλιότερα αυτές τις m/b και δουλεύουν ακόμη και σήμερα σε dual channel η μια με Transcend 2*512MB και η άλλη με kingston 2*1GB και παίζουν μια χαρά.Είχα δοκιμάσει και oem μνήμες και πάλι έπαιζε.Αν σε ενδιαφέρει να τις δουλέψεις σε dual channel πρέπει να είναι ίδιες.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα αγοράσω 2 μνήμες των 512ΜΒ της Kingston. To PC έχει ήδη 2χ256ΜΒ της TwinMos, αλλά δεν ξέρω αν είναι CL2.5 ή CL3. Πρέπει οι καινούργιες μνήμες να είναι ίδια μάρκα ή να έχουν το ίδιο CL με τις παλιές ή αρκεί να είναι ίδιες μεταξύ τους; Πώς μπορώ να δώ τι CL έχουν οι παλιές;

Ευχαριστώ.

Κατέβασε το everest!!!!);););)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...