caution Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Η ιστορία έχει ως εξής: Γυρνάω από διακοπές, ανοίγω τον desktop μου και διαπιστώνω πως internet γιόκ. Με μια δεύτερη ματιά διαπιστώνω πως το switch μου (D-LINK DES-1005D) είχε ψοφήσει. Το αντικαθιστώ με ένα της Level One (το FSW-0511) άλλα πάλι η on-board Realtek RTL8139 αποφαίνεται unpluged cable οπότε αρχίζω να την υποπτεύομαι. Reinstall τους drivers, δοκιμή με Ubuntu Live CD τίποτα... Παρατηρώ μετά, ότι το ένα από τα δύο leds της on-board είναι μόνιμα αναμμένο (έχει δεν έχει καλώδιο/link πάνω) άρα ζωή σε λόγου μας και με αυτή... Εγκαθιστώ μια PCI της Level One και όλα πλέον δουλεύουν καλά! Ερώτηση πρώτη: Τα άλλα δύο PC που ήταν πάνω στο συχωρεμένο switch γιατί δεν έπαθαν τίποτα αλλά το παρόν έκαψε την ethernet του; Ερώτηση δεύτερη: Είναι σκόπιμο να αλλάξω την μητρική μου (εκτός εγγύησης) λόγω του μικρού της εγκεφαλικού;
tsakonas Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 LOL, αχ αυτα τα DLINK.... επαθα το ιδιο, το 2002 ,ακομα το θυμαμαι, εβγαλε καπνο στην κυριολεξια...και εκαψε μια pci NIC σε ενα απτα 3 pc μονο. Τι και πως...ενας θεος ξερει... Αφου αλλαξες nic εισαι οκ.
caution Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Πάντως πρέπει να είναι πολύ κακοσχεδιασμένα αυτά τα D-LINK. Το να καεί είναι κάτι που μπορώ να ανεχτώ (1 χρόνο και κάτι έζησε και για αυτό το "κάτι" το e-shop μου άρχισε τα σάπια περί της εγγύησης...) αλλά να περνάει βρώμικες τάσεις στο LAN είναι χαζό και επικίνδυνο. Σκέψου να έχεις στο εταιρικό σου LAN ένα τέτοια σκατοswitch και να σου κάψει κανένα NAS...
zoel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι καηκε απο το switch
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.