Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με virus...Βοηθήστε με αν γνωρίζετε

despina_28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από χθες το PC μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Στην Εκκίνηση εμφανίζεται ένα μαύρο παράθυρο (μάλλον DOS) που δε γράφει τίποτα και στη συνέχεια βγαίνει ένα παράθυρο των WINDOWS με τίτλο "Υποσύστημα MS-DOS 16 bit" που γράφει:

C:\DOCUME~1\Despin~1\RUNUPDATER.EXE

Η NTVDM CPU αντιμετώπισε μία οδηγία που δεν είναι έγκυρη.

CS:0df6 IP:01c7 OP:63 65 6e 74 65 Κάντε κλικ στο κουμπί κλείσιμο για να τερματίσετε την εφαρμογή.

Το antivirus (Symantec Endpoint Protection) δε μου βγάζει κανέναν ιό αλλά και στη Symantec που έψαξα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για αυτό το αρχείο. Το μόνο που βρήκα στο google είναι ένα πρόγραμμα που λέγεται PREVXCSI που υποτίθεται πως αναγνωρίζει το RUNUPDATER.EXE ως malware και μπορεί να το καθαρίσει.

Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς?? Είναι αξιόπιστο? 'Η θα μου κάνει το PC πιο κουλουβάχατα από ότι είναι.:rolleyes:

Σημείωση: Παρόλα αυτά εξακολουθώ να μπορώ να λειτουργήσω το PC κανονικά

Δημοσ.

Αν δοκιμάσω να βγω σε safe mode και να διαγράψω το αρχείο από την τοποθεσία? Μαζί με το runUpdater.exe υπάρχει και ένα runScanner.exe και τα αντίστοιχα html τους. Να τα σβήσω όλα από safe mode?

Δημοσ.

Μάλλον δεν είναι φυσιολογικό. Δεν έχει σχέση με το MS update.

Δοκίμασε να το αφαιρέσεις και κάνε reboot να δεις αν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Καλό θα ήταν να τρέξεις και κάποιο anti-spyware όπως το Spybot SnD.

edit: Καλή ιδέα είναι και η διαγραφή τους, απλά δεν ξέρω αν υπάρχουν και αλλού τίποτα αρχεία σχετικά με αυτό το malware.

Δημοσ.

Απενεργοποίησα το msupdate απο το msconfig, έσβησα τη σαβούρα σε safe mode και έκανα reboot. Όλα δείχνουν ok τώρα, αλλά θα δοκιμάσω και το spybot.... Να είσαι καλά φίλε μου....)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...