Giorgos65ert Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 [offtopic] Goto και πονοκέφαλος... (αστειεύομαι ) https://github.com/Itseez/opencv/blob/master/modules/features2d/src/agast_score.cpp [/offtopic] 3
Alithinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Μήπως γνωρίζετε κάποια σειρά μαθημάτων / tutorials για τη κατασκευή Windows Forms Applications / WPF με C# ? Για τις βάσεις της C# σε console είμαι καλυμένος.
Tmark Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Μήπως γνωρίζετε κάποια σειρά μαθημάτων / tutorials για τη κατασκευή Windows Forms Applications / WPF με C# ? Για τις βάσεις της C# σε console είμαι καλυμένος. http://www.learnvisualstudio.net/series/windows_presentation_foundation/ https://app.pluralsight.com/library/courses/wpf-fundamentals/table-of-contents
Mpampis06 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Πως μπορώ να μάθω τον προγραμματισμο με συρά απο την αρχή; 1
MitsakosGR Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Πως μπορώ να μάθω τον προγραμματισμο με συρά απο την αρχή; Πας στη Σύρο και μαθαίνεις... 3
Grim Ripper Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Πως μπορώ να μάθω τον προγραμματισμο με συρά απο την αρχή; Δεν είναι ένας ο προγραμματισμός. Διαλέγεις μια γλώσσα προγραμματισμού και ξεκινάς, αργότερα αφού την μάθεις καλά (θα πάρει λίγο καιρό) μπορεί να μάθεις κάποια άλλη γλώσσα η οποία ίσως να είναι καλύτερη.
Giorgos65ert Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Πως μπορώ να μάθω τον προγραμματισμο με συρά απο την αρχή; Εξαρτάτε τι θες να προγραμματίσεις. Αν θες μια γλωσσά προγραμματισμού γενικού σκοπού πιάσε python η lua μιας και είναι πολύ φιλικές γλώσσες και δεν χρειάζονται πολλές γνώσεις. Αν θες μια γλωσσά προγραμματισμού συγκεκριμένου σκοπού π.χ. να φτιάξεις ένα web site (χωρίς backend programming) πιάσε HTML5+CSS3+JS μια ωραία λίστα με πολλές γλώσσες συγκεκριμένου σκοπού έχει Site: Εδώ Άποψη μου, καλύτερα μάθε παράλληλα η αρχικά με μια γλωσσά και βασικές αρχές αλγοριθμικής, μια γλωσσά προγραμματισμού (γενικού/ειδικού) σκοπού είναι μόνο ένα εργαλείο οι αλγόριθμοι είναι το magnum σου. 1
Alithinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Πως μπορώ να μάθω τον προγραμματισμο με συρά απο την αρχή; Καταρχάς μπες σε ένα site πανεπιστημίου, και δες τι μαθαίνουν οι προγραμματιστές, τι μαθήματα κάνουν, για να πάρεις μια ιδέα του τι γνώσεις θα χρειαστείς. Έχε υπ' όψιν ότι δεν μπορείς να μάθεις μια γλώσσα από μόνη της και να μάθεις να προγραμματίζεις, χρειάζεσαι και άλλες γνώσεις, γι αυτό και όπως θα δεις στα πανεπιστήμια κάνουν διάφορα μαθήματα. Ίσως να μη χρειάζεται να μάθεις το 100% της ύλης του πανεπιστημίου, αλλά για να έχουν διάφορα μαθήματα όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει, έτσι δεν είναι ? Ωστόσο παραμένει ένα πρόβλημα: Στα πανεπιστήμια, και σε κάθε άλλη σχολή, σου μαθαίνουν τα μαθήματα με βάση ένα μαθητικό πρόγραμμα, και έτσι το ένα μάθημα προϋποθέτει γνώσεις από το άλλο μάθημα. Και το κακό είναι ότι τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είτε Α' απευθύνονται σε φοιτητές ως συμπληρώματα βοηθητικά. Β' απευθύνονται σε απόφοιτους επαγγελματίες που θέλουν νέες γνώσεις. Έτσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πας να πάρεις ένα βιβλίο, και σύντομα να συναντήσεις έναν τοίχο μπροστά σου που δε σε αφήνει να συνεχίσεις το βιβλίο γιατί σου λείπουν γνώσεις από άλλο "μάθημα", το οποίο βιβλίο που έχεις δεν το καλύπτει... Το έπαθα εγώ ο ίδιος the hard way, γιατί και εγώ σαν εσένα ξεκίνησα να μαθαίνω μόνος μου. Με βάση την ως τώρα εμπειρία μου σαν αυτοδίδακτος, έχω να σου προτείνω την εξής σειρά με την οποία κατά την άποψή μου θα ήταν ιδανικό να αρχίσεις να μαθαίνεις τα μαθήματα: 1α. Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών. 1β. Μαθηματικά Υπολογιστών 2α. Μια γλώσσα προγραμματισμού. 2β. Δομές Δεδομένων και αλγόριθμοι. 3. Βάσεις δεδομένων. 4. Τεχνολογία Λογισμικού. Καταρχάς το βασικότερο είναι να ξέρεις πως λειτουργεί ο υπολογιστής σαν μηχάνημα, σε ένα καλύτερο επίπεδο από το μέσο χρήστη, μιας και η δουλειά σου βασίζεται σε αυτόν. Παράλληλα θα ήταν καλό να εξοικειωθείς με θέματα όπως η άλγεβρα boolean κτλπ γιατί στη πορεία θα κληθείς να τα χρησιμοποιήσεις. Μετά θα πρέπει να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού. Και αφού έχεις εξοικειωθεί με τη γλώσσα, πιστεύω θα ήταν καλό παράλληλα, περίπου όταν θα έχεις φτάσει στη μέση του βιβλίου της γλώσσας, να αρχίσεις να μαθαίνεις και περισσότερα για τις δομές δεδομένων και τους αλγόριθμους αυτών. Οι βάσεις δεδομένων μπορεί να μην είναι μέρος μιας γλώσσας, αλλά πολλά προγράμματα θα χρειάζονται τέτοιες, και έτσι θα πρέπει να ξέρεις πως να δημιουργήσεις μια και να τη χειρίζεσαι από το πρόγραμμα σου. Τέλος, η "Τεχνολογία Λογισμικού" (software engineering) θα σε μάθει πως να δουλεύεις. Τεχνικές, πρότυπα, υποδείγματα, τρόπους με τους οποίους θα ήταν ιδανικότερο να φτιάξεις το πρόγραμμα σου. 2
Grim Ripper Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Python 201 Book is Free for 48 hours Δυστυχώς δεν το έχω τσεκάρει αν ισχύει αλλά δεν βλέπω τον λόγο να είναι fake. 2
pmav99 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι fake το κατέβασα. Ούτως ή άλλως στο reddit το έβαλε ο ίδιος ο δημιουργός του βιβλίου Όσον αφορά το περιεχόμενο, είναι κάτι αντίστοιχο του Python Module of the Week χωρίς όμως να μένει στην Standard Library. Για κάποιον που ξεκινάει να μαθαίνει το οικοσύστημα της python θα έλεγα ότι μάλλον αξίζει τον κόπο 1
Grim Ripper Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Όσοι θέλουν μπορούν να πάρουν μέσω kickstarter το επόμενο βιβλίο του, για wxPython είναι. Με $10 μπορείτε να πάρετε και το πρώτο βιβλίο, Python 101, μαζί με το τρίτο βιβλίο. (προσοχή υπάρχει επίσης budle για 3ο + 2ο βιβλίο αντί για 3ο + 1ο) https://www.kickstarter.com/projects/34257246/wxpython-cookbook/description Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2016 από Grim Ripper
AllNatural Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μηπως ξερει κανεις κανα καλο tutorial για fortran 77? Σκοπευω να γραψω στον compiler force 2.0. ευχαριστω
Grim Ripper Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μετά το βιβλίο Python 201 ήρθε και η σειρά του 101 να διατεθεί δωρεάν για ένα μικρό διάστημα. Python 101 Book FREE for 48 hours!
skiabox Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 http://www.learnerstv.com/Free-Computer-Science-video-lecture-courses.htm
Grim Ripper Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Free! The Python Apprentice https://leanpub.com/python-apprentice/c/cybermonday2016 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα