Προς το περιεχόμενο

Καημένη νέα γενιά

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις εποχές μας ζούμε πρωτοφανές κύμα αυξήσεων και σε όλα αυτά έρχονται όλο και νέοι φόροι. Αυτοί οι φόροι φυσικά κατά 50% συντηρούν ένα σύστημα από κατά πλειοψηφία τεμπελ^%^%δες ΔΥ αλλά και συνταξιούχους από ιδιωτικό και κυρίως δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν συντάξεις των οποίων τα λεφτά δεν πλήρωσαν ποτέ, αν αναλογιστούμε καθαρά οικονομικά κριτήρια. Πάρα πολλοί έχουν συντάξεις πάνω από το μισθό τους και μιλάμε για νορμάλ ανθρώπους. Το επιχείρημά τους είναι ότι για αυτά πλήρωσαν όσο δούλευαν. Το αντεπιχείρημα της γεννιάς των 700 ευρώ είναι:

1)Αυτός που υπολόγισε τη σύνταξή σας ΔΕΝ έκανε σωστούς υπολογισμούς στις κρατήσεις.

2)Τα λεφτά που πληρώσατε τα φάγανε οι κυβερνήσεις που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε, προωθώντας τα σε μαύρες τρύπες. Επομένως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια ΔΕΝ πληρώσατε για αυτές τις συντάξεις.

Σε λίγα χρόνια που η αναλογία συνταξιούχων θα αυξηθεί, οι νέοι θα δουλεύουμε σα σκλάβοι για να πληρώνουμε εγκλήματα που δεν κάναμε, απλά για να περνάει ωραία η γεννιά της μεταπολίτευσης. ΝΑ σημειώσω ότι ένας από τους γονείς μου έχει αρκετά μεγάλη σύνταξη, κάτω από 2000 φυσικά, αλλά μαλώνω συχνά μαζί του.

Πρότασή μου είναι να μπεί μια μέγιστη εθνική σύνταξη, πχ 800 ευρώ η οποία να γίνεται πχ 1200 όταν πεθαίνει ο ένας σύζυγος. ΠΩς θα ζήσει αυτός με 1200? Όπως ζούμε και εμείς με 700.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χμμμ να και κάποιος που συμφωνώ μαζί του, εγώ συνήθως όταν λέω τέτοια είμαι καπιτάλας/δεξιός του κερατά, αμόρφωτος και άσχετος.. Επειδή μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι 1+1 με καμία παναγία δεν γίνεται να κάνει 4 να φάμε όλοι καλά.

Η γενιά της μεταπολίτευσης είτε φταίνε, είτε δεν φταίνε το γεγονός είναι ότι άπλωσε τα χέρια της πολύ πάνω από εκεί που έφτανε με δανεικά λεφτά με αποτέλεσμα όταν τώρα έρχεται ο λογαριασμός να πρέπει να την πληρώσουν άλλοι.

Εκτός των συντάξεων, ακόμα και η ιατροφαρμακευτική/νοσοκομειακή περίθαλψη, τα κοινωνικά μέτρα, οι φοροαπαλλαγές σε πολλές περιπτώσεις είναι δυσανάλογα μεγάλες για τα οικονομικά δεδομένα αλλά λόγω πολιτικού κόστους ή στενοκεφαλιάς (κατά την γνώμη μου πάντα) δεν πρόκειται να αλλάξει.

Όσο για κατώτατη σύνταξη δυστυχώς φίλε jimara αν δεν φτάσουμε να πνιγόμαστε δεν θα επιβληθεί, ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές ακρίβειας θα φανεί ως απάνθρωπο μέτρο..

Δημοσ.
αν πληρωναν οι επιχειρησεις αυτα που χρωστάνε στα ταμεια δεν θα υπηρχε τετοιο θεμα τωρα...

Να τες πάλι οι επιχειρήσεις.. Σωστό ότι δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε ίσως όμως εκτός από την δημιουργική λογιστική δεν υπάρχει άλλος τρόπος (νομίζω) να κλέψει μια μεγάλη επιχείρηση από το κράτος φόρους.. Οι μεγαλύτερες κλοπές αναλογικά γίνονται από τους πολίτες (εκτός μισθωτούς-συνταξιούχους και γενικότερα όσους πληρώνουν τους φόρους τους απευθείας). Και για να μην νομίζεις ότι τα βγάζω από το μυαλό μου ή λέω αρλούμπες:

"Εντυπωσιακό, πάντως, παραμένει το γεγονός ότι τα έσοδα από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ανήλθαν το 2006 στην Ελλάδα μόλις στο 4.6% του ΑΕΠ, έναντι του 9.2%, που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη των "27""

Πηγη: Metropolitan, τεύχος 22ο, Αύγουστος 2008

4,6% χ 213,985 δισ. ευρώ (ΑΕΠ 2006) = 9,84 δις ευρώ ή κάνω λάθος?

Δημοσ.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ... Το συνολικό χρέος προς το δημόσιο των 3 μόνο αυτών ΑΕ ξεπερναει τα 40.000.000ευρώ. Κι όμως τα χρέη σχεδόν τους χαρίστηκαν ή τους χαρίζονται...

Ο ΠΑΟΚ στις ανακοινώσεις του, ξεχνάει να ανφέρει πότε θα ξεπληρωθεί το χρέος προς το δημόσιο και αναφέρει μόνο ως προς τρίτους.

Κι αυτές οι περιπτώσεις γίνονται γνωστές διότι είναι αθλητικά σωματεία με λαό από πίσω, ο Μυτηλιναίος για παράδειγμα ξέρετε αν χρωστάει στο ΙΚΑ;

Δημοσ.
Κι αυτές οι περιπτώσεις γίνονται γνωστές διότι είναι αθλητικά σωματεία με λαό από πίσω, ο Μυτηλιναίος για παράδειγμα ξέρετε αν χρωστάει στο ΙΚΑ;

Δεν ξέρω αλλά εφόσον δεν έχω και στοιχεία δεν γίνεται να μου φταίει ο Μυτιληναίος και ο κάθε Μυτιληναίος για τα ελλείματα της Ελλάδας.

Όσο για τις ομάδες ποιος φταίει νομίζεις?? Σκέψου μόνο τι θα γινόταν αν χρωστούσε ο Βγενόπουλος πχ 40.000.000 ευρώ στο Δημόσιο και έβγαινε στον Τύπο και έλεγε θα πληρώσω στο μέλλον.. Αλλά άν είναι "η ομάδα μας" χαλάλι :mad:

Η για πότε θα έβαζαν μπουρλότο σε ιδιωτική εταιρία αν με μια υπαγωγή στο άρθρο 44 γλίτωνε τρελά χρέη και συνέχιζε κανονικά την λειτουργία της..

Γ&^ω τον φιλαθλητισμό μου και το πολιτικό μου κόστος

Δημοσ.

Έχω την ταπεινή εντύπωση πως το άρθρο 44 είναι γενικά για ΑΕ που εκμεταλλεύτηκαν κάποιες ΠΑΕ. Επομένως η ανάγκη αυτή ύπαρξης του συγκεκριμένου νόμου δημιουργήθηκε για τη διατήρηση χρεωμένων βιομηχανιών στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Το κακό με το κράτρος είναι πως οι βιομηχάνοι εκβιάζουν ότι αν πληρώσουν τα χρέη θα κλείσουν. Τι θα κλείσουν?? Δηλαδή καιμετά τι θα κάνουν? Απλά όλοι μαζί τρώνε. Στην τελική δε μενοιάζει τι κανανε οι επιχειρήσεις και τι το κράτος. Εγώ αυτό παρέλαβα και δεν υπογράφω στην παραλαβή. Βολέψανε τον .... τους, πήραν δανεικά και αγύριστα και μετά θα τους συνταξιοδοτήσουμε κιόλας. Τέλος πάντων, τον τελευταίο που θα αγγίξει η κάθε κυβέρνηση είναι τον νέο, αφού αυτός κυρίως καταναλώνει και επενδύει. Απλά όλα αρχίζουν σιγά σιγά. Είδατε τι έγινε με το επικουρικό της ΤΤΕ. Εδώ άλλος παίρνει επικουρικό μόνο 600 ευρώ, δηλαδή όσο παίρνει καθαρά ένας μέσος νέος!!! Μιλάμε για αίσχη!! Βέβαια είναι γεγονός πως από αυτές τις συντάξεις τρώνε και οι νέοι μέσω των γονιών, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε κανα 4 χρόνια θα δείτε κάτι περικοπές που θα κλάψουνε μανούλες! Ωστόσο το θέμα δεν είναι να κλαφτούμε. Αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτό το πράγμα. Κάθε φορά που βλέπω τον υπουργό οικονομίας να ανησυχεί για εισπράξεις, ξέρωότι ΔΕΝ ανησυχεί για το αν θα πληρωθεί κάποιος εργολάβος ή αν θα γίνει η τάδε επένδυση στην παιδεία, αλλά ανησυχεί για τις πληρωμές ΔΥ και συντάξεων. Σε λίγο θα πληρώνουμε τις συντάξεις με κρατική χρηματοδότηση και τότε αντίο το 5% στην παιδεία και τα άλλα....

Δημοσ.
Το κακό με το κράτρος είναι πως οι βιομηχάνοι εκβιάζουν ότι αν πληρώσουν τα χρέη θα κλείσουν. Τι θα κλείσουν?? Δηλαδή καιμετά τι θα κάνουν? Απλά όλοι μαζί τρώνε. Στην τελική δε μενοιάζει τι κανανε οι επιχειρήσεις και τι το κράτος. Εγώ αυτό παρέλαβα και δεν υπογράφω στην παραλαβή. Βολέψανε τον .... τους, πήραν δανεικά και αγύριστα και μετά θα τους συνταξιοδοτήσουμε κιόλας. Τέλος πάντων, τον τελευταίο που θα αγγίξει η κάθε κυβέρνηση είναι τον νέο, αφού αυτός κυρίως καταναλώνει και επενδύει. Απλά όλα αρχίζουν σιγά σιγά. Είδατε τι έγινε με το επικουρικό της ΤΤΕ. Εδώ άλλος παίρνει επικουρικό μόνο 600 ευρώ, δηλαδή όσο παίρνει καθαρά ένας μέσος νέος!!! Μιλάμε για αίσχη!! Βέβαια είναι γεγονός πως από αυτές τις συντάξεις τρώνε και οι νέοι μέσω των γονιών, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε κανα 4 χρόνια θα δείτε κάτι περικοπές που θα κλάψουνε μανούλες! Ωστόσο το θέμα δεν είναι να κλαφτούμε. Αλλά πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτό το πράγμα. Κάθε φορά που βλέπω τον υπουργό οικονομίας να ανησυχεί για εισπράξεις, ξέρωότι ΔΕΝ ανησυχεί για το αν θα πληρωθεί κάποιος εργολάβος ή αν θα γίνει η τάδε επένδυση στην παιδεία, αλλά ανησυχεί για τις πληρωμές ΔΥ και συντάξεων. Σε λίγο θα πληρώνουμε τις συντάξεις με κρατική χρηματοδότηση και τότε αντίο το 5% στην παιδεία και τα άλλα....

Θα κλείσουν?ΧΑχχαχαχχαχχ καλό κι αυτό,αυτοί οι καρχαρίες με τις ηλιθιότητες τους δεν έχουν τελειωμό...Σιγά μην κλείσουν απλά θα κάνουν περικοπές.Φόρους δεν πληρώνουν(όσο θα πρεπε να τους ξεσκίζουν στην φορολογία),Ταμεία δεν πληρώνουν,υπαλλήλους δεν τους πληρώνουν σωστά και τους κάνουν κινέζους στην δουλειά αλλά λεφτά για Cayenne Και διακοπές στις Μαλδίβες έχουν.Ας κάνουμε έναν έρανο ρε παιδιά...B)

Δημοσ.
Έχω την ταπεινή εντύπωση πως το άρθρο 44 είναι γενικά για ΑΕ που εκμεταλλεύτηκαν κάποιες ΠΑΕ. Επομένως η ανάγκη αυτή ύπαρξης του συγκεκριμένου νόμου δημιουργήθηκε για τη διατήρηση χρεωμένων βιομηχανιών στην Ελλάδα...

Αν όντως ισχύει αυτό και έχει γίνει με άλλες επιχειρήσεις τότε και αυτοί #$!@$ είναι, αλλά δυστυχώς δεν τα μαθαίνουμε οπότε μέχρι να δω στοιχεία δεν μπορώ να πάρω θέση.

Βέβαια είναι γεγονός πως από αυτές τις συντάξεις τρώνε και οι νέοι μέσω των γονιών, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε κανα 4 χρόνια θα δείτε κάτι περικοπές που θα κλάψουνε μανούλες!

Εδώ ένα φοβερό άρθρο με βάση αυτή την παρατήρηση

http://g700.blogspot.com/2007/10/blog-post_20.html

Θα κλείσουν?ΧΑχχαχαχχαχχ καλό κι αυτό,αυτοί οι καρχαρίες με τις ηλιθιότητες τους δεν έχουν τελειωμό...Σιγά μην κλείσουν απλά θα κάνουν περικοπές.Φόρους δεν πληρώνουν(όσο θα πρεπε να τους ξεσκίζουν στην φορολογία),Ταμεία δεν πληρώνουν,υπαλλήλους δεν τους πληρώνουν σωστά και τους κάνουν κινέζους στην δουλειά αλλά λεφτά για Cayenne Και διακοπές στις Μαλδίβες έχουν.Ας κάνουμε έναν έρανο ρε παιδιά...B)

Φυσικά και δεν θα κλείσουν, απλά θα μεταφερθούν εκτός Ελλάδας και τότε να δούμε ποιος θα κλαίει, δυστυχώς αυτοί θα εισπράττουν είτε εδώ, είτε έξω οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν.

Να τους ξεσκίζουν στην φορολογία δεν είναι λύση μιας και απλά θα φύγουν προς τα έξω, ταμεία πληρώνουν (άσχετο το ότι δεν είναι αρκετά για να μπαλωθεί η τρύπα), το ότι δεν πληρώνουν υπαλλήλους είναι σχετικό, οι υπερώριες είναι χαρακτηριστικό της εποχής και όχι της χώρας και όσο για τις Cayenne ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία, κάποιοι έχουν κάποιοι όχι..

Και να ξεκαθαρίσουμε όταν μιλάμε για επιχειρήσεις αν μιλάμε για μικρομεσαίες ή για κολοσσούς. Γιατί αν μιλάμε για μεγάλες τότε οκ, αλλά αν η μπάλα παίρνει και τις μικρομεσαίες αφού τις ευνοεί τόοοσο η φορολογία γιατί δεν ανοίγετε(ουμε) μια? Ιδού η Ρόδος

Δημοσ.

Κοίτα, πως πήγε η ανεργία 7% νομίζεις.Με μισθούς του κώλου και με φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων. Και να σου πω την αλήθεια δεν είμαι ενάντια των φοροαπαλλαγών. Αλλά όταν οι μισθοί είναι τόσο κάτω, είναι αδικία να πληρώνουμε τέτοιες συντάξεις.

Δημοσ.
Να τες πάλι οι επιχειρήσεις.. Σωστό ότι δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε ίσως όμως εκτός από την δημιουργική λογιστική δεν υπάρχει άλλος τρόπος (νομίζω) να κλέψει μια μεγάλη επιχείρηση από το κράτος φόρους.. Οι μεγαλύτερες κλοπές αναλογικά γίνονται από τους πολίτες (εκτός μισθωτούς-συνταξιούχους και γενικότερα όσους πληρώνουν τους φόρους τους απευθείας). Και για να μην νομίζεις ότι τα βγάζω από το μυαλό μου ή λέω αρλούμπες:

"Εντυπωσιακό, πάντως, παραμένει το γεγονός ότι τα έσοδα από την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ανήλθαν το 2006 στην Ελλάδα μόλις στο 4.6% του ΑΕΠ, έναντι του 9.2%, που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη των "27""

Πηγη: Metropolitan, τεύχος 22ο, Αύγουστος 2008

4,6% χ 213,985 δισ. ευρώ (ΑΕΠ 2006) = 9,84 δις ευρώ ή κάνω λάθος?

οπως το δει κανεις.

εγω το βλεπω ως εξής

Συνολικά το δηλωθέν εισόδημα το 2007 ανήλθε σε 103,4 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 70,4 δισ. ευρώ δηλώθηκαν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τα 15,9 δισ. από τους λοιπούς φορολογούμενους και τα 16,9 δισ. από τις επιχειρήσεις.

επισης

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 41,6% του συνόλου των επιχειρήσεων (Ανώνυμες Εταιρίες, ΕΠΕ, Ο.Ε. και Ε.Ε.) δηλώνουν είτε μηδενικά κέρδη είτε ζημίες, ενώ το 70,3% του συνόλου των επιχειρήσεων δηλώνει κέρδη έως 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, το μέσο εισόδημα των φυσικών προσώπων που προέρχεται από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2007, ανήλθε σε 12.381 ευρώ

Δημοσ.

στην Ελλαδα δουλευουν 1 εκ. ανασφαλιστοι και 25 - 30% επι του συνολου των επιχειρησεων δεν απογραφονται καν απο τα ασφαλιστικα ταμεια.

πηγη: ελευθεροτυπια 4.11.07

αν το φτιαξουν αυτο και δεν φτανει, τοτε ας μειωσουν τις συνταξεις...

Δημοσ.
οπως το δει κανεις.

εγω το βλεπω ως εξής

Συνολικά το δηλωθέν εισόδημα το 2007 ανήλθε σε 103,4 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 70,4 δισ. ευρώ δηλώθηκαν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τα 15,9 δισ. από τους λοιπούς φορολογούμενους και τα 16,9 δισ. από τις επιχειρήσεις.

επισης

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 41,6% του συνόλου των επιχειρήσεων (Ανώνυμες Εταιρίες, ΕΠΕ, Ο.Ε. και Ε.Ε.) δηλώνουν είτε μηδενικά κέρδη είτε ζημίες, ενώ το 70,3% του συνόλου των επιχειρήσεων δηλώνει κέρδη έως 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, το μέσο εισόδημα των φυσικών προσώπων που προέρχεται από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2007, ανήλθε σε 12.381 ευρώ

;) Ετσι.

Τζιμάρα, μην το τρώς το παραμύθι ρε συ. Αν σου φαίνονται μεγάλες οι συντάξεις εδώ, πήγαινε δούλεψε σε καμιά τρικοσμική χώρα να σου δίνουνε ψίχουλα.

Δημοσ.

dimitris74 και Pablo_Hasan ωραίες απαντήσεις, δεν είχα καθόλου υπόψιν τα στοιχεία αυτά..

Ρε συ johnnyestia αν δεν κάνω λάθος ο jimarass δεν εννοούσε ότι κακώς παίρνουμε τόσο μεγάλες συντάξεις, είπε ότι δεν βγαίνουμε σαν χώρα και σαν προυπολογισμός έτσι. Αν δεν περικοπούν έστω και λίγο, οι μέρες πείνας που ζούμε τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται.

Τρώμε δανεικά λεφτά και αυτό πρέπει να σταματήσει ειδικά τώρα που ο κέρβερος (ΕΕ) είναι από πάνω μας και απειλεί με πρόστιμα και περικοπές στις επιδοτήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...