Προς το περιεχόμενο

Έκλεψαν την κιθάρα των Maiden!

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή τη παρακάτω είδηση, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να πούμε τη γνώμη μας για το συγκεκριμένο συμβάν.

Το Σάβατο 2 Αυγούστου 2008 ήταν ένα ονειρεμένο βράδυ για όσους βρέθηκαν στη Μαλακάσσα να παρακολουθήσουν τους ζωντανούς θρύλους της μέταλ Iron Maiden. Ωστόσο, κάποιος επιτήδειος δεν αρκέστηκε στη μαγική αυτή συναυλία.

Μετά το τέλος της, ο ένας κιθαρίστας -εκ των τριών- του συγκροτήματος και συγκεκριμένα ο Άντριαν Σμιθ, διαπίστωσε ότι η λευκή του κιθάρα είχε κάνει φτερά και αναγκάστηκε να βάλει αγγελία στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος ζητώντας βοήθεια από τους οπαδούς των Iron Maiden.

Η αγγελία αναφέρει: "Όλοι οι φανς των Maiden παρακαλούνται να βοηθήσουν στην ανεύρεση της κιθάρας", ενώ υπάρχει η υποσημείωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον δράστη να την ξεφορτωθεί, καθώς πρόκειται για μοναδικό κομμάτι.

Για όσους δώσουν πληροφορίες, οι Maiden προσφέρουν ένα τζάκετ του συγκροτήματος και ένα γράμμα με τις ευχαριστίες του Άντριαν Σμιθ.

Η κιθάρα είναι μάρκας JACKSON STRAT, χρώματος λευκού και αναφέρονται ακόμα και οι γρατζουνιές που έχει.

Ο αριθμός της είναι 8467 και όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να επικοινωνεί στο [email protected]

http://trifylianews.blogspot.com/2008/08/maiden.html

Την είδηση αυτή πρώτη φορά τη διάβασα σε Bulletin στο MySpace και φυσικά δεν το πίστεψα, καθώς υπέθεσα ότι κάποιος κάνει πλάκα.

Σήμερα στην εφημερίδα διάβασα το περιστατικό και έχω αρκετές απορείες, μέχρι και αρνητικά συναισθήματα για τους θρυλικούς Iron Maiden.

Η πρώτη και βασική απορία μου, είναι πως κλάπηκε η κιθάρα. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσετε για πόσο καλή οργάνωση υπάρχει και φυσικά τη κιθάρα δεν την αφήνει σε μία γωνία μέχρι να φύγει όπως κάνει ένα ερασιτεχνικό group. Υπάρχουν υπεύθυνοι που φροντίζουν για τις κιθάρες και γενικότερα για τα όργανα των group. Οπότε κάτι αρχίζει να βρωμάει από εκεί πιστεύω.

Σε δεύτερη φάση σκέφτομαι ότι παίζει να είναι μούφα η όλη είδηση και ή οι Iron Maiden προσπαθούν να κάνουν ντόρο (πράγμα που δεν νομίζω ότι το χρειάζονται) ή ναι μεν να κλάπηκε, αλλά να θέλουν να βγάλουν κάτι από αυτό. Τι? Δεν ξέρω.

Όσον αφορά τα αρνητικά συναισθήματα έχουν να κάνουν με τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος από το group.

Για όσους δώσουν πληροφορίες, οι Maiden προσφέρουν ένα τζάκετ του συγκροτήματος και ένα γράμμα με τις ευχαριστίες του Άντριαν Σμιθ.

Καταρχήν η χαμένη κιθάρα του Adrian Smith κοστίζει 4.000 Ευρώ. Επειδή όμως είναι signature (έχει την υπογραφή του), κοστίζει 50.000 Ευρώ.

Θεωρώ τουλάχιστον γυφτιά που ζητάνε τη κιθάρα, αφού μπορούν να πάρουν εκατοντάδες κιθάρες και από την άλλη αυτό που δίνουν σε αυτόν που θα τη βρει είναι σαν να τον λένε και κορόιδο (για να μη τίποτα πιο βαρύ). Γιατί ρε φίλε δηλαδή να στη δώσω πίσω? Δώσε μου κάτι σοβαρό, είτε αυτό είναι χρήμα από τη στιγμή που τη θες τόσο πολύ, είτε είναι κάτι άλλο τέλος πάντων.

Και για να το κάνω ακόμα πιο λιανά από τη στιγμή που έχει 50.000Ευρώ να δώσουν τουλάχιστον τα μισά λεφτά, που και πάλι το θεωρώ λίγο.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταρχήν η χαμένη κιθάρα του Adrian Smith κοστίζει 4.000 Ευρώ. Επειδή όμως είναι signature (έχει την υπογραφή του), κοστίζει 50.000 Ευρώ.

Θεωρώ τουλάχιστον γυφτιά που ζητάνε τη κιθάρα, αφού μπορούν να πάρουν εκατοντάδες κιθάρες και από την άλλη αυτό που δίνουν σε αυτόν που θα τη βρει είναι σαν να τον λένε και κορόιδο (για να μη τίποτα πιο βαρύ). Γιατί ρε φίλε δηλαδή να στη δώσω πίσω? Δώσε μου κάτι σοβαρό, είτε αυτό είναι χρήμα από τη στιγμή που τη θες τόσο πολύ, είτε είναι κάτι άλλο τέλος πάντων.

Και για να το κάνω ακόμα πιο λιανά από τη στιγμή που έχει 50.000Ευρώ να δώσουν τουλάχιστον τα μισά λεφτά, που και πάλι το θεωρώ λίγο.

μαλλον για τον smith η κιθαρα κοστιζει μονο 4.000

το 50.000 απο που το εβγαλες;

Δημοσ.

Και εγώ αυτό λέω. Πραγματικά οι Maiden είναι ή μάλλον ήταν από τις αγαπημένες μου μπάντες, μετά από αυτό πραγματικά έχω ξενερώσει τελείως με τη πάρτη τους.

Μα καλά είναι δυνατόν να ζητάνε κιθάρα και να δίνουν μπουφάν? Μου αρέσει που λέει ότι θα λάβει αυτός που θα τη δώσει και ευχαριστήρια από τον Adrian Smith. Αυτό μας έλειπε να μη πει και ευχαριστώ! Αυτοί θα μας πουν ευχαριστώ και θα μας κάνουν και χάρη με λίγα λόγια! Αν είναι δυνατόν! Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι τέτοια άτομα!

Κατά τη γνώμη μου αν έρθουν άλλη φορά πρέπει να φάνε τρελό γιουχάρισμα! Αλλά δυστυχώς αυτοί ποντάρουν στον φανμποισμό.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Θεωρώ τουλάχιστον γυφτιά που ζητάνε τη κιθάρα, [...]

Γιατί ρε φίλε δηλαδή να στη δώσω πίσω? Δώσε μου κάτι σοβαρό, είτε αυτό είναι χρήμα από τη στιγμή που τη θες τόσο πολύ, είτε είναι κάτι άλλο τέλος πάντων.

[...]

Μπράβο σε όποιον την πήρε, αν την έχει πάρει κάποιος.

Και εγώ αυτό λέω.

[...]

Αυτοί θα μας πουν ευχαριστώ και θα μας κάνουν και χάρη με λίγα λόγια! Αν είναι δυνατόν!

Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι τέτοια άτομα!

[...]

Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι διαβάζω αυτά που διαβάζω. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, όχι μόνο επικροτούμε την κλοπή αλλά ζητάμε και τα ρέστα.

«Όχι μόνο αφαίρεσα κάτι που δεν μου ανήκει άρα είμαι κοινός κλέφτης (και μπράβο μου!) αλλά θέλω να τουλάχιστον και 25.000 ευρώ ως "αποζημίωση" για τη μαγκιά μου και ΦΥΣΙΚΑ κι να μου πούνε και ευχαριστώ αν επιστρέψω κάτι που δεν μου ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Αντί να με πάνε στην αστυνομία σηκωτό (ή ίσως ασήκωτο από το ξύλο που θα'χω φάει).»

Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι διαβάζω αυτά που διαβάζω... :mad:

Δημοσ.

@paredwse

Τη κιθάρα φυσικά και δεν θα τη πάει πίσω αυτός που την έκλεψε. Μιλώντας ρεαλιστικά πάντα.

Δεν κατάλαβες τι εννοώ εγώ τουλάχιστον.

Αν εγώ βρω τι κιθάρα, γιατί θα πρέπει να τη δώσω με το τρόπο που τη ζητάνε?

Εσύ βρίσκεις το τρόπο τους σωστό?

Δηλαδή ζητάνε να τους βρει κάποιος τι κιθάρα και αυτοί θα δώσουν ένα μπουφάν και θα μας κάνουν και τιμή λέγοντάς μας ευχαριστώ?

Η κιθάρα κλάπηκε. Αυτό φυσικά και δεν είναι σωστό. Από την άλλη μεριά όμως, ο τρόπος που τη ζητάνε όχι κιθάρα δεν πρέπει να δουν, αλλά ούτε χορδή και τότε πάει το μπράβο σε αυτόν που την έκλεψε.

Δημοσ.

Και εσύ φαντάζομαι θα κάνεις μια βόλτα στα γύρω απο το σπίτι σου παρκάκια και θα την βρείς κάτω απο κάνα δέντρο; Τι είδους ασυναρτησία είναι αυτή;

Η μόνη λογική που βλέπω, είναι να την έχει ένας φίλος σου..αλλα και πάλι σε αυτή την περίπτωση.. θα την πάρεις εσύ με το ζόρι απο τον φίλο/γνωστό και θα την γυρίσεις πίσω;

Ή θα κάνεις εφόδους σε κοντινά studio? ;p

Δεν νιώθω... Είμαι bot.. Άλλο επίπεδο σκέψης..

edit: όντως ο τρόπος που τη ζητάνε είναι περίεργος... σας πήραν την κιθάρα.. αλλη φορά να προσέχετε.. end of discussion... λές όποιος την πήρε να πεί ¨ααααααα ένα πολύ ωραίο μπουφάάάάν..ας δώσω την κιθάρα των maiden πίσω για το μπουφάν και για ένα κωλόχαρτο απο τον σμίθ!"

Δημοσ.
Τι είδους ασυναρτησία είναι αυτή;

Δεν είναι καθόλου ασυναρτησία.

Όταν έχει μία τέτοια κιθάρα μαθαίνεται αρκετά εύκολα σε γνωστούς και φίλους. Ποιος ο λόγος να την έχεις κιόλας από τη στιγμή που δεν θα το πεις σε κανέναν? Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά έτσι είναι.

Και επαναλαμβάνω μιλάω πάντα ρεαλιστικά. Αποκλείεται αυτός που την έκλεψε να τη πάει πίσω.

Μπορεί όμως να τη πάρει και να την επιστρέψει κάποιος που ξέρει ποιος την έχει (φίλος ή γνωστός).

λές όποιος την πήρε να πεί ¨ααααααα ένα πολύ ωραίο μπουφάάάάν..ας δώσω την κιθάρα των maiden πίσω για το μπουφάν και για ένα κωλόχαρτο απο τον σμίθ!"

Όπως είπα πιο πάνω αυτός που την έκλεψε δεν γίνεται να την επιστρέψει. Και πάλι αυτός που θα τη βρει, γιατί να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία? Και άντε να τη κάνει επειδή είναι καλό παιδί, αντιμετωπίζοντας το τρόπο που τη ζητάνε, θα πρέπει να αισθάνεται μαλάκας.

Δημοσ.

Αν την βρεις εσύ και δεν την δώσεις είναι σαν να την έκλεψες εσύ.

Για την καλή σου την καρδιά και την καλή σου πράξη που θα την επιστρέψεις, σου δίνουν δώρο το τζάκετ. Είναι επιβράβευση...

Διαφορετικά χέστικ@ν. Θα πάρουν άλλη, πολύ πιθανόν τσάμπα από κανένα χορηγό...απλά θα βγει η βρώμα ότι στην Ελλάδα κλέβουν κιθάρες :)

Δημοσ.
Για την καλή σου την καρδιά και την καλή σου πράξη που θα την επιστρέψεις, σου δίνουν δώρο το τζάκετ. Είναι επιβράβευση...

Ξέχασες να πεις ότι θα στείλουν γραπτώς και τα ευχαριστήρια! Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν έχω ένα χειρόγραφο του Adrian...

Και σιγά εγώ μη στίσω ολόκληρη επιχείρηση για να πάρω τη κιθάρα από αυτόν που την έχει για να τη δώσω και να μου πουν μπράβο οι Maiden!

Και αφού χέστηκαν, γιατί τη ζητάνε? Μας κάνουν test, αν είμαστε καλά παιδιά?

Καλά ότι θα πάρουν τσάμπα εννοείτε, δεν το κουβεντιάζουμε αυτό.

Δημοσ.

Δεν σου είπε κανένας να στήσεις επιχείρηση. Αν τυχόν πέσει στα χέρια σου, ζητάνε να την επιστρέψεις.

Αν ήταν να δίνουν 25 χιλιάρικα για κάθε κιθάρα που τους κλέβουν, απλά δεν θα έκαναν live μετά :)

Δημοσ.
Ξέχασες να πεις ότι θα στείλουν γραπτώς και τα ευχαριστήρια! Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν έχω ένα χειρόγραφο του Adrian...

Και σιγά εγώ μη στίσω ολόκληρη επιχείρηση για να πάρω τη κιθάρα από αυτόν που την έχει για να τη δώσω και να μου πουν μπράβο οι Maiden!

Και αφού χέστηκαν, γιατί τη ζητάνε? Μας κάνουν test, αν είμαστε καλά παιδιά?

Καλά ότι θα πάρουν τσάμπα εννοείτε, δεν το κουβεντιάζουμε αυτό.

Το μονο φυσιολογικο που βρισκω στην αντιδραση σου ειναι οτι ισως εχεις-ξερεις που ειναι η κιθαρα και τα εχεις παρει κρανιο γιατι τα ευρετα ειναι ελαχιστα και δε σε ικανοποιουν. Κατα τα αλλα με καλυψε απολυτα ο paredwse περι του θεματος της κλοπης.

Δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο πιο λογικο, απο τη στιγμη που ολη η κατασταση νιωθεις οτι εγινε για σενα και η ανακοινωση δεν σε ευχαριστει. Μη χαλιεσαι κανε σαν να μην την ακουσες, μπορει να μην σε εχουν υποψιν τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...