Προς το περιεχόμενο

Καημένη νέα γενιά

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή οκ, είμαι πρόθυμος να συζητήσω ότι να 'ναι, αλλά τον λαϊκισμό και τις ρητορείες επιπέδου blog, δεν τις αντέχω.

Κάλλιστα θα μπορούσε να πει η προηγούμενη γενιά ότι μας προσέφερε τη μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης στην Ευρώπη. Εγώ δεν έζησα καμία κατοχή. Ο πατέρας μου την έζησε.

Επομένως αυτοί οι διαχωρισμοί και οι αφορισμοί, μου ακούγονται πολύ φτηνοί.

Την καλύτερη τοποθέτηση την έκανε ο insomniak. Αυτό δείχνει το προφίλ αυτής της χώρας. Και πόσο ταλιμπάν είμαστε.

Δε μπορπω να καταλάβω γιατί θεωρείς αερολογίες τη λογική που λέει πως εφόσον σε ένα ασφαλιστικό ταμείο δε βρίσκονται πια τα λεφτά που κάποιος πλήρωσε για σύνταξη, γιατί να παίρνει σύνταξη μεγαλύτερη από το μέσο μισθό του νέου που πληρώνει για αυτόν? Τώρα το αν θα διεκδικίσουμε ως νέοι καλύτερους μισθούς και άλλα τέτοια, είναι δικό μας θέμα. Αν το καταφέρουμε θα πάρουμε και ανάλογη σύνταξη. Έχετε υπόψιν τι σημαίνει συνταξιοδοτικό? Σημαίνει πληρώνεις κάποια λεφτά το μήνα για να τα πάρεις πίσω με τόκο επενδύσεων. Δε σημαίνει "πληρώνεις με το μήνα και αν στο μέλλον δε σου φτάνουν για να πάρεις τη σύνταξη που σου υποσχέθηκαν, πρέπει να σε πληρώνει η νέα γεννιά που ΗΔΗ πληρώνει για τη δικιά της σύνταξη"!!

Πόσο τρελό ή ουτοπικό είναι αυτό?? και ΤΙ σχέση με το τι μισθό παίρνει ο νέος σήμερα??

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί μάγκα μου η έννοια "γενιά" δεν έχει καθαρές διαχωριστικές γραμμές, για να πεις ότι εμείς είμαστε εμείς κι από δω και πέρα εσείς είσαστε οι άλλοι, να ορίστε ο λογαριασμός.

Γιατί αν θεωρείς πως η προηγούμενη γενιά τα έκανε σκατά και πρέπει να πληρώσει μόνη της το μάρμαρο, κι εμείς στα τέτοια μας, είναι πολύ υποκριτικό. Για να έχεις τα μούτρα να το πεις αυτό, πρέπει αντίστοιχα και εσύ να χαλάς την καλοπέρασή σου για την επόμενη.

Τι θέλω να πω; Ένα μικρό παράδειγμα:

Πόσο διατεθειμένος είσαι να ακριβύνει 500% το κόστος του ηλεκτρικού ΣΗΜΕΡΑ, ώστε να επενδύσεις σαν κοινωνία σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας για τις επόμενες γενιές;

Δημοσ.
Ο δημόσιος υπάλληλος θα δηλώσει στην εφορία όλα του τα εισοδήματα. Ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ο ελευθερος επαγγελματίας , όπως ο θείος μου:-(, έχει ετήσιο εισόδημα γύρω στα 70000 ευρώ και δηλώνει 3000 ευρώ.

Ο μπαμπάς μου, ως δημόσιος υπάλληλος με μέτριο μισθό, δεν πήρε το επίδομα των 1000 ευρώ όταν είμουν φοιτητής σε άλλη πόλη.

Η κορούλα του θείου μου, φοιτήτρια όταν ήταν, το πήρε το επίδομα.

Το κράτος με ενίσχυε με 50 ευρώ όλο τον χρόνο όταν ήμουν φοιτητής.:mad:

Λοιπόν, λεφτά για αυξήσεις σε μισθούς Δ.Υ. υπάρχουν άφθονα.Παρόλα αυτά, οι καλές μας κυβερνήσεις φροντίζουν την επιχειρηματικότητα και τους βιομήχανους με το παραπάνω. Ξέρουν ότι δεν θα αφήσουν χαμένες ψήφους.:P

Και αυτά μπορεί να σου τα επιβεβαιώσει και ο τελευταίος φοροτεχνικός

Ας μην ακούω, λοιπόν, λαλακίες και ελαφριές κουβέντες όπως τεμπέληδες ΔΥ και συνταξιούχοι, αδικία στις συντάξεις κ.α. Οι συντάξεις είναι κρατήσεις μισθού, δουλειάς μιας ζωής και φυσικά, χρωστούμενα χρήματα.

Σου προτείνω να ξεφυλλίσεις μερικές διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις και μάλλον θα αναθεωρήσεις. Ελπίζω να μην σου απαντήσει κάποιος από την γεννιά της μεταπολίτευσης που ΕΣΥ βλέπεις ότι καλοπερνάει.:P

Για την δική μας γεννιά στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε καλούς μισθούς με τις λιγότερες ώρες εργασίας, και καλές συντάξεις.;)

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού μου μυρίζεται....

Δε θα μπω σε συζήτησε περί ΔΥ διότι είναι τουλάχιστον αστείο, ούτε θα αναφερθώ σε ολόκληρες οικογένειες που από πατέρα μέχρι κόρη έιναι όλοι στο δημόσιο και από τις 12 μμ στο σπίτι. Η καφρίλα και η κοπροσκυλίλα στο 99,9% των ΔΥ είναι ένα γεγονός που όλοι γνωρίζουν, έχει γίνει ταινίες και καθημερινά ζούμε.

Ούτε αναφέρθηκα σε μισθούς ΔΥ vs ΙΥ. Αναφέρθηκα γενικά στο γεγονός ότι σήμερα πολλοί πολίτες, κυρίως ΔΥ, παίρνουνε συντάξεις για τις οποίες έιτε δεν έχουν πληρώσει είτε δεν υπάρχουν λεφτά για αυτές.

Το να κάτσω να σχολιάσω τα περί ΔΥ είναι σα να κάθομαι με τη fyrom και να συζητάμε για τη μακεδονία. Εγώ απλά αναφέρομαι στο θέμα "ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ".

Δημοσ.
Γιατί μάγκα μου η έννοια "γενιά" δεν έχει καθαρές διαχωριστικές γραμμές, για να πεις ότι εμείς είμαστε εμείς κι από δω και πέρα εσείς είσαστε οι άλλοι, να ορίστε ο λογαριασμός.

Γιατί αν θεωρείς πως η προηγούμενη γενιά τα έκανε σκατά και πρέπει να πληρώσει μόνη της το μάρμαρο, κι εμείς στα τέτοια μας, είναι πολύ υποκριτικό. Για να έχεις τα μούτρα να το πεις αυτό, πρέπει αντίστοιχα και εσύ να χαλάς την καλοπέρασή σου για την επόμενη.

Τι θέλω να πω; Ένα μικρό παράδειγμα:

Πόσο διατεθειμένος είσαι να ακριβύνει 500% το κόστος του ηλεκτρικού ΣΗΜΕΡΑ, ώστε να επενδύσεις σαν κοινωνία σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας για τις επόμενες γενιές;

Αν τα πάρω από τις συντάξεις, ΠΟΛΥ!!!

Μη συγκρίνουμε επενδύσεις ενός κράτους με παροχές. Χωρίς επενδύσεις είσαι τίποτα, χωρίς παροχές τρως και φακές.

Οι επενδύσεις αφορούν και εμάς και το παράδειγμα που ανέφερες θα επιρρεάσει θετικά και τη δική μου ζωή. Ωστόσο αυτές οι επενδύσεις δε θα γίνουν καθώς πρέπει να πληρώσουμε λεφτά που χάθηκαν. Ε η γεννιά που ήταν πλειοψηφία και τα έχασε, ας τα πληρώσει αυτή.Κοινώς σου γυρνάω το ερώτημα: Γιατί να μην διαθέσει το κράτος περισσότερα λεφτά για το μέλλον, απλά με το να μη πληρώνει συντάξεις από τον προυπολογισμό.

Δημοσ.

Ρε σεις μην πιάνετε τα άκρα... Άκου εκεί mall... Πήγαινε μια βόλτα στο mall πήγαινε και μια βόλτα απ' το Λαύριο να δεις.

Απλά η προηγούμενη γενιά επειδή έφαγε μπόλικο ζόρι και ξήλο ήταν πιο προσεκτική. Έκανε τις επενδυσούλες της, πήρε τα οικοπεδάκια της, έφτιαξε της επιχειρήσεις της και ανέβασε το επίπεδο ζωής της.

Ερχόμενοι τώρα εμείς τα βρήκαμε όλα έτοιμα και στρωμένα. Σπίτι, παιχνίδια, ρούχα, βόλτες, σπουδές, αυτοκίνητα, εξοχικά κλπ. Φαντάζομαι είμαστε η πιο μαλθακή και κακομαθημένη γενιά ever. Και όταν ο σημερινός 18-25 σαρανταρίσει (και ο σημερινός 60ρης μπαμπάς και μαμά protectors of all) τα κακαρώσει θέλω να δω τι στον κώλο θα γίνει.

Το έχω πραγματικά μεγάλη απορία.

Γενικά μη τα γενικοποιούμε όλα (φανταστική πρόταση).

Υπάρχει και κόσμος που πεινάει, απλά δε συχνάζει στο mall και στο γκάζι.

Υπάρχει κόσμος που θα πεινάσει και δεν το ξέρει.

Υπάρχει κόσμος που δε θα πεινάσει και το ξέρει (βλέπε mall).

Υπάρχει και κόσμος που παλεύει για να μην πεινάει (παρών).

Υπάρχει και κόσμος που παλεύει για να μπορεί να πηγαίνει κι αυτός να βλέπει τους άλλους στο mall.

Εδώ θα μαστε, με το Firefox v20 να τα πούμε σε 20 χρονάκια.

Δημοσ.
Δε θα μπω σε συζήτησε περί ΔΥ διότι είναι τουλάχιστον αστείο, ούτε θα αναφερθώ σε ολόκληρες οικογένειες που από πατέρα μέχρι κόρη έιναι όλοι στο δημόσιο και από τις 12 μμ στο σπίτι. Η καφρίλα και η κοπροσκυλίλα στο 99,9% των ΔΥ είναι ένα γεγονός που όλοι γνωρίζουν, έχει γίνει ταινίες και καθημερινά ζούμε.

Ούτε αναφέρθηκα σε μισθούς ΔΥ vs ΙΥ. Αναφέρθηκα γενικά στο γεγονός ότι σήμερα πολλοί πολίτες, κυρίως ΔΥ, παίρνουνε συντάξεις για τις οποίες έιτε δεν έχουν πληρώσει είτε δεν υπάρχουν λεφτά για αυτές.

Το να κάτσω να σχολιάσω τα περί ΔΥ είναι σα να κάθομαι με τη fyrom και να συζητάμε για τη μακεδονία. Εγώ απλά αναφέρομαι στο θέμα "ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ".

οταν ξυπνησεις και ερθεις σε επαφη με το περιβαλλον ισως καταλάβεις οτι οι ΔΥ ειναι οι μονοι που εχουν πληρώσει στο ακεραιο τις εισφορες τους και εχουν καθε δικαιωμα να παρουν συνταξη μιας και αφαιρουνται αυτοματα απο τον κρατικο προυπολογισμο.

οι ιδιωτικοι υπαλληλοι ειδικα αυτοι που κλαιγονται για το ικα μεχρι το 90 περιπου ΔΕΝ πληρωναν εισφορες γιατι επαιρναν τα λεφτα στο χερι σε συμφωνια με τον εργοδότη. εκει που οι εισφορες ειναι στο 70% του μισθού κολλαγαν ελαχιστα ενσημα και τα υπολοιπα τα παντελόνιαζαν λογο ελλειψης μηχανοργάνωσης και ενημέρωσης για το αυριο.

οταν ξυπνησαν και κατάλαβαν οτι το ζεστο κασερι δεν τους εξασφαλιζει και συνταξη αυριο ηταν αργά.

κατσε μαζεψε ολες τις εισφοροδιαφυγές και μετα ελα να κανεις βαρυγδουπες δηλώσεις.

για τα αποθεματικα μαθε λιγο ιστορια ποιος τα πηρε και με ποσο τοκο τα επεστρεψε και αν τα επεστρεψε και μετα μιλα για ΔΥ.

οι ιδιωτες εχουν εγκληματισει στο ασφαλιστικο μιας και ειναι οι μονοι που εχουν κερδος απο αυτο. οι δημοσιοι απλα δεν μπορουν να κλεψουν.end of story.

ρωτα ενα οικοδομο ποσα εβγαζε το 70 και το 80 που χτιζοταν ολη η αθηνα, αυτους δηλαδη που βγαινουν στην συνταξη αυτη την δεκαετια ποσα ενσημα κολλαγαν και τι μισθο επαιρναν και μετα ελα να μας πεις παραμυθάκια. προφανως τα αγνοεις οπως και αγνοεις οτι τοτε οποιος εμπαινε στο δημοσιο ηταν βλάκας γιατι εμπαινε με μισθο στο 50% ισως και λιγοτερο απο τον ιδιωτικο υπάλληλο.

μαθαμε τωρα τα Blog και γιναμε οικονομολογοι και ιστορικοι της πλακας και κανουμε και οριζουμε και οικονομικα κριτήρια.

παπαρια μαντολες.

Δημοσ.

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι κάθε γενιά πρέπει να κάνει 3 πράγματα: να καταναλώσει για την πάρτη της, να αποταμιεύσει για την πάρτη της και να επενδύσει για την επόμενη.

Η γενιά του παππού μου(σου) έζησε τον Β' ΠΠ. Ξέρεις τότε που περπάταγες στους δρόμους της Αθήνας, κι όλο και κάποιος έπεφτε κάτω από την πείνα.

Τα παιδιά τους μεγάλωσαν στην μεταπολεμική Ελλάδα. Ξέρεις, τότε που φόραγες το παλιό σώβρακο του πρώτου σου ξάδερφου γιατί εκείνος μεγάλωσε και δεν του έκανε πια.

Σήμερα κανένας από εμάς δεν ζει σε αυτές τις συνθήκες.

Και το πρώτο μας μέλημα είναι πως θα χρεώσουμε την προηγούμενη γενιά και θα τη βάλουμε να πληρώσει;

Δεν διαφωνώ ότι τα πράγματα είναι ζόρικα και για μας. Ζόρικα όμως όχι γιατί δε ζούμε "καλά" όπως οι προηγούμενοι. Ζόρικα, γιατί δε ζούμε "καλά" σε σχέση με αυτό που σήμερα θεωρείται καλή ζωή. Έχει ανέβει ο πήχης.

Αλλά όσο αναρωτιέσαι εσύ στην καθημερινότητα σου "ρε τι διάολο άραγε μπορώ να στερηθώ εγώ σήμερα, για να το απολαύσει η επόμενη γενιά", τόσο το αναρωτήθηκε και η προηγούμενη.

Ecce homo.

Δημοσ.
Ρε σεις μην πιάνετε τα άκρα... Άκου εκεί mall... Πήγαινε μια βόλτα στο mall πήγαινε και μια βόλτα απ' το Λαύριο να δεις.

Απλά η προηγούμενη γενιά επειδή έφαγε μπόλικο ζόρι και ξήλο ήταν πιο προσεκτική. Έκανε τις επενδυσούλες της, πήρε τα οικοπεδάκια της, έφτιαξε της επιχειρήσεις της και ανέβασε το επίπεδο ζωής της.

Ερχόμενοι τώρα εμείς τα βρήκαμε όλα έτοιμα και στρωμένα. Σπίτι, παιχνίδια, ρούχα, βόλτες, σπουδές, αυτοκίνητα, εξοχικά κλπ. Φαντάζομαι είμαστε η πιο μαλθακή και κακομαθημένη γενιά ever. Και όταν ο σημερινός 18-25 σαρανταρίσει (και ο σημερινός 60ρης μπαμπάς και μαμά protectors of all) τα κακαρώσει θέλω να δω τι στον κώλο θα γίνει.

Το έχω πραγματικά μεγάλη απορία.

Γενικά μη τα γενικοποιούμε όλα (φανταστική πρόταση).

Υπάρχει και κόσμος που πεινάει, απλά δε συχνάζει στο mall και στο γκάζι.

Υπάρχει κόσμος που θα πεινάσει και δεν το ξέρει.

Υπάρχει κόσμος που δε θα πεινάσει και το ξέρει (βλέπε mall).

Υπάρχει και κόσμος που παλεύει για να μην πεινάει (παρών).

Υπάρχει και κόσμος που παλεύει για να μπορεί να πηγαίνει κι αυτός να βλέπει τους άλλους στο mall.

Εδώ θα μαστε, με το Firefox v20 να τα πούμε σε 20 χρονάκια.

Έχεις απόλυτο δίκιο στα περισσοτερα. Ωστόσο η γεννιά των γονιών μας είχε 2 κατηγορίες, αυτούς που πρόκοψαν και αυτούς που ανεπρόκοψαν. Επίσης το ότι αυτή η γεννιά ουσιαστικά χρηματοδοτεί όπως λες τη δικιά μας, δε σημαίνει ότι δεν τα έχει κάνει όλα ριμαδιό. Είναι αυτό που λένε ότι μέσα σε μια γεννιά δημιουργήθηκαν και φαγώθηκαν περιουσίες, καταθέσεις, σπίτια και οικόπεδα!! Και σε αυτό το χάλι επιβιώνει ακόμα αυτό το συνταξιοδοτικό σύστημα, όπου η μέση σύνταξη είναι ανώτερη από το μέσο μισθό. Στην ίδια αιτία που τα διαμερίσματα έχουν φθάσει εκεί που είναι, δηλαδή τις καταθέσεις/ακίνητα των γονιών. Ξέρεις πόσοι γονείς ακουμπάνε τη σύνταξή τους στα παιδιά?

Δημοσ.
οταν ξυπνησεις και ερθεις σε επαφη με το περιβαλλον ισως καταλάβεις οτι οι ΔΥ ειναι οι μονοι που εχουν πληρώσει στο ακεραιο τις εισφορες τους και εχουν καθε δικαιωμα να παρουν συνταξη μιας και αφαιρουνται αυτοματα απο τον κρατικο προυπολογισμο.

Οι εισφορές που πλήρωσαν πήγανε ΑΛΛΟΥ. Ποιοι τα πήγαν εκεί? Αυτοί που ψήφισαν. Και ως γνωστόν ουδείς πιο κοματόσκυλο από τον ΔΥ. Όσο για τους ταξιτζίδες/οικοδόμους και λοιπά, αυτοί ανήκουν στην ίδια γεννιά. Όλους όμως θα τους πληρώσουμε εμείς. Και αν ζήσανε σε δύσκολες εποχές, οι ευκαιρίες για δουλειές απλά δε συγκρίνονται με σήμερα. Επιπλέον, όλος ο πλανήτης είχε παρόμοιες συνθήκες ζωής.

Εφόσον κάνανε τόσα καλά, και φρόντισαν για εμάς, γιατί δε προέβλεψαν για το μέλλον? Αντιθέτως , αφού καταναλώσανε όσα φτιάξανε, δανείστηκαν και από εμάς? Δηλαδή εγώ πούλησα το μέλλον μου χωρίς να το ξέρω, για το ένα πιάτο φαί που μου έδινε ο μπαμπας ή για τις παραπάνω παντόφλες?

Πόσο στραβός πρέπει να είναι κάποιος και πόσο ανίδεος ώστε να μη μπορεί να κάνει τον απλό συλλογισμό: More money for pension, less money for developrment, no future. Στο τέλος θα κοπούν ΚΑΙ οι συντάξεις ΚΑΙ το μέλλον μας. Τουλάχιστον να κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ, άσχετα το τι έχει προηγηθεί και ποιος φταίει, ώστε να διασώσουμε το μέλλον. Το μέλλον που και οι γονείς μας θα γευτούν λιγάκι ως παπούδες και υπερήλικες.

Αυτοί ξεκίνησαν με το τίποτα αλλά με το δρόμο μπροστά και τα resourses αφθονα. Εμείς ξεκινάμε με πόρτες κλειστές και με μια οικονομική κατάσταση που βασίζεται στο να δανειστώ από το ανύπαρκτο μέλλον μου για να αγοράσωτο ΝΟΚΙΑ και να κινήσω την αγορά, ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι.

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι κάθε γενιά πρέπει να κάνει 3 πράγματα: να καταναλώσει για την πάρτη της, να αποταμιεύσει για την πάρτη της και να επενδύσει για την επόμενη.

Η γενιά του παππού μου(σου) έζησε τον Β' ΠΠ. Ξέρεις τότε που περπάταγες στους δρόμους της Αθήνας, κι όλο και κάποιος έπεφτε κάτω από την πείνα.

Τα παιδιά τους μεγάλωσαν στην μεταπολεμική Ελλάδα. Ξέρεις, τότε που φόραγες το παλιό σώβρακο του πρώτου σου ξάδερφου γιατί εκείνος μεγάλωσε και δεν του έκανε πια.

Σήμερα κανένας από εμάς δεν ζει σε αυτές τις συνθήκες.

Και το πρώτο μας μέλημα είναι πως θα χρεώσουμε την προηγούμενη γενιά και θα τη βάλουμε να πληρώσει;

Δεν διαφωνώ ότι τα πράγματα είναι ζόρικα και για μας. Ζόρικα όμως όχι γιατί δε ζούμε "καλά" όπως οι προηγούμενοι. Ζόρικα, γιατί δε ζούμε "καλά" σε σχέση με αυτό που σήμερα θεωρείται καλή ζωή. Έχει ανέβει ο πήχης.

Αλλά όσο αναρωτιέσαι εσύ στην καθημερινότητα σου "ρε τι διάολο άραγε μπορώ να στερηθώ εγώ σήμερα, για να το απολαύσει η επόμενη γενιά", τόσο το αναρωτήθηκε και η προηγούμενη.

Ecce homo.

Είσαι εν μέρει σωστός. Ζούμε καλά σχετικά με το μέσο όρο του πλανήτη. Οι γονείς και οι παπούδες μας δεν ήταν πάλι στο μέσο όρο? Το θέμα είναι ότι αυτή η γεννιά φρόντισε μόνο για το μέλλον της και όχι για το δικό μου, μιλώντας πάντα από την άποψη εθνικής στρατηγικής. Στις προηγούμενες γεννιές, από τον παππού μου και πριν ισχύει ότι λές. Αλλά με τη γεννιά τηςμεταπολίτευσης, που κουβάλησε πλούτο στις πλάτες της όσο δεν έχει δει ποτέ η Ελλάδα, και έπρεπε να φτιάξει βιομηχανία, υπηρεσίες και να κάνει τη χώρα υπερδύναμη βαλκανίων, το μόνο που κατάφερε είναι να φτιάξει 10 δρόμους και μια γέφυρα. Εδώ ακόμα και τα ολυμπιακά εργα λιώνουν. Η σαπίλα έχει χτυπήσει κόκκινο και μέχρι και οι δικαστές χρηματίζονται. Υπήρχε αυτό πριν σε τόσο βαθμό? Ή είσαι ευχαριστημένος από αυτό που παραδώσανε ως γεννιά, δεδομένων των χρημάτων που δημιούργησαν και κυρίως που πήραν από Ευρώπη 30 χρόνια τώρα. Αν είναι ηπιο δημιουργική γεννιά, συγχρόνως είναι και η πιο άσωτη και υπέυθυνη για οποιαδήποτε μελλοντική κρίση. Σίγουρα δε φταίω εγώ πάντως που είμαι ακόμα με το μπιμπερό.

Δημοσ.

Λοιπόν, τράβα αλλού να μιλήσεις, πριν ανοίξω το στόμα μου και φάω ban για βρισήδια.:devil:

Το λιγότερο που έχω να πώ είναι ότι είσαι άσχετος και προκλητικός.

Ξύπνα τουλάχιστον γιατί είσαι σε λήθαργο.:P

Με τέτοιες ανοησίες που λες, γιατί να σε λάβει υπ' όψιν του, σοβαρός άνθρωπος?

Με κάλυψε με το παραπάνω, ο dimitris74, που τα εξηγεί καλύτερα:

οι ιδιωτικοι υπαλληλοι ειδικα αυτοι που κλαιγονται για το ικα μεχρι το 90 περιπου ΔΕΝ πληρωναν εισφορες γιατι επαιρναν τα λεφτα στο χερι σε συμφωνια με τον εργοδότη. εκει που οι εισφορες ειναι στο 70% του μισθού κολλαγαν ελαχιστα ενσημα και τα υπολοιπα τα παντελόνιαζαν λογο ελλειψης μηχανοργάνωσης και ενημέρωσης για το αυριο.

οταν ξυπνησαν και κατάλαβαν οτι το ζεστο κασερι δεν τους εξασφαλιζει και συνταξη αυριο ηταν αργά.

κατσε μαζεψε ολες τις εισφοροδιαφυγές και μετα ελα να κανεις βαρυγδουπες δηλώσεις.

για τα αποθεματικα μαθε λιγο ιστορια ποιος τα πηρε και με ποσο τοκο τα επεστρεψε και αν τα επεστρεψε και μετα μιλα για ΔΥ.

οι ιδιωτες εχουν εγκληματισει στο ασφαλιστικο μιας και ειναι οι μονοι που εχουν κερδος απο αυτο. οι δημοσιοι απλα δεν μπορουν να κλεψουν.end of story.

Δημοσ.
Λοιπόν, τράβα αλλού να μιλήσεις, πριν ανοίξω το στόμα μου και φάω ban για βρισήδια.:devil:

Το λιγότερο που έχω να πώ είναι ότι είσαι άσχετος και προκλητικός.

Ξύπνα τουλάχιστον γιατί είσαι σε λήθαργο.:P

Με τέτοιες ανοησίες που λες, γιατί να σε λάβει υπ' όψιν του, σοβαρός άνθρωπος?

Με κάλυψε με το παραπάνω, ο dimitris74, που τα εξηγεί καλύτερα:

De σε παρεξηγώ για την ιστερία!! Απλά ξαναδιάβασε πάλι τι έχω πει και θα καταλάβεις ότι δεν αναφέρομαι στο ΔΥ vs IY αλλά στο τι έκανε η προηγούμενη γεννιά. Εσύ κόλλησες φυσικά εκεί που μιγιάζεσαι!!!! Είσαι φίλε μου για γέλια!!

Είπα εγώ πουθενά ότι οι δημόσιοι δε πλήρωσαν?? Εγώ είπα ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν πια. Το ποιοι τα έφαγαν δε με νοιάζει, σίγουρα αυτοί πάντως που η ίδια γεννιά ψήφιζε τόσα χρόνια.

Απλά πετάχτηκαν κάποιοι που διαβάζουν τα posts επιφανειακά και άρχισαν ναυποστηρίζουν τους ΔΥ επειδή απλά σε ένα post είπα τη λέξη "ειδικά οι ΔΥ". Εκεί κολλήσαμε. Βέβαια οι ίδιοι αν βγουν στην ομόνοια να υποστηρίξουν τις ίδιες αηδίες, στο τέλος θα μείνουν μόνο τα παπούτσια τους να θυμίζουν ότι κάποτε υπήρξαν. Αλλά ας μείνουμε στο θέμα, δεν είναι ώρα τώρα να κρίνουμε ΔΥ.

PS ΜΗ το πάτε πάλι ΔΥ vs ΙΥ!!

Δημοσ.

tomasss χαλάρωσε λίγο, δεν ειπώθηκε κουβέντα για τους ΔΥ, ούτε το thread δημιουργήθηκε για να τους τα χώσουμε. Ο jimarass μίλησε για το ασφαλιστικό κυρίως και για λεφτά που δεν φτάνουν επειδή κάποιοι τα έφαγαν ή δεν έκαναν σωστή διαχείριση.

Πολλοί είναι οι ΙΥ/επιχειρηματίες που τα παντελόνιαζαν όπως ειπώθηκε τα λεφτά αντί να τα επενδύσουν στο συνταξιοδοτικό και έτσι βρέθηκε να μην έχουν τώρα μια για τα γηρατειά, απαιτώντας ετσιθελικά το κράτος βασικά να τους πληρώνει και να τους συντηρεί. Αντί να προσπαθήσουμε να κάνουμε καμιά κίνηση μπας και αλλάξει κάτι ή απλά να αλλάξουμε τρόπο σκέψης έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης, βλέπω πολλούς να βγαίνουν και να δηλώνουν με περισσή μαγκιά ότι οποιαδήποτε περικοπή παροχών είναι αδικαιολόγητη και απειλούν κιόλας ότι την επόμενη φορά θα ψηφίσουν άλλους. Νταβατζιλίκι δηλαδή.

Αλλά τι να πεις, τα ίδια σκατά γίνονται πάντα, είτε μείωση συντάξεων είτε επιδοτήσεων είτε οτιδήποτε άλλο "αντιλαϊκό" (μη χ3σω) μέτρο προταθεί μπας και συμμαζευτούμε λίγο, θα βγούνε όλοι πάλι στους δρόμους να φωνάζουν "καμία ανοχή"..

Δημοσ.

Ναι ας υπερασπιστούμε και τους δημόσιους υπαλλήλους τώρα τον μοναδικό κλάδο που πληρώνεται και ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ στο μεγαλύτερο ποσοστό του...Μου φαίνεται άλλοι πρέπει να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα...Ξέρετε τι γίνεται σε μια επιχείρηση όταν κάποιοι πληρώνονται και δεν κάνουν αυτά που πρέπει?Η επιχείρηση πάει για κλείσιμο.Όπου επιχείρηση βάλε κράτος.Γι αυτό λέω ας κάνουμε κάποιον έρανο για τους κακομοίρηδες δημοσίους υπαλλήλους....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...