Προς το περιεχόμενο

Πολύ καλή ποιότητα;

michalis84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλα κατέβασα ένα .avi ..ένα divx 704x480 25fps. Ενω στην αρχή όλα είναι σχετικα Ok μετά κάτι γίνεται και ο ήχος τρέχει πιο γρήγορα απο την εικόνα! Βασικά.. η εικόνα αργεί αφου ίσως να είναι τόσο καλή η ποιότητα του βίντεο που καθηστερεί και ο ήχος πηγαίνει κανονικά. Τι πρεπει να κάνώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μένα έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο, όταν ταινία με ανάλυση 480x272 την έβαλα να παίξει σε Celeron 266, η ίδια ταινία σε PentiumII 350@425Mhz έπαιζε κανονικά.

Στην ανάλυση 704x480 δεν θα έπαιζε και στον PentiumII 350@425Mhz που αναφέρω παραπάνω.

Το πιθανότερο είναι, ότι έχεις λίγα Mhz (CPU) στην διάθεσή σου.

Υπάρχει μια λύση, να κατεβάσεις το VirtualDub 1.4.10 από εδώ: http://www.doom9.org/ και να κάνεις Resize, από τα φίλτρα, την ανάλυση σε μικρότερη, ανάλογα πόσα Mhz έχεις στην CPU (αυτό θα πάρει πολλές ώρες και θα χάσεις από ποιότητα στην ταινία).

Και άλλη μία λύση είναι, να κάνεις αναβάθμιση στο PC σου.

Τα λέμε.

Ανδρέας.

<small>[ 21-06-2002, 05:02: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: andreaslfc ]</small>

΄Εχω προσπαθήσει να θέσω το post-processing στο 0 αλλά δεν γίνονται και πολλά.. ακόμα υπάρχουν σπασίματα στην ταινία ιδιαίτερα σε στιγμές όπου υπάρχει δράση.

Ο υπολογιστής μου είναι P3 600mhz

Έχω προσπαθήσει να κάνω την ανάλυση σε μικρότερη αλλά αφού είδα ότι θέλει 8 ώρες (!!) για να ολοκληρωθεί πάτησα abort..

Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να βελτιωθεί η κατάσταση ή θα πρέπει να περιμένω αυτές όλες τις ώρες για να γίνει η μετατροπή;

600 MHz είναι αρκετά, δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα νομίζω. Προτού παίξεις την ταινία κλείσε όσα προγράμματα τρέχουν εκείνη τη στιγμή στο background. Οτιδήποτε μπορεί να επηρεάζει. Δεν θα πείραζε να έκανες και ένα reboot πριν. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις και τα ffdshow φίλτρα μήπως και γίνει τίποτα.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by michalis84:

QUOTE]

Originally posted by kafros:

<strong>600 MHz είναι αρκετά, δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα νομίζω. Προτού παίξεις την ταινία κλείσε όσα προγράμματα τρέχουν εκείνη τη στιγμή στο background. Οτιδήποτε μπορεί να επηρεάζει. Δεν θα πείραζε να έκανες και ένα reboot πριν. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις και τα ffdshow φίλτρα μήπως και γίνει τίποτα.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Έχω δοκιμάσει αυτά τα φίλτρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. ʼρχισα να υποψιάζομαι ότι ίσως να φταίει η κάρτα γραφικών μου (δεν γίνεται? ) αφού μόνο στο συγκεκριμένο avi μόνο μου παρουσίασε αυτό το πρόβλημα. Βλέπετε η ανάλυση του βίντεο είναι τόσο μεγάλη....

704 x 480, 24 Bits, 132479 Frames, 25.000 Frames/Sec, 120 KB/Sec, DivX codec

<small>[ 24-06-2002, 17:31: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: michalis84 ]</small>

Είναι πιθανό να φταίει και η κάρτα γραφικών. Μπορεί όμως και το interleaving ανάμεσα στο video και τον ήχο να έχει πολύ μεγάλα διαστήματα. Πριν αγοράσεις καινούρια κάρτα δοκίμασε να χωρίσεις την ταινία σε video και ήχο. Δοκίμασε να την παίξεις έτσι ξεχωριστά με το bsplayer ή το MicroDVD. Ξαναένωσε τα με το virtualdub βάζωντας το interleaving σε κάθε frame. Όλα στο virtualdub θα γίνουν με direct stream copy εννοείται για να μην χάσεις ποιότητα και χρόνο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Katebase thn analysh se 16bit, bale tous teleutaious odhgous gia thn karta grafikwn kai bale apenergopoihse oles tis epiloges sto DivX properties. Sto video rendered properties epile3e ola ta koutakia. Pantws 8a eprepe na phgainei mia xara dioti ston diko mou(K6-2 sta 500MHz me mia ATI 3d rage pro) paizei mia xara taineies se tetoies analyseis.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...