Προς το περιεχόμενο

ACER ASPIRE ONE - LINUX TO WINDOWS

toyota

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα χθές το ACER ASPIRE ONE με λειτουργικό LINUX. Σε περίπτωση που δε με βολέψει, τι WINDOWS μπορώ να του περάσω; Υπάρχει συγκεκριμένη έκδοση -πιο ελαφριά- για τα NETBOOKS;

Δημοσ.
Σε περίπτωση που δε με βολέψει

Αν ξεκινάς με τέτοιο αρνητισμό, καλύτερα να βάλεις από τώρα XP. Απορώ που πιστεύεις ότι δε θα σε βολέψει κάποια διανομή του 2007-2008 (που προφανώς φοράει το Acer One) σε σχέση με τα XP του 2002 που θα βάλεις...

Υ.Γ. Βάλε MEII βρε! :-)

Δημοσ.
Αν ξεκινάς με τέτοιο αρνητισμό, καλύτερα να βάλεις από τώρα XP. Απορώ που πιστεύεις ότι δε θα σε βολέψει κάποια διανομή του 2007-2008 (που προφανώς φοράει το Acer One) σε σχέση με τα XP του 2002 που θα βάλεις...

Υ.Γ. Βάλε MEII βρε! :-)

Δε ξεκινάω με αρνητισμό.Απλά το συγκεκριμένο laptop το πήρα κυρίως για την πολύ εύκολη φορητότητά του.Είμαι συνέχεια στο δρόμο και χρειάζετε να συνδέομαι στο pc της δουλειάς μου που έχει win xp. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα laptop κανονικών διαστάσεων με win και το πρόγραμμα TeamViewer για να συνδέομαι στη δουλειά.Υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα για linux αλλά να συνεργάζετε και με win;Αν υπάρχει με βολεύει.Αν όχι θα πρέπει να βάλω win στο acer.

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το Logmein, από Ubuntu σε XP. Από τι PC συνδέεσαι δεν έχει σχέση μια και δουλεύεις σε firefox. Το destination-client PC πρέπει να είναι windows για να εγγατασταθεί το προγραματάκι του logmein (αν και δεν εχω δοκιμάσει σε linux).

Δημοσ.
Αλήθεια από που το αγόρασες και σε τι τιμή;

Από expansys με εταιρικό ΑΦΜ. Μου βγήκε τελική τιμή με μεταφορικά 277 ευρώ.

Δημοσ.

το Linux αν του δωσεις μια ευκαιρια θα σε γοητεψει απο πολλες αποψεις ,στο λεω ως χρηστης Xp και Vista που μεταναστευσε στον μαυρο πιγκουινο

τωρα αν οπωσδηποτε θελησεις win αναγκαστικα θα πας σε XP λογω μνημης, απο οτι ειδα το μηχανημα σου διαθετει 512mb με δυνατοτητα αναβαθμισης σε 1,5gb

Δημοσ.
το Linux αν του δωσεις μια ευκαιρια θα σε γοητεψει απο πολλες αποψεις ,στο λεω ως χρηστης Xp και Vista που μεταναστευσε στον μαυρο πιγκουινο

τωρα αν οπωσδηποτε θελησεις win αναγκαστικα θα πας σε XP λογω μνημης, απο οτι ειδα το μηχανημα σου διαθετει 512mb με δυνατοτητα αναβαθμισης σε 1,5gb

Τα βασικά που με ενδιαφέρον άμεσα είναι να μπορεί να ανοίξει αρχεία office και να βρω πρόγραμμα να μπορώ να συνδέομαι στο pc της δουλειάς.Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με linux αρκεί να λύσω το remote control.

Δημοσ.

Η λύση του kobi δε σου κάνει; Η διανομή που φοράει το acer one έχει κάποιον package manager για να εγκαθιστάς προγράμματα; Αν ναι , βάλε open office για τα αρχεία office που θες.

Υ.Γ. Μα καλά, τόσο δύσκολο ήταν να βάλουν ένα ubuntu; Πού τη βρήκαν αυτή τη διανομή;

Δημοσ.
Η λύση του kobi δε σου κάνει; Η διανομή που φοράει το acer one έχει κάποιον package manager για να εγκαθιστάς προγράμματα; Αν ναι , βάλε open office για τα αρχεία office που θες.

Υ.Γ. Μα καλά, τόσο δύσκολο ήταν να βάλουν ένα ubuntu; Πού τη βρήκαν αυτή τη διανομή;

Αυτά έχει εγκατεστημένα

Software

Linpus™ Linux Lite version:

• OpenOffice 2.3

• Aspire one Mail

• Messenger

Κάπου διάβασα οτι είναι έκδοση FEDORA αν δε κάνω λάθος.

Τώρα παίζω με το LogMeIn στο pc της δουλειάς.Δυστυχώς αύριο θα έχω στα χέρια μου το laptop οπότε και θα ξέρω αν παίζει.

Δημοσ.
Τα βασικά που με ενδιαφέρον άμεσα είναι να μπορεί να ανοίξει αρχεία office και να βρω πρόγραμμα να μπορώ να συνδέομαι στο pc της δουλειάς.Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με linux αρκεί να λύσω το remote control.

το Ubuntu που λογικα θα παιζει στο pc σου αφου παιζει η αλλη διανομη που ανεφερες, εχει προεγκατεστημενο εργαλειο remote desktop connection

και ειναι και πολυ ευκολο, δεν θα σε τρομαξει η μεταβαση απο win

επισης ερχεται με open office που διαβαζει και γραφει αρχεια MS Office

γενικως out of the box εχει σχεδον οτιδηποτε θα χρειαστεις για μη εξειδικευμενες δουλειες

απο καψιμο cd/dvd εως torrents, audio και video players,web browser , instant messaging κλπ κλπ

αν θες οτιδηποτε αλλο και εχεις συνδεση με το internet, απο το add programs η απο το synaptic βαζεις οτι θες

Δημοσ.
το Ubuntu που λογικα θα παιζει στο pc σου αφου παιζει η αλλη διανομη που ανεφερες, εχει προεγκατεστημενο εργαλειο remote desktop connection

Και εγώ το ανέφερα πριν, απλά επειδή δεν το έχω δουλέψει ποτέ, δεν ξέρω αν βλέπει XP

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...