lost2 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 …την τεχνολογία μου μέσα , λοιπόν έχω motherboard Gigabyte MA790FX-DS5 με 2 ESATA controllers αποφάσισα να πάρω έναν εξωτερικό με ESATA (WD 750 My Book Home)για να εκμεταλλευτώ (ΧΑ ΧΑ ΧΑ) την ταχύτητα esata , αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να σπάσω τα νεύρα μου , με το που συνδέω τον HDD το PC μου κολλάει δεν ξεκινάει κάνει γενικά ότι θέλει με το που τον κλείνω συνεχίζει να μπαίνει στα WinXP αλλά όλο και κάτι δεν θα δουλεύει , στα Vista κατάφερα και τον είδα μια φορά αλλά μέχρι εκεί ήταν η τύχη μου, σε USB και Firewire δουλεύει κανονικά .. το παραπάνω με το κάνει και στα 2 esata .ξέρει κανένας τι μπορεί να παίζει , να είναι χαλασμένο κάτι από τα 2??
lost2 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 ναι φίλε έχω κάνει όλες τισ ρυθμίσεις κανονικά
vasi Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 κοίταξε μήπως θέλει κάποιο προγραμα οδήγησης άλλο,που πρέπει να μπει κατά την αρχική εγκατάσταση των xp (F6)
XLV Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 …την τεχνολογία μου μέσα , λοιπόν έχω motherboard Gigabyte MA790FX-DS5 με 2 ESATA controllers αποφάσισα να πάρω έναν εξωτερικό με ESATA (WD 750 My Book Home)για να εκμεταλλευτώ (ΧΑ ΧΑ ΧΑ) την ταχύτητα esata , αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να σπάσω τα νεύρα μου , με το που συνδέω τον HDD το PC μου κολλάει δεν ξεκινάει κάνει γενικά ότι θέλει με το που τον κλείνω συνεχίζει να μπαίνει στα WinXP αλλά όλο και κάτι δεν θα δουλεύει , στα Vista κατάφερα και τον είδα μια φορά αλλά μέχρι εκεί ήταν η τύχη μου, σε USB και Firewire δουλεύει κανονικά .. το παραπάνω με το κάνει και στα 2 esata .ξέρει κανένας τι μπορεί να παίζει , να είναι χαλασμένο κάτι από τα 2?? Νομίζω ότι φταίει ότι ο esata controller που έχει η μητρική σου δεν υποστηρίζει hotplug.. δοκίμασε με τον δίσκο συνδεδεμένο πριν ξεκινήσεις το σύστημα, μετά κάνε Safely remove hardware, κατόπιν δες αν έχει τίποτα utility o esata controller που να αποσυνδέει τον esata hdd σωστά..
palchang Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 το πρόβλημα,υποθέτω, είναι ο JMICRON controller, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τις esata θύρες ένα eSata bracket απο το eShop ίσως σε βοηθήσει να κάνεις την δουλειά σου..
iced Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Ρε σεις μισο λεπτο.... E-sata που? Σε vista? Πλακα κανετε, τα ωιστα εχουν προβλημα με την μεταφορα αρχειων, ειναι πολυ αργα. Βαλε ενα usb και πολυ ειναι
DioNiSis_000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 ο controller της gigabyte υποστηρίζει hotplug αρκεί να έχουν εγκατασταθεί οι drivers από το cd της μητρικής και στο bios να είναι ρυθμισμένο σε AHCI mode για το συγκεκριμένο controller για τον controller του chipset της amd δεν γνωρίζω στη δικιά μου μητρική που έχει intel chipset υποστηρίζεται απο τον κοντρολερ της intel μόνο σε vista και έχοντας εγκαταστήσει τους drivers κατά την αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού έτσι συνδέω σε αυτόν της gigabyte τους εξωτερικούς μην βάζεις τον δίσκο με το λειτουργικό στον ίδιο κοντρολερ με τον εξωτερικό γιατί αν κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού ήταν σε ide mode και τον αλλάξεις σε ahci δεν θα λειτουργεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.