kyrkon Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Παιδιά γεια χαρά, Καταρχήν δεν ξέρω αν κάνω την απορία μου αυτή στο κατάλληλο σημείο. Έχω το εξής πρόβλημα: Στο γραφείο που εργάζομαι έχουμε ένα server με Windows 2000 server και κάνει τη δουλειά του Webserver. Το server αυτός έχει 2 κάρτες ethernet. Μια για την σύνδεση του στο LAN μας και μια για να συνδέετε μέσο FIREWALL/ROUTER στο ιντερνέτ. Επειδή όμως το γραφείο έχει και μια άλλη σύνδεση για ιντερνέτ για όλο το άλλο LAN δεν γνωρίζω στη πραγματικότητα από που απαντάει ο Webserver μας στα request που δέχεται από το ιντερνέτ. Απλά να αναφέρω ότι ο FIREWALL/ROUTER του Webserver έχει static public ip address και register domain name. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάποιος από ιντερνέτ βάλει στο browser του π.χ. http://www.xxxxxxx.com ο Webserver μας θα ανταποκριθεί αλλά δεν ξέρουμε στη πραγματικότητα από ποιά από τις δύο συνδέσεις ADSL για ιντερνέτ που έχουμε θα απαντήσει. Αυτό που στην ουσία θέλουμε είναι να απαντάει από τη σύνδεση από την οποία δέχεται τα request του. Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ.
tsakonas Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Ωραια συνδεσμολογια....ο admin που ειναι? Αφου η μια συνδεση εχει static public ip address , και αφου δεις και την αλλη ΙΡ, μπορεις να καταλαβεις . Αφου ειναι πανω στο πρωτο ρουτερ, δυσκολα να παρει απο το αλλο ετσι ξεκαρφωτα....
kyrkon Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Φίλε ευχαριστώ για την απάντηση. Ο λόγος που υποψιάζομαι ότι μπορεί να απαντάει από την άλλη σύνδεση είναι επειδή σαν default ethernet card είναι αυτή που συνδέετε με το LAN και επειδή και το FIREWALL/ROUTER της άλλης σύνδεσης έχει δική της static public ip address. Μου έχουν πει για την εντολή net stat ότι με κάποιες παραμέτρους μπορεί να ορίσει το την default δρομολόγηση των πακέτων από μια συγκεκριμένη NIC. Αν γνωρίζεις κάτι για αυτό μου λες. Ευχαριστώ και πάλι.
eyec Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δοκίμασε την route add. Για λεπτομέρειες δες το help στο cmd.
eyec Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Η netstat -r, απλά παρουσιάζει το routing table. Την route χρειάζεσαι.
kitsos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 το μηχανημα όπως και οποιαδήποτε δικτυακή συσκευή θα απαντήσει μέσω του default gateway που έχει εκτός αν έχεις δηλώσει static routing. Συνεπώς βλέπεις ποια κάρτα έχει δηλωμένο gateway και αν ειναι στο ίδιο δίκτυο με την ip που έχεις σε αυτή την κάρτα τότε θα απαντήσει απο αυτήν.
kyrkon Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Να είστε καλά, Με όλα αυτά άρχισα να θυμάμε λίγη θεωρεία για δίκτυα. Με route print (ίδιο με netstat -r) μεταξύ άλλων έχω: route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.20.23.1 metric 1 and (LAN) route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.10.1 metric 1 (Internet) Σε αυτές τις δύο γραμμές είναι και το πρόβλημα...πιστεύω. Όταν κάνω delete την δεύτερη ο webserver δεν απαντάει καθόλου...λογικό. Όταν κάνω delete την πρώτη που είναι και default gateway απαντάει ο Webserver αλλά δεν πέρνει αποτελέσματα από τον SQL στο LAN. Ίσως θα πρέπει την πρώτη γραμμή να την κάνω: route 10.20.23.0 255.255.255.0 10.20.23.1 metric 1 Νομίζω αυτό ήταν το πρόβλημα, θα το δοκιμάσω αύριο. Πάντως ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.