gdp77 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μετά από 9 ημέρες στη Δονούσα και στα Κουφονήσια, βρίσκομαι στο πλοίο της επιστροφής με γεμάτες μπαταρίες. Η απεξάρτηση από το pc δεν επιτεύχθηκε μιας και δεν άντεξα στον πειρασμό να πάρω το laptop μαζί μου και άρα να ξεκλέψω κάποια λεπτά κάθε μέρα (με την ανοχή της Χριστίνας) για να συνδεθώ με το διαδίκτυο. Είχα φροντίσει φυσικά το ξενοδοχείο να παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με internet. Βρίσκω λοιπόν την ευκαιρία τώρα που βρίσκομαι στο πλοίο της επιστροφής (για να περάσει η ώρα περισσότερο) να καταγράψω κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν αυτές τις μέρες και που αφορούν φυσικά σε τεχνολογικά θέματα (σε τυχαία σειρά): 1)Αναχώρηση από Πειραιά με το πλοίο της Blue Star “Πάρος”. Οκτώ ώρες περίπου το ταξίδι μέχρι τη Δονούσα και κάποια στιγμή άνοιξα το laptop (με ubuntu φυσικά) για να δω τι παίζει με ασύρματα δίκτυα. Πράγματι το πλοίο διέθετε μέσω Wi-Fi σύνδεση με internet. “Φυσικά” απαιτούσε pass, οπότε πήγα στη reception για να ρωτήσω το κόστος. 10 ευρώ η μιάμιση ώρα. Εξοργίστηκα στο άκουσμα της τιμής αυτής, η οποία όπως και τα περισσότερα στην Ελλάδα είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Είναι δυνατό εν έτει 2008 να σου ζητούν τέτοια ποσά, όταν με κάτι παραπάνω από 20 ευρώ έχεις “24άρα” μηνιαία σύνδεση στο σπίτι σου; Με τα ίδια λεφτά περίπου έχεις και mobile broadband (Ο θεός να το κάνει broadband εκτός Αθήνας βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα). Θα πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι υπηρεσίες όπως αυτής της διασύνδεσης με το internet είναι “λαϊκής κατανάλωσης” και δεν μπορούν να ζητούν “λαγούς με πετραχήλια” για να τις παρέχουν. Δηλαδή θα έπεφταν έξω τα καράβια της blue star αν χρέωναν 2-3 ευρώ την ώρα; Ή θέλουν να μας πουν ότι τους κοστίζει ΤΟΣΟ ακριβά η παροχή αυτής της υπηρεσίας; Ή μήπως με τα ήδη υπερκοστολογημένα εισιτήρια δε θα μπορούσαν να προσφέρουν και δωρεάν internet; Τέλος πάντων, όσα γράφω μάλλον είναι ψιλά γράμματα για κάποιους και άνευ σημασίας. Σημασία έχει πως ούτως ή άλλως δεν πλήρωσα, επειδή δεν μου είχε απομείνει παρά μισή ώρα μπαταρίας, οπότε δεν μπήκα στο δίλημμα “πληρώνω κερατιάτικα ή βρίσκω κάτι άλλο να περάσει η ώρα μου”. 2)Μια που αναφέρθηκα στην μπαταρία, μάλλον βρήκα το βασικό λόγο για να αγοράσω κάποιο netbook. Τα laptop με καινούρια μπαταρία μπορούν να δώσουν μέχρι 2 ώρες αυτονομίας με τα πάντα να υπολειτουργούν. Ούτε λόγος φυσικά για τέτοια αυτονομία όταν βλέπεις ταινία ή έχεις wifi ανοικτό με χαμηλό σήμα. Χρειάζομαι λοιπόν κάποιο netbook με αυτονομία 5-6 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ώρες για τέτοιες περιπτώσεις. Το laptop δε μπορεί να σου προσφέρει πραγματική αυτονομία για δουλειά ειδικά μετά από κάποιους μήνες χρήσης, οπότε λογικά και η μπαταρία θα είναι ταλαιπωρημένη. Η εναλλακτική λύση βέβαια είναι να αγοράσεις και δεύτερη μπαταρία, αλλά και πάλι θα έχεις συνολικά έως 4 ώρες. 3)Όσοι πρόκειται να πάτε διακοπές ακούστε με: Μη γίνεστε θύμα των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ που σας τα παίρνουν. Μην πληρώνετε 4-5 ευρώ για ξαπλώστρα. Μην αγοράζετε frappe προς 2,5+ ευρώ (με πραγματικό κόστος 10 λεπτά), μην αγοράζετε σάντουιτς για 3+ ευρώ . Όπου και να πάτε διακοπές, μπορείτε να αγοράσετε υλικά από το super market και να φτιάχνετε μόνοι σας ό,τι θέλετε. Δεν είναι το θέμα τα 2-3 ευρώ που γλιτώνεις κατά περίπτωση. Είναι θέμα ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ! Όσο κανείς δεν αντιδράει στα αίσχη, τίποτε δε θα αλλάζει, τα χρήματά μας θα υποτιμώνται και τα λαμόγια θα πλουτίζουν. Σκεφτείτε ότι ο τύπος που μόλις του δώσατε τα 3 ευρώ για το φραπέ, το χειμώνα είναι ενδεχομένως στα μπουζούκια με το τζιπ μπροστά από τη πόρτα (ναι αυτό που χαλβαδιάζεις όσο περιμένεις στην ουρά για να μπεις). 4)Το ότι θα έβριζα την M$ στις διακοπές μου δεν το περίμενα. Ένα απογευματάκι, καθόμουν δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου πίνοντας κρασάκι και ατενίζοντας στο internet. Μια κοπέλα στο δίπλα τραπέζι προσπαθούσε να συνδεθεί, αλλά μάταια. Κάποια στιγμή με παρακάλεσε να της πω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να συνδεθεί. Προσφέρθηκα να τη βοηθήσω και πήγα προς το μέρος της. Είχε το χαζολειτουργικό. Αφού το πάλεψα για κάνα 15λεπτο δεν τα κατάφερα να επιτύχω σύνδεση, επειδή κάποιος IT από το Κάιρο (που είχε επισκεφτεί πρόσφατα η κοπέλα) είχε πειράξει τις συνδέσεις για να μπαίνει μέσω dial-up στο εταιρικό δίκτυο και ό,τι και να έκανες, το χαζολειτουργικό έβλεπε τα πάντα σαν dial-up. Δεν ήθελα να πειράξω το “μπάχαλο” που είδα, οπότε για 10 λεπτά που χρειαζόταν η κοπέλα να κάνει τη δουλειά της της πρόσφερα το δικό μου laptop. “Ωραία επιφάνεια εργασίας” σχολίασε, χωρίς βέβαια να καταλάβει ότι τίποτα δεν ήταν M$ ... Η όλη ιστορία μου ξαναθύμισε το πόσο πολύ ΣΙXAINOMAI την M$ για το χαζολειτουργικό. Τουλάχιστον 2-3 κλικ παραπάνω από τα XP για να βρεις τις ρυθμίσεις που θέλεις και τα πάντα “άλλα αντ' άλλων” , όπου πιστεύουν δηλαδή οι μηχανικοί της M$ ότι θα τα βρουν οι noobs. “Αι σιχτίρ πια... Ζώα, ε ζώα....” 5)Αγόρασα και ειδικό τύπο, RAM και PC-Magazine (το ελληνικό). Να ναι καλά το internet που σου παρέχει άφθονη και αλληλεπιδραστική ενημέρωση! 12 ευρώ αδικοχαμένα! Το pc-magazine δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ένα γυναικείο περιοδικό μόδας με shopping trends, με αναφορά όμως σε είδη που βρίσκεις στη Στουρνάρη.... Πραγματικά από 'δω και στο εξής για όσους βλέπω να το διαβάζουν θα κρατάω μικρό καλάθι. Άσε που -λογικό είναι- βρίσκεται δύο μήνες πίσω από τις εξελίξεις. Το RAM ήταν λίγο καλύτερο με ένα αφιέρωμα για τις οπτικές ίνες, προσαρμοσμένο στην Ελλάδα, που σου πρόσφερε χορταστική ενημέρωση πάνω στο θέμα, την οποία ενδεχομένως δύσκολα θα εντόπιζες στο net. 1-2 επιστημονικά άρθρα ακόμα, έσωζαν την κατάσταση και κάποιες αναφορές στην ψηφιακή φωτογραφία (αν έχεις το ειδικό ενδιαφέρον). Από 'κει και πέρα, τίποτα που να αξίζει. Τα περιοδικά πληροφορικής είναι μόνο για την παραλία και πολύ θα ήθελα να γνωρίζω πόσα τεύχη πουλούν. 6)Στο πλοίο της επιστροφής “highspeed 2” (τύπου καταμαράν) της “Hellenic Seaways” δεν υπάρχει internet. Το ooo writer πήρε τη θέση του firefox και το καλό είναι ότι αναγκάζομαι ενδεχομένως να γίνω πιο δημιουργικός. Κάποιος τουρίστας έχυσε τον καφέ του μπροστά στο μπαρ (το πλοίο είναι κλειστό – δεν υπάρχει κατάστρωμα αλλά μόνο αεροπορικές θέσεις). Είχε αέρα και το πλοίο κουνούσε αρκετά. Ως εκ τούτου και ο καφές -στο πάτωμα πλέον- κυλούσε αριστερά δεξιά. 4-5 μέλη του πληρώματος το είδαν, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Ψέμματα! Ο ένας έκανε νόημα στον άλλον. Κάποιοι αξιωματικοί μάλιστα ασχολιόντουσαν με τις τουρίστριες αντί να δώσουν εντολή να σφουγγαριστεί το πάτωμα. Ένας επιβάτης κόντεψε να γλιστρήσει και να πέσει κάτω με όποιες συνέπειες μπορούσε να έχει αυτό. Πραγματικά εκνευρίστηκα με την κατάσταση. Δίπλα μου η Χριστίνα και ένας ελληνοαυστραλός που και αυτός είχε εξοργιστεί. Μόνο όταν πήγα στη reception (που ήταν δίπλα) και πήρα 3 χαρτάκια εντυπώσεων για να τα συμπληρώσω (με αρνητικά σχόλια φυσικά), βγήκε η κοπέλα από τη reception και είπε σε κάποιον υπεύθυνο καθαριότητας να σφουγγαρίσει το πάτωμα. Ο καφές κυλούσε στο πάτωμα επί 20+ λεπτά. Πάνω από 4-5 μέλη του πληρώματος το είχαν δει και αδιαφόρησαν. Τι να κάνεις σε αυτή τη χώρα όταν και ο ιδιωτικός υπάλληλος γίνεται δημόσιος; Αλλά μάλλον δεν έχει να κάνει με το χώρο που εργάζεσαι αλλά τι είδους άνθρωπος είσαι, Στις μέρες μας το 90% θα ασχοληθεί με αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει και μόνο. Αν δίπλα του -που λέει ο λόγος- ο συνάνθρωπός του πεθαίνει, δε θα ασχοληθεί. 7)Φτάνουμε στον Πειραιά και ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα ότι λόγω των κανονισμών το πλοίο θα κόψει ταχύτητα. Προσέξτε δεν έχουμε φτάσει στο λιμάνι ακόμα! Βλέπεις λοιπόν γύρω σου κάθε λογής ανθρώπους, ξένους, Έλληνες, μικρούς, μεγάλους, μεσήλικες να σηκώνονται και να στήνονται στις εξόδους για να κατέβουν. Βρε ούτε ένας να μη σκεφτεί ότι θέλουμε ακόμα κάνα 20λεπτο μέχρι να δέσουμε; Όχι! Δε χαμπάριαζαν. Στεκόντουσαν όρθιοι φορτωμένοι τις απόσκευές τους για την ώρα που προανέφερα. Άβυσσος ο νους του ανθρώπου... 8)Καλές διακοπές σε όσους δεν πήγαν ακόμα! Y.Γ. : Στο blog μου υπάρχει η παραπάνω δημοσίευση με εικόνες.
vagpap Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Τυπική κατάσταση ελληνικών διακοπών σε πλοίο/νησί κλπ. Σημασία έχει να πέρασες καλά και να φόρτισες τις μπαταρίες σου όσο δεν πάει. Όσο για τους "εξυπνους" με τις ξαπλώστρες και τους αλμυρούς καφέδες, ας τους κρατήσουν για πάρτη τους. 6ευρά πήρα την ομπρελίτσα μου από super-market και την πάω παντού. 1,80 το κουτάκι nescafe, ~1ευρώ το shaker και κάνεις άμεση απόσβεση για όλους τους καφέδες σου ;-) Καλές διακοπές σε όλους, με προσοχή και όλοι γεροί πίσω. ασχετό: Χτες το βράδυ, ώρα περίπου 22.00, εθνική, στον περιφερειακό της Πάτρας (δε θυμάμαι έξοδο) με κατεύθυνση προς Αθήνα, 120+ ΧΑΩ στο κοντέρ (σαφώς δεν ήμουν ο πιο γρήγορος), και τύπισα βγάζει φλας από την είσοδο και κάνει επιτόπου στην εθνική! Αποτέλεσμα: Φρένα του σκοτωμού από όλους όσους είχαμε την ατυχία να είμαστε εκεί (η νταλίκα στον καθρέφτη μου ήταν από τα πιο αγχωτικά θεάματα που έχω δει), φώτα να φωταγωγήσουν το Ολυμπιακό Στάδιο, κόρνες σαν στον τελικό του Euro και η τύπισα (με άλλα 3 άτομα μέσα στο τουτού της), στην αριστερή λωρίδα εθνικής, ανάποδα και να κάθεται εκεί... Φταίω εγώ που την κατάριασα να σκοτωθεί μόνη της σε ένα δέντρο/γκρεμό/χαντάκι? (μην πάρει και άλλους μαζί, αν τελικά δεν έγινε κάτι σε εκείνη την έξοδο...)
livewire Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μετά από 9 ημέρες στη Δονούσα και στα Κουφονήσια, βρίσκομαι στο πλοίο της επιστροφής με γεμάτες μπαταρίες. Η απεξάρτηση από το pc δεν επιτεύχθηκε μιας και δεν άντεξα στον πειρασμό να πάρω το laptop μαζί μου και άρα να ξεκλέψω κάποια λεπτά κάθε μέρα (με την ανοχή της Χριστίνας) για να συνδεθώ με το διαδίκτυο. Είχα φροντίσει φυσικά το ξενοδοχείο να παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με internet. Βρίσκω λοιπόν την ευκαιρία τώρα που βρίσκομαι στο πλοίο της επιστροφής (για να περάσει η ώρα περισσότερο) να καταγράψω κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν αυτές τις μέρες και που αφορούν φυσικά σε τεχνολογικά θέματα (σε τυχαία σειρά): 1)Αναχώρηση από Πειραιά με το πλοίο της Blue Star “Πάρος”. Οκτώ ώρες περίπου το ταξίδι μέχρι τη Δονούσα και κάποια στιγμή άνοιξα το laptop (με ubuntu φυσικά) για να δω τι παίζει με ασύρματα δίκτυα. Πράγματι το πλοίο διέθετε μέσω Wi-Fi σύνδεση με internet. “Φυσικά” απαιτούσε pass, οπότε πήγα στη reception για να ρωτήσω το κόστος. 10 ευρώ η μιάμιση ώρα. Εξοργίστηκα στο άκουσμα της τιμής αυτής, η οποία όπως και τα περισσότερα στην Ελλάδα είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Είναι δυνατό εν έτει 2008 να σου ζητούν τέτοια ποσά, όταν με κάτι παραπάνω από 20 ευρώ έχεις “24άρα” μηνιαία σύνδεση στο σπίτι σου; Με τα ίδια λεφτά περίπου έχεις και mobile broadband (Ο θεός να το κάνει broadband εκτός Αθήνας βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα). Θα πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι υπηρεσίες όπως αυτής της διασύνδεσης με το internet είναι “λαϊκής κατανάλωσης” και δεν μπορούν να ζητούν “λαγούς με πετραχήλια” για να τις παρέχουν. Δηλαδή θα έπεφταν έξω τα καράβια της blue star αν χρέωναν 2-3 ευρώ την ώρα; Ή θέλουν να μας πουν ότι τους κοστίζει ΤΟΣΟ ακριβά η παροχή αυτής της υπηρεσίας; Ή μήπως με τα ήδη υπερκοστολογημένα εισιτήρια δε θα μπορούσαν να προσφέρουν και δωρεάν internet; Τέλος πάντων, όσα γράφω μάλλον είναι ψιλά γράμματα για κάποιους και άνευ σημασίας. Σημασία έχει πως ούτως ή άλλως δεν πλήρωσα, επειδή δεν μου είχε απομείνει παρά μισή ώρα μπαταρίας, οπότε δεν μπήκα στο δίλημμα “πληρώνω κερατιάτικα ή βρίσκω κάτι άλλο να περάσει η ώρα μου”. 2)Μια που αναφέρθηκα στην μπαταρία, μάλλον βρήκα το βασικό λόγο για να αγοράσω κάποιο netbook. Τα laptop με καινούρια μπαταρία μπορούν να δώσουν μέχρι 2 ώρες αυτονομίας με τα πάντα να υπολειτουργούν. Ούτε λόγος φυσικά για τέτοια αυτονομία όταν βλέπεις ταινία ή έχεις wifi ανοικτό με χαμηλό σήμα. Χρειάζομαι λοιπόν κάποιο netbook με αυτονομία 5-6 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ώρες για τέτοιες περιπτώσεις. Το laptop δε μπορεί να σου προσφέρει πραγματική αυτονομία για δουλειά ειδικά μετά από κάποιους μήνες χρήσης, οπότε λογικά και η μπαταρία θα είναι ταλαιπωρημένη. Η εναλλακτική λύση βέβαια είναι να αγοράσεις και δεύτερη μπαταρία, αλλά και πάλι θα έχεις συνολικά έως 4 ώρες. 3)Όσοι πρόκειται να πάτε διακοπές ακούστε με: Μη γίνεστε θύμα των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ που σας τα παίρνουν. Μην πληρώνετε 4-5 ευρώ για ξαπλώστρα. Μην αγοράζετε frappe προς 2,5+ ευρώ (με πραγματικό κόστος 10 λεπτά), μην αγοράζετε σάντουιτς για 3+ ευρώ . Όπου και να πάτε διακοπές, μπορείτε να αγοράσετε υλικά από το super market και να φτιάχνετε μόνοι σας ό,τι θέλετε. Δεν είναι το θέμα τα 2-3 ευρώ που γλιτώνεις κατά περίπτωση. Είναι θέμα ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ! Όσο κανείς δεν αντιδράει στα αίσχη, τίποτε δε θα αλλάζει, τα χρήματά μας θα υποτιμώνται και τα λαμόγια θα πλουτίζουν. Σκεφτείτε ότι ο τύπος που μόλις του δώσατε τα 3 ευρώ για το φραπέ, το χειμώνα είναι ενδεχομένως στα μπουζούκια με το τζιπ μπροστά από τη πόρτα (ναι αυτό που χαλβαδιάζεις όσο περιμένεις στην ουρά για να μπεις). 4)Το ότι θα έβριζα την M$ στις διακοπές μου δεν το περίμενα. Ένα απογευματάκι, καθόμουν δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου πίνοντας κρασάκι και ατενίζοντας στο internet. Μια κοπέλα στο δίπλα τραπέζι προσπαθούσε να συνδεθεί, αλλά μάταια. Κάποια στιγμή με παρακάλεσε να της πω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να συνδεθεί. Προσφέρθηκα να τη βοηθήσω και πήγα προς το μέρος της. Είχε το χαζολειτουργικό. Αφού το πάλεψα για κάνα 15λεπτο δεν τα κατάφερα να επιτύχω σύνδεση, επειδή κάποιος IT από το Κάιρο (που είχε επισκεφτεί πρόσφατα η κοπέλα) είχε πειράξει τις συνδέσεις για να μπαίνει μέσω dial-up στο εταιρικό δίκτυο και ό,τι και να έκανες, το χαζολειτουργικό έβλεπε τα πάντα σαν dial-up. Δεν ήθελα να πειράξω το “μπάχαλο” που είδα, οπότε για 10 λεπτά που χρειαζόταν η κοπέλα να κάνει τη δουλειά της της πρόσφερα το δικό μου laptop. “Ωραία επιφάνεια εργασίας” σχολίασε, χωρίς βέβαια να καταλάβει ότι τίποτα δεν ήταν M$ ... Η όλη ιστορία μου ξαναθύμισε το πόσο πολύ ΣΙXAINOMAI την M$ για το χαζολειτουργικό. Τουλάχιστον 2-3 κλικ παραπάνω από τα XP για να βρεις τις ρυθμίσεις που θέλεις και τα πάντα “άλλα αντ' άλλων” , όπου πιστεύουν δηλαδή οι μηχανικοί της M$ ότι θα τα βρουν οι noobs. “Αι σιχτίρ πια... Ζώα, ε ζώα....” 5)Αγόρασα και ειδικό τύπο, RAM και PC-Magazine (το ελληνικό). Να ναι καλά το internet που σου παρέχει άφθονη και αλληλεπιδραστική ενημέρωση! 12 ευρώ αδικοχαμένα! Το pc-magazine δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ένα γυναικείο περιοδικό μόδας με shopping trends, με αναφορά όμως σε είδη που βρίσκεις στη Στουρνάρη.... Πραγματικά από 'δω και στο εξής για όσους βλέπω να το διαβάζουν θα κρατάω μικρό καλάθι. Άσε που -λογικό είναι- βρίσκεται δύο μήνες πίσω από τις εξελίξεις. Το RAM ήταν λίγο καλύτερο με ένα αφιέρωμα για τις οπτικές ίνες, προσαρμοσμένο στην Ελλάδα, που σου πρόσφερε χορταστική ενημέρωση πάνω στο θέμα, την οποία ενδεχομένως δύσκολα θα εντόπιζες στο net. 1-2 επιστημονικά άρθρα ακόμα, έσωζαν την κατάσταση και κάποιες αναφορές στην ψηφιακή φωτογραφία (αν έχεις το ειδικό ενδιαφέρον). Από 'κει και πέρα, τίποτα που να αξίζει. Τα περιοδικά πληροφορικής είναι μόνο για την παραλία και πολύ θα ήθελα να γνωρίζω πόσα τεύχη πουλούν. 6)Στο πλοίο της επιστροφής “highspeed 2” (τύπου καταμαράν) της “Hellenic Seaways” δεν υπάρχει internet. Το ooo writer πήρε τη θέση του firefox και το καλό είναι ότι αναγκάζομαι ενδεχομένως να γίνω πιο δημιουργικός. Κάποιος τουρίστας έχυσε τον καφέ του μπροστά στο μπαρ (το πλοίο είναι κλειστό – δεν υπάρχει κατάστρωμα αλλά μόνο αεροπορικές θέσεις). Είχε αέρα και το πλοίο κουνούσε αρκετά. Ως εκ τούτου και ο καφές -στο πάτωμα πλέον- κυλούσε αριστερά δεξιά. 4-5 μέλη του πληρώματος το είδαν, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Ψέμματα! Ο ένας έκανε νόημα στον άλλον. Κάποιοι αξιωματικοί μάλιστα ασχολιόντουσαν με τις τουρίστριες αντί να δώσουν εντολή να σφουγγαριστεί το πάτωμα. Ένας επιβάτης κόντεψε να γλιστρήσει και να πέσει κάτω με όποιες συνέπειες μπορούσε να έχει αυτό. Πραγματικά εκνευρίστηκα με την κατάσταση. Δίπλα μου η Χριστίνα και ένας ελληνοαυστραλός που και αυτός είχε εξοργιστεί. Μόνο όταν πήγα στη reception (που ήταν δίπλα) και πήρα 3 χαρτάκια εντυπώσεων για να τα συμπληρώσω (με αρνητικά σχόλια φυσικά), βγήκε η κοπέλα από τη reception και είπε σε κάποιον υπεύθυνο καθαριότητας να σφουγγαρίσει το πάτωμα. Ο καφές κυλούσε στο πάτωμα επί 20+ λεπτά. Πάνω από 4-5 μέλη του πληρώματος το είχαν δει και αδιαφόρησαν. Τι να κάνεις σε αυτή τη χώρα όταν και ο ιδιωτικός υπάλληλος γίνεται δημόσιος; Αλλά μάλλον δεν έχει να κάνει με το χώρο που εργάζεσαι αλλά τι είδους άνθρωπος είσαι, Στις μέρες μας το 90% θα ασχοληθεί με αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει και μόνο. Αν δίπλα του -που λέει ο λόγος- ο συνάνθρωπός του πεθαίνει, δε θα ασχοληθεί. 7)Φτάνουμε στον Πειραιά και ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα ότι λόγω των κανονισμών το πλοίο θα κόψει ταχύτητα. Προσέξτε δεν έχουμε φτάσει στο λιμάνι ακόμα! Βλέπεις λοιπόν γύρω σου κάθε λογής ανθρώπους, ξένους, Έλληνες, μικρούς, μεγάλους, μεσήλικες να σηκώνονται και να στήνονται στις εξόδους για να κατέβουν. Βρε ούτε ένας να μη σκεφτεί ότι θέλουμε ακόμα κάνα 20λεπτο μέχρι να δέσουμε; Όχι! Δε χαμπάριαζαν. Στεκόντουσαν όρθιοι φορτωμένοι τις απόσκευές τους για την ώρα που προανέφερα. Άβυσσος ο νους του ανθρώπου... 8)Καλές διακοπές σε όσους δεν πήγαν ακόμα! Y.Γ. : Στο blog μου υπάρχει η παραπάνω δημοσίευση με εικόνες. Μερικές σκόρπιες σκέψεις, σε τεχνολογικά πλαίσια πάντα. Οι διακοπές είναι αγγαρεία και μιζέρια. Αν δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε μαζί σας μια Χριστίνα για να σας φτιάχνει χορταστικά σαντουίτς, μερακλίδικες φραπεδιές και αν είστε σωστά αρσενικά, δεν θα διστάσει να κάνει και την ομπρέλα. No windows, no party-μπουζούκια. Το μοναδικό σοβαρό bug του linux μέχρι στιγμής. Ή μήπως των μπουζουκιών? Μμμναί...μάλλον αυτό. Νο οφένς gdp77. Φιλικά και χιουμοριστικά. Πες μας όμως τι φακό χρησιμοποίησες για τις φωτογραφίες του blog και αν τραβήχτηκαν από ελικόπτερο ή αερόστατο:Ρ (...μυρίζομαι δάχτυλο Χριστίνας πάλι)
gdp77 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Ναι αυτό το "τεχνολογικά θέματα" δεν έπρεπε να μπει, μιας που όταν ξεκίνησα να γράφω είχα στο νου μου να αναφερθώ σε 2-3 πραγματάκια και μετά παρασύρθηκα. Για όλα τα άλλα που γράφεις: no comment. Υ.Γ. livewire ---> newest addition to ignore list
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 προσωπικά δεν μου άρεσε το κείμενο σου, όλο για υπολογιστές λέει, και δεν δεν αναφέρεις τίποτα για την θάλασσα, τον καιρό, το φαγητό, τι είδατε, κτλ. Και μου βγάζει και μια γκρίνια. σίγουρα γέμισες τις μπαταρίες? (όχι του laptop)
gdp77 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Είναι πολύ ήρεμα (εναλλακτικός τουρισμός). ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ γαλαζοπράσινα νερά, 3-4 ταβέρνες και 1-2 μπαράκια όλα και όλα. Τιμές αυτές που πρέπει να είναι παντού. Συνιστάται ανεπιφύλακτα, αλλά με καλή παρέα ή ζευγάρια. Φυσικά δεν θα πας αν θέλεις να ξημεροβραδιάζεσαι στα κλαμπ και στα μπαρ. προσωπικά δεν μου άρεσε το κείμενο σου, όλο για υπολογιστές λέει, και δεν δεν αναφέρεις τίποτα για την θάλασσα, τον καιρό, το φαγητό, τι είδατε, κτλ.Και μου βγάζει και μια γκρίνια. Ήθελα να γκρινιάξω για αυτά που θεωρώ κακώς κείμενα και το έκανα. Είσαι ευπρόσδεκτος να γράψεις ένα κείμενο όπου να αναφέρεις πού πήγες, τι έφαγες και τι είδες. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. σίγουρα γέμισες τις μπαταρίες? (όχι του laptop) Για μένα διακοπές είναι αλλαγή παραστάσεων (με ή χωρίς τον άνθρωπό σου) κυρίως. Δε θεωρώ ότι οι διακοπές είναι ξεκούραση, αφού το περπάτημα, η παραλία, ο ήλιος, το κολύμπι, το ξενύχτι δεν είναι "ξεκούραστες" δραστηριότητες. Με αυτή τη λογική, να 'σαι σίγουρος ότι "φόρτισα τις μπαταρίες μου" και σε ευχαριστώ για το "ενδιαφέρον". Και για να μην ανησυχείς κιόλας έχω και μια βδομάδα Κεφαλλονιά στο πρόγραμμα
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Kατάλαβα. Mαλακια ο Μύρτος, δεν πιάνει το wifi πλακα σου κάνω
gdp77 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Είναι επειδή... κουνάει ακόμα... Το παθαίνετε και εσείς; Μετά από πολύωρο ταξίδι την επόμενη μέρα να κάθεσαι σε καρέκλα και να νομίζεις ότι κουνάει;
kage Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 καψιμο...μαλλον το dsl κ το wifi εκανε περισσοτερο κακο... πηγες στα πιο μικρα,ησυχα νησια για να βρεις wifi k inet? κ να λεγα οτι ειναι η δουλεια σου οπως της τουριστριας να λεγα οκ. εκει πας για να ξεφυγεις ακομη κ απο το κινητο να κανεις μπανιο,να τρως κ να κοιμασε...ενω εσυ μαλλον σκεφτοσουν την τεχνολογια,το ινετ κ να γυρισεις να γραψεις αυτα που σου κατσαν σε φορουμ,blogs ktl,. η κοπελα σου συμφωνει με οσα γραφεις? τι ηλικιες εχετε? τα κουφονησια ειχαν καφε 2.5ε κ 5ε ξαπλωστρα?!! οι τιμες στα καραβια ειναι υψηλες γιατι συνδεεσαι με wap,gprs... αν σε ενοχλει το ποστ πες μου να το σβησω
damian1977 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Ομορφο το κειμενακι σου φιλε...αλλα πολλα νευρα βρε παιδι μου...πολλα νευρα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μαλλον δεν επρεπε να παρεις το laptop... Φιλικα
TNT1982 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 αλλα πολλα νευρα βρε παιδι μου...πολλα νευρα. rumor has it οτι του εχουν μεινει μονιμα απο τοτε που του εστειλαν το μεηλ με το οποιο του γνωστοποιουσαν για 743251η φορα οτι η Μαικροσοφτ βρισκει το βιογραφικο του "πολυ ενδιαφερον" αλλα προς το παρον "δεν εχει θεσεις " κλπ κλπ..επανω στον εκνευρισμο του κλωτσαγε με μανια το συνθετο και του επεσαν στο κεφαλι κατι βιβλια για Unix.Οταν συνηλθε οι γιατροι εκαναν οτι μπορουσαν αλλα η ζημια ειχε ηδη γινει.Το δεξι του χερι ειναι πτερυγιο πιγκουινου και η μυτη του εντοπιζει πισια με γουιντοουζ σε ακτινα 867 μετρων (με αποκλιση +/- 8 εκατοστα),τα οποια και καταστρεφει αμεσως.Φημες λενε επισης οτι εχει ριξει πολλα πιπινια με τις λεξεις "sudo σπιτι μου μπιτς!"
livewire Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Gdp77, το νου σου! Η Cephalonia δεν είναι αρκετά μεγάλη και για τους δυό μας... ..και το πλεονέκτημά μου είναι ότι εγώ ξέρω πως είσαι(με λάπτοπ δλδ)... και τυχαίνει να είμαι και νίντζα! Μήπως να το ξανα-σκεφτόσουνα, λοιπόν? το να γράψω ότι αστειεύομαι ξανά, θα ήταν χάσιμο χρόνου, ε? :ΡΡΡ
Freakster Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Φημες λενε επισης οτι εχει ριξει πολλα πιπινια με τις λεξεις "sudo σπιτι μου μπιτς!" Πιπίνια, ή πιγκουινια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.