peritri Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Γεια σας παιδιά, Εδώ και 3 μήνες το pc μου τα έχει παίξει κανονικότατα! Εάν κάποιο παιδί έχει όρεξη να ρίξει μία ματιά στο παρακάτω μακροσκελές ποστ μου, θα του ήμουν ευγνώμων! Λοιπόν έχουμε και λέμε, το pc το αγόρασα από το Πλαίσιο πέρσι το καλοκαίρι και έχει ως εξής: Γύρω στο Πάσχα εάν ενθυμούμαι καλά, έπιασα κάποιον υιό και αναγκάστηκα να κάνω format. Δεν θυμάμαι εάν από τότε μου εμφανίζοντα οι μπλε οθόνες ή αργότερα. Για να μπω στο ζουμί ιδού μερικές: Ιδού οι φωτό των μπλε οθονών: Επίσης, τώρα τελευταία μου έχει πετάξει μπλε οθόνες, στις οποίες αναφέρει μεταξύ άλλων: driver corrupdet mmppol, usbport.sys κ.α. Πριν από μήνες άρχισε το pc να πετάει μπλε οθόνη και εν συνεχεία να κάνει μόνο του restart! Πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και μου είπαν είναι η θερμοκρασία! Το κοίταξα σε ένα πρόγραμμα της πλάκας και μου τα έδειχνε όλα ανεβασμένα. Πάνω στον πανικό μου, άνοιξα το pc το ξεσκόνισα για τα καλά, έβγαλα τη ψύχτρα του CPU τη ξεσκόνισα και αυτή με πεπιεσμένο αέρα, λαμπίκο όλα λέμε. Μετά έβαλα το pc probe το οποίο είναι και πρόγραμμα της Mobo και μου τα έβγαζε όλα φυσιολογικά. Πλέον το μόνο που είναι ανεβασμένο είναι της Mobo, 46 βαθμοί κελσίου. Αφού δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, - έκανα 2 φορές φορμάτ, τα ίδια! - του έκανα upgrade τη BIOS, τα ίδια! - του έκανα mem test, όλα οκ! τα ίδια! - του έκανε ένας έμπειρος φίλος format και έβαλε και SP3, τα ίδια! - έβαλα τελευταίους drivers σε κάρτα γραφικών κτλ., τα ίδια! Να σημειώσω ότι πριν κάνει restart πολλές φορές μου κλείνει ο firefox ή ο explorer βγάζοντας error, ενώ όταν έχω ανοιχτό windows media player και παίζει μουσική, αυτή κολλάει και στα καπάκια πετάει τη μπλε οθόνη. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα hardware αλλά προβλέπω ότι θα δυσκολευτώ να βρω ποιο κομμάτι έχει το πρόβλημα! Η λακαμία είναι ότι μόλις πέρσι το αγόρασα :| Σκέφτομαι να το πάω στο service του Πλαισίου αφού λογικά είμαι μέσα στην εγγύηση και εννοείται ότι την απόδειξη την έχω κρατήσει, αλλά επειδή έχω πολύ κακή εμπειρία από το service τους, θα ήθελα να πάω εκεί και να είμαι κατατοπισμένος για το που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα! Α, η πλάκα είναι ότι 2 φορές που το έχω αφήσει το pc σε άλλα σπίτια να το τεστάρουν δεν έχει κάνει restart! Το πιο πολύ που κράτησε ήταν 48 ώρες. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και το μετέφερα από το δωμάτιο στο σαλόνι όπου λογικά η πρίζα παίρνει από αλλού ρεύμα, αλλά τα ίδια. Τώρα μπορεί να γελάτε, αλλά ο απελπισμένος... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους έστω το διαβάσουν, Φιλικά, Περικλής ΥΓ: Ελπίζω να άνοιξα το τόπικ στην σωστή κατηγορία!
alex2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Εγώ θα έλεγα, έτσι για το γαμώτο, να δοκιμάσεις κανένα άλλο λειτουργικό να δεις αν σου κάνει τα ίδια. Για να είσαι σίγουρος ότι είναι hardware πρόβλημα. Αλλά με όλα αυτά που έχεις κάνει...μάλλον για hardware το κόβω και εγώ.
pluss Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Ούτε εγώ έχω καλή εμπειρία από το plaisio service!
Heatspreader Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι οι μνήμες. Από προσωπική εμπειρία όταν το memtest τα λέει όλα ok, το prime95 βαράει κόκκινα. Ρίξε μία ματιά στο BIOS να δεις αν έχεις βάλει στις μνήμες τη σωστή τάση. Μπορεί να έκανες κάποια μέρα Default στο BIOS και από τότε να άρχισε το κακό. Φυσικά θα τους βάλεις και Timings 5-5-5-15 με 2Τ. Όταν το κάνεις αυτό, τρέξε μία το Prime95 σε Blend για κάνα 30λεπτο σε priority όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Αν παρουσιαστεί πρόβλημα, παίξε με τις μνήμες πάλι. Άφησε κάθε φορά μία στο PC και άλλαζέ τους και θέση. Με λίγα λόγια έχεις να κάνεις 4 συνδιασμούς με τις RAM. Μία μόνη της σε δύο θέσεις και και μετά την άλλη μόνης της σε δύο θέσεις. Κάνε όλα τα παραπάνω και αν υπάρχει πρόβλημα ακόμα πάμε για άλλα test. Φυσικά τα έχεις κάνει όλα σωστά υποθέτω με την εγκατάσταση των Windows και με Drivers...
Venisk Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Ξανακάνε format..και εγκατέστησε άλλους drivers..όλα στα κάνουν οι drivers που εγκαθιστάς.. Αν βάλεις nvnrm ή nvgts στο google θα δεις πως αυτό φταίει.. Hardware δεν είναι γιατί θα είχες άλλα πιο σοβαρά προβλήματα.. Heatspreader όλα αυτά είναι απλά χρονοβόρα test σταθερότητας που δεν τα χρειάζεται..αφού έχει τα στοιχεία.. peritri απλά βρές drivers..
Heatspreader Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Είχα για αρκετό τα ίδια προβλήματα και ήταν μνήμες. Γενικά όποτε είχα μπλε οθόνες αυτό ήταν. Drivers το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατεβάσει τους τελευταίους Official, τίποτα άλλο. Φυσικά αυτό το έχει κάνει όπως μας είπε.
peritri Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Όσον αφορά τους drivers, έχω κάτεβάσει ό,τι καινούριο υπάρχει γενικώς οπότε δύσκολο να παίζει πρόβλημα με αυτό. Θα δοκιμάσω να κάνω τον εξονυχιστικό έλεγχο στις μνήμες που μου πρότινε ο Heatspreader και θα επανέλθω
avraam5 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 για να μην παιδευεσαι τζαμπα. οταν βγαζει μπλε οθονη βγαζει και κατι ακαταλαβιστηκα γραμματα. προσοχη ομως!!! τα ακαταλαβιστηκα γραμματα σου δινουν την σημαντικη πληροφορια για το τι προβλημα εχει ο υπολογιστη σου. στο κατω μερος της μπλε οθονης απ`οτι θυμαμαι γραφει ***stop .... .... .... .... σε καθε κουκιδα αντιστοιχει ενας αριθμος που συνηθως ειναι της μορφης 0x00000005(π.χ) εμας δεν μας ενδιαφερουν ολοι οι αριθμοι παρα ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΟΠ δηλ(0x00000005 π.χ) γραψε τον αριθμο σε ενα χαρτι πηγαινε στο google και κανε τον επικοληση. κανε αναζητηση και μπες στη γνωσιακη βαση της microsoft. εκει σου εξηγει το προβλημα του υπολογιστη σου. καλη επιτυχια.
peritri Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Γεια σας και πάλι παιδιά! Τελικώς, μάλλον ήταν θέμα ασυμβατότητας μνημών!!! Αντάλλαξα τις μνήμες μου με του αδελφού μου (transcend), βάζοντας τες σε άλλα slots βέβαια, και πλέον εδώ και 2 μέρες δεν μου έχει κάνει restart! Οι δικές μου σε άλλο pc δουλέουν κανονικά χωρίς να δημιουργούν προβλήματα! Είναι συχνό φαινόμενο αυτό ή έπεσα στη περίπτωση; Ρωτάω απλώς πληροφοριακά! Ευχαριστώ πολύ παιδιά και πάλι για τη βοήθεια, ειδικά τον Heatspreader που με έκανε να επιμείνω λίγο στο ψάξιμο του θέματος ''μνήμες''
Heatspreader Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Να είσαι καλά φίλε μου. Τρέξε και ένα Prime95 να σιγουρευτείς ότι είσαι ok! Ναι παίζει αυτό με τις μνήμες, αν και εγώ θα έλεγα ότι κάτι δεν είχες ρυθμίσει από το BIOS και γι'αυτό δεν έπαιζαν και απλά αυτές παίζουν γιατί ας πούμε μπορεί να μην είχες ρυθμίσει τη τάση και αυτές να μπορούν να παίζουν με λιγότερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.