Προς το περιεχόμενο

Τι κρυβεται πισω απο την απαγορευση του καπνισματος

alexos25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν τον παρεξηγήσατε τον φίλο που ξεκίνησε το thread.

Σαφώς και δε τους ενδιαφέρει τόσο πολύ η υγεία αλλά τους ενδιαφέρει πολύ το κόστος που προσθέτει το κάπνισμα στις δαπάνες υγείας.

Όσον αφορά σε αυτά που διάβασα εδώ μέσα ότι είναι δικαίωμά του καπνιστή να καπνίζει ....

ΌΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ όσο του πληρώνω εγώ τα φάρμακά του και την αναπηρική του σύνταξη. Να το πάνε 15 ευρώ το πακέτο να βγάζει τα "έξοδά του" ο ναρκομανής καπνιστής. Και όχι να μην υπάρχουν εστιατόρια με χώρους καπνιζόντων να έχω το δικαίωμα να απλόνομαι σε όποιο τραπέζι θέλω (άσε που είναι χασούρα για το μαγαζί να έχει δύο ξεχωριστούς χώρους).

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση? Σέβομαι τα δικαιώματα των καπνιστών και οκ φυσικά εφόσον θέλουν θα πρέπει να μπορούν να καπνίσουν. Όμως εφόσον το τσιγάρο βλάπτει ΚΑΙ τους γύρω εκτός από τον ίδιο, μήπως αυτό το δικαίωμα είναι λίγο καταχρηστικό?

Δεν το λέω για να ξεκινήσω flame (και οι δυο γονείς μου καπνίζουν οπότε ότι ζημιά είναι να πάθω σαν παθητικός θα την πάθω) απλά πως μπορεί κάτι που βλάπτει και άλλους να αποτελεί δικαίωμα.

ΥΓ Γμτ με πρόλαβε ο DrLo :)

Δημοσ.

Βασικά ρε παιδιά πέρα απο τις έντονες διαμαρτυρίες και τις επαναστατικούς τάσεις, δεν νομίζω να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κόντρα ανάμεσα στον καπνιστή και τον μη καπνιστή.

Θα εξαιρέσω φυσικά τους ανθρώπους - ζώα οι οποίοι για να φερθούν πολιτισμένα θέλουν 25 νομικές απαγορεύσεις για κάθε τους βήμα. Απο εκεί και πέρα απο την προσωπική μου πείρα δεν βλέπω τίποτα τραβηγμένο. Δεν έχω δει καπνιστές να καπνίζουν στα ανσασέρ. Ή μέσα σε νοσοκομεία, σινεμά, λεωφορεία κ.λ.π. Καπνίζουν σε μέρη που το τσιγάρο πάει. Και μου έχει τύχει να πω σε κάποιον ότι με ενοχλεί ο καπνός του και να ζητήσει συγνώμη και να το σβήσει.

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Μπορεί μεν να μην ισχύει κάποιος κανονισμός αλλά και πάλι εμείς σαν Έλληνες σεβόμαστε κάποια πράγματα. Μόνο σε χώρους διασκέδασης καπνίζουν οι άνθρωποι. Οπότε αδικαιολόγητα ακούω την γνωστή παπαρδέλα του Έλληνα 40αρη ''Έλα ρε, τώρα ο Έλληνας δεν περιορίζεται. Σιγά μην το κόψει το τσιγάρο επειδή το λέει ο νόμος''...

Α και επίσης, όχι δεν κρύβεται τίποτα απο πίσω. Απλά μεγαλώσαμε και γινόμαστε Ευρώπη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...